Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frenky89

    őstag

    Sziasztok!

    Lenne nekem egy X-aktákba illő problémám, ami már elég régóta fennáll és eléggé idegesít már, hogy a véleményeteket kérjem róla.

    Adott:
    - 1db 8M/512k Inviteles net
    - 1db Comtrend modem
    - 1db TP-Link router
    - 2db PC

    Ezeket kétféle konfigurációban próbáltam eddig ill. háromban:
    #1
    - Ez lenne ugye a normál konfig. Ilyenkor a router automatikusan csatlakozik az internetre a gépeken már nem kell tennem semmit.

    #2
    - Ez az úgymond "homemade" konfig. Itt a router csak switch és a gépeken a hagyományos "Felhasználónevet és jelszót igényló szélessávú kapcsolat"-ot kell létrehoznom, hogy elérjem a netet,

    #3
    - Ez csak egy teszt konfig, mivel ekkor csak egy gép van rákötve közvetlenül a modemre és a #2-höz hasonlóan kell csatlakoznom a nethez.

    (sárga téglalap = LAN port; narancs téglalap = WAN port)

    A probléma:
    - Az #1-es és #2-es esetben gyakran szakad meg a net, de főleg az #1-es esetben. Az "érdekesség" az az, hogy torrent kliens futtatása mellett az #1-es 45-75 percenként szakad meg :Y , míg torrent nélkül van mikor napokig bírja stabilan. Ez gondolom a torrent alatti nagyobb csomagszám miatt lehet, de erre is kell lennie valamiféle megoldásnak, szóval ez sem lehet kifogás az instabilitásra. Viszont a #2 se tökéletesen stabil, ellentétben a #3-mal. :F

    Valakinek van ötlete, hogy hogyan lehetne megoldani?
    Esetleg gyenge lenne a router-em? Ez előtt egy SMC2004VBR volt, az ugyan ezt csinálta...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák