Sziasztok újfent!
Néhány újdonság amire rájöttem:
A routerem tényleg jó mindenben kivéve talán egy dologban nem. Most megnéztem egy magyar FTP-t és minden kafa vagyis nem egészen de mind1.
A Comodo firewall segít egy csomót ha valami bajod van a sebességeddel mivel mutatja hogy mennyire tölt fel és le system trayon kis nyilakkal. 
Mondjuk ezt eddig is észrevettem és tudtam mit művel de most tisztábban látok.
Az a gond hogy néha a router bizonyos másodpercenként (kb 5) nem fogad és nem is küld semmit, lényegében leáll de nem úgy hogy kikapcsol hanem csak nem továbbítja az adatokat. Mikor leáll 2 vagy 3 esetleg 1 másodpercre, akkor értelemszerűen a sebességem lecsökken és szép lassan egyre lassabbat ír ki mivel nincs csati pár másodpercig mert nem küldi az adatokat. Mikor visszajön pár másodperc múlva akkor értelemszerűen megugrik a letöltési sebességem mert újra küldi a stuffokat.
Intruder vagy valaki...Szerintetek ez mitől van? Kisebb fajta router hiba vagy amiről beszéltünk hogy a szolgáltatónak kisebb fajta bajai vannak a routeremmel?
Bárhogy is az egyetlen megoldás egy új router vagy ha csak szolgáltató akkor lehet rajta segíteni? Mit mondjak a T-homosoknak ha náluk van valami?
Feels like old times already.