A háttérrel tisztában vagyok valamelyest, pár éve olvasgatom már a témát. Még mindig vállalom, hogy drága ez az nx10 a tudásához mérten.
Ha kellene döntenem, hogy 180e körül mit vegyek, akkor pentax k-x(146e), canon 500d(177e)/550d(240e), nikon d5000(166e), sony alpha a500(171e)-ban gondolkodnék - kb ebben a sorrendben. Fel sem merülne, hogy erre a samsung-ra váltsak kompaktról - látva a tudását... Plakátfotózással nem foglalkozom, így nem vagyok rákényszerülve a nagyon profi vázra.
Viszont, ha később tovább szeretnék lépni, akkor még nem látom esélyét, hogy ennek a szériának lesz-e folytatása és akkor kenhetem gépet a hajamra szenzorostól, mindenestől, hiába jók a paraméterei...
Valóban. Ha más obi kell, akkor a dslr-re felcsavarom. De az nx10-re írnak valami átalakítót, hogy majd lesz. Más kérdés megint, hogy az ilyen átalakítósdi mennyire lesz sikeres/megfizethető. Drágább a váz, kell az átalakító és az obik meg ugyanazok, amik más - olcsóbb - gépekre is rátehetők. A samsung kitobik egy centivel sem jobbak, mint bármelyik másik gyártó kit objektívei - ahogy nézem. Más kérdés megint, hogy ki mire használja a gépet és hajlandó e a váz többszörösét kifizetni az objektívre.
Azon már matekoztam párszor, ha a jelenlegi szintemről minőségi előrelépést szeretnék tenni, akkor 600-800 ezret lazán el lehet költeni a megfelelő minőségű vázra és néhány megfelelő objektívre...
Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?