Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • old rocker

    veterán

    Előre elnézést kérek szigorú kisbarátomtól, amiért a "búcsúlevelem ellenére ide merem tolni a szignómat; nem a közlési vágy hajt, de neked ehhez két élet kevés, hogy felfogd: segíteni szeretnék azokon a kezdőkön, akik arról panaszkodnak, hogy minden ki van kapcsolva és mégis szép csendben szivárognak a kb-ok az adatforgalmi kapcsolatban.
    Egyik ilyen ok lehet pl., hogy trémobilos vagy és kihasználod azt a lehetőséget, legyen ott is e-mail címed. Én tegnap kénytelen voltam resetelni a telefonom, marhára belassult, valamelyik programot, amit az oviból felraktam rá, majd letöröltem, nehezen viselte. Az e-mail kliens beállításánál már úgy nyomkodtam a gombokat éjszaka, hogy alig láttam ki a fejemből. A té email beállításnál az állandó csekkolásra nyomhattam, mert reggel meglepődve láttam, folyamatos adatforgalmi, t-mobile wap kapcsolatom van. Miután letiltottam minden automatikus ellenőrzést, ez megszűnt.

    Újra és újra azt tanácsolom a kezdőknek: telepítsék fel a handy taskman nevű programot. Azért preferálom, mint a best taskmant, jbtaskmant stb, mert jobban, mert ki is léphetsz belőle, a menü gomb hosszabb megnyomására azonnal újra indul. A kezdő képernyőjén bal oldalt a futó alkalmazásokat, jobb oldalon a memória állapotot láthatod. (Ha ezt állítod be kezdőnek.) Ilyenkor, ha pl. a jegyzeteket akarod előcsalni, csak a kezdőbetűt - j - kell bebillentyűzni és máris ott sorakoznak a jével kezdődő alkalmazások.( Ez a többi taskmannál nincs, csak külön a saját menüje megnyomása/search.) Jobbra billentve egy gyors indítás menüfelületre jutsz (kedvencek..., 7 db/ egy oldal), ahova érdemes felvenni a kapcsolatkezelőt is. Mivel pár billentyű nyomással máris le tudod ellenőrizni, van-e aktuálisan futó adat, vagy wlan kapcsolatod. Természetesen ezt a "főmenűből is el lehet érni, csak esetleg körülményesebben.

    A másik, amibe még néha én is belefutok egy pillanatra: Profimailt használok, de a gyári klienshez felraktam a gmail fiókomat. Természetesen negálva a Nokia Messagingot. Mivel az üzenetek - s ezzel ez az e-mail fiók is - a belső memóriára dolgozik, (utálom, ha adatátviteli pécé csatlakoztatás esetén állíthatom be újra, mert automatikusan átállítja az üzenetek gyűjtését a telefon belső memóriájára - a kártya direkt használata miatt.)
    tegnapelőtt készítettem kerózás közben néhány képet, amit rögtön el is küldtem az asszonynak, e-mail csatolmányként. (Ezért jó, ha van egy akármilyen fiókod a gyári klienshez is, pl. a gémél. A kép elkészítésekor már rögtön fel is ajánlja a telefon, hogy küldheted a képet, mms-ben, e-mailben vagy bluetooth-on. Ehhez viszont kell egy "alapértelmezett fiók". Amikor megnéztem később, hogyan áll a memóriám, pár pillanatig csodálkoztam, hogy három MB-al kevesebb van. Aztán eszembe jutott, hogy a kliens "elküldött emilek" mappából még nem töröltem a három,csatolt képpel küldött levelet.

    Hosszabb internetezés után is érdemes törölni a cookikat, előzményeket stb. Legegyszerűbb módja a gyári böngésző megnyitása után opciók/személyes/minden -t törölni. Ugyanis ily módon is lassan, de biztosan elfogyhat a belső memóriád.

    Újra felhívom a figyelmet a profimail-ra: drága, de ha pl. tés vagy, és N.Messagingot használnál, egy év alatt megtérül az ára. Ez a tiéd lesz, amazt csak bérled. A ProfiMail elkülöníti a leveleket az SMS-től, tehát az üzeneti beállítástó függetlenül beállíthatod, hogy a kártyára dolgozzon. Ha úgy állítod be, bizonyos időközönként nézze meg, van-e leveled, azt is beállíthatod, pl. egy perc múlva automatikusan bontsa a kapcsolatot. És még sorolhatnám hosszan az előnyeit, de nem teszem, mert kisbarátom megint neheztelni fog rám, amiért egy szaktopikban ilyen hosszan írok...
    Tőled pedig, puritánok utódja, azt tudom kérni, ne hari, hogy még mindig élek; de főleg, hogy megint teleszartam szemeidnek nem kedves soraimmal a szaktopikodat. Talán legközelebb az indexre írok, esetleg a tévés eü. műsorom honlapjára gyaorlati tanácsokat -kezdőknek. Tehát nem neked, oh. Lord of the flies...

    A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

Új hozzászólás Aktív témák