Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    Az esküvőfotós topicból áthozva:

    (#1714) Melanor: "Bár a PVA panelt én szebbnek, hitelesebbnek látom."

    Valóban, mert a VA paneleknek vannak feketéik az IPS-ek tejfölösen szürke masszájához képest. ;)

    "Már én is csak szemre kalibrálok, vagy évente van lehetőségem kölcsönkérni egy spektrométert."

    Pedig azt a Dell-t legalább havonta érdemes kalibrálni, ha képeket dolgozol fel rajta. Én pl. szezonban max. hetente csinálom a sajátomat (vagy komolyabb munka előtt mindenképpen), biztos ami tuti.

    "...a másik tényleg szépen megjeleníti az összes irodai programot..."

    Azt azért tegyük hozzá, hogy abban nincs semmi kihívás: a Windows desktop RGB-je egy butított sRGB színtér, az árnyalatainak kb. a 75-80%-ával. ;) Ettől függetlenül tényleg jó monitor a U2410f.

    (#1715) aleister: "Egyébként nem szemmel kalibrálok, hanem Spyder 3-mal. :)"

    Majdnem mondtam, hogy akár szemre is kalibrálhatnál, mert a Spyder 3 híresen driftelős koloriméter (csak egy rosszabb volt nála, az i1D2). DeltaE 8-at mértek nála, DeltaE 2-től már laikus számára is szemmel látható az eltérés. ;) Ráadásul az újabb, L.E.D.-es háttérvilágítású megjelenítőkre nincs is felkészítve, tehát az új Delleden el fog hasalni. ;) Még csak azt sem mondom, hogy profilozzuk spektróhoz, mert nincs értelme: a hardvere a saját korlátja (fiatal korában csak a sötét szintek mérésével vannak problémái, később már általánosan instabillá válik: inkonzisztensek a kémiai alapú szűrői, idővel nagyon elmásznak).

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák