Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DJ. Ru$y

    félisten

    "Gondom" lenne, vagyis inkább kérdésem... Van egy hálózaton részben összekapcsolva stb. stb. Van az egyik hálózatban egy D-Link DIR-300 Rev. B router, ezen van egy dd-wrt szoftver, ennek annyi feladata van, hogy egy épületrészt lefed wifivel és ő szórja az egész hálózaton DHCP-vel az IP-t, eddig elég kevés IP-t kellett szórni, kevés helyen volt WIFI, az összes többi eszköz pedig fix IP-n ült.

    Kiépítésre kerül több AP az épületekben bekötve a hálózatba, egyre több user fogja használni a wifi hálózatot, viszont a wifi jelszó olyan gyorsan fog elterjedni olyan emberekhez is, ahova nem kellene, mint a huzat. Gondolkodtam azon, hogy a dd-wrt-n lehet-e olyan állítani, hogy a MAC-eket felveszem (ezt kiadhatom az alkalmazottaknak, hogy 2-3 eszköz/user és, ha leadja a MAC címet, akkor lesz net az eszközén) a listára és csak akkor kap DHCP-t, viszont sajnos csak a Wireless részen találok ilyen szűrést, 256 db eszközig, ez elég is lenne, de ez csak azokra az eszközöket szűri, amik az ő wifi hálózatára csatlakozik, ha már LAN-on adja a DHCP-t, akkor boldog boldogtalan kérhet tőle IP-t.

    Kérdés, hogy lehetne ezt megoldani? Másik szoftver ami támogatja ezt az opciót? Esetleg a dd-wrt-ben eldugva és csak én nem találom? Köszi. :R

    Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

Új hozzászólás Aktív témák