Ha még passzív is lenne...
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>
[Re:] Razer Battlefield 3 BlackShark gamer headset retro stílusban
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!

Ha még passzív is lenne...
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>
Ugya'mmá! 2-3 winyó és/vagy egy felsőkategóriás VGA mellett egyáltalán nem lehet hallani lefeljebb játék közben, de akkor meg úgysem arra figyelsz 
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

Hali!
Épp most hozta a meg a futár az én vx 450-esemet! Van súlya az biztos.Sajna még nem tudok véleményt mondani róla mert a többi alkatrészem még nem jött meg, a régivel most nem akarok szarakodni, majd később...
[Szerkesztve]

Miért nem használtok Quad procit tuningolva egy ilyen atom brutál konfigban? vagy akár 1VGa+ Quad is érdekes lenne szvsz. Sokkal reálisabb mint egy CF esetleg
photofreak.me
Szerinted a Quad proci eszik annyit mint az agyonfeszített 90 nm-es Pentium D830? Szerintem nem
Azért legközelebb majd megnézzük. Egyébként itt a minél nagyobb fogyasztású gép összerakása a cél. Láthatod, hogy ezzel az áramzabalóval is csak 420-430 wattot tudtunk összehozni, ami még a 450-es tápot sem terheli le teljesen, nemhogy a divatos 500-1000 watt közöttieket. A második VGA durván 80-100 wattot adott hozzá.

Hát mondjuk 3magon futtathatnátok CPU Burnert
.
photofreak.me
A 3 GHz-es négymagos Core 2 Extreme QX6850-nek is ''csak'' 130 W a TDP-je mint a Pentium D830-nak szóval nem jutnánk előbbre.

Olyan lappal dolgoztok amin nem lehet feszt emelni?
photofreak.me
Hu de belejottel 
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

. Igazából fogyasztást tekintve abszolut mindegy. Mondjuk a quad máshogy viselkedik.
photofreak.me

Szerintetek megéri az (amúgy jól bevált) 400-as chieftecemet lecserélnem egy ilyenre? Ahhoz képest mennyivel lehet jobb a hatásfoka? Ill. annál halkabb?

Egy Moderátorhoz intézett kérdés:
Az Expert oldalán az van, hogy 0hónap gari, a többire meg 60hónap. Most akkor hogy is van ez pontosan?
Elgondolkodtam ezen a tápon, és pont az 5év gari tetszene benne nagyon.
Most költöztek és tegnap még úgy rémlik nem is volt rendelhető ez a táp. Gondolom új szállítmány jött, és nem 100%-osan töltötték fel az adatbázist. Kérdezz rá náluk, de szerintem a VX-re is 5 év van, ahogyan a Corsair oldala írja.

Köszönöm!
Akkor kicsit szakmaizzunk, szerinted megéri egy 400W Enermax Libertyt lecserélni egy ilyenre? Elég új husok ezek a corsair tápok, igaz jó belsővel. Nekem a sok sok gari egyenlőre a legfontosabb. Sajnos az Enermaxom mistrálban vásárolt, és nemtudom mennyire lehet náluk érvényesíteni a garit ha megadja magát.Vagy enermaxnál is van olyan,hogy elromlik, elpostázom nekik, és küldenek egy újat?(mert 3év helyszíni és 5év gyártói van rá)

Ha jól bevált miért cserélgetnéd? 
Mennyi idős a táp? Ha túlvan 3 éven, akkor persze érdemes elgondolkodni rajta.
A hatásfok/hang témához meg kellene egy típusszám a tápodról. Bár látatlanban is halkabb+jobb hatásfokú ez.
[Szerkesztve]
Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html
Az tuti, hogy ez a Corsair halkabb mint a 400-as Liberty, hallottam mind a kettőt. Egyébként a Liberty is teljesen jó, 80% körüli hatásfokú táp, ami a konfigodot elnézve jó ha 15 wattal fogyaszt többet mint a VX450 tenné. Ami a garit illeti, ha kezd baja lennei az Enermaxodnak, elviszed szépen didymanhoz vagy valamelyik másik tápszakihoz aki pár ezresből felújítja neked a kondenzátorokat. Mát szinte biztosan nem fog elszállni a Libertyben jó 4-5 évig.

Hát egyenlőre semmi baja nincs. Végülis pont azért vettem anno ezt a tápot, mert iszonyat jó hatásfokkal, teljesítménnyel, stb-vel büszkélkedhet. Az a durva, hogy annyira megbízom a tápban, ha valami nem akaródzik úgy muzsikálni a gépben mint kéne, a táp az utolsó amire gondolok. Csak nem szeretném ha egyszer tényleg az örök vadászmezőkre kellene küldenem. A 4. konfigomat szolgálja. Viszont ezek után biztos nem fogom lecserélni!
Köszi 

tudnátok mondani néhány kiskert budapesten, ahol ez a táp kapható?

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••
én is gondolkodok vx450-be 5év 18300ft vagy FSP Bluestrom2 500 3év 17200Ft
szerinted ha netezek melyik fogyaszt kevesebbet? mert jobban arra hasznmálom a gépet
néha megy 1600@3000-on is 
fsp ventije fél év után morog 1 kcsit azt irták
késöbb AMD x2 4000+ brisbane-re vissza térek
cél minélkisebb fogyasztás
Erősen túl van lihegve ez a fogyasztásos kérdés. Egy példa:
Vegyünk egy átagos, felső középkategóriás gépet, mint amilyen a Tiéd. Ennek a masinának olyan 130 watt a tényleges fogyasztása, HA játszol vele. Ha nem játszol éppen, hanem netezel, akkor tán 70 wattot eszik. A mai jó tápok hatásfoka 80% körül mozog, az igazán jóké 85% körül, a régebbi, de jól összerakott passzív PFC-seké 70-75% körül. Mit is jelent ez. Nagyjából azt, hogy egy 80%-os hatásfokú táp a példában használt gép meghajtásához netezgetés közben úgy 88 wattot vesz fel a konnektorból, tehát a "haszontalan fogyasztása", ami ahhoz kell, hogy a 230 voltos váltóáramból a PC-nek való egyenáramot összehozza nincs 20 watt! A teljesen terhelt példagépnél nagyjából 33 watt amit egy 80%-os hatásfokú táp lenyel. A 85% hatásfokú tápnál ez a két szám kb. 14 illetve 23 watt.
Ha jól tudom (legalábbis idén májusban Veszprémben annyi volt) 1 kWh villanyáram ára kb. 45 Ft. Ez egy órán keresztül 1000 wattos fogyasztást jelent. 80%-os hatásfokú táppal és a fenti konfiggal számolva, ami full teherrel olyan 160 wattot húz ki a konnektorból, az 1 kWh nagyjából 6 óra folyamatos játék alatt jön össze. Csak netezéssel az 1 kWh fogyasztás durván 11 óra alatt jön össze.
Had ne számoljam ki, milyen picikével fogyaszt kevesebbet az 5%-kal jobb hatásfokú táp... Na jó, netezés közben óránként nagyjából 0,005 kWh-val (kb. 0,225 Ft), játék közben 0,01 kWh-val (kb. 0,45 Ft). Ha a 30 napos hónapban (30x24 óra) folyamatosan játszol a gépeddel akkor a +5%-os hatásfok miatt kemény 324 forinot spórolsz meg, de akkor éjjal-nappal, folyamatosan játszanod kell. Netezéssel kb. a felét spórolod meg, de akkor is folyamatosan mennie kell a gépnek.
Lényeg a lényeg, inkább vegyél 1-2 energiatakarékos izzót a hagyományosak helyett, vagy igyál meg havonta eggyel kevesebb sört, vagy diákmelózz 1 órával többet, ahelyett hogy a táp és PC fogyasztásán kínlódnál.
köszönöm a választ
én is veszprém megyei vagyok
vettem már philips 11W energiatakarákos izzót
6év gar ajánlani tudom mindekinek
de azért szeretném a környezetet is megkímélni a felesleges pazarlástól
mondjuk így tényleg értelmetlen
és akkor tök minegy melyiket veszem?
5év gar lenne a jó

Nade rudi! Ne akard már lebeszélni a környezettudatos gondolkodásról. A kicsi is valami, és ha sokan leszünk, az meg sokszorkisvalami, és abból akár még jó is lehet 
There's no replacement for displacement

Ha tényleg kis fogyasztást akarsz, akkor notebook! Nforce csipszettel 80W alá nem tudsz menni még erős underclockal sem. Azt mondják Ati csipszetek pár 10W-al kevesebbet zabálnak, de hol van ez egy jó noti 8W-jától
Jahogy mivan a játékokkal... hát igen. Ideje lenne a HW gyártóknak észbekapni kicsit ezen a téren is, és egy asztali konfig fogyiját is levinni 10-20W-ra ha éppen nem megy rajta más csak a net. 
köszönöm 
van egy p3 667 -esem 235W Fsp táppal az a letöltőgépem a proci 19W-ot eszik maximum
Bocs, de ez itt annyira kis dolog, hogy érdemesebb sokkal nagyobbakra koncentrálni. Például az éjszakai lámpát égetős számítógépes életmódról átálni a világosban fenn felvős, éjjel alvósra. Vag lehet cserélni az égőket kisebb fogyasztásúra. Aztán lehet még AAA enegriaigényű konyhai gépeket használni (egy mosógép vagy hűtő jobban zabál mint egy PC). Sokat segítenek az energiapocsékolás ellen a rendsesen szigetelt nyílászárók is, és még sorolhatnám. Emellett a korábbi példában felvázolt gép fogyasztásnyeresége 80%-os és 85%-os táp között nagyon-nagyon pici dolog.
Noigen, a notebook... két példa, amit kimértem [link]. A 30 watt alatti idle fogyasztás, meg az integrált GPU-s Intel cucc terhelt fogyasztása nemsemmi. Pedig ezek aránylag nagy TFT-s nem éppen gyenge konfigok voltak. Egy Radeon HD 2900 nyugalmi állapotban fogyaszt ennyi annyit mint a notik terhelve... Persze egy HD 2900 vagy kétszer annyi tranzisztorból áll mint egy egész notebook szamítási teljesítménye pedig sokkal fölötte áll. Egy modern felsőkategóriás GPU-t pillanatnyilag lehetetlenség 10-20 wattból kihozni.

Persze, ez mind ok, és igazad van hogy nem ezzel kell kezdeni, de ez a kicsi se elhanyagolható. Különben is a tudatosság a lényeg, hogy vásárláskor fontos legyen ez is. 

Uhh! 30W idle? Az nagyon sok egy notitól! IBM T42 8W-ott eszik minimumon, pedig a WLAN is be van kapcsolva (mondjuk ahogy nézem 1W a különbség WLAN-al vagy nélküle) Igaz ebben csak Mobility Radeon 7100 van, meg P-M 1.6
Az a baj ezzel a 8 wattal, hogy én abszolút nem hiszem el. Kimérted fogyasztásmérővel, hogy minimumon tényleg 8 wattot eszik? És mi az a minimum? Hibernálva, kikapcsolt TFT-vel?

Plus-okban lehet kapni néha digitális fogyasztásmérőt, azzal mérem. Elég korrekt jószág, ugyan azt méri mint az E-On mérője, még cos(fi) korrekciót is tud. Szóval én hiszek neki.
A 8W lecsukott LCD, WLAN-on torrent seedel, CPU 600-on 1V-on, VGA powersave módban. Így még a ventije se megy 
Ha netezek (tehát ugyan ez, csak LCD fényerő középállásban) akkor 10-12W között mozog.
így már hihető 

Frankó táp ez, ilyenem van már, SEMMI hangja, mintha nem is lenne benn a házban. Mikor beraktam, direkt lekötöttem az összes többi ventit és meg kellett néznem hogy elindult-e a ventillátor egyáltalán.
csak az a baj ha jól le van szigetelve a lakás akkor ha pl tönkre megy a gázkazán könnyen halálesetlehet
ezért manapság raknak egy kis szellözöt a 2rétegü ablakokba most lett szabvány nem régen
lakatfogóval lehet kimérni és számolni ha minden igaz

Ezért kell turbós gázkazán, az ha tönkre is megy, akkor is kifelé szellőzik.
Kicsit eltértünk a tárgytól

Méregettem teljesítményfelvételeket (konfig az adatlapomon):
Power Off: 16W (világít egy kurva LED az alaplapon, nem tudom mi a lószarnak
)
XP bebút, cpu 1150-re, vga 250/250-re lepunnyad: 86W
Ha nem tekerem le a frekiket: 112W
Bioshock game közben: 197W
Egy-két wattal vesz fel kevesebbet mint az előző Chieftek GPS450 -es tápom. A hangját meg több órás terhelés után se hallom 

Hali,
csatlakozni szeretnék a rajongói klubhoz,igaz nekem az 550-es változat van.Jó az a 6+2 tűs csati,akinek kell.A venti hangját én se hallom, minden hangosabb nála.És bármilyen tuningot csont nélkül ellát szuflával.Egyszóval grat a Corsair-nak,szép munka. 
[ Szerkesztve ]

Hali mindenkinek!
Ez a táp elvinné a köv. konfigot?
C2D 6420, 8800 GTS, 1 dvd író, 1 v. 2 vinyó?
Noooormális vagyok... Azok a hangok is megmondták...
Hello,
makod, h itt kerdezed, mert igy valaszolok, igen elbirja, meghozza nagyon siman. Bovebben itt, mondjuk ott mar nem velem... 
[ Szerkesztve ]
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

nagyon szépen köszi a gyors re-t
Noooormális vagyok... Azok a hangok is megmondták...

Szia, nekem is a 550es van. Nem cicereg a táp közelről neked? Nekem sajnos igen, de messziről nem zavaró!
himi007
ünnep után érkezik VX550-em, remélem errefelé egér nem jár hozzá

Nem tudom mit tegyek
Visszavigyem? Szerintem ilyenért nem cserélik ki
himi007
ne, még ne vidd vissza. hátha egy másik vx550w tulaj errejár és meglesi az övét. ha nem akkor max én, a héten remélem megkapom
amúgy szerintem nem cserélnek még jó boltban sem ennyiért

1m-ről már nem hallani a cicergés, még akkor sem ha csak a táp megy! Nem viszem vissza, mert nem zavar a használatban!
himi007

Az enyémnek semmi hangja szerencsére.Ha nem lógna egy madzag ki belőle,azt hinném nincs is a gépben. 
Na, beléptem a klubba
Elsőre jó tápnak tűnik....
KENWOOD DPX313Y fejegység eladó, dupla din, mp3, 2 pár rca stb..