Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) Yany válasza D1Rect (#49) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Véleményem szerint egy alaplap kiválasztásakor egyszerűen nem is szabad a teljesítményt szempontnak tekinteni. Ezer egyéb olyan paramétere van, ami kényelmet, vagy éppen sok bosszúságot okoz a leendő tulajdonosnak, no és a bővíthetőségről és megbízhatóságról sem szabad megfeledkezni. Aki 2 plusz fps-ért beválaszt egy kevésbé érett terméket, az meg is érdemli. ;)

jancsiga

(#52) Márk

Márk
(fanatikus tag)

Az Asus lapokon csak akkor jön be az Express Gate, hogy a Bios-ban a PnP Operating System opció No állásban van. Hogya Yes-en van, nem jön be. Tapasztalatból mondom, nálam is így van az Asus M3N-HT Deluxe/HDMI lapomon és ezt írják az Asus fórumán is.

Üdv.: Márk

[ Szerkesztve ]

(#53) Vistaboy

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nagyon jó teszt lett, gratulálok! :R

Egyben megerősítettetek benne, hogy jók a Gigabyte termékei. Egyébként nekem is pont ilyen UD5-ös alaplapom lesz - amint megjön -, úgyhogy remélem, tényleg olyan szép lesz a valóságban is, mint a képeken. :DDD

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#54) Prof01

Prof01
(PH! addikt)

Remek teszt! :R

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#55) grabber

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Van áruk :(( Vajon mennyi hasznot tesznek rá?

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

(#56) venember83 válasza grabber (#55) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ők nem olyan sokat, szerintem, mivel ugye egymás közt is kell versenyezzenek, bár minden bizonnyal többet nyernek mint egy normális P45 chipsetes alaplapon. Az intel nyerhet a chipseten rengeteget.

[ Szerkesztve ]

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#57) Zájec válasza Achill3uS (#47) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

azért mondasz ilyeneket mert téged az asus szponzorál, és kiprobáltál egy D0-t, amiben több BCLK van ..... :U

(#58) Thrawn válasza Zájec (#57) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez fájt...

Different songs for different moods.

(#59) daa-raa

daa-raa
(MODERÁTOR)

FSB? :U Mintha nem lenne ilyen i7-nél. A BIOS-okban írt megnevezés soksor téves, K8/10 lapokon is suttyó gyártók sokszor FSB-t írnak.

pmheros: Az Asus pont erre épített. Gondolom valami low end ALC8xx, ami a legolcsóbb volt.

A komolyabb (nem az ár az egyetlen szempont) hangkártyáknak meg jobbak a paraméterei, ezt még RMAA-val is ki lehet mérni (bár az igazi megoldás egy normális labormérés lenne). Plusz amit sem az RMAA sem a labormérés nem mutat ki, az a hangzásvilág. Na ebben az integrált hangok mindegyike erős lemaradásban van. Az SB Live! nem összehasonlítási alap, afelett már bőven eljárt az idő.

Si vis pacem, para bellum.

(#60) Oliverda válasza Zájec (#57) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mintha a P6T is ASUS lenne... :U

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#61) Balika911 válasza tzsolesz (#12) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Az összehasonlítás csak annyit mutat, hogy RMAA tesztben az alja Xtreme Audiot már majdnem beérték a legalja alaplapi hangkeltők. Lehet belőle következtetéseket levonni, de nem olyat, hogy az alaplapi hangkártya is ugyanúgy szól, mint egy normális különálló.

Egyébként meg lehet, hogy sokan nem az alsópolcos Tesco házimozira kötik a cuccot és akkor máris megéri nekik egy hangkártya, még akkor is, ha 20-25K-ba kerül. Ami egyébként nem egy horror ár, a 65-70k-s alaplapokhoz viszonyítva pedig főleg nem.

[ Szerkesztve ]

(#62) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A PH! tesztlabor mikor áll át az Everest 5.0-ra?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#63) D1Rect válasza Oliverda (#62) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez nekem is feltűnt. :U

Milyennapvan?

(#64) Vistaboy válasza Balika911 (#61) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na, én pont ezért fogok mellé egy X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Pro-t venni. :DDD

(Ezúton is köszönet azoknak, akik lebeszéltek a sima Xtreme Gamer-ről. :K )

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#65) Balika911 válasza Vistaboy (#64) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

A Gamert nem ismerem, az Audionál viszont egy Audigy 2 pl. bőven jobb. A Fatal1ty már teljes értékű, ott nem lesz gond a minőséggel. Az X-Fi-ket a driver miatt nem szeretem, megjártam velük. Én a Xonarban találtam meg az igazit. :)

(#66) fLeSs válasza Oliverda (#62) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

5.01-gyel teszteltem, javítom. :D

(#67) daa-raa válasza Balika911 (#65) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Már ha azokat az izéket lehet drivernek nevezni...

(#68) PuMbA válasza Vistaboy (#64) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Hülyeséget írtam.

Balika911: Igazad van,nem tudom miért kellett XtremeAudio-val tesztelni,az egész kártya egy vicc.10k-ért vagy kicsit többért árulnak egy olyan kártyát amit megver egy használtan 4000ért beszerezhető Audigy,vagy 6000ért beszerezhető Audigy 2,4.Nagyon ügyes a Creative ,hogy minden Audigyt eltüntetett a boltokból és jól felnyomta a szar XtremeAudio árát.

[ Szerkesztve ]

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#69) zed1983 válasza Achill3uS (#47) üzenetére

zed1983
(őstag)

Grat jó teszt...tri channelre kíváncsi lettem volna mit hoz a dual ellen.

Ja gondolom lesz majd mATX X58 teszt is és benne lesz az általad említett lapocska is :K

(#70) fLeSs válasza PuMbA (#68) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

azért az xtreme audio van ott pluszban, mert azt az MSI néha mellékeli az alaplapjaihoz (diamondok). mellesleg ennek voltak meg régebbről a mérési eredményei, audigy eredményeink nincsenek.

(#71) fLeSs válasza zed1983 (#69) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

tri vs dual ott van a procitesztben, de ezt már kb. 3749239123436-odszor írom le. :D

(#72) Zé_Mester válasza Zájec (#57) üzenetére

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ne beszélj már butaságokat, van a cikkben is ASUS lap, de tény hogy a Gene agyonveri az összeset, úgyhogy teljesen valós dolgot állított. :U

a cikkre visszatérve :
kissé hiányosnak és elkapkodottnak érzem. (tudom most jönnek majd megkövezni, de akkor is) :U
hiányosnak, mert az X58 egyik legnagyobb különbsége az eddigi chipset-ekhez képest, hogy 3 csatornás memória vezérlője van, ehhez képest 2x1gb-al mentek a tesztek. az lehet hogy a futtatott tesztekben nem sok minden változott volna a +1 rammal, de na.... F1-es autót se tesztelnek bukósisak nélkül.

elkapkodottnak meg azért, mert köztudott hogy a procihoz adott gyári hűtés mindenre jó, csak arra nem hogy tuningoljon vele az ember. nem hiszem hogy PH-nak nem volt kitől beszerezni egy valamire használható hűtőt. (és persze egy normális 3x1GB-os KIT-et).
másrészt, egy ilyen bemutató cikknek valahol ott lenne az igazán nagy értelme, hogy az átlag user lássa hogy az adott hw mire képes, hogy lehet elérni benne az adott eredményt....stb. de a cikkből sajna ez nem derül ki, 2 oldalon keresztül csak a bemutató megy hogy mi merre és hol van a lapon.... :F

sorry, de nekem ez a véleményem, persze nem vagyok én senki, hogy kiosszalak titeket, de mint vélemény leírtam :U

...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

(#73) Vistaboy válasza Balika911 (#65) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem tudom, korábban már volt X-Fi-m (A legelső szériából, csak sajnos pénzhiány miatt el kellett adnom), és nem volt bajom a driverekkel. Mondjuk csak egy 2.1-es hangfalam van, de az THX-es (Creative Labs MegaWorks 250D 2.1 THX), és a hangja is teljesen rendben volt. Sajnos azóta csak az alaplapit használtam (GA-965P-DQ6-os alaplapom volt), és igencsak érződött a különbség, pedig az sem volt olcsó alaplap akkoriban.

[ Szerkesztve ]

(#74) Yany válasza Balika911 (#61) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Az ilyen audiofil hozzáállással enyhén szólva is ellentétesként csapódik le bennem az a hozzáállás, hogy veszel egy durván hűtendő konfigba való high-end alaplapot, amiben a ventik zaja is nagyobb kárt okoz a hangzásban, mint egy kevésbé komoly hangkeltő/hangfal. Szóval kicsit túlértékeltnek tartom a mai világban a hangkártyák szerepét, már ami a tömegeknek szól. De még az ilyen "aki igénytelen, csak az ne vegyen külön hangkártyát" kijelentéseket is nagyon erősnek vélek.

Szóval pár spéci helyzettől eltekintve (pl. vízhűtéses és/vagy passzív gép, HTPC, stb) túlzásnak tartom az ennek tulajdonított hangsúlyt. Remélem, senkit nem sértettem a magánvéleményemmel.

[ Szerkesztve ]

jancsiga

(#75) daa-raa válasza Zé_Mester (#72) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

"az X58 egyik legnagyobb különbsége az eddigi chipset-ekhez képest, hogy 3 csatornás memória vezérlője van"

Még nagyobb a különbség. Az X58-ban egyáltalán nincs memóriavezérlő!

És az előbb írta le fLeSs, hogy mit is ér a plusz egy csatorna.

(#76) LackoMester válasza Yany (#43) üzenetére

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ja,ja igazad van, a DQ6-TDQ6 és UD5-nek nagyon hasonló BIOS-a van...én is sokat használtam mikor kisérleteztem a TDQ6-al...

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#77) Balika911 válasza Yany (#74) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Lehet, hogy túlzónak hatott a hozzászólásom, nem annak szántam. Szerencsére nem vagyok audiofil, de a tisztán, dinamikusan megszólaló zenét, filmet, játékot szeretem. Az első kategóriába nálam egy jól kódolt mp3 is belefér, mindemellett egy néhány tízezres, okosan kiválasztott rendszeren már hallani a különbséget a kártyák között. Azon a véleményen vagyok, hogy elérhető az a szint, ahol már megéri a külön kártya, az ilyen lapok célközönségének meg pláne elérhető, csak - nem bántásból írom - sok esetben igényük nincs rá.

Igazad van abban, hogy a hangos PC mindennek ellensége. Ezért használok egy erős felső-közép kategóriás gépet, amelyik játékok alatt sem vall szégyent, de még eredményesen el lehet csendesíteni. A hűtőcseréken kívül pl. bepakoltam az íróasztalom erre kialakított rekeszébe, egy ajtó mögé. Még bőven lesz mit alakítani rajta, de már így is alig hallom, s számomra ez az összeállítás zene, film és játék alatt is nagyobb élményt biztosít, mint sok jelentősen drágább, de aránytalanul összeállított gép.

Vistaboy:

Valakinek semmi baja vele, valaki pedig máig átkozza a drivereket. Olyan tapasztalatokat szereztem, hogy sajnos az utóbbihoz állok közel.

[ Szerkesztve ]

(#78) Keldor papa válasza Zé_Mester (#72) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem is ezek jutottak az eszembe a cikk elolvasása végén, plusz nagyon hiányolom a Gene-t, mert az is ilyen árban mozog... toronymagasan a legjobb lett volna szvsz.

[ Szerkesztve ]

(#79) Cyberpunk

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Éppen jókor jött a teszt mert Corei7-re váltás előtt állok, és eddig bizonytalan voltam hogy melyik lap is lenne jó számomra :R

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#80) rovtiv

rovtiv
(tag)

A hangkártya kérdéséhez:
Annak idején volt egy Asus M2NE alaplapom. Utána Giga MA 790 FX DQ6 lett. Mindkettőt alaplapi hangkártyával hallgattam, egy egyszerű kis (Trust) 2.1-es hagszóróval. Aztán lett egy x-fi extreme gamerem, és ezzel a kis sz@r hangszóróval is megdöbbentő volt a különbség. Házzaj stb ide vagy oda. Aztán beruháztam valamivel komolyabb hangrendszerre. Kipróbáltam azért az alaplapit is. Méginkább érezhető volt a differencia, az x-fi javára. Pedig analóg kimenetet használok.
Való igaz viszont, hogy az x-fi driver egy kalap szar. Néhányszor komolyan elgondolkodtam rajta, hogy túladok rajta emiatt. Előfordult, hogy játékoknál fagyott a gép, mert a driver megmarhult. A beállításokat elfelejti stb.
Xonar kéne, de drága...

...már bocsánat...

(#81) zed1983 válasza fLeSs (#71) üzenetére

zed1983
(őstag)

Köszi, nem olvastam mások hozzászólásait...
A Rampage II Gene-t nem tesztelitek véletlen valamikor?

[ Szerkesztve ]

(#82) Taranti

Taranti
(tag)

Még nem olvastam végig a tesztet, de kapásból zavar valami (amiről nem a tesztelők tehetnek): ha jól értem, ez a socket1366, majd lesz valami középkat socket1150 (core i5) néven, meg még ki tudja mi?

Az a véleményem, hogy ebben nagyot bukhat az Intel. Mert mi lenne logikus? S1366, aztán i7, i5, stb bele, igény szerint, aztán jók vagyunk. Ha az AMD-nek van egy kis esze, végletekig fogja fokozni a chipsetek/foglalatok/cpu-k egymás közti kompatibilitását.

(Óvatosan mondom ki, de ez távolról emlékeztet az Nvidia G200 esetére: ugyebár azt nem lehet visszafelé skálázni. Lehet, hogy az i7-et sem?) Az árakról meg: lehet azt mondani, hogy majd csökkennek, de azért vicces lenne, ha a több tízezres alaplapok és processzorok ára egyszer csak megfeleződne azonos teljesítményen - álá 8800gtx... Mindenesetre, én számítok erre a poénra, úgyhogy kivárom :DD

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#83) DroneZ

DroneZ
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

az asus valóban nem árasztotta el a felhasználókat minden földi jóval ennél a lapnál. úgy gondoltam, ennél valamivel többet pakolnak mellé.

nekem így teszt után megfontolandó egy corei7 rendszer építése. csak hát $$$ erre még gyúrni kell :D

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfõn! | muszáJ?

(#84) CsíkosMókus

CsíkosMókus
(fanatikus tag)

..egy alaplap ára maximum 30.000ft. Az i7 920 proc ára rendben van, de ennyiért egy alaplap? Vicc..

(#85) Cyberpunk válasza rovtiv (#80) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Én is X-FI-t használok, de nekem hála istennek nincs driver problémám Vista alatt sem:D
Pont ez miatt felejtős nekem az UD5 mert szeretnék többkártyás rendszert kiépíteni (Crossfire) és akkor nem férne el a sima PCI-s hangkártya :(( amiről viszont nem vagyok hajlandó lemondani:D

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#86) Sárpac

Sárpac
(PH! nagyúr)

A Giga felíratotos lemezt le kell szedni egyből 10-12C-vel lesz hűvösebb.

[ Szerkesztve ]

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#87) Oliverda válasza fLeSs (#66) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hmmm...az érdekes. Túl alacsony ez a latency az órajelekhez és a késleltetésekhez képest. Ilyeneket még a 4.6-os Everest adott de az 5.0-ban már javították ezt a bugot. Na mindegy.

(#88) bandras0226 válasza Taranti (#82) üzenetére

bandras0226
(tag)

,,ebben nagyot bukhat az Intel"

Már miért bukna? Minden egyes felhasználóra akinek van fogalma arról hogy mi van a gépében jut legalább száz olyan /ha nem több/akinek fogalma sincs róla és nem is érdekli.Nagy többségük Intelt fog venni mert ha azt mondják neki hogy Intel akkor beugrik neki a processzor.
A tömeg nem gondolkodik bonyolultan:

processzor=Intel
telefon=Nokia
vga=GeForce /Nvidia/
stb,stb,stb.

AMD-ről meg maximum a géppisztoly jut az eszébe ha volt egyáltalán katona.

Mindig azt hiszi az ember , hogy a már látta vagy hallota a legnagyobb hülyeséget de újra és újra téved.

(#89) CsíkosMókus válasza bandras0226 (#88) üzenetére

CsíkosMókus
(fanatikus tag)

Ez ilyen hülye tizenéveskori beidegződés, hogy ami mainstream, az csak szar lehet.
Némi agyi érés után szerencsés esetben eljut mindenki oda, hogy nem bonyolítja fölöslegesen az életét. Ami jó, az úgyis elterjed.

(#90) daa-raa válasza bandras0226 (#88) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

És az a géppisztoly is hibásan jut eszébe, mert az AMD nem az!

(#91) Gyuri27 válasza daa-raa (#90) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Hanem karabély. De az is csak keleten, szoci blokban ismerték.

[ Szerkesztve ]

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#92) bandras0226 válasza CsíkosMókus (#89) üzenetére

bandras0226
(tag)

A többség sajnos nem .Nap mint nap tapasztalom hogy korombeli /40-es/emberek viselkednek hülye gyerek módjára.

Mindig azt hiszi az ember , hogy a már látta vagy hallota a legnagyobb hülyeséget de újra és újra téved.

(#93) Balika911 válasza bandras0226 (#88) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ha valaki gépet akar, de nem ért hozzá, akkor általában utánajár, mit érdemes venni - ugyanúgy, mint egy mosógép, klíma, vagy bármi más tartós fogyasztási cikk beszerzése esetén.
Abban, hogy tartós cikk az is szerepel, hogy a legtöbben évekre veszik a PC-t, nem olyan érdekes nekik a foglalat kérdése. Ez inkább a "gépbuherátorokat" érintheti érzékenyen... :)

(#94) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Giga... :P
Köszi a tesztet! :R

(#95) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

Grat a teszthez!
Nem is gondoltam volna, hogy a giga lap lesz a tesztgyőztes, Asusra tippeltem volna.

(#96) Csabee. válasza -XadAnuX+ (#95) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

jó lap a Giga :)
van pár memória teszt :) dúrvulnak a lapok ;)

Üdv: Csabee.

(#97) peti_s

peti_s
(PH! addikt)

Tudom hogy most már "nem divat" SuperPI-t futtatni, de engem pl. érdekelne, mit tud egy CoreI7, vagy bármelyik processzor benne.

Pentium Pro, (Super) Socket 7, K6-III+ , ASUS, Prescott, Wolfdale, Radeon

(#98) Zájec válasza peti_s (#97) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

4.4ghz-n 9.34sec az 1M teszt....
hirtelen ezzel az eredményel tudok hozzájárulni a kiváncsiságodhoz.... :)

(#99) peti_s válasza Zájec (#98) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Köszi, ez érdekelt. :)

Pentium Pro, (Super) Socket 7, K6-III+ , ASUS, Prescott, Wolfdale, Radeon

(#100) Zájec válasza peti_s (#99) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

szivesen :) sajnos linkelni nem tudok mert nem az otthoni gépnél vagyok..
de ha bemész a proci topikjába és beirod a keresöbe "4.4"akkor kidobja....
megtudod nézni a többi beállitást, ha az is érdekel... :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.