Nekem tetszik ez a ház. Pont ezért vettem pár hete pont ilyet. Ami nem elhanyagolható, hogy Asszony is egyből ezt választotta, amikor megmutattam a ház felhozatalt. Egy ilyen házat nem cserél sűrűn az ember. Legalábbis én általában sok évente (5+) cserélek házat. Így az ár (bár elsőre soknak tűnik), már nem is olyan vészes. Kinézet jó, bár ez szubjektív, szellőzés jó, méretre jó (gondolva az esetleges későbbi bővítések helyigényére), anyaga jó, rezonancia egyáltalán nincs, hangra sokkal jobb, mint a konkurencia. Brummogás, kerregés egyáltalán nincs, a vinyók nem kezdenek összerezonálni a házzal. Egyedül a szélzaj halk sziszegése hallatszik ki (letekert ventikkel). Ha feltekeri az ember akkor a szélzaj valóban hangosodik egy kicsit, de még mindig a viselhető kategória. Igaz erre eddig még nem volt szükség. Vinyótartók tökéletesen teszik a dolgukat, könnyű szerelés, teljes rezgésmentesítés, hőmérséklet az első venti miatt jó.
Én kaptam bele oldalsó és első szűrőt is a venti elé. Nagyon jól teszi a dolgát, csak kevéssé esztétikus, hogy 2-3 naponta fehér kör jelenik meg a ventik előtt, a kiszűrt por miatt. Lehet sűrűn leporszívózni.
Nektek "laborban" lehet, hogy más a benyomásotok, de nekem panelban, normális használat mellett ezek a tapasztalataim. (Igen a forgalmas helyen lévő panelt hiába takarítod, a levegő olyan koszos, hogy elgondolkozik az ember a saját tüdején, a porszűrő láttán...)
Pár észrevétel a cikkel kapcsolatban:
Egy határozott rántással eltávolítható a műanyag előlap. Erre a műveletre szükségünk lesz, ha 5,25 hüvelykes meghajtókat akarunk használni, ugyanis takarólemezeik csak így szerelhetőek le.
Ez nem igaz, én nem vettem le az előlapot dvd-rw és kártyaolvasó beépítéshez. A takarólemezek simán kivehetőek az oldalsó pöckök összenyomásával.
Pedig az USB, a FireWire, a hangcsatlakozók és előlapi kezelőszervek tűsorai minden alaplapon szinte ugyanott helyezkednek el. Érthetetlen számunkra, hogy miért nem lehet normálisan méretre vágni őket.
Mondjuk mert nem mindenki az alaplapra köti ezeket a kábeleket, hanem esetleg kiegészítő kártyára. Oda pedig nem érne el úgy, hogy el is lehessen normálisan vezetni a kábeleket.
Az alaplap mögötti részen kiválóan el lehet vezetni a kábeleket, mivel a kivágások pont jó helyen vannak, így egyáltalán nincsenek szem előtt. Az oldalsó dudorodásba pont elférnek a kötegek, a dizájnon kívül szerintem ez volt az oka az oldalsó kidudorodás kialakításának.
Még egy apróság:
A hátsó, szerszám nélkül betekerhető csavarok feje szinte azonnal lemarta, de a kissé szoruló alaplapi távtartók fogóval betekerésénél is ejtettünk pár karcot.
Az alaplapi távtartókat soha nem fogóval, hanem csőkulccsal tekerjük be. A fogóval félre/ferdén lehet tekerni, megszakadhat a menet, és az említett festékkopást is okozza. A csőkulcs kényelmes, biztos és elegánsabb megoldás. (Persze ide is igaz, hogyha csak kalapácsopd van, akkor mindent szögnek nézel. Egy kombifogó is mindenre jó...?
)
Én ezeket tapasztaltam ezzel a házzal.
ui: Külső infrás hőmérővel a samsung kb 6 fokkal alá mér, a wd pedig kb 2-vel fölé.
Elnézést a hosszúságért, nem is vettem észre, hogy ekkora hsz lett. 
[ Szerkesztve ]