Ebből lesz aztán mindenféle...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Izzé
(senior tag)
Ha nem lenne ilyen alacsony a memó órajel simán verhetné az 5770-t. Miért nem pakolnak rá gyorsabb ramokat? 
Mert "hibás" a Fermi memóriavezérlője ... 3,8 GHz-es órajel fölött nem stabil.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

AdamBeyer
(újonc)
hát a 4870-em bőven több GPU score-t csinált...(11k)
..:::Adam Beyer:::..
Kár, hogy nem hihető a 129USD -s marketing ár...mi is került volna ennyibe ? jaaaa az 5750 anno ...aztál eltelt majd egy év és még most is drágább 
[ Szerkesztve ]

TTomax
(PH! kedvence)
Hááát...ez 128 bittel már nem olyan csábító...
mondjuk az ára sem lesz annyi,sőt ezt kb az 5750-re árazzák be ami viszont rendben van... a baj majd az lesz,hogy annyiféle lesz belőle mint égen a csillag,és nem lehet majd eldönteni mi miért drága.Úgy tűnik az NV szabad kezet adott a gyártóknak a mókus vakításra...arról van-e esetleg infó hogy támogatják-e a 3way sli-t???
(#3) Abu85
Ehhez képest én vidáman hajtom 4400-en sli-ben... 
[ Szerkesztve ]
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/
Csak az NV messze nem átlagos programokkal tesztel. Az nem jelent semmit, hogy a felhasználónál stabil, a gyártóknál kell annak lennie, sokkal extrémebb körülmények között.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Izzé
(senior tag)
Ez nagyon nagy szívás a 6-7GHz órajelű memók hajnalán. Mikorra várható a javítás?

TTomax
(PH! kedvence)
Hát engem mint felhasználót ugye ez nem érdekel...akkor ez kb olyan hiba mint a tlb bug.. ettől még vidáman megy,és ez a lényeg... 
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/
Európában az euro, akkor meg kb 36-37k, az kicsivel olcsóbb mint az 5770 ezért cserébe kicsit lassabb is. Az árak meg majd mennek lentebb is, most hogy már van verseny..
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

NOD
(senior tag)
Ez ha jól értelmezem akkor a 250gts-nél egy paraszthajszállal erösebb lesz. Ha az 5750 árában fogják adni vagy az alatt akkor kelendö lehet majd.
Következő generáció.
(#9) TTomax: Hát ... majdnem olyasmi. Nyilván a gyártót nem zavarja, ha 4,4 GHz-en hajtod, de ő nem adhat el neked olyat, ami egy-két extrém körülmény között instabil.
[ Szerkesztve ]

TTomax
(PH! kedvence)
Hát azért ez a 3.8Ghz is sántít ha a gyártók maguk adják el 4Ghz-en a GTX460-at... 
(#14) Angel1981
Megkérdezhetem hogy ezt a veretes konzekvenciát miből vontad le? 
[ Szerkesztve ]

Angel1981
(PH! addikt)
Ez sem lesz igazi ellenfele egy Radeonnak sem... 
Csak megjegyzem, hogy szerencséd hogy friss hús vagy itt, mert ~4 évvel ezelőtt az ilyen trollON dummáért 3 nap pihi járt ... ![;]](/dl/s/v1.gif)

TTomax
(PH! kedvence)

Kockáztatnak. Ilyen konkurencia ellen ez elvárható.

Silentfrog
(őstag)
Szerintem pont ez a kategoria amit legtöbben megvesznek,megvennének
Ha tényleg 40 ezerért vesztegetik majd akkor ebből sem fognak eladni irgalamtlan sokat.
Aki másnak vermet ás az sirásó!

TTomax
(PH! kedvence)
Az aláírásod büntet...

Benne lehetne a cikkben a 85Wos fogyasztás is.
asd fgh jkl éáű
A fogyasztást azért kerültem, mert 80-110-ig mindent mondtak nekem.

joshua7
(PH! kedvence)
Vantage alapján valahol félúton van a HD5750 és HD5770 között. Magyar árakra nagyon kíváncsi vagyok meg persze a valós játék alatti teljesítményre. Ilyen kategóriába nagyon hiányzik egy Nvidia kari.
Semper Fi

Duree
(PH! addikt)
Hát igazából mondjuk hiánypotló megoldás,de az árárt elnézve nem lesz valami sikeres.Azért szörnyü,hogy egy alsókategóriás kártya 40 ezer forintba kerüljön

rumkola
(PH! kedvence)
jaja, pláne 2000Mhz-s shader tuninggal, 1.5giga rammal és 192bittel
simán gtx280-as teljesítmény vagy még több
ez nem alsókategória baszki, az a 4350 meg a gt210
abu:
ez a "fermi hibás memóriavezérlője" szivárogtatás tények nélkül meg kb. annyira hiteles lehet, mint visszatekintve a tesszelláció húdejódolog majd és az ati a király ebben, meg a DX 10.1 hűdejódolog és mindengyorsabblesz még AA-val is stb. jóslataid (tudom most felhozod a stormrise-ot)
DDDDDDD
mellesleg ezt a hibás memóvezérlést már elhintetted valamelyik előző gef verziónál is, érdekes módon (mondjuk én nem találkoztam vele)
[ Szerkesztve ]
http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

rumkola
(PH! kedvence)
milyen konkurencia ellen?
komolyan kiakadok már ettől a nyaljuk az ati seggét szivárványszínűre és tegyünk glóriát a fejük fölé dologtól
ugyan olyan patkány lehúzó cég mint a másik, és ugyanúgy tele vannak hw-es és szoftveres hibákkal
[ Szerkesztve ]
Legalább lesz egy kis árverseny a piacon, ha így folytatják karácsonyra eléggé lemennek majd az árak szerintem.
Alsó-középkategóriába nagyon kellett már egy DX11-es Geforce 
[ Szerkesztve ]
The world outside can burn in flames.
ám ezt a következtetést csak a Futuremark tesztprogramjában elért pontokból sikerült levonni, így a játékokban mért tempó továbbra is kérdéses.
Annak tükrében, hogy a Futuremark cuccaiban az nV rendszerint még akkor is veri az AMD-t, ha játékokban fordított a helyzet, nem túl rózsásak a kilátások.
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.
Nem hiszem hogy azért nem adnak ki 3,8Ghz felett Fermi-t, mert Abu azt mondta... Nvidia se hülye hogy ilyen versenyhelyzetben ilyennel szórakozzon.
Nekem tetszik eddig a kártya, következő kártyaként szívesen látnám a gépben. (1-2 év múlva, mondjuk) GTS250-től azért nem kicsit lesz erősebb...
TESCO-Zsömle: a Fermi-Evergreen szériánál ez nem teljesen igaz már... Bizakodó vagyok 
[ Szerkesztve ]
"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)
Ez egy elismert hiba. Azért nincs 3,8 GHz fölött működő GeForce. Ugyanebbe a hibába az AMD is beleesett a HD 4000-nél. Ott 4,2 GHz felett nem voltak stabil működés.
Persze azért tettem idézőjelbe a hibás szót, mert 3,8 GHz alatt nincs stabilitási gond, tehát a hiba konkrétan körülményfüggő. De jól kezelhető az alacsonyabb órajellel.
A crossbar memóriavezérlővel nem volt hiba, azt le is írtam. A rendszer működésének mellékterméke a memória gyors elfogyása. [link] - Ebben a tesztben van 8800 GT és HD 3850. Mindkét kártya 256 MB-os. Ki van mérve a tesztekben, hogy mennyivel gyorsabban elfogy az a 256 MB a GeForce kártyán.
Ennek az az oka, hogy a crossbar memóriavezérlő csatornákra van osztva és a vezérlés csak az adott memóriabankra vonatkozik. Ebből következik, hogy a vezérlőknek a konkurens bankok állapotáról nincs tudomása, tehát nem lehetetlen az, hogy a szükséges adat mindegyik bankban benne van, ami pazarlás, mert a bankok számától függően csak a helyet foglalja. Az AMD Ring vezérlőt használt anno, de az új Hub is így működik. A vezérlés globális, azaz a fedélzeti memóriában egy adat csak egyszer van benne. Nyilván ez azt eredményezi, hogy a memória később fogy el, amit láthatsz is a tesztben.
A tesszelláció most is jó dolog, csak el van baszva az API-ban. Ezt én sem gondoltam. Az AVP egyik fejlesztője mondta el, hogy mi a probléma. Le is írtam itt. [link] Persze a professzionális szintre ez nincs hatással. Konkrétan a játékokra is csak azért gáz, mert még szükséges a kompatibilitás a régi rendszerekkel. Azaz tesszellálás és tesszellálás nélkül is jól kell kinéznie a játéknak. A kettő együtt számos esetben nem lehetséges.
Mi a gond a DX10.1-gyel? Kapsz tőle Z mintavételt a működő AA-hoz deferred rendering esetén. Szerintem ez nem rossz dolog. Manapság ez lenne a probléma. A StarCraft 2 esetén is driverből kell hegeszteni megoldást, ami a teljesítmény 50%-át elviszi. Az AMD már adott a Blizardnak egy olyan algoritmust, ami jobb képminőséget csinál 10-15%-os teljesítményvesztés mellett. Szerintem egyértelmű, hogy melyikkel járunk jobban. Remélhetőleg az 1.1-es patch már AA opcióval jön.
(#25) rumkola: Mi az, hogy milyen konkurencia ellen? Szerinted a HD 5000 nem az? Októberben meg a HD 6000 esetén mit csinálnak?
Ez nem kérdés, hogy az AMD is mocskos cég ... ugyanúgy fizettet a technikáért. Ez a mostani árazáson tökéletesen kivehető. Mocskos drága a HD 5000, de azért, mert ennyiért elviszik.
[ Szerkesztve ]
Olyan konkurencia ellen, aki 3*-os haszonnal is olcsóbban tudja adni az azonos teljesítményű karikat, mint nV veszteséggel... (hasraütés, de a lényeget szvsz érzed...)
Most az AMD-nél a zászló nV meg csak futhat utána.
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.
A 129$-ral még nem is lenne gondom, de mire a hazai kiskerbe ér, már szépen megemelkedik az összeg az árcédulán. Azt hiszem várok tovább, nekem ennyit nem érnek meg ezek a kártyák...
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

rumkola
(PH! kedvence)
5850 tényleg jóval olcsóbb a 460-asoknál 
ez a ki fut ki utána pedig 8 évig máshogy volt, szóval ez a legrosszabb érv (mellesleg én egyáltalán nem érzem azt amit itt vészmadár józsik szajkóznak, ja nem csak itt, hanem MINDEN NV-s hírnél kb. a 48xx sorozat megjelenése óta)
[ Szerkesztve ]

lujó55
(őstag)
Igy néz ki ez jól kiforrott, stabil, piacra szánt vető termék a konkurencia kicsontozására.
Brávó!
A sebességet ki fogja utánuk vinni?
Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!
Jók a 460-asok, én olyat vennék ha lenne annyi pénzem kártyára. De az 5850 erősebb, és kellően tuningos is. Nem feltétlenül kell olcsóbbnak lennie. Egyszerűen túl van árazva, épp úgy ahogyan a GF100, jah várj, azok nagyon. 
=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

TTomax
(PH! kedvence)
ez mindaddig igaz volt míg ki nem jött a GF104... és itt most a GF106...ez már nem érv...

BiP
(PH! addikt)
Hol van itt ati seggnyalás? Az AMD igenis komoly konkurrencia. Mind proci fronton, mind vidkártya fronton megkeseríti a másik fél életét. Ha kell, nagyon komoly árdömpinget képes csinálni (pl.procik), vidkártyáknál meg elég komoly fejlesztéseket letett már az asztalra. Nincs itt semmi seggnyalás.
Nvidia is elég aggresszív ellenfél, csak most ebben a pillanatban fut a pozíciója után. Volt már fordítva is, máskor is lesz. Ennyi.
Amúgy ha tényleg kb. hozza ezt a teljesítményt (5750/5770) játékok terén is, akkor egy jó utódja lehet a GTS250-nek. Főleg, ha ez jó fogyasztással is társul.
Kíváncsi lennék azért egy 192bites, kicsit overclockolt verzióra, az mit tudna. (akár 768mb rammal). 5770 meg az alap gtx460 közötti teljesítménnyel, mondjuk 40ezerért.
[ Szerkesztve ]
Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

M@trixfan
(őstag)
Nem ez lesz véletlenül az új ultimate Physx kártya? Vagy már ott tartunk, hogy még erősebb Geforce-ot is megeszik a PhysX?
twitter: MatrixfanLive
és itt most a GF106...ez már nem érv...
Csak legyen is látszatja az árakon. 
Ezzel csak az a gond, hogy nagyon rövid ideig lesz a Juniper az ellenfél. A másik gond meg az, hogy a raktárkészletek kiszórása miatt a HD5830 ára valószínűleg csökkenni fog és ezzel nagyon közel eshetnek egymáshoz árban. (Miután ugye a gyártók a GTS450-el nem arra fognak törekedni, hogy minél olcsóbban adják.)
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
TPU-n más órajeleket írnak : [link] 
"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"
A core órajel ugyanaz, a shader és memória órajel eltérés meg akkora, ami gyártónként változó is lehet akár, miután referencia modell nincs.
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

Silentfrog
(őstag)
Nekem is nagyon tettszett azért lett ez. 
Aki másnak vermet ás az sirásó!

fagy53
(PH! nagyúr)
Mivel a memória órajelet ennél a konstrukciónál /fermi/ nehéz feljebb vinni biztonságosan, meg kell várni a 192bites verziót és így növelni a sávszélt. Feltehetően a GPU órajelek is magasabbak lesznek,ezzel beállhat a 4890 szintjére. A nem fullHD-ban játszók számára ez ideális kártya lehetne, már csak az ára és a megjelenésének időpontja kérdéses.
A cikkben említett GTS450 12x10-es felbontásig tökéletes lehet.
A legkiszámíthatatlanabb az AMD reakciója, jobb helyzetben vannak az árak mozgatásában mint az nV, melynek jóval kisebb a mozgástere, így páholyból nézi most a dolgokat.
Az nV meg láthatóan vért izzad, hogy az utóbbi két év hibáit helyrehozza, mert Tegra ide vagy oda, jól ismeri a több lábon élés előnyeit ebben a gazdasági környezetben. ![;]](/dl/s/v1.gif)

MLaca
(HÁZIGAZDA)
Már alig várom a GeForce GTS 410, 415, 420, 425, 430, 435 [...] 490, 495, 496, 497, 498, 499 társait. Nem únják még ezeket a csilliónyi kiadásokat? Régen volt háromféle, az lefedte az egész teljesítmény-listát azt kész. kéne most is 3 ütős darab, egy belépő, egy közepes és egy high-end azt slussz.
http://mlzphoto.blog.hu/

TTomax
(PH! kedvence)
Ne várd cserébe itt van neked az 5450,5550,5570,5670,5750,5770,5830,5850,5870,5970...máris kedvedre válogathatsz.Ha választékra vágysz,nem is kell fodrászhoz menned... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Nuh, azért a 4000-es szériában több VGA volt ám.
Nem sorolom fel, de abban volt 4730, 4860, 4890 is. 
A nagy teljesítmény skála a gyártót igazolja egyébként.
Jó a csip. 

Srodney
(senior tag)
jah totál igazad van és ezenkívül még van a 200-as széria is de ne emlegessük mert meg sem érdemli....
Mindkét gyártó tele van olyan szériákkal amit meg se érdemes említeni. De nyugodtan hidd el, hogy azoknak is van piaca. Nem mindenki csak játékra vesz vga-t.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte 880GM-D2H, AMD PH II 955 BE, VTX3D HD6850 PCS+, 2x4 giga Kingmax Nano Gaming 1600 CL9, Samsung F3 500giga, Samsung F1 500giga, Raidmax O2, Hipro 480, FuSi L22W

rumkola
(PH! kedvence)
jaja, 4xxx-es a legdúrvább, mikor olyat adok el, alig találom meg a sok fajta között
4890-4870-4860-4850-4830-4770-4730-4670-4650-4550-4350
lehet valami kimaradt