Új hozzászólás Aktív témák

• doongoo

addikt

Ígértem, hogy megírom a szívásom történetét, hát okuljatok más hülyeségéből (az enyémből :)
    Pénteken délután kaptam meg a telót, elkezdtem ismerkedni a MIUI-val. A fent lévő v4 nem jött be, minden újraindulásnál elfelejtett pár beállítást (kisegítő lehetőségek alatt kikapcsolta folyton a pebble jogait) :(( . Gondoltam frissítek V5-re és szombaton délben, míg alszanak a kölykök, nekifogtam. Na itt kezdődtek a gondok. :F
    A [link] -en lévő megoldás szerint szerettem volna frissíteni.
    A root megszerzése sikerült, bár a linkelt Vroot nem angol nyelvű volt, hanem tyúklábas, de végül sikerült és megjelent a telón valami tyúklábas app (ez volt az általam edig ismert Superuser vagy SuperSu kínai megelelője). Sikerült feltennem a mobileuncletools-ot is. Beléptem és eztán kezdődtek a gondok. A CWM recovery image feltétele után boot into recovery után egy fekete alapon szétesett kép fogadott (nem működött a recovery).
    Gondoltam felteszek mást és találtam is twrp-t ezen a linken: [link]
    Letöltöttem és én "okos" kicsomagoltam, majd a benne lévő recovery image-et feltettem a mobileuncle-lal.
    Ez volt a második hibám. :Y
    (Az első az volt, hogy mindezeknek a dolgoknak egy rendszermentés nélkül indultam neki (cappa írt korábban a blogjában több módszert is) - mivel tudtam, hogy a kölykök hamarosan ébrednek, ezért erre nem volt időm)
    Miben hibáztam másodjára? Nem olvastam el ezt a twrp-s OP-ben: "can be installed with STOCK or CWM recovery" azaz nem mobileuncle-ból!!!
    Ennek ellenére úgy tűnt felment. Mobileuncleból simán be tudtam lépni legalábbis. Ekkor szépen nekiálltam a gyalulásnak (wipe), hogy feltegyem a stock v5 romot.
    Harmadik hiba: a stock rom helyett a hozzá tartozó root-ot próbáltam először feltenni. Hibaüzenettel dobott a recovery. Ekkor észleltem, hogy mit akarok rootolni, ha még romot fel sem tettem és próbáltam feltenni a v5 stable-t. Ugyanaz a hibaüzenet. Próbáltam a miui ultimate romot, szintén ugyanaz a hiba.
    Ekkor jött az első kisebb para, hogy most mi lesz.
    Gondoltam, hogy factory reset után alapbeállításon kell indulnia a telónak, hát újraindítottam. Indulásnál leállt a boot-screenen (fehér miui logo) és innen nem lépett tovább. :F
    Na most rendesen beparáztam, hogy kidobtam egy csomó pénzt röpke 1 nap alatt. Közben kölykök felkeltek én meg egész délután olvasgattam, hogyan lehet féltéglát menteni SP flashtoollal, letöltöttem amik kellenek hozzá és pánikoltam. ill. terveztem, hogy rászánom az éjszakát a telefon megmentésére. Asszonynak nehéz lett volna beadni, hogy most dobtam ki egy rakat pénzt csak úgy.
    Estére lenyugodtam és tudtam egy kicsit gondolkodni, hogy mit cseszhettem el. Ezzel kellett volna kezdeni. Észrevettem a twrp-s op-ben a feliratot és gondoltam, nekifutok újra, de ugye nem volt sem stock recovery-m, sem rendes CWM-em. Gondoltam, hogy ennél rosszabb helyzetbe már nem kerülhetek és a korábban image-ként feltett recoverybe belépve engedte flashelni a twrp zipet. Szerencsém volt és gond nélkül lement a frissítés. Lett működő recoverym. Ezután már simán feltettem miui ultimate-et és láss csodát életre kelt a telefon. Gyorsan még belakás előtt végigjátszottam az összes frissítést (most épp 4.1.27 van fent) de előtte egy twrp-s backupot azért most már készítettem és most végre használom a telót.
    Tanulságok:
    - soha ne állj neki romolásnak biztonsági mentés nélkül! Más sokan leírták, de mindig van olyan hülye (ld. én), aki figyelmen kívül hagyja.
    - soha ne állj neki romolásnak ha fáradt vagy, vagy nincs elég időd
    - mindig részletekre kiterjedően olvasd el, hogy mit hogyan
    - ha gond van, ne pánikolj, szedd össze magad és nézd át, mit ronthattál el (az nem lehet, hogy mindenkinek sikerül a leírás alapján, csak neked nem)

Amúgy benyomások és pozitívumok a telefonról:
    - fényképezője kínai viszonylatban teljesen jó (kb. a Galaxy S2-höz hasonlítanám a képeket, az is 8MP volt és messze jobb képeket csinált és csinál ez is, mint a jelenlegi 13MP-es egyéb kínaiak, pl. a Jiayu G4-em)
    - fut rajta a céges levelezésre használt corporate alkalmazás, ami a Jiayun nem ment :C
    - nekem bejön a dizájnja (szögletes, férfias), esetleg a káva a képernyő körül lehetne keskenyebb

Hamarosan írok majd egy összehasonlítást Jiayu G4 Advanced vs. Xiaomi Hongmi közt a pro és kontrákról

Új hozzászólás Aktív témák