Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • old rocker

    veterán

    válasz beci #3483 üzenetére

    én nem tudom, az enyémnek olyan minimális holtjátéka van,hogy csak akkor érezni,ha szándékosan a lötyögtetésre utazok.

    E-mail kliens: átolvasva más leírásokat is, meg kísérletezve vele :
    Az E52-nek van egy e-mail menüpontja alapból.Gyárilag a jobb egyérintős gomb rövid nyomásával lehet előcsalni. (Opcionális.) Ha az ebben a menüben indulsz el az új címszó alatt e-mail fiók telepítéséhez, alapból a Nokia Messaging felé veszi az irányt. Ha van már beállítva olyan postafiókod,amelyik azon keresztül szedi le a leveleket, akkor a következő e-mail fiók telepítésekor megkérdezi, akarod-e ezt a fiókot ahhoz hozzáadni,vagyteljesen külön fiókot csinálsz. Ha igen, akkor kell nem-et válaszolni :D

    Amennyire én emlékszem, ezt a N.M.kelepcét úgy kerültem el, hogy reset, sw.újratelepítés után az e-mail fiók beállítására vonatkozó segítséget elsőre köszönettel elhárítottam.A későbbiek folyamán nem az e-mail menüpontba léptembe,hanem az üzenetekbe, opciók,beállítás. Itt elméletileg SMS, Multi, E-mail, Szinkronizálási e-mail sorrend van. A szinkronizálási a pushmailba visz. A sima e-mail-lel az egyéni fiókot lehet beállítani. Előnye, hogy a beállítás során van rá lehetőség, minden csatlakozásnál kérdezze, mivel engedélyezed a csatlakozást. (Wlan,gprs, wap,straming stb.) Hátránya - legalábbis nálam - hogy aPOP3 fiókban (pl. t-online) a beérkezett, kimenő,elküldött,piszkozatok,egyéb variációt csak akkor lehet lenyitni, ha van érkező, vagy csücsül a fiókban egy korábbi.Ha nincs,akkor hiába csinálsz piszkozatot vagy küldesz e-mailt, az elküldést egy jelzőhang jelzi, de akkor sem ajánlja fel az elküldött,vagy a piszkozat mappát. (A korábbi típusoknál ezt az üzenetekben, az azonos nevű mappákban gyűjtötte az sms-el vegyesen.) Magyarán: amígnincs újabb érkeződ, addig nem férsz a piszkozathoz, vagy nem tudod törölni az elküldöttet.Ezek addig a telo belső memóriáját foglalják (kivéve, ha memkártyára állítod be az üzeneteket.) Az IMAP4 fiókkal (pl.Gmail) nincs ilyen probléma.
    Az ilyen módon beállított fiókokat is lehet automatikus,meghatározott idejű letöltésre beállítani.

    A Nokia Messaging szolgáltatással létrehozott fiókot beállíthatod úgy, hogy állandóan kapcsolatban legyél a noc szerverrel és a levelek folyamatosan potyogjanak a meghatározott időben telefonodba; de ha a beállításokban kikapcsolod az új frissítések szinkronizálást, akkor a telefon az általad meghatározott időben (10 perctől >1nap) csatlakozik csak rá a fiókra,ha van levél,jelzi,majd utána bontja a kapcsolatot. Ennek a megoldásnak egy nagy hátrány van - legalábbis az én készülékem ilyen: fixen meg kell határozni, mi a csatlakozási pont:wlan, vagy gprsnetstb. Nemkérdez, mint azelőbbiekben ismertetett,csak csatlakozik. Ha bír. Mert ha pl nincs wlan kapcsolatod, amire be van állítva,akkor is eljátsza a csatlakozási folyamatot,majd bont és kiírja: nincs üzenet. Ha és amennyiben ezt pl.a munkahelyed wlanjához lövöd be,kiváló;deha kimégy az utcára,már állíthatod át a beállításokban adatalapú csatlakozásra. Előnye viszont,hogy minden lehetséges variációt felkinál,még törölt mappa is van (ami az első bekezdésben leírtaknál még gmailfióknál sincs; ha törölted,akkor huss...), a mappákban levő levelek áthelyezhetőek másik mappába. Nagyon királyság,el kell ismerni. További előny, hogy ha több e-mail fiókod van, az elsőként megadott fiókhoz csatlakoztathatod a többit. (Az e-mail fiókban történő "új" beállításnál ilyenkor kell igent válaszolni.) A telefonodon ettől külön mappák lesznek,de egy csatlakozással lerántja az összes fiók leveleit és szétszortírozza a mappákba. Ismét csak királyság.

    Végül elmondom,én hogyan oldottam meg: van két ténejlonos e-mail címem, meg egy gmailes. Utóbbival nincs gond, azt beállítottam külön fióknak. A két t-online-t egyszer megcsináltam Nokia Messagingre is,meg külön két fióknak:ily módon az e-mail menüben ugyanarról az e-mail címről két külön mappa van. A kijelzőre a pushos változat került,azt beállítottam fél órás (pl.) csekkolásúra és a wlanomhoz csatlakozik;a másikat pedig,amelyik kérdez, mivel nézzen szét (mivel akarom) kézire,tehát csak manuális csatlakozásúra.
    Vagyis, wlan közelben élvezem a Nokia Messaging vívmányát,ha pedig házon és magamon kívül vagyok,akár régen: kézi kapcsolódás. (A telefonegyébként annyira nem hülye,hogy ilyenkor is felkínálja a wlant,amit használok: felül wlan keresés,alatta t-mobilagprsnet,alatta egyéb tartalmú táblázatot ugraszt fel kérdezésként.)

    A regényt azoknak szántam,akik még most ismerkednek a telefonnal.
    Hoy őszinte legyek, nekem ez aN.M.tetszene,ha beleraktak volna a beállításokba még egy pontot: mindig kérdezzen.

    A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

Új hozzászólás Aktív témák