Jó reggelt! Friss, ropogós és részletes! 
TRON addict

Jó reggelt! Friss, ropogós és részletes! 
TRON addict

Jópofa kártya ez és a fogyasztása valóban kecsegtető ami cf esetén igencsak jól jön.Viszont az ára már közel sem ilyen fényes.Ennek az árából bőven megvan egy 6970 cf csak ügyesen kell vásárolni és az ég erősebb is.Valószínű inkább én is ezt az utat választom(már ha kevéssé válik a mostani),mert ez nekem baromi drága.Remélhetőleg lesz egy olcsóbb 8-as széria(mint a 6-os volt)ami árban elérhetőbb lesz.
Köszönjük a reggeli ébresztő tesztet! 
--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

félek tőle, sok szívás lesz ezzel a kártyával a referenciamodell hiánya miatt.
Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.
Iránymutató kártya a fogyasztás terén ... csak hát lesz vagy 6 hónap mire kiadják hozzá a ''tökéletes'' drivert ...
Ne játszd el a bizalmad , főleg előttem !™
(#5) cskamacska
Hínye de szép ára van ezeknek az új (nemATi
) Radeon kártyáknak. Lassan visszasírom a HD5850-ek idejét, hogy a HD4850-ről ne is beszéljek. 
Maga a kártya tetszik, gyors és keveset fogyaszt, de a különálló videókártyák prémium csecsebecsékké degradálódásáért igen kár.
[ Szerkesztve ]
"Liberals think the war against terror was bad, just wait for the war on heresy."

Annyi azért nem hiszem, de kb. márciusi, áprilisi catalyst lesz az első amivel igazán megmutatja erejét majd (+10% kb.) 
Remélhetőleg a 78** verziók már meg fizethető áron lesznek.
Nem szép, de legalább jó öreg!

es kb kapsz majd 10-15%ot az elozo kartya megfizetheto kategoriajahoz kepest (6950/gtx560ti). ha ez igy marad, en asszem kihagyom ezt a kort. tul dragak, es tul keves pluszt hoznak.
nekem is sokkal jobban tetszett, hogy vmivel lassabb volt, mint a konkurencia, de (jatek)sebessegben elorelepes, es hasonlo arazas. jo lenne ez a gpgpus dolog, ha latnam a hetkoznapokban is a fejlodest.
http://project-brian.blogspot.com/
Nem rossz, a hűtésért nagyon-nagy piros pont.
Fogyasztás is jó, de ennyi pénzért semmi különös.. Kepler ellen kíváncsi vagyok mire megy.
A processzor elbírja e a vga-t ? Ez így nem helyes.Az hogy kihajtja e annek már van értelme. - Bib

Nincs borda a vrm részeken, de még csak furatot sem láttam, ahová esetleg lehetne tenni.
Egyébként beigazolódott a sejtésem, sok játékban nem lett sokkal gyorsabb, mint egy nála 30%-kal olcsóbb 6950@70-es kari.
H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb

Szerintem még annyi sem lesz az előnyük.Ha 20% van a két 79xx-es kari közt akkor újabb 20% összejöhet a 79xx vs 78xx között(bár ez csak tippelgetés)Szerintem a teljesítményük egy szinten lesz a fent említettekkel(de ebbe még beleraknám a 6970-est is),jobb fogyasztási mutatókkal,de ahogy elnézem drágább lesz.
Akárhogy nézem ezt a szériát csúnyán nem nekünk szánták,mondom ezt úgy,hogy nem féltem a zsebembe nyúlni az eddig vasamért sem,de mindennek van határa 
--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

jó kis teszt, reggeli kávé mellé
arn +1
[ Szerkesztve ]
EVO & STi power

Tetszetős bár az ára még nem az igazi. De idővel elérhetőbb lesz. Amúgy jó kis teszt így kora reggel 
www.arma2.hu
Up, remek teszt!
Viszont az adatok alapján még mindíg a GTX 480 a legjobb választás, asszem ezt nem kell kommentálni 
ORIGIN-TANGOhun
Majd jönnek a HD7850-ek, és HD7790-ek, amik már jobb áron jönnek.
Remélhetőleg a középkategóriánál már jobban optimalizálják a drivereket, mert mindig is ebből a rétegből jött a hasznuk nagy része. 
Bios moddingolás, dual bios-osítás jó áron!!!
4 sale http://tiny.cc/aprok

Jól néz ki a kártya. Egész jó teljesítmény.
Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."

adatok alapján? - azt a fogyasztással mi lesz? ![;]](/dl/s/v1.gif)
EVO & STi power

Jó teszt, jó kártya, horror ár...
Nem értem, hogy miért kell a minimum fps-t ennyire frlértékelni, hogy az alapján rakjátok sorba a kártyákat.
Pl.: A metro2033-as tesztnél a HD7950-es sokkal jobb átlag értékeket produkált, mint a GTX580, és lehet hogy azt a ramaty min fps-t egy másodperc/töredéke alatt szedte össze a kártya, és 2560ban sokkal élvezhetöbb átlagot produkált, (mint ahogy a nevéből adódik nagyrészt ilyen sebesdéggel fut a játék). Valamint az hülye szöveg hogy ez már lagg, mert a GTX 580 egy fps-el jobb eredménye sem más, de összességében jobb a magasabb átlaggal rendelkezö kártya. Ez a rangsorolás szerintem elég zavaró. Ennek akkor van némi értelme, ha a szereplők nagy része 30+ minimum fps-t tud felmutatni, mert ott már tényleg minőségbeli(játékélménybeli) külöbség tapasztalható, ha valamelyik versenyző ez alá a szint alá esik. Ezek az eredmények szerintem még csak arra sem jók, hogy következtetni lehessen arra, hogy alacsonyabb részletesség mellet mely VGA-nak hogy alakulna a minimuma, mert más beállítmsokkal tuti nem ez lenne a sorrend. Szerintem a folyamatosan laggoló, sok minimum közeli fps-el rendelkező oszlopok minimum értékeit jelölhetnétek mondjuk pirossal, és akkor az egyértelműen jelezné, hogy melyik kártyán "akadozik" a játék. Én szívesebben játszok 30-35 fps-el néha, egy két 9 fps-es laggal, mint folyamatos 25-28-al.
Ez csak egy magán jellegű észrevétel, nem kell megkövezni, ha ez mások szerint nem így van, de szerintem logikus az elgondolás.
Általában telóról írok, így gyakran elgépelek dolgokat, találd ki mit akarok! #### Kedvenc hirdetéstípusom: Eladó laptop, Ár megegyezés szerint Aztán álmodd meg mit adna el és mennyiér!?

Lehet, hogy nem fogtok szeretni, de kisebb fogyasztásra és nagyobb teljesítményre számítottam, mert azért 40nm vs 28nm között elég nagy a különbség. 
Phenom II X3 720BE @955X4 - Life is good.

Elérkezett az idő, amikor a gamer konfigba is elég egy 350-400 wattos táp.
1,8" microSATA HDD jó áron: bit.ly/KOZi2G

Inkabb a nagyteso.. az poverebb!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * One X quad core white...

Mert az a lényeg... ha a minimum fps kicsi, a játék helyenként szaggat. Ha nem kicsi, akkor sehol...
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐
par kulfoldi teszt 
XFX HD 7950 Black Edition Double Dissipation@hardwarecanucks
Sapphire HD 7950 Dual Fan OC@hardwarecanucks
powercolor-radeon-hd-7950-pcs@guru3d
PowerColor HD 7950 PCS+ 3 GB@techpowerup

Remélem a "népkártyának" szánt 7770 tisztességes áron lesz kapható.
REKVIESZKÁT IN PÁCSE!

Úgy látom Ti is inkább a játéksebesség növekedését nézitek (ami nem baj), de mivel külön nincs teszt más spec számítási teljesítményről (van 2 szintetikus ok), szerintem ott fejlődött igazán sokat a kártya.. Én úgy gondolom, hogy az ATI/AMD már nem csak a játékos közönségnek készíti a kártyákat, hanem spec igényeket is kitud elégíteni. (3D tervezések, spec conferencia beszélgetés stb.) Ha ezt is szemelött tartjátok bizony sokat fejlődött, megkockáztatom, hogy pont eme tudása miatt is lőtték be így az árát.. 

Üdv!
Elnézést hogy szőrszál hasogatom a nagyok dolgát.
Már a második Radeonos cikk, amiben szerepel a "egyszerű analóg kétállású kapcsoló" kifejezés. Az analóg dolgot nem értem.
A kapcsoló funkcióját értem.
NT

eléggé húzósra sikeredett az ára 
üdv.
Jó ez a kártya. Csak az ára borsos. Ha eladom a két 6870-emet vehetek egy ilyet.
AMD smarter choice.
Bivaly VGA, horror áron, de lehot hogy csak a ropogós forint okozza.
Referencia modellt hiányolom.
"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

Más teszteket elnézve közelebb van a 7950-es a 580-hoz. Csak a PH teszten van nagyobb diferencia! De mindegy jó kis teszt volt, és gyors is volt! 
[ Szerkesztve ]

Az viszont fontos info lenne, hogy hányszor laggolt be. Itt a táblázatba a minimum FPS jelentheti azt is, hogy rögtön pályabetöltés után dobott egy 9 FPS-t, azt magához tért fél pillanat alatt és végig 30 felett volt.
A legjobban egy FPS és idő dimenziójú koordináta rendszer tudja megmutatni a kártya teljesítményét. Ott nyomon lehetne követni az ingadozásokat. Amelyik kártyának játék közbe is többször van minimum értéke vagy esik be 30-25FPS alá, az teljesít gyengébben.
Persze egy ilyen nem kis meló lenne.

Behülyült a netem, mégegyszer elküldte az előző hsz-t. De közbe már leírták elöttem, amit akartam, hogy nem jól értelmezted a hsz-em. Olvasd el mégegyszer, és nézd meg amit példának hoztam fel.
Nem írom le mégegyszer, ami elveszett, mobilról vagyok. 
[ Szerkesztve ]
Általában telóról írok, így gyakran elgépelek dolgokat, találd ki mit akarok! #### Kedvenc hirdetéstípusom: Eladó laptop, Ár megegyezés szerint Aztán álmodd meg mit adna el és mennyiér!?

"Ekkor a a kártyán található ventilátor (jelen esetben mindkettő) leáll és"
Jelen esetben kettő, ez biztos?! 
Nagyon jó cikk ismét, köszönet érte.

http://www.argep.hu/trend/HD79/Hd-7950.html
Nem az a lényeg honnan jössz,hanem hogy mit iszol...
Hát ez nem győzött meg a 6950-es lecseréléséről. Marad, elég az.
~ Arcana ~

"Gyanús" utódja a jó öreg 4870-es kártyámnak!

Elolvastam már egyszer, attól még az marad a véleményem, ami
Én a 25 fps-t már játszható sebességnek tartom (természetesen FULL HD, max graf) de ha bemegy 10 fps alá másodpercekre, attól már feláll a szőr a hátamon. A különbség igazából az, hogy míg bent a szobában 30 fps-ed van, kilépsz a nagyvilágba és egyből 10, majd pár mp után 15-20. Na ez a min fps.
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

Hát ha ilyen árban lesz, a 7870 simán lesz 90-100 körül 
i7 2600k, Asus P8Z68-V Gen3, Noctua NH-D14, Enermax NAXN 600W. 8GB Kingston HyperX, ASUS GTX 560Ti 448 DCII. NZXT Phantom 410 Black. 1TB Hitachi HDD. Logitech G500, G35, Razer szőnyeg, LG Optimus Black

Koszi a tesztet!
Nem rossz kartya, de ilyen aron elerhetetlen...
World of Tanks - Forza 4

Véletlenül nem 450 dodó akart lenni az az 550? Vagy ez a Sapphire 550? Mert annyit nem ér meg, ilyen árban a 7970-es kapható.
Természetesen ennyi pénzt soha nem költenék VGA-ra, ennyit nem ér meg egy játék sem nekem. 
no brain, no problem

Még mindig nem érted. Most itt nincs infó arról, hogy milyen hosszú időre, és hányszor esik le az fps. Az a 7 fps lehet csak egyszer fordul elő a teszt/játék folymán, amikor betölti a pályát, és utána vígan szalad úgy hogy egyszer sem megy le 30 alá, míg a másik kártyán ami kettővel magasabb minimumot tudott pedig folyamatosan 30 alatt marad. 30 alatt amúgy semmi sem folyamatos játékban...

Akkor úgy tesszük fel a kérdést, hogy mitől lennél idegesebb? 
A játék alatt pl: egy pályán 2x zuhan 1 másodpercre 10FPS-re az érték, vagy 26x 20FPS-re és némelyik 4 másodpercig is eltart.

Nem minden teszt oldal ad neki feszt... a PH alapfeszen húzta ez itt fix nem alap feszes eredmény 
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * One X quad core white...
milyen árus lesz? 
Eladó cuccaim: http://goo.gl/LDsSP; "Mivel a gondolkodás a létező legnehezebb munka, csak igen kevesen foglalkoznak vele." - Henry Ford; BATTLEFIELD 3 LE(sok extra) eladó!
Nem az a baj. A mi termékünk konkrétan kereskedelmi termék. A HD 7950 esetében raknak a rendszerbe korlátokat, hogy ne tudj extrém órajeleket beállítani, mint a HD 7970-nél. Ez ilyen üzleti dolog. Ha tuningolni akarsz, akkor fizesd meg a HD 7970-et. Több oldal előzetes terméket kapott (például a Hexus az AMD tesztkártyáját, ami alapórajelen és funkcionalitásban ugyanaz, csak nem kerül kereskedelmi forgalomba), abból nyilván még hiányoztak a tuningot akadályozó beállítások.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Tehát bios mókolásra kerülhet sor annak aki így akarja használni! Ezek után viszont a hexusos eredményes farsul hathatnak, mert csóró user hazaviszi, és tuningolná, de nem tudja 
az irhato bios-t hazilag nem lehet modositani nagyobb gpu, memoria es feszultseg ertekekkel? vagy valamilyen megkerulhetetlen hardveres vedelem van a kartyan?
A HD 7950 esetében raknak a rendszerbe korlátokat, hogy ne tudj extrém órajeleket beállítani
Ez olyan.. Inteles. 
A processzor elbírja e a vga-t ? Ez így nem helyes.Az hogy kihajtja e annek már van értelme. - Bib