Hirdetés

2010. szeptember 3., péntek

(#1) huszar90

huszar90
(tag)

Jó teszt grat!

(#2) rootkiller

rootkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem igaz hogy nem tudunk leszokni a 2x1GB ramról. Egyébként meg i7 esetében a 3x2GB-nak KÖTELEZŐ érvényűnek kéne lennie, főleg hogy 64 bites OS van fenn. Meg szerintem az SP2 is felmehetett volna.

[ Szerkesztve ]

bírom mikor facebookon a sok kis butuska tizenéves jányka közzéteszi hogy ő lánnyal van kapcsolatban vagy házastársa, de közben meg tagadja lezbikus vagy biszex voltát

(#3) FRENK1988

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó kis tesztet rittyentettetek :) Tényleg nem lett volna baj legalább 3x1 de inkánn 3x2GB RAM-nak.
A Gigabyte megint megmutatta hogyan kell ár/teljesítmény királyt készíteni :)

Az élet szakadatlan küzdelem. Délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal. | Play HARD. Play XFX www.XFXforce.com | ATi fan vagyok. És?

(#4) fLeSs válasza rootkiller (#2) üzenetére

fLeSs
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

mégis mi változott volna ebben a tesztben 3x X GB rammal?

(#5) TomLion válasza fLeSs (#4) üzenetére

TomLion
(tag)
LOGOUT blog

WinRar Bench biztos :DDD

''Jobb ma egy XP mint holnap egy Duron''

(#6) Atlantis

Atlantis
(VIP)

Szép és jó dolgok ezek, de sajnos láthatók az egyszereplős piac hátrányai. Piszkosul drága lap és a belevaló proci is...pedig ez a Gigabyte lap nagyon jól néz ki.

>>>>>Pro/Engineer CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<

(#7) LackoMester

LackoMester
(őstag)
LOGOUT blog

grat a teszthez,már a teszt elolvasása elött tudtam ,h.a Giga lap veri a versenytársakat...de azt nemgondoltam volna,h.a szerényen felszerelt MSI deszka is ilyen jól teljesit...
egyébként nagyon Giga párti vagyok,bár az egyik deszkámmal X48TDQ6-al memó problámák voltak,azt rájöttem (meg rajtam kivül jó páran)nem OCZ a jó választás..Sajnos a tesztben nemlátom milyen márkájú memók voltak...kiváncsi volnék,h.viselkedik az OCZ..

COD4, MW2 <> Steam, Xfire : LackoMester < Cpt. Price & Hattori Hanzo forever >

(#8) old gray

old gray
(PH! addikt)

Érdekességképpen elolvastam, tapasztalatokat ilyen cuccokkal jó ideig nem fogok szerezni. :)

MOD: hivatalosan is függő lettem. :C

[ Szerkesztve ]

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#9) _Oscar

_Oscar
(tag)

A Gigabyte lapnál az "egyelőre meghatározatlan célra szánt hátlap" az SLI híd rögzítésére való.

Intel XScale PXA270 416MHz@520MHz

(#10) fLeSs válasza _Oscar (#9) üzenetére

fLeSs
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

van erről vhol egy kép? :D

(#11) Lauda

Lauda
(PH! kedvence)

A winrar bench elég kevés lett, ilyen órajelen és uncore-al min 4500-körül kéne lennie. :F

Nekem alapórajelen ddr3 1600mhz 8-8-8-24, uncore 3200-n 4000. 3800mhz-en pedig már 4800.

LackoMester: Mibe verte a giga a többit?

[ Szerkesztve ]

(#12) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem semmi lapok kérem szépen. :Y

A hangkeltős rész az tetszett. Sokan 20-25K-ós hangkarit vásárolnak, mert azt mondják nekik az a jó. Ha viszont analóg kimeneten használják őket, még csak különbség sincs az integrálthoz képest. :DDD
Nekem eddig jók voltak az integrált megoldások is, se extrém gémer nem vagyok, sem pedig high end hangteknikám sincs ahhoz, hogy megérje jobb minőségű hangkarit beszerezni, HORROR áron.

Köszi a tesztet. :C

Emlékszel még erre a zenére?: http://www.youtube.com/watch?v=Dd97krS9Sho

(#13) Zsoo80

Zsoo80
(tag)

jó kis lapok, de ilyen árakat... :(

-Nem hold ez - sóhajtott halkan Kenobi. - Hanem űrállomás.

(#14) pmheros

pmheros
(senior tag)

nekem ami feltűnt az Audio minőség teszt: megint bedőltem annak hogy ami magasabb számozású az tuti jobb: lásd Asus -nál az Alc1200 rosszabbul szólt mint a többin a 88x -es. Mondjuk ha már hang nem tudom hogy X-Fi Extreme Audio -nak kellene lennie a mércének. Nekem csak egy Audigy2 Zs -em van, de úgy érzem klasszisokkal jobb mint akármelyik alaplapi.

keresek pcie1x sata kártyát hot swap hot plug funkcióval (Jmicron JMB363 chip)

(#15) Lauda válasza Zsoo80 (#13) üzenetére

Lauda
(PH! kedvence)

Egy normálisabb 775-ös lap is közel ennyibe kerül. :)

(#16) M@trixfan válasza tzsolesz (#12) üzenetére

M@trixfan
(senior tag)

Szépen lassan eljuthatnánk már oda mint a konzoloknál, hogy szoftverből kiszámolja 1-2 magon az 5.1 hangot ami mehetne ki az integrált SPDIF-re vagy HDMI-re. Én úgy tudom ezekkel az integrált kodekeknél nincs rendes térhatású 5.1 a játékok alatt. Most nézem az x-fi titaniumot ami tud optikán DDL-t. Vakítás ide vagy oda akinek kell játékok alatt valódi térhatás annak kell venni legalább egy extreme gamer-t. Remélem tévedek ;]

Mac - Music - PC Gaming - Console Gaming - Officially suffering from BME :D

(#17) cowboy_bebop

cowboy_bebop
(őstag)

Jó teszt, kis hiba:

2. oldal, első 3 kép aláírása:

"Az alaplapok található hűtőrendszerek"

Gondolom alaplapokon akar lenni.

Frenk1988:

"A Gigabyte megint megmutatta hogyan kell ár/teljesítmény királyt készíteni"

Pedig pont h. az a legdrágább a 3 alaplap közül.

[ Szerkesztve ]

Eladó Scythe Quiet Drive http://tinyurl.com/3ajnxql

(#18) OkosTibiKing válasza Lauda (#11) üzenetére

OkosTibiKing
(tag)

de akkor meg min 3*1 vagy 3*2 GB memoria kellet volna, mivel az viszi a memoriát. de probáld ki csak 2 db memoriával.

mondjuk a hagon csodálkoztam, hogy kb ilyen jó a giga esetén.
amugy gigánál már van újabb bios pár napja az F7-es.
meg a szorzó giga esetén is lehet 21-es csak biosban lesz 20-as használat közben 21-es :)

Okos Vok.

(#19) Lauda válasza OkosTibiKing (#18) üzenetére

Lauda
(PH! kedvence)

Bocs ezt nem is néztem, eszembe se jutott, hogy i7-es rendszert valaki 2 db memóval tesztel. :U Így aztán le lehet mérni a sebességeket, 3 channeles rendszert 2 chanellel tesztelni. Grat! :O

(#20) pmheros válasza tzsolesz (#12) üzenetére

pmheros
(senior tag)

Én is sokáig integrálton éltem, és akkor úgy gondoltam hogy az nekem bőven jó. Aztán volt lehetőségem kipróbálni egy SB live -ot, rá két napra én is vettem egyet. Most a saját gépemben Audigy2 Zs van, az asszonyoméban Alc88x. Ha ugyanazon a hangtechnikán (analóg kimenetet használva) ugyanazt a filmet vagy zenét lejátszuk, nem ugyanaz lesz a hatás. Hozzá nem értő is meg tudja mondani, melyik szól jobban, sokkal jobban.

keresek pcie1x sata kártyát hot swap hot plug funkcióval (Jmicron JMB363 chip)

(#21) ashot

ashot
(tag)

Nekem is ilyen UD5 os lapom van, es iszonyatosan meg vagyok elegedve vele. Sok alaplapom volt mar ,de eddig ez tetsztett a legjobban.
Tokeletesen stabil rendszer, minden poccre indul, rugalmas biosz, es meg szep is.
Csak kitakarja a haromnegyed reszet a Mugen 2 :)

(#22) InVino86

InVino86
(fanatikus tag)

Joo teszt

Már meg akartam kérdezni Tri-Channel kapcsán ugye, nem kötelező tribe rakni csak amennyit beleraksz a lapba, és ez fordítva is igaz ugye?

Mármint Tri Channel kit-et vasarolsz, belőle 2-t beleraksz egy DDR3as lapba (s775) dual-ba a 3.at meg a polcon hagyod :)

In Vino Veritas

(#23) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Jobb későn, mint soha.. Lehetet volna több szereplő is, de gondolom nem rajtatok múlt. Neki is állok a tesztnek. 3 x XGb rammal optimálisabb volna a dolog, már csak tri channel kontra dual channel szemléltetése miatt, ez gondolom többeket érdekelhet.

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#24) LackoMester válasza Lauda (#11) üzenetére

LackoMester
(őstag)
LOGOUT blog

A Giga kicsit jobban felszerelt deszka mint a többi2,meg persze drágább is.. minimális külömségek vannak...nekem Giga a szimpatikusabb,MSI semmi esetre sem kellene,az Asus az is okés...ez az én véleményem... :)

(#25) Lauda válasza X@b3e (#23) üzenetére

Lauda
(PH! kedvence)

Tessék az összehasonlítás (9-10. oldal), nem nagyok a különbségek. Viszont ez a teszt nem erről szólt, hanem a 3 lapról, amit 99%, hogy trichannelben fognak használni, ezért vicc, hogy duállal lettek összemérve.

LackoMester: A szimpátia tényleg fontos. :)

[ Szerkesztve ]

(#26) hétalvó

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

OC teszt sehol?

arra vegyél gépet amire használod

(#27) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

"A Gigabyte és az MSI esetében hiányoltuk az Asuséhoz hasonló, BIOS-opciókat profilokba elmentő lehetőséget, ami hasznos lehet, ha lefagy a gép és CMOS resetre van szükség."

Hogyne lenne? F11 és F12 a BIOS főképernyőjén. Ezt javítsátok pls. Már a réginek számító X38-DQ6-ban is volt ilyen, sőt, még előtte lévő alaplapokon is volt már.

[ Szerkesztve ]

jancsiga

(#28) LackoMester

LackoMester
(őstag)
LOGOUT blog

Hát ez igaz ezt trichannel-ben kellett volna tesztelni...Ezekszerint nem volt kéznél... :)
van ilyen,de akkor is GRAT A TESZTHEZ :C

(#29) Thrawn válasza hétalvó (#26) üzenetére

Thrawn
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Harmadik oldal?

Yany: A Giga lap hány különböző profilt tesz elérhetővé?

[ Szerkesztve ]

Don't feed the troll! -> http://href.hu/x/84bc ł Sose nyomjál full kretént! ł

(#30) LackoMester válasza Lauda (#25) üzenetére

LackoMester
(őstag)
LOGOUT blog

gondolom valamilyen szinten ragaszkodsz a bevállt márkához(persze teljesitmény/ár/megbizhatóságot nézve),mert én igen pl.az MSI nem nekem nem ide tartozik..
ja igen a szimpátia fontos :)) ..

(#31) Yany válasza Thrawn (#29) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha jól emléxem olyan 10 slot van a mentés/töltésre.

szerk.: nem, 8 fiók van, ld. kép (legalábbis a DQ6-ban)

[ Szerkesztve ]

jancsiga

(#32) cowboy_bebop válasza tzsolesz (#12) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Egy Audigy 4 kb. 6-7K-ból kijön használtan (gondolom ez lenne a horror ár), és ezerszer jobban szól, mint bármelyik integrált sz*r.

Persze, ha neked megfelel az igénytelen zene is, az a te dolgod, csak másnak ne ajánlgasd a hülyeséget. :R

Eladó Scythe Quiet Drive http://tinyurl.com/3ajnxql

(#33) _Oscar válasza fLeSs (#10) üzenetére

_Oscar
(tag)

Régen az abit AN8 SLI-hez ugyanilyet adtak erre a célra.

(#34) _Oscar válasza fLeSs (#10) üzenetére

_Oscar
(tag)

Találatam képet is [link]

(#35) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ennyi pénzért vicc, hogy kompromisszumokat kell kötni a bővítőhelyeknél. Vagy több VGA és kevesebb egyéb bővítőkártya, vagy egy VGA és több bővítőkártya. Szégyenletes.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#36) Zájec válasza Yany (#27) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

ezen én is csodálkoztam hogy aztirják nincs lehetöség a bios profil mentésére...

pedig nincs is eldugvaa fömenüben, nemértem miért nem vették észre....

remélem a szerkesztöség törli ezt a kijelentését. :K

(#37) Ricco_hun válasza venember83 (#35) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Mivel smiley-k nincsenek a hsz-edben, ezért feltételezem, hogy komolyan mondod.
Miért, te mégis, hogyan oldanád meg adott helyen a foglalatok elhelyezését? A 3 alaplapnál láthattunk 3 különböző elrendezést. Egyik sem jó, mivel ma márcsak 2 slotos videókártyák vannak, így sok a "kitakart" foglalat. Te bevezetnél egy új szabványt vagy hogy? Ennyi hely van és kész. Ha valaki tri-sli-t akar, az készüljön fel, hogy alaplapi hangkártyát fog használni és/vagy nem vehet a gépbe tv-tunert. Ha meg csak 1db kétslotos videókártyát használ az illető, akkor meg elég hely marad mindenre.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#38) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Ingyen ide adhatná valaki az 1 ik konfigot:$ :C

Ágyhoz vagyok kötve!! a csomagok késni fognak kicsit telefont nem nagyon tudok felvenni. lehetőleg sms!! Kössz a megértést.

(#39) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

"[...]hiányosnak tartjuk az MSI X58 Platinum processzorfunkciókkal kapcsolatos menüjét is, a virtualizációtámogatás ki/bekapcsolását annyira eldugták, hogy nem találtuk meg."

Ezt még hadd kérdezzem már meg: mi értelme kikapcsolni a virtualizáció hardveres támogatását?

jancsiga

(#40) fLeSs válasza Yany (#27) üzenetére

fLeSs
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

az MSI-n van ilyen?

(#41) fLeSs válasza _Oscar (#34) üzenetére

fLeSs
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ennek mi az értelme? az SLI híd nem esik le magától.

(#42) fLeSs válasza Lauda (#19) üzenetére

fLeSs
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"rengeteget" számít... :U

nincs 3-as kittünk, ezért választanom kellett, hogy 3 rammal (két különböző kitből), amivel gondok lehetnek alapórajelen és/vagy tuningnál vagy 2 ugyanolyan rammal.

(#43) Yany válasza fLeSs (#40) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Amikor még MSI lapom volt, akkor nem néztem, sajnos nem tudom. Most DQ6-om van, csak innen tudtam, hogy van ezen is (mellesleg nagyon egyszerű és rengetegszer használtam, amikor kisilabizáltam, hogy mi stabil még a gépemen).

jancsiga

(#44) fLeSs válasza Yany (#39) üzenetére

fLeSs
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

a többiben ki lehet kapcsolni, ott mi értelme? :D a választás lehetősége... :D

(#45) Jack O'Neill

Jack O'Neill
(kvázi-tag)

Én csak az árakkal vitatkoznék...kb 5perc alatt talál magának mindenki UD5-t 10k-val olcsóbban. 62k-ból kijön...A többin is lehetne mit faragni...Tudom PH árszámítás...
Amúgy UD5-m van...kiválló!

JAJJMÁÁÁÁ

(#46) Yany válasza fLeSs (#44) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezt elsősorban nem arra reagálva gondoltam feltenni, hogy ti írtátok. Már akkor eszembe jutott ez a kérdés, mikor megpillantottam ezt az opciót a BIOS-ban. Vajon mitől esek el, vagy miben lesz nekem rosszabb, ha bekapcsolva hagyom? Azért idéztem be tőletek az ezzel kapcsolatos észrevételeteket, mert gondoltam hátha tudtok valamit, ami miatt ez kellhet. :U

szerk.: jack, a kiváló egy L betűvel írandó

[ Szerkesztve ]

jancsiga

(#47) Achill3uS válasza Jack O'Neill (#45) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

a P6T árán pedig már simán kapsz egy Rampage 2 Gene-t ami pedig az egész mezőnyt odaveri tuningban úgy mellékesen :))

••• OCTeamHungary™ & Team OCX ••• www.octeamhungary.hu •••

(#48) Jack O'Neill válasza Yany (#46) üzenetére

Jack O'Neill
(kvázi-tag)

köszi...kicsit elmentem....nem volt időm javítani

JAJJMÁÁÁÁ

(#49) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem rossz teszt, bebizonyosodott, hogy teljesítményben szinte mérhetetlen a különbség.

"Te magad légy a változás, amit a világban látni szeretnél." - Mahatma Gandhi

(#50) venember83 válasza Ricco_hun (#37) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

MSI két videokártyát fogad, mégsincs hely mindenre, szóval nem kell tri SLI-t felhozni példának. Nem tudom, hogyan lehetne megoldani, de abszurd az egész. 2 videokártya mellett hogyan lehet még 1-1 normális hangkártyát és TV tunert betenni?

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

Copyright © 2000-2010 PROHARDVER Informatikai Kft.