- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Androidos fejegységek
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Én nemrég 6570-et szereltem be vhova (14e, passzív), és hát teljesítményre kurva jó volt. Torchling 2 tépett vele 24"-os monitoron natív felbontásban, és a minőség kb. maxon volt. Skyrim is elég jól 1024x768-ban azt hiszem, vmi mediumon. Ezek után el tudom képzelni milyen kánaán lehet néhány éves játékokkal. (Nekem Gf 7300GS-m van...
Annak kb. Quake 4 / Doom 3 időszakban kezd vége lenni, mert a 640x480, ahol 30+ az FPS, kicsit kezd kevés lenni...)
-
djculture
félisten
válasz
Bugfix1984 #107 üzenetére
jó nem bonyolítottam a dolgot ebbe számoltam a szállítást meg minden marhaságot ami rárakodik...
-
Sol@
tag
válasz
kromatika #101 üzenetére
Szerintem azért van szükség rá mert a jó öreg 6670 már több mint 2 éves! és sajna mai napig adok el belőle kispénzű ám de kis felbontásban játszani vágyóknak ha egy árban lesznek (márpedig sztm még olcsóbb is lesz) akkor remek alternatíva lesz ez a kis kari (egyértelmű h nem fullhd -hoz)
-
-
leviske
veterán
Kérdés, hogy mit. Aki a gyereknéken akar egy "Sims 3 maxon" gépet összerakni, annak még talán ez is túlzás (nem az).
MÁS: Ennyire nem viszik a dGPU-s megoldásokat a mobil piacon, hogy még ki kellett jönni egy ilyen megoldással? Értem én, hogy ezeket később kiszórják majd azzal a címszóval, hogy "aktiválható cape verde", de attól még érthetetlen, hogy minek kellett ez desktopra, mikor már így is sírnak az online újságok, hogy nyakán marad a partnereknek az összes hardver.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
kromatika
veterán
Erre mi szükség volt?Netezéshez,You Tube stb.. ott az apu vagy az igp.Játékhoz ez meg nagyon halovány,és még drága is.
-
-
-
-
Mercutio_
félisten
Ez félmagas, csak a csatlakozó teljes magasságú, de általában úgy szerelik, hogy adnak mellé félmagas hátlapi csatit és az efölötti csatlakozó ilyenkor bemegy a kártya mellé valahogy így.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
ebegab92
senior tag
Ez biztos, hogy DirectX 11.2-re és OpenGL 4.4-re képes cucc?
TechPowerUp-on mást írnak: HD7730 specs
-
-
-
Egy árban startol a HD7750-nel?
Hát, sok sikert...
-
-
Sondi1986
addikt
lassan szállingóznak a kisebb megoldások is:
-
GeryFlash
veterán
5750-es szintjét hozza?
-
Sondi1986
addikt
Akkor a cikkben azt írták hogy ha kifogy a gyártóknál a Cape Verde LE chip ilyennel helyettesítik: Oland?
-
-
Teljesen jó, 1GB GDDR5-tel kérném, és kicsi a pénztárcám
- Nos ilyen kártyára lenne kereslet, így jókor érkezett, mivel mindjárt itt az ősz
-
yarsley
aktív tag
válasz
Mercutio_ #70 üzenetére
Uj gep eseten en biztos APU-t vennek ha ez a teljesitmeny eleg lenne.
-
danikollar
őstag
válasz
#UserName# #50 üzenetére
Attól biztos, hogy jobb lehet.
-
Mercutio_
félisten
Bestbuy-nak mostanság a 7750-et pont nem nevezném, de külön tápcsati nélkül tény, hogy az a legerősebb kátya.
Teljesítmény viszonyításhoz: A6-3620 és A8-3820 (65W-os) AMD APU-k értékei (5527 és 6785 pont) szemben a HD7730 9030 pontjával, háááát ha valakinek ilyen viszonylag kevés plusz teljesítmény megér közel 20k-t annak gratulálok
-
Sinesol
veterán
Hat erdekes kerdes hogy megis kiknek keszül ez...mivel szerintem aki uj gepet vesz az egy Apu val kb ugyanitt van teljesitmenyben, vagy csak kevessel gyengebb, de nem annyival hogy megerje +20ezerert megvenni ezt a valamivel nagyobb teljesitmenyert.
Egyedül a fogyasztas ami tetszik..de még az is nehezen vallalhato be egy htpc-be is mivel nincs annyi + benne hogy megerje akárcsak azt a 40-50 w-ot. Ebben a kategoriaban tovabbra is a 7750 a bestbuy, föleg passziv verzioban.
Erdekes egyébként az amd üzletpolitikája mivel pont az ilyen 6670-7730 kategoriaju kartyait lehetetlenitik el az Apu-kkal, és inkabb azt vartam volna hogy ezt a kategoriat hanyagolják, es erre meg kihozzak ezt
Ennek a kategorianak a Kaveri kb a kegyelemdöfes lesz.... -
djculture
félisten
válasz
Silentfrog #61 üzenetére
Van 7850-is passzívba elérhető is csak kicsit brutkó áron 60ezerért: [link]
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Silentfrog #58 üzenetére
GT430-am volt, 2GB DDR3-mal. Tudom milyen volt. Gyenge.
5770-re váltottam, bőven kiszolgált, majd most Radeon 6850-re. És "csak" 1 gigás
-
djculture
félisten
válasz
Silentfrog #56 üzenetére
37 ezer volt a nettó ára hozzászámolod a 27% áfát+10-15% kiskerrést kb megkapod a kiskereskedelmi árát. Nem olcsóság
-
Ed3r_X_
nagyúr
Újra eljött a 2GB-os 128 bites DDR3-as kártyák ideje
Hogy én de utáltam ezeket. Miért nem lehet minimumban meghatározni, hogy csak GDDR5 lehessen rajta?
-
djculture
félisten
válasz
Silentfrog #48 üzenetére
Most épp csak 7750 ultimate van a nagykerben de volt már itthon ilyen is :
Viszont jó drágán vesztegetik ezeket 7750 ultimate is 30k a kiskerekben...
-
törölt tag
Na most ennek a kártyának volt értelme megjelennie tiszta felesleges. Kb annyit ér mint halottnak a csók...
-
ddekany
veterán
válasz
#UserName# #50 üzenetére
Ivy IGP-vel az efféle kártya már nem egy kategória (annyival gyorsabb). De ha low profilban ezt passzívan hűteni, az reménytelennek hangzik...
-
tigerk
tag
Én nem értem ezt a sok felháborodott és értelmetlen kommenteket nekem volt 6670-esem és egy baromi jó kis kártya volt én nyugodtan tudtam vele bf3-azni mediumon multiban és 20k-ért szerintem nem drága akinek csak erre van pénze annak jó vétel lesz.Bár a GDDR3-at én is feleslegesnek tartom.
-
#UserName#
csendes tag
Passziv,Low profilba lesz belöle vajon ?
Arra be is ruhâznék HTPC-be jobb ez mint az Ivy gpu ? -
Firkavadasz
tag
Remek kis kártya lett ez, igaz, az ára nem az igazi.
-
Reinkz
senior tag
Abba is gondoljunk bele hogy ez a legolcsobb kártya ami támogatja a 4k felbontást így ideális lehet annak aki majd mozizni szeretne otthon, persze kell egy kis idő mire 4ks filmeket nézhetünk.
-
ddekany
veterán
válasz
djculture #43 üzenetére
Kevesebbet ennének a valóságban a 6570-nél? Pedig brutálisabb bordákat pakolnak rájuk, nekem úgy tűnik.
Amúgy legbiztosabb, ha fog az ember egy passzív kártyát, és valahova odadrótoz mellé egy 96-120 mm-es fixen nagyon lassan (= semmi hang) forgó nem-gagyi ventilátort... Ez persze már +X e Ft, meg plusz barkácsolás, szóval leginkább csak saját gépben alternatíva. Kár hogy a gyártók ezt nem teszik meg... tehát hogy szép nagy borda, kurva lassú lapát, aztán kalap. Vagy ha valamelyik aktív már bőven elég halk, franc tudja melyik az.
-
djculture
félisten
Hát gyakorlatilag 60w-os a 6570-nél jóval kevesebbet disszipál el a 47w-os 7730-as de megfelelő légáram nélkül még az 55w-os 7750 is kinyírható. Annak idején pl rengeteg ati 9250-nel találkoztam azok mind passzívak voltak és mind így múltak ki pedig csak max 30w-os volt az a kártya. Mondjuk akkoriban még nem működött ennyire jó energia megtakarítási management a kártyákon.
-
ddekany
veterán
válasz
djculture #40 üzenetére
Attól mert egyesek nem figyelnek a légáramra, annak aki figyel, érdemes lehet... Passzív 6570 nekem 60 fok fölé 25 fokos szobában nem ment, és az egy egyventilátoros ház volt. Aztán hogy 7730-nál az mire lenne elég, azt nem tudom, de ha egy kártya nem hűthető már normálisan passzívan, mert ennyit eszik, akkor ha valaki engem kérdez, néha-játszós kártyaként kiesett.
-
Teszt. Felejtős a kártya. Főleg az ára miatt.
Sapphire HD 7730 1GB DDR5: 18.522 Ft
Sapphire HD 7750 1GB DDR5: 23.589 Ft (+ 5.067 Ft)
Sapphire HD 7770 1GB DDR5 (OC): 27.193 Ft (+ 8.671 Ft) -
djculture
félisten
Ja passzív a legjobb 200 féle van most is a műhelybe (7750-7770ből is van agyonbarnult), érdemes azt venni tényleg mert legalább hamarabb szétmegy mint egy normális hűtéssel. Legtöbb ember azt hiszi nem kell neki légáramot biztosítani mert passzív, el is kezd barnulni alul szépen a nyák majd elkezd csíkozni kifagyni és egyéb jóságok.
-
ddekany
veterán
Még hogy nem jó ez játékra... el vannak itt egyesek tévedve, néhány éves játékok már teljesen jók lehetnek ilyenen, de akár maiak is használhatóak (Skyrim-et 6570-en próbáltam ki anno, és annál ez jóval erősebb). Van aki Gf 7600GS-en játszik rendszeresen még ma is... Torchlight 1-2, Rainbow Six Vegas, FEAR, HOMM V, stb., elmennek rajta. Tök mindegy, hogy nem a leges-legújabb, van elég így is...
Ha meg valaki a legolcsóbbat akarja, tuti nem ezt veszi, ez majd 2,5x drágább mint a legolcsóbb diszkrét... 20e+-as kártya olcsó... hát nem.
Amúgy ha már valakinek nem prioritás a játék, én csakis passzív kártyát vennék neki. Általában van 1-1 típus, ami nem csak passzív (elve ritkaság), de nem is rontották el annyira a bordát rajta, csak azt le kell vadászni... és kifizetni a felárat. 7750-ből is van pl. passzív, tehát ebből is lesz.
-
djculture
félisten
azért a ddr5-ös 7750-eket is 23-24 ezerért vesztegetik ami szerintem rablás
-
stratova
veterán
Van esetleg akár némi fű alatti infód GCN Dual Graphics-ról, Stonerice kolléga érdekes 3DMark eredményeket talált, de van youtube videó is FarCry 3 alatti A10-5800K + 7750 DualGraphics kombóról.
-
ZS3NI
őstag
10k-ért azonnal venném is. Így viszont szerintem jobb egy minimálisat hozzátenni, és 7750.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
bitblueduck #22 üzenetére
Indulj ki abból, hogy a GCN-gyorsítást APU-kra (is) tervezik. Ott meg van olyan, amibe 6-od ennyi CU került, mégis sokat segít.
Ráadásul ez a "mire" már most van. Több program is képes már OpenCL-en keresztül gyorsítani.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
bitblueduck #22 üzenetére
A GCN eleve túl van tervezve a hardver szempontjából. Szóval az új API-k támogatása nem jelenthet gondot. Eddig nem került bejelentésre olyan API a Radeon HD 7970 bemutatása óta, amit ne tudna támogatni a hardver. Sőt, ennek az ellentéte történik. Az MS és a Khronos Group egy rakás opcionális funkciót épített az API-kba, hogy kihasználhassák a fejlesztők a hardver tudását. Ez főleg a DX-re jellemző.
-
Apollo_21
addikt
Ezt a kártyát..akár, pár tesztoldal által leírt.vagy valósnak vélt elgondolása szerint még a Kaveri mellé való Dual Grapics-ra is jólehetne,..márha a Kaveri GCN-es lesz ténylegessen, mert akkor kiváltja a 6670et sztem elég jólenne.
-
bitblueduck
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #19 üzenetére
hosszu tavon szerintem semmit sem fog erni. valoszinuleg mire a gpu gyorsitas alapveto lesz addigra ez gyenge lesz - most sem acelos - es kijon fel tucat uj api ami kell, es azzal nem kompatibilis.
-
Lacielvtárs
nagyúr
nem rossz a kártya
de az enyémet nem adnám oda érte
viszont az tetszik hogy egy slot helyén elfér -
bteebi
veterán
válasz
IgnisFatuus #5 üzenetére
Szerintem amúgy nem lenne rossz ez a kártya, bár tény, nem játékhoz való. Passzív hűtéssel akár lehetne is értelme.
-
haddent
addikt
Pletykák... azok mindig is voltak mindenről
A 780 nem értem, hogy hogy jött szóba, de nem kell félteni a 7970GHz -et, a BF4 szerintem hasonlóan fog futni rajta, mint egy 780 -on, köszönhetően a DX11.1 hardveres támogatásnak.
De legyen igazad, előre kell vinni a dolgokat, jöjjön minnél előbb az új széria
(De még az is ellene szól, hogy a next-gen konzolok utoléréséhez előbb normális APU-dGPU felépítés kéne, mintsem még erősebb dGPU.)#17 bteebi tesztek alapján veri a GeForece GT640 -et, ismerősöm pedig azzal BF3 -zot. Ráadásul úgy, hogy PS3 van, és azt mondta összességében jobb PC -n.
-
haddent
addikt
-
Devid_81
félisten
Ez egy kicsit olyan mint a husboltban a kerdes,
- 2kg 10dkg, maradhat?Csak itt annyit kerdeznek majd, DDR5 1GB, maradhat?
- Majd a vevo, hmm, DDR3 lehet belole es a masik gpu-val kernem...
- Maris...Es kozben a szervizes kolegak epp a GPU-kat valogatjak a nyakra, es az erosebbekben sorba tiltjak le a felesleget...
-
SkyS1gn
félisten
Megláttam a miniképet azthittem az új szériával van valami... de semmi.
Már jöhetnének. Vagy... ha mindenképp a BF4-el együtt akarják, akkormeg jöhetne pár héttel elötte hogy addigra beszerezzék akik akarják.
-
callmeakos
veterán
Pontosan.
Be kéne vésni a buksikba hogy nem csak hardcore gamerek vannak a világon, hanem vannak olyanok, akiknek szűkös az anyagi keret, és olyan kártyákat keresnek amik beleférnek a keretbe, de még megbirkózik egy ideig az új játékokkkal, minimum, vagy annál egy kicsit magasabb grafikai beállításokon.Emlékszem amikor 1-2 hete megvettem a DDR3as 7750emet, és mekkora savazást kaptam hogy ez a kártya egy sz*r, és pár ezer forintért már GDDR5ös memóriájú 7750eket lehet kapni, és hogy mekkora a kettő közt a különbség. És alig tudtam velük megértetni, hogy teszek magasról hogy fényévekkel jobb, nekem ennyi pénzem van rá, megbirkózik az újabb játékokkal, és pont.
Ez a széria pedig nagy segítség lehet azoknak, akiknek még kevesebb pénzük van, úgyhogy örvendetes a léte
-
trufa12
addikt
Ez a kártya pont azoknak jó, akik csak filmet néznek és neteznek, esetleg a LoL al játszanak .
-
törölt tag
Szerintem annyira nem jó, mert tök figyelmen kívül hagyja, hogy vannak alkalmi játékosok is. Ez a VGA bőven jó annak akinek mondjuk 2-3 hónapig kell valami 19" monitorhoz, hogy újabb játékokban menjen egy próbakört.
Ha csak néhány tekintetben jobb mint a HD6670, már megérte. Azonos áron jobbat, ez is fejlődés.
-
mghltm
addikt
-
Angel1981
veterán
"Szegény ember GCN-je" - ez jó!
-
hű, de kellett már ez a kártya!
kíváncsi leszek a célpiacára, mert 90 USD-ért már gDDR5-ös 7750-et lehet kapni, 100-ért meg 7770-et, ami talán kicsit több, mint 2x gyorsabb. DDR3-mal szerelve pedig tényleg alig lesz gyorsabb, mint egy APU...
a Cape Verde-s beszúrás nagyon tetszett. a Cape Verde az AMD G92-je?
-
Silentfrog
veterán
Egy ideje elérhető már sok helyen és nekem az az érdekes,hogy egy árban van a ddr3 és a gddr5 szerelt változatok.
Jelenleg 10 és 20 ezer forint közé úgy esik a kártya ára,hogy majdnem 20.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A gyártók meglehetősen nagy szabadságot kapnak paramétereinek kialakításával kapcsolatban.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Manjaro Linux
- Xiaomi 12T - egytucat
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Brave
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest