Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz cekkk #8819 üzenetére

Alapvetően mindegy, mert ugyanarra épül, az 5.3-ban több javítás történt.
    Az Edomondo pedig figyelt, és javította a gps adatok feldolgozását, így erre vonatkozóan is azt lehet mondani, hogy mindegy.
    A zöld csíkos videólejátszás az 5.3-ban javítva, de a 4.2-eshez is van javítócsomag.

Én az 5.3-at tenném fel:
    - frissebb kernel
    - frissített alapsávi
    - javítások beletéve
    - személyre szabható telepítőkészlet

• vegyszer

addikt

válasz cappa72 #3859 üzenetére

Szia Cappa72 mester!

Ebből a zöld csík mentesítő okosságból esetleg lehetne egy recovery alól telepíthető zippet lehetne esetleg kreálni? Egy Useremnek nagyon nem megy a file csere...

Köszönöm szépen
    :R

• vegyszer

addikt

válasz jugamir #8297 üzenetére

Keress bátran itt vissza a zöld csík kifejezésre. Ez mefjelenítési hiba. A felvett videó nem is tartalmazza, ha más lejátszó programmal nézed vissza. Pl mx player

• jugamir

csendes tag

Köszönöm a válaszokat!

Egy fórumtárstól vettem egy ilyen telefont és eddig teljesen elégedett vagyok vele, a teljesítmény meg felülmúlja jóval a várakozásaimat. Egy problémám van csak mégpedig hogy ha videót veszek fel vele akkor zöld csíkos elmosódott lesz a videó,ha a minőséget közepesre állítom megszűnik ez a gond is. Cp4.2-v2-by-Cappa72-patched fut a telefonon illetve 3.4.5 Kernel, át van partícionálva.

Rom-beli gond lehet, esetleg a memóriakártya, vagy hardveres a probléma szerintetek?

• hesszan

aktív tag

válasz cappa72 #6843 üzenetére

szia.
    Így van. Most ott tartunk hogy v5.3 és olyan mint volt. pár appot lecsekkoltam megmaradtak a dolgok.
    Videólátszás: előnézeti képnél még mindig van zöld csík, de lejátszás közben nincs :) juhéé.

Kamera: továbbra sem jó. Amit a kollégák javasoltak segít, de továbbra sem tökéletes. Alapbeállítással semmi nem változott, segít a fehéregyensúly állítgatás de az sem tökéletes.

• hesszan

aktív tag

válasz vegyszer #6822 üzenetére

köszönöm a gyors segítséget! A képért külön köszi! azt kerestük :)

Sajnos a zöld csík megoldás nálam nem jött be. [telón nézve látszik] Kicseréltem reboot és már az alap rendszer is lassan kapcsolt be. az időkép is 1-2 percig töltött. Galéria, kamera fekete képernyő leállás stb.. bejövő hívás sem csörgött.
    visszaraktam az eredetit (amit szerencsére kimentettem) reboot és minden visszaállt minden működik.

amire viszont most már rákerestem itt és még hasonlót sem láttam:
    Sárga folt a fényképeken, és mintha a videón is lenne.
    tesztfotó
    olyan mintha oda lenne a kanapéra h*gy*zva, pedig nincs higgyétek el, kattintásra nő a fotó

Szóval hogyan/mire tudnék a Cappa 4.2_v2 +s150 kernelről úgy váltani, hogy a kamera megjavuljon, de a felhasználói cuccok megmaradjanak.köszi

• hesszan

aktív tag

sziasztok!
    az én A820-on Cappa 4.3 van s150-es kernelesre frissítve a kijelző miatt. (azt hiszem Cappa féle 6.xx cwm van fent) particionálva nincs (nincs is tervben) kb 2 hónapos eléggé belakva, beállítgatva. (epo root market alkalmazások stb) Egyébként nagyon meg tetszik a teló ezzel a ROM-mal hibamentes

lenne, de a kamera nem jó (képeknél sárgás, videónál zöld csíkos)
    Lehet csak a kamera részét frissíteni?
    Vagy úgy romot frissíteni hogy minden benne apróság maradjon?
    Vagy tudtok ajánlani másik kamera appot amivel nincs ilyen hiba? (akár fizetőset is)

Láttam mostanában pár képet amit mások ezzel csináltak és jó lenne ha ki tudnám használni ami benne van.

+1: az s135 lenovo romban lévő köves háttérképet valaki meg tudja osztani?
    valami ilyesmi volt
    köszi előre is

• válasz cekkk #6138 üzenetére

A régi kamerával jó, az új googlegalery-vel nem. Szintén nem megy a videófelvétel az LGcamcorder-rel (pedig megvettem még régebben a pro-t). A CameraMX az jó...
    A visszajátszásnál nincs zöld csíkozódás.

• hesszan

aktív tag

válasz taki74 #6006 üzenetére

szia.
    kollágának is sikerült, nekem is megoldódott. Ezt ajánlom átolvasni:

és a lenovo driver

(#6009) cappa7
    Szia.
    mivel tud többet a 5.3? átfutottam a két blogbejegyzésedet, nem találtam róla infót (béna vagyok) tudnál egy linket dobni?
    Ami érdeklene:
    - honnan lehet leszedni?
    - kamera szinesedés megvan még?
    - videovisszajátszásnál a zöld csíkok is javítva vannak?
    - lehet úgy frissíteni CWM-en keresztül hogy most rajta vagy a 4.2+gaaps+s150 kernel + összes GPS tweek? Anélkül!! hogy full törlés legyen? feleségem már belakta, nem használja a kamerát, inkább csak engem zavar a tudat hogy azok nem teljesen jók benne.

• vegyszer

addikt

válasz hesszan #5777 üzenetére

A leírás első blikkre jónak tűnik.

Lehet több zippet egymás után feltenni a recovery alól. (én TWRP párti vagyok, és 7-8 zippet is többeknek raktam fel egy menetben. Ott van "add more" opció is 10 zippig)

Az átpartícionálást akkor érdemes meglépni, ha sok alkalmazást használsz, és gyakran találkozol a "nem áll elegendő hely rendelkezésre" hibaüzenettel. De itt a fizika sd kártya létszükséglet pl fotózáshoz.

A zöld csík elvileg egy a system /lib mappába lévő valamelyik so fájl módosításával megoldható, vagy pl az mx player, hw + sw dekóderével. A jó hír az, hogy a rögzített anyag nem tartalmazza a hibát.

• hesszan

aktív tag

válasz Czimby #5768 üzenetére

Szia.

Nálam működik a telefon tegnap este óta. Felesége fogja használni, így én nem fogom sokat nyasztatni, és sajnos tapasztalatokat sem fogok írni róla. FONTOS: nem értek hozzá, szerda óta olvasgatok és beszélgetek itt. semmilyen felelősséget nem vállalok a lentiekért. [Örülnék ha valaki leokézná hogy hülyeséget nem írtam]

Amit én csináltam zanzásítva:
    - Megjött a csomag rajta volt, volt egy rootolt S135 (amire felment a Gapps meg szép is lett volna csak ugye a kijelző hülyéskedett)
    - Felraktam XP alá a drivereket (a cdc serial még mindig ismertlen eszköz de megy ettől Mtk droid tool felismeri a telót) fontos, hogy factory módban is, és csak simán rádugva is felismerje a progi a telót
    - Csináltam egy biztonsági mentést MTKDroidTools-al (blokktérképről kép, scatter file + full backup NV rammal együtt) felraktam mindent amit ajánlott. (CWM, super SU + Mobiluncle, kigyalultam a kínai programokat stb) 2,3gb 1gbre tömörítve
    - (szerinte kihagyható lépés) - engedtem frissíteni a felajánlott Lenovo frimwate-t OTA-n keresztül S150-re. Ezzel ment rendesen a kijelző, használta feleségem pár órát (mondjuk az aksi csak 15%ot merült úgyhogy nem nagyon)
    - (szerintem kihagyható lépés) az S150-ről MTK Droid tool-al csináltam biztonsági mentés + routoltam + felpakoltam CWM-et stb mint a S135-nél dettó. 1gb 0,6-ra tömörítve
    - CWM-mel a DroidTool-os CWM-et (5.xx) frissítettem Cappa féle 6.0.1.2-s CWM-re
    - CWM-mel ismét backup (s150-ről SD-re)
    - CMW-mel minden törlése (data, apps, dalwick, cache) amit találtam CWM-mel reset/delete azt mindent megcsináltam
    - CWM-mel felraktam a Cappa CP 4.2 V1es romot. (nem ment a kijelző kikapcs után)
    - CWM-mel felraktam a Cappa CP 4.2 V2-es frisstést (nem ment a kijelző kikapcs után)
    - CWM-mel felraktam a Cappa kernel-changer-to-s150.zip - (Hurrá megy a kijelző kikapcs után is)
    - CWM-mel felraktam a gapps -okat. (Play gmail -- többit már palyen keresztül lehet)
    - Bemásoltam a GPS file-t ahova kellett.(mert nálam ez hiányzott, bár a leírás szerint )

- még akarom nyomkodni, mert pár dolog nem tetszett/nem tudtam hogyan kell:
    * EPO ( A: dat file-t hova kell rakni? B: mivel nem tudja letölteni, hol mit kell jogosultságokkal ellátni)
    * egy tesztvideó készült abban volt zöld csík a visszanézésnél
    * a particionáláson még gondolkozok h akarom-e, kell-e nekem
    * amikor "késznek" gondolom egy friss backup. (felrakott progikkal végleges rommal stb.)

Minden lépésnél újraindítás, telefon nyomkodása ellenőrzés stb. illetve a CWM-el telepítendő cuccokat én egyesével másoltam fel és flasheltem fel (wifi total commander lan plugin) de a végén ott volt mind az internal sd-n :) Nem tudom lehet-e az v1, v2, kernel.Ch, gapps -ot egyszerre reboot nélkül feltolni. (egy-egy reboot nem sok idő, én javaslom baj nem lehet belőle sztem. A sorrend viszont nyilván fontos.)

Számítógépre feltenni / letölteni:
    * driverek [szívtam vele]
    * ezt biztos
    * Lenovo gyári soft, ezt én is google-ről szedtem [ha kell este/éjszaka otthonról majd felrakom amit találtam ]

innen
    * MTKDroidTools 2.4.8b

innen
    * Módosított recovery-ből telepíthető CWM recovery-re cserélő szkript.

innen :
    * CP4.2 - V1 - [4shared link]
    * CP4.2 V2 - [link]
    * gapps pedig - [link]
    *
    innen
    * [kernel-changer-to-s150.zip]

innen
    * Töltsd le a a820-EU-gps.con

És a linkelt oldalokon lévő dolgokat átolvasni végigvezet a folyamaton.

• hesszan

aktív tag

sziasztok!
    Köszi a tegnapi tanácsokat. Most ott tartok, hogy megvan a biztonsági mentés mtkdroidtool segítségével, (legalábbis remélem) és a felajánlott A820_S150_130925 frissítés rajta van.
    Jóhírek számomra: eddig nem jelentkezett az érintő kijelző hibája. (ma napközben „tesztüzem” este ismét páróra nyaggatást tervek)

Cappa bocs de a két bejegyzésedből összevadászni nemtúl baráti, linkek lehetséges eredmények hiányoznak, nekem a laikusnak rengeteg időm elment míg csapongtam köztük és rengeteget googliztam olvastam tök felesleges hsz-kat töltöttem felesleges dolgokat stb, ha írok pár sort (ahogy időm engedi) belefrissíted a bejegyzésbe? legalább azokat amiket én megszívtam más ne tegye, főképpen driver és már routolt teló esetén mentés témakörben

Mentés: legalábbis remélem, hogy megvan: Egy ~2,3gb-s mappa amit ~1gb-re összetömörített, meg van scatter.txt is legyen az jó bármire is, meg valami nvram mappa 5mb. (laza 3-4 órám ment rá, bár maga a mentés is hosszú ideig tartott a végén)
    A legtöbbet a driverek miatt szívtam. kínomban néztem már két gépen xp és win7 alatt is. Driver: valahol a neten talált lenovo és a cappa által linkeltekkel sikerül nagyjából felrakni, de a cdc serial(?)-hoz továbbra sincs driver a gépen, de szerencsére a droidtool felismerte anélkül is a telefont,

A köv. 20 perces felesleges szívás az volt amikor a droid tool sárgával jelezte hogy már routolt, és akarom e mégis-re igen nyomtam, rögtön az elején. Nemet kellett volna és nem csak a zöld csíkozott volna alul 20percig majd hibát kiir. (+meg egyszer nem figyeltem a bekapcs+fel gombra :S bár ekkor már éjjel kettő volt)

S150: Szóval sikeresnek ítéltem a mentést, így elindítottam hogy szedje le wifin a ~300mb frissítést és telepítse. (a wifi kb 30megánként megszakad, a felétől le*#&@tam és Hsdpa-n szedtem el.) feltelepült, de nyomogatni már csak 5-10 percet nyomogattam, mert feleségemé a teló ugyebár és inkább lefeküdte mikor láttam hogy a Főhiba megszűnt (kijelző bekapcs után lehet tapicskolni)
    Eltűnt a root. Felkerült rengeteg kínai app. eltűnt a magyarnyelv, az angol is sokkal kevesebb helyen van. Ez a gyári S150 tényleg alkalmatlan a rendes használtra. (szemben a szállított S135 teljesen jó lett volna) nem megy a play, meg sok más alkalmazás sem indul ami S135 alatt szépen futott.

Szóval ott tartok hogy biztosan romot kell cserélni rajta. [nagyon bízok benne hogy ez már gyorsan menni fog]
    Ahogy én képzelem:
    - droid tool, és CWM + SU telepítése
    - CWM-en keresztül sdkártyáról egy rom feltelepítése
    - örül

kérdéseim:
    droidtool: cwm + su megy a gyári S150-el is igaz? És akkor már nem kell külön cwm-et telepíteni. (csak mert a blogban pl ez is hiányos. (nekem kellene a hogyan a *.img megvan sok bejegyzésben, de az alapok nem) "Recovery telepíése a telefonunkra: <link1 - root-olt telefon esetén> <link2 - nem root-olt telefon esetén>)"
    rom: kérnék egy linket egy friss full Cappa romhoz.
    xda-n a linkelt 4share-ről nem tudom letölteni :S itt meg a legfrisebb v4.2 csak 6mb ami szintén nem jó.

kérlek segítsetek a hozzá nem értőnek. köszi

• fenergie84

addikt

Sziasztok! Nem akarok és időm sincs visszaolvasni. Szóval van egy problem. A telóval felvett videókon felül van egy zöld téglalapokból álló csík, két különböző progival rögzítetteken is és mindegy mivel játszom le őket. Az érdekes, h tesómnak is ugyan ezt csinálja, a két teló egyforma, cappa 4.2.

• vegyszer

addikt

válasz Pcm #4127 üzenetére

Nekem tetszik ez a 4.2.1 rom (A820_JB4.2.1_alpha_by_I.nfraR.ed_no_check.zip)
    A legfőbb bug magában az új kétújjal lehúzható kapcsolókban rejlik. kb 2/3-a jó, de egy idő után furcsa ikonok-szövegek párosodnak össze. pl a 2G/3G alatt bt felirat van, a zseblámpa ikon a hangerőt szabályozza, stb. mintha elcsúsztak volna,és a váltás során sem egyértelmű, mi mit is vált. (lehet, hogy a gravity box cseszte el, ezt még tesztelem...)

Az eddig bevált v3 sd tiltó script ezt a rendszert leöli, nem bootol be, lehet azért, mert a system/etc mappában a vold.fstab mellett egy vold.fstab.nand fájl is lakik...

Hiába alfa rom, nekem kifejezetten tetszik...

:R :R :Y :R :R

(az fm rádiónak kell antenna, a Cappa72 féle kinyírja itt magát, települ, elindul, látszólag hiba nélkül, mégsem működik egyetlen funkciója sem)

Az mp3 lejátszáshoz meg egy fájlt a libek között ki kell cserélni

A CP4.X-romok alatt megjelenő kikapcsolt töltési animációs bug itt nincs jelen, valamint a zöld videós csík is kiküszöbölésre került, vélhetően úgy, ahogy Cappa72 is javalotta

• zeli

aktív tag

válasz vegyszer #4125 üzenetére

Köszönöm a segítséget még egyszer, sikerült feltenni a CWM-et, és a Cappa féle ROM-ot, nagyon bejövős ROM eddigelé, két kérdésem/problémám lenne: A gyári romban volt egy alkalmazás, valami energy management vagy mi, amivel lehetett állítani a processzor órajelét, azt valahogy meg lehetne oldani itt ? A másik, ami kicsit zavaró, és ez nem jött elő a gyári romban: A twitch.tv alkalmazással, ha high minőségben nézek live streamet, akkor a kép tetején megjelenik egy zöld csík, és a kép is érdekes lesz. Ha leviszem medium-ra, akkor eltűnik. Ezt valaki meg tudná nézni, hogy nála is csinálja-e? Feltettem egy másik, LiveStream nevű appot, ami ugyanezt csinálja. A Youtube pl működik tökéletesen.

• Akik CP ROM-ot használnak, és a jó minőségű videó lejátszásakor zöldes csíkok jelennek meg a gyári galériés lejátszáskor, azoknak jó hír:
    a libcodecdrv.so cseréje megoldotta eme gondot, legalábbis úgy látszik.
    Egy másik ROM-ból szedte ki egy (val'szeg lengyel) fórumtárs, és a helyére betéve, majd a telefont újraindítva már nem áll fent a lejátszási bug!
    Még nem tudom, hogy melyikből szedte ki, de remélem hamarosan jelentkezik ismét. Ez az infó kelleni fog a korrekt change log-hoz.

A csere mentete a "szokásos".
    Először a /system/lib/libcodecdrv.so-ról csinálni egy másolatot.
    A letöltött fájt először a /system-be kell másolni, ott 0644 jogot adva neki.
    Aztán áttenni a helyére, a /system/lib/ helyre.
    Újraindítás.

További infó, hogy as S147-es kernellel nem a legjobb a működés....

Most már elegendő javítás és módosítás van terítéken.

Kicsit visszavonulok és az új kiadáson fogok dolgozni.

Apeelme és Vegyszer: köszönöm az építő javításokat, ötleteket. :R

• gps76

őstag

válasz Graphics #1973 üzenetére

A videó lejátszás zöld csíkozódása kernelfüggő volt?Mert én mostanában nem találkoztam vele amikor rom-okat cseréltem.

• vegyszer

addikt

válasz dody07 #1772 üzenetére

Én, mint lelkes amatőr, azt mondom, a teljes (újra) fordítás helyett nézd meg alaposan azt, amit kaptál. Én azt is, amit osztraksajt kolléga alkotott. Abban a romban nem azért nem magyar minden, mert nem volt időnk, kedvünk megcsinálni. Pusztán azért angol, mert bizony apk-k megakaszották a boot folyamatát, ha módosítás után próbálta a kolléga működésre bírni.

Cappa72 romjai pl CP4.2-v1-by-Cappa72 ezzel szemben más úton készültek. Amennyire én felfogtam, a ZTE V987 romból kivette a kernelt, betette a Lenovoét, szerkesztette a build.prop fájlt, kicserélte a boot logót, és boot.img-t, meg még pár dolgot, amiről halvány lila fogalmam sincs, és rátolta egy telóra. És teljesen vállalható eredményt adott a kísérlet. Ami mitt reszelte tovább, az a videó felvétel alatt látszó zöld csík. Ami csak a saját lejátszóval jelenik meg. A mxplayer nem mutat semmit, de a PC sem. Nekem ez esztétikai hiba. Ennél nagyobb baja romnak ne legyen. Hiszen a kódolt anyag a hibától mentes.

De ez más út, ellenben teljesen magyar. Bevallottan nekem ez jobban fekszik. (még ha hosszabbnak is érzem a boot, reboot időt, mint a gyári romnál volt, ki nem mértem soha, pusztán érzésre ilyen)

• fape

senior tag

válasz gps76 #1167 üzenetére

Még nem tudom, mi változott. Nem nyomkodtam sokat, majd meló után.
    Egyelőre csak a videó lejátszásos bugot/ficsőrt néztem, de ott maradt a zöld felső csíkozódás.

Új hozzászólás Aktív témák