Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vjozsef
senior tag
válasz
Silentfrog #15 üzenetére
Altalaban ezek a tuner/gamer emberek az asztalon tartjak a gepet es igy konnyenn hozzaferheto...
Egyebkent ugye vannak ezek a gamer lapok, azokon vannak ilyen szep START/STOP gombok, namarmost azt hogy nyomogatod zart gephazon belul?
Na ez pont az a kategoria...
-
Alchemist
addikt
-
economist
tag
Ha a saját HP gépemről lenne szó, amit használok irodában, otthon, útközben, vonaton megbeszéléseken stb. állandóan hordozva télen-nyáron, szó nélkül azt mondanám, hogy biztosan igazuk van. De párom egy száraz panelszobában használja asztali gépként 20-25 fokban egy állványban, sosem hordozza, sosem viszi ki hideg-melegben. Mivel csak ő használja, tudja jól, hogy nem borított rá semmit, és mikor vette együtt bontottuk ki otthon.
Mivel az ő száma volt megadva, ő beszélt a szervizessel, ezért nem ugrált, én ezt a hülyeséget nem nyaltam volna be. Persze ha én szétszedem itthon a gépet, vagy egy független szerviz, ugrik a jótállás. Ha pedig fotót küldenek, akkor nem tudom, hogy az tényleg az enyémről készült. Az is lehet, ha valaki keménykedik, akkor egye-fene megcsinálják jófejségből, ha meg valaki nyuszi szólni, akkor örülnek hogy benyalta a próbálkozást.
Nokia szerviz eljátszotta, amikor 3x egymás után vittem be a gyári hibás szutykot, akkor 3. alkalommal már beázott telefon volt. Kértem, hogy mutassák meg hol, el is kezdtük nézegetni. Nem látszott semmi, akkor hívták a másik kollégát, hogy mutasd is meg Józsi, hol is van beázva? Együtt kerestük az állítólagos foltot, majd rájuk borítottam az asztalt (képletesen persze: független szakvélemény, jegyzőkönyv, újságcikk stb.), na akkor egyből megcsinálták. Semmi baja nem volt a telefonnak, csak az illesztésnél a ragasztott (!) előlap elvált és eltört mindig - nyilván az alaplapon lecsapódó párafolt miatt!
A garancia lejárta után szétszedhetném az Asust, gyanítom nem találnék semmit. De akkor már mit érek vele, hisz a jótállás lejárt, amúgy meg még egy írásos vélemény sincs a kezemben, amit támadhatnék, mert e-mail helyett telefonon szóltak vissza - gondolom ez sem véletlen. Amíg még tart a jótállás nem buherálom, mert lehet hogy elromlik még valami, akkor újra meg kell próbálni a szervizt, nincs mese.
-
hettaki
tag
válasz
economist #144 üzenetére
Asus-éknál lehet, de azért én azt nem nagyon tartom elképzelhetőnek, hogy ha nem lett volna beázva az a gép (Ami lehet pára, vagy csak gőz vagy bármi más is az az alaplapon megjelenik), ilyenkor foto, és kérni kell tárgyi bizonyítékot, azt azért kötelesek kiadni. Hogy neked is legyen a kezedben valami. Aztán olyan nincs, hogy a szerviz azt állítja, hogy be volt ázva és közben nem, mert a beázás egyértelműen bizonyítható, tehát nem olyan, hogy lehet, hogy be volt ázva.
szvsz.
-
economist
tag
"...ilyen nincs amit te leírsz, erre azonnal ugrana bármelyik hivatalos szerv."
Vajon melyik magyar hivatalos szerv tud Asus alaplap működéséről hivatalos szakvéleményt adni? Hogy bizonyítja be, hogy a hivatalos márkaszerviz által kiadott szakvélemény nem felel meg a valóságnak? stb.
Hidd el, hogy a garancia ugyanúgy be van kalkulálva az árba, mint a gép felszereltsége. Csak itt statisztikák és valószínűségszámítás adja az árazás alapját. Nyilván jobb minőségű gépre többet tudnak adni/árulni, rosszabb minőség esetén nem éri meg nekik 3-5 év garanciát még árulni sem hozzá, mert ebben az intervallumban a gyengébb gép már nagy valószínűséggel szétesik.
Nem véletlen, hogy a legtöbb gyártó ott trükközik a leginkább árérzékeny konzumer gépeknél, hogy az olcsóbb árba vagy windowst nem ad, vagy plusz garanciát, vagy egyiket sem. Persze opcióként általában lehet venni hozzá. A hosszabb garanciaidő ára az ez alatt az idő alatt előforduló javítási költségek várható értékét tartalmazza (statisztikák alapján javítás költsége súlyozva az előfordulás valószínűségével), lehet hogy nem is egy adott típusra, hanem egy egész termékvonalra vagy az egész márkára vetítve.
A vita tárgya legfeljebb az lehet, hogy ezt a statisztikai értéket átlépve vitatkozóbb lesz-e a szerviz a jótállási igény érvényesítésének jogosságát nézve. Én azt mondom igen, ilyenkor sűrűbben keresnek és találnak is vélt-valós hibákat, amibe mi egyszerű vásárlók nem tudunk belekötni. Ezt a gyanúmat saját tapasztalataim felerősítették, és volt szervizes is utalt már rá történetemet hallva, hogy "dolgoztam szervizben, tudom hogy megy ez!"
Nyilván ez a hozzáállás márkánként, de még inkább termékkategóriánként erősen eltérhet, egy üzleti gépnél sokkal fontosabb az elégedett vásárló megtartása (drágább gépeket, egységes vállalati beszerzések miatt), mint egy árérzékeny vevőket megcélzó konzumer gépnél - ahol a vevő nem a márkát, hanem a "best buy"-t nézi, és legközelebb is azt fogja venni, ami szerinte a legjobban megéri - ezért amúgy sem márkahű. -
economist
tag
Asus alapból két évet garanciát vállalt. A gépet Budapesten szervizelték. Előtte felhívtam őket megérdeklődni a menetét, nagyon korrekt tájékoztatást kaptam. Aztán megtettem a honlapos hibabejelentést, megkerestek időpontot egyeztetni, és másnap jött érte a futár. Mikor a szervizben volt a gép, hívtak és tájékoztattak a helyzetről (billentyűzet csere, LED marad, mert "beázott az alaplap"), majd küldték vissza. Az egész nem tartott egy hétig, pedig hétvége is volt közben. Ezzel a résszel nem volt gond.
-
fiATHaLON
őstag
válasz
Dark Archon #133 üzenetére
Semmi, szép napot!
-
hettaki
tag
válasz
M@trixfan #139 üzenetére
De egy Display, meg egy pl: ThinkPad dokkoló nagyon messze van egymástól, azért egy TP dokkolóra nagyon sokmindent rá tudsz aggatni, értsd úgy, hogy szinte mindent, ami a PC világban az elmúlt 10 évben megjelent, persze nem egyszerre, hanem mint variáció szinten.
Az air egy mindennapi használatra alkalmas konzumer otthoni gép, ami jó minőségű, nem is kell többet tudnia erre jó. Ha komolyabb igényei is vannak a felhasználónak ott az X1, vagy egy komolyabb Toshiba Portege 830, 850, esetleg egy Sony Z.
-
rudi
nagyúr
válasz
Alchemist #137 üzenetére
Sokan meg úgy vannak vele, hogy egy Air vagy ultrabook annyira légies, hogy simán leheverednek vele a kanapéra, és oda nem kell semmi USB-s kiegészítő. Ez a vékonyka kategória nem igazán munkára lett kitalálva szerintem, akinek meg nagyon kell az ilyen, vesz egy külső tápos USB elosztót és nyomul azzal. Lehet, hogy a jövőben a Thunderbolt csatlakozóra építenek majd dokkolót (lásd VAIO Z Power Media Dockja), de erősen kétlem hogy épp Airhez használják majd tömegesen.
-
válasz
Mercutio_ #127 üzenetére
Már leírták, de kb. ugyanannyi, mint a játékoknál. Adott esetben fagyás, nem ment, nem lehet tovább menni egy adott ponton. Hogy valaki a céges - amúgy legális - Win-t viszi haza, az megint más kérdés.
Egyébként természetesen a legfelhasználóbarátabb Ubuntu volt fent. Mindaddig jó is, míg nem szeretnél Excel scripteket futtatni, esetleg kirakni a képet tévére. Vagy éppen normálisan levelezni úgy, hogy minden mellékletet megnyisson. Arról nem is beszélve, hogy minden egyes rohadt kiadásnál újra meg kell(ene) tanulni, mi hol van... de ez már egy másik topic.
-
Mercutio_
félisten
A #127-ben volt egy enyhe irónia, úgy tűnik nem ment át
Arra próbáltam utalni, hogy attól, hogy valaki hazaviszi a legális céges windows-t és felrakja nagyi otthoni gépére az még ugyanúgy fog működnipedig onnantól már nem legális
Mint ahogy az sincs kizárva, hogy egy linuxhoz kevéssé értő olyan disztribet rak fel nagyi gépére ami nem épp felhasználóbarát, míg egy másik egy jól kezelhető userfriendly felülettel ellátottat és máris van 2 teljesen ellenkező vélemény pedig "mindkettő linux"A mókolt/tákolt warez cuccok egy másik történet, azokat inkább ne is említsük
-
hettaki
tag
Az komoly, találkoztam mostanában warez WinXp-el, amik sok esetben nem is képes frissíteni a Microsoft oldaláról. Hanem egyszerűen kiírja, hogy az oldal nem elérhető, miközben az eredeti Windows Xp simán frissül. Valamint sajnos nem egy olyan Windows-al találkoztam ami alaphelyzetben tartalmazta valamelyik kellemes kártevőt, ami pl nem enged frissíteni, vagy éppen egyszerűen nem ismeri fel a vírusirtó oldalak címeit, és hasonló mókák. Szóval tényleg nem vicc.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Dark Archon #126 üzenetére
Az oprendszer/program használhatóságának mennyi köze van ahhoz, hogy milyen forrásból lett beszerezve?
-
"Tehát egy átlagembernek is simán megfelel a Linux."
Ezt én így kerek perec nem jelenteném ki, mert miután anyám gépére feltettem a Linux-ot, kérte, hogy takarítsam le a gépéről ezt a szart és vegyek használtan egy Vista-t. Bizonyára rohadtul eredeti lehetett az a Windows, amit te csak úgy letakarítottál, ha meg nem volt az, nem kellene hülyeségeket írni az alapján.
-
gofry
senior tag
Szerintem amíg nem volt air vagy egyátalán mac hosszabb ideig nálatok, azt sem kell leszólni
Nagyon kellemes tud az lenni amikor iszonyatos gyötrődés után megválsz egy csúcs lenovotól ami pontosan annyiba került mint egy air, majd megszűnik az összes windows-zal járó szenvedés, és nem utolsó sorban olyan minősége lesz a gépnek, amelyet egy csoda pc gyártó sem tudott még összehozni. -
Mac-et nem az ára miatt vesz az ember, e miatt szerintem hülyeség is összehasonlítani más gyártók áraival.
Nyílván jobb konfig és kedvezőbb ár lesz a buli vége. -
válasz
Tigerclaw #122 üzenetére
Gondolom belekalkulálta az Intel, hogy 2012-ben azért esni fog még jócskán az áruk. Most, mint újdonság az Acer S3 megrendelhető (elö) 227.000 ft. Mint első fecskének még nincs is olyan horror ára. Na ez lemehet 2012-ben 150.000-re simán és így jöhetett ki az 50 % .
Samsung BADA...Samsung Wave a hullámok ereje! Bada 2.0 : A Tenger ereje
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
pusszycat #108 üzenetére
Ezt a marhaságot honnan vette az Intel? Hirtelenjében az emberek a gazdasági válság közepén, áttérnek majd a 100-150 ezerbe kerülő notebookokról a 3-400 ezres kategóriára...? Az ultrabook elterjedtsége pont ott fog maradni, ahol a macbook air, vagy pl. a HP envy van és volt, sőt a macOS - windows arányhoz képest a macbook air - ultrabook arány kifejezetten az előbbi felé fog billenni. Ha már kiad valaki egy zsák pénzt...
-
hettaki
tag
Ebben egyetértünk, pontosan így van, mi már csak ilyenek vagyunk. Ettől az általános elvtől ami nagyjából igaz a konzumer osztályra, az üzleti support tér el de nagyon, ahol meg van szabva esetlegesen egy irányelv a javítás maximális elkezdésére. (Next Business Day, stb), itt nagy eséllyel sem fogják a terméket több napig benntartani, ha pedig igen akkor vannak opciók. Persze erre nincs szüksége az átlagembereknek ez is igaz, de ugyanakkor dühítő lehet ha nem használhatja a termékét esetleg több napig, valamit valamiért.
-
rudi
nagyúr
Maradjunk meg abban, hogy X árban minden gyártó hasonló minőséget képes nyújtani, és az egyes gyártók terméktámogatási rendszerében nagy eltérések vannak, amit mi még tizes nagyságrendben ismert egyéni eseteink alapján sem igazán tudunk értékelni. Egyéni nagyon szarul járást a HP hazai szervizei alapján is lehet felhozni, egyéni kiváló idő alatt javítás megtörténik az Acer külföldi szervizében is, de hogy ezeknek az összes szereléshez képest milyen az aránya, azt mi innen a fórumból max legenda szinten tudjuk megítélni.
Alapvetően azt mondanám a magyar, eléggé márkahű emberről, hogy addig imád egy márkát, míg egyetlen egyszer nem csalódik benne, onnan viszont hajlamos keresztes gadjáratot folytatni ellene. Mi már csak ilyenek vagyunk, szeretünk egy nagyobb egységet látni a dolgok mögött. Pedig itt egyéni termékekekről, egyéni darabokról van szó.
-
hettaki
tag
válasz
economist #115 üzenetére
Na OK, de az Asus, MSI, Acer, ezektől mit vársz? Nem kell ezen csodálkozni, konzumer kategória, ott a minőségi szerviz, vagy gyorsaság nem igazán élvez prioritást. Ezek a gyártók az alacsony árral tudnak érvényesülni. De olcsó húsnak..., Nézd ha egy gyártó azon spórol, hogy egy nagy központi szervize van több országra kivetítve, (Acer, Asus), mivel azt könnyebb fenntartani, mint sok kicsit, azzal nem törődve, hogy az ügyfél esetleg napokat, vagy rosszabb esetben heteket vár arra, hogy megjöjjön a megjavított termék. Ennek van egy olyan előnye, hogy van policy, meg olyan hátránya, hogy nem tudod, hogy mi a policy, és hogyan alkalmazkodj ehhez. Egyszerűen ez spórolás. Az pedig hogy ez egy ügyfélcentrikus magatartás vagy nem azt mindenki eldöntheti magában. Egyrészről ez kényelmes mert viszik hozzák, másrészről meg van ahol ez nem kivitelezhető (multik), harmadrészt mindenki el tudja dönteni, hogy mire van szüksége. Persze előtte utána kell nézni dolgoknak, dehát ez van.
-
hettaki
tag
Ha mondanom kellene márkákat akkor az is biztos, hogy nem HP-ből kerülne ki a legtöbb, melyik a legócskább sorozat kategória, az pedig, hogy most elkezdesz egy adott sorozatot felsorolni az is egy dolog, de miért nem sorolod mellé azt a 30-at emi meg jó is? Szóval lehet itt a fingot reszelni az összes gyártónak vannak jó, és nem annyira jó sorozatai, de akkor nem a HP-t venném elő, mert kicsit sem állja meg a helyét, hogy a HP lenne a leggyengébb láncszem a Notebookpiacon,
Valamint most nem is erről volt szó, hanem arról, hogy jelenleg még a HP a legnagyobb gyártó, és ez tény.
szvsz.
(#116) rudi :
+1
Az bizony, az.(#115) economist :
Ez meg szerintem nem igaz, ha vállalja a jótállást, akkor ilyen nincs amit te leírsz, erre azonnal ugrana bármelyik hivatalos szerv. Aminek komoly bünti lenne a vége. Aztán amelyik gépben nem bízik a gyártó lásd: Kisebb osztályú konzumer Lenovo, vagy HP, nem is vehetsz 3 év garanciát, mert nem kötelesek adni rá. De pl: egy akár B-s HP-re akár 4 - 5 évet is vehetsz mert az üzleti kategóriának pontosan ez a lényege, hogy jár hozzá a support. Tehát ha esetleg 2,5 fél évesen döglik be, akkor is köteles cserélni az alaplapot vagy a kijelzőt.
Nekem is van tapasztalatom több HP gép vagy Lenovo T-n is cseréltek alaplapokat. Mi vettünk R60-akat, + 2 év jótállással, és nem egyben volt alaplapcsere. Szintén HP NX6310-ekben is, sokszor garancia lejárta előtt. Szóval téged félrevezettek max.
De éppen 2 hónapja cseréltek alaplapot egy Dell Inspiron 6400-asban 3,5 éves gép, eredetileg 4 év garival. És ezekre már új korukban sem lehetett elmondani, hogy az árukban bele lett volna kalkulálva egy alaplapcsere, mivel pl az nx6310, az Inspiron 6400, vagy az R60 garbővítéssel sem kerültek 180 000 Ft-nál többe. -
economist
tag
Ha visszaolvasod a 85. hozzászólást tőlem, akkor láthatod, hogy tökmindegy, mennyi a garancia. Ez be van árazva a termék árába, és ha túllépik a konstrukcióban szereplő összeget, akkor nem javítják, nem cserélik, a fogyasztó meg nem tud mit tenni!
(lásd biztosítás: kitörik az ablak, kifizetik. csőtörés, kifizetik. vihar megrongálja a tetőt, nem jó, mert ez 2 év alatt a 3. káresemény, ezért kell helyszínin szemle, szakértői vélemény, de valószínűleg nem tudnak téríteni, mert az ő időjárás jelentésük szerint akkor nem volt akkora vihar a faluban - ugyanitt másoknak fizettek káreseményt, ez a szelektív viharkár.)
Nokia is eljátszotta ezt velem, korai szériás E52 a 3. garanciális szerviznél már kiderült, hogy be van ázva mert többször nem cserélhetik rajta az illesztési hibás panelt.
Legfeljebb abban lehet bízni, hogy drágább gépnél mondjuk a három év garancia miatt több problémás gépet javítanak meg, mert több pénzzel kalkulálnak a szervizalapba. -
Mercutio_
félisten
válasz
Neurotoxin #97 üzenetére
Ott lehet, hogy nem, de pl. officedepotnál ahol én vettem HP nx7400-ast sulinetre nem volt ilyen korlátozás, csak azt írta elő a HP, hogy vásárlást követő 1 hónapon belül be kell weben regisztrálni a terméket és 1 éven belül megveheted rá a garibővítést
Bár 2 éves cikk, de gondolom nem sokat változott a helyzet.
-
-
válasz
Neurotoxin #103 üzenetére
“ha most vennék, valami olyasmit választanék, ami 3 év garanciával rendelkezik”
Vegyél Dell-t annak alapból 3 év a garanciája meg jóféle is. Pont most szándékozom beruházni egy 7110-re. Remélem beválik majd. -
simonzé
addikt
Kikérem magamnak, amit az Emachines géphez írtál!
"operációs rendszerből pedig csak Linux jár."Mi az hogy csak???? A Google teljes szerverparkja is CSAK linuxon fut, mint ahogy minden igazi szakember CSAK Linuxon dolgozik. Édesanyám gépén is CSAK Linux fut már hatodik éve. Miután egyszer Windowsra cseréltem, jelezte hogy takarítsam el a gépéről ezt a szart, és tegyem vissza azt a régit. Tehát egy átlagembernek is simán megfelel a Linux.
A CSAK linux ingyen van, az EMachines pont egy használhatatlan szöveges változatot ad, de az MSI például DOS-t ad sok 200k-s gépéhez is. Na az CSAK DOS, de a Linux tökéletesen alkalmas a windows kiváltására, ha nem csak játszani akarsz rajta.
Én magam egyébként Windowsos vagyok, de a gépemen mindig ott a dual boot, és a Linux Mint. Szóval nem visszavágni!
A 200e ft-os Asusnál pl kispórolták az op. rendszert, ott miért nincs megjegyzés a sóherségre?
-
Az Intel szerint 2012-ben a kiadott notebook-ok 50 % ultrabook lesz. Micsoda rabló banda …
-
Dyingsoul
veterán
Az ultrabookokat egy szóval tudnám jellemezni: rablás.
-
rudi
nagyúr
válasz
Tigerclaw #105 üzenetére
Könnyen lehet, hogy 1-2 éven belül ez a vonal nem csak Intel privilégium lesz. A következő AMD platform, a Lynx már lehet olyan erős, hogy éppen elég legyen alapfokon mindenre, és a mostani alacsony fogyasztású Core i-k szintjén (17 watt) fog zabálni. Aztán van még itt egy érdekes gép, a 13,3"-os Samsung Series 3, ami szintén elég érdekes, mert kicsi, elég erős, és 150k-s árával relatíve olcsó is. Persze, nem ultrabook, de féláron én mondjuk elbírnám a 100 grammal nagyobb súlyt és dupla vastagságot, sőt még a HDD-t is SSD helyett...
-
Tigerclaw
nagyúr
Azt hittem hogy ezzel az ultrabook kategóriával az Intel fel akarja kicsit kavarni az állóvizet, és felpörgetni a netbook/notebook piacot, de ahogy látom ez nem más mint a klasszikus prémium subnotebook szegmens újra-feltalálása. Túl drága ahhoz, hogy sikeres legyen, pontosabban annyira lesz sikeres mint eddig. Egy kis 11-es macbook airre mondjuk beruháznék, ha lenne aki elhozza az USA-ból, de magyar pénzért itthon már felejtős nekem.
-
ddekany
veterán
válasz
Neurotoxin #103 üzenetére
Na, jó kis felfordulást csináltam...
Amúgy ez, hogy melyik márka a jobb... amennyit mi tudhatunk, mind gyárt szart is. Tehát valószínűleg inkább arról lehet beszélni, hogy konkrétan melyik modellek jó, csak mire az kiderülne, addigra már jobbára nem forgalmazzák. Minden esetre vannak extrém darabok... az Asus notebook amiben kb már mindent lecseréltek, és még mindig kéthavonta lerohadt, stb.
A notebook garanciák kapcsán annyit, hogy mivel komplex és így bekrepálós cucc, kurva fontos tényező nála. Másfelől, gép szerelésnél van úgy, hogy nem agyon lehet kivárni, amíg a szerviz végez... tehát a garancia sem gyógyír.
-
Neurotoxin
őstag
Nem hiszem, hogy feltűnt, de pont a 300+ Mac Airre reagálva írtam, hogy az 1 év garancia kevés. Egy árva szóval nem említettem, hogy az lenne a célom, hogy 1 év garanciával vegyek terméket. Tanultam a dologból, ha most vennék, valami olyasmit választanék, ami 3 év garanciával rendelkezik, sőt mellé vennék garancia bővítést. A HPra nem csak az akkori 1 év garancia miatt haragszom, hanem a hivatalosan szerződtetett szervízük hozzáállásá és a "lesz**om" ügyintézésük miatt. Köszönöm, de belőlük elég volt.
-
hettaki
tag
válasz
Neurotoxin #99 üzenetére
Nem okoskodás, de tudod mit igazad van továbbra is egy évvel vedd a notebookjaidat. Sok sikert ehhez a felfogáshoz. Egy termék alapján nem kellene leírni egy márkát vagy igen?
(#101) Neurotoxin:
Neked nem, másnak még lehet hogy bevált nem? Erre alapozni valamit kicsit furcsa hozzáállás. Jótállás bővítés?
Valamint ha okoskodásnak veszed ha nem, jelen pillanatban a HP az első számú notebookgyártó. Akármelyik oldalról nézem a dolgot ez sokmindent elmond. Nekem is van Acerem én is meg vagyok vele elégedve, de van kettő HP-m is és azokkal is, akkor most mit kellene mondanom. Szvsz.
-
Neurotoxin
őstag
Pont fordítva van. Nálam egy márka pont ott ássa el magát, hogy egy javított termék még 1x hibázik. Szerintem akkor valamilyen konstrukciós hiba van a modellel kapcsolatban. Nem azért ad ki az ember százezreket, hogy állandóan szervízbe járkáljon és ráadásul megmondják neki a frankót, holott a terméküket magasra pozícionálják és a seggüket csapják a földhöz, hogy ők bezzeg milyen kimagasló supportot nyújtanak. Sajnos volt szerencsém HP fényképezőgéptől, nyomtatóig mindenhez. Nekem nem vált be.Pont.
-
Youri
veterán
válasz
Neurotoxin #97 üzenetére
Amúgy ő vett egy laptopot, és te is egyet, ezek alapján mindketten kategórikusan minősítettétek mindkét márkát. Gratulálok! Mennyit is gyártanak ezekből évente? Pár milliót? De az övé elromlott, ezért az egész márka egy kalap sz*r, a tied nem, ezért az nagyon jó.
-
hettaki
tag
válasz
Neurotoxin #97 üzenetére
Ahogyan ez fordítva is pontosan igaz, ha valamire egy év a garancia, akkor nem biztos, hogy nem romolhat el. Az pedig hogy az Acer sokkal megbízhatóbb így kijelenteni, nem egy valós álláspont. Nálad tovább működött, de nem azt jelenti, hogy ez egy releváns tény, az egész márkára vonatkozóan. szvsz.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Mercutio_ #95 üzenetére
Csak szeretném megjegyezni, hogy akkoriban sulinetes modellekre nem lehetett garit bővíteni. Most hirtelen nemtudom kiguglizni a szabályozást, de nem lehetett a notebook.hu-nál, pedig még rá is kérdeztem!. Amúgy pont a HPról nem gondoltam volna, hogy egy kalap sz*r. Az Acerről negatív véleménnyel voltam, de kijelentem, hogy sokkal megbízhatóbb!
hettaki:Attól még, hogy valamire 1 év garit adnak, az nem jelenti azt automatikusan, hogy sz*r. A mostani Aceremre is 1 volt..
-
hettaki
tag
válasz
Neurotoxin #93 üzenetére
Notebookot 1 év garival? Mire számítottál? Nálam meg egy NP NX7400 megy 5 éve.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Neurotoxin #93 üzenetére
Vagy gondolkodsz, és veszel 20-onpárezerért +2 év garibővítést, és nincs ilyen gondod
-
Youri
veterán
válasz
Neurotoxin #93 üzenetére
Vagy, ha van pénzed, akkor veszel Thinkpadet. Nincs annál megbízhatóbb.
-
Neurotoxin
őstag
+1 notebook témában:még 5 éve vásároltam elsős egyetemistaként egy HP nx6110-et sulinet programban. 240e-60=180e, Pentium M, középszintű gép. 1 év gari. 2 hónap múlva kiment rajta az "hálókártya", Szegeden az Albacomp javította, semmi gond mondják, már du mehettem érte, természetesen alaplap csere...Rá egy évre gari lejárta után egy héttel édesanyám használta, hív , hogy baj van, szöveget szerkesztett mikor egyszerűen kikapcsolt, azóta nem akar vissza. Idegállapotban hazasiettem, hallom pattog-receg a táp. Mondom magamban ok, max egy 20as, kibírom fogcsikorgatva, mert gép kell ugye. Be az Albacomphoz, hogy mégis mondják meg mi lehet a baj, tudom, h már nincs rá garancia, de kellene a gép. Oké, megnézik. Másnap hív a srác, hogy "aham, igen, hát az van, hogy nem vesz fel az alaplap feszültséget, cseredarab 97e+áfa+beszerelés"
Én meg mondom magamban, hogy a "jó b**** k***** anyátok", kb 1,5 éves gép, spóroltam rá, hogy legyen, erre költsek egy kb akkor 70et érő géprő 97et. Jah, slusszpoén: a szervizes, munkafelvevő srác amelyik átvette, másnap mondja nekem, hogy ő nem venne magának ilyen drága gépet. Nah fogtam a csomagot és elküldtem a francba. A HP leírta magát nálam. Utána a supporton megmagyarázták, hogy mivel business gép, bármi megtörténhet. Most egy 4 éves Acer 5315öt használok. Szóval a notebookok...Aki meg kiad rájuk 300e-t, a szemben egyszerűen nem normális. Max 100, használod jó esetben 3 évig, évente 33e-ért, utána ha baja van, alkétrésznek kiárulni...ennyi a véleményem.
-
válasz
Pr0GrEsSiVe #91 üzenetére
Hol van még karácsony?
-
Hol vannak az akciók?
-
D.Orion
veterán
válasz
TazLeacher #54 üzenetére
+1 Számtalanszor szoptam Asus "garancia" miatt, nem is veszek egy Asus terméket sem. Nem tudom, hogy külföldön is ekkora szar-e a garanciális ügyintézésük, vagy csak itthon megy ez a nézzük hülyének a vásárlót. Az biztos, hogy Asus hungary szerint, hogy ha tönkremegy egy terméked, akkor az 99%-ban nem megfelelő használat miatt...
Erről kéne inkább a PH!-nak írnia, Acer köröket ver az Asus-ra ilyen szempontból is!
-
Mr.Wiking
tag
A Playstation 3 Slim vagy a Fat a jobb?
-
-
szab.tam
nagyúr
"...erő-visszacsatolás pedig nincs. A Thrustmaster F458 Italia volán vételára 28 900 forint."
köszönjük!
ffb? minek az. a lényeg a ferrari matricán van, amivel minden sz*-t el lehet adni...
mikor lesz az x-box-hoz a méregdrága fanatec-en kívül valami értelmes, g25-27 szintű kormány. ha már a logitech nem kompaibilis?
vennék egy x-box-ot egy forza4-el. de nem fogok még külön egy halom pénzt elkölteni, amikor itt a szekrényben a g25-öm. csak billigéci bácsiék, vagy nem tom kik úgy döntöttek, hogy ne lehessen hozzá használni. a sony ps3 markec-ing lehúzóbrigádnál valamiért ez mégsem volt gond. ők nem akartak külön, kompatibilis fospumpákat hozzá eladni. ahhoz jók a logitech-ek...
-
economist
tag
válasz
TazLeacher #54 üzenetére
Asus-nál mit csodálkozol ezen? Párom K50-es notesze két év garos. Egy év után elküldtük szervizbe, mert kiesett egy billentyű gépelésnél, és behülyült a töltést jelző kétszínű led. Erre felhívták a szervizből, hogy a billentyűzet tényleg szar, cserélik, de a led az alaplapba van forrasztva, és úgy van a házba rakva, ezért az macerás és nem cserélik. Örüljön, hogy a billentyűzetet cserélik, mert a gép be van ázva! Azzal garancia kihúzva és visszaküldték. Hozzáteszem, asztali gépként használja otthon egy száraz panel épületben, és egy magas tartóban használja külön egérrel és billentyűzettel, nem hordozza és nem öntött bele semmit. Gondolom az e havi arányt elérte a szerviz, többet mennyiségben vagy értékben nem javíthatnak. Aztán te meg mehetsz bárhová bizonygatni az igazad. Magyarország, én így szeretlek!
-
ddekany
veterán
"A vékonyság végképp értelmetlen egy gépnél"
Már hogy lenne... presztízs (avagy farok méret): "Nekem ennyire modern cuccra is van pénzem." Ki tudja, adott esetben lehet, hogy egy jó üzlet vagy állás megkaparintása is múlik rajta, és visszajön az ára.
Amúgy én fantasztikusan nem bízok a notebookban. Lehet hogy holnap szarja össze magát, lehet hogy 2 év múlva... és érzem, hogy ha 300e-t költök rá, akkor csak azért is a "holnap szarja össze magát" verzió lesz, ami sokkal idegesítőbb ott mint egy 150e-s notebooknál. Ilyen bizonytalan dolgokra utálok "befektetni"... azért 300e-ért legtöbben legalább egy hónapot dolgozunk, ha nem épp hármat.
-
-
hibavissza
veterán
basszus ezek a retek márkák már azt hiszik, hogy ha csináltatnak egy weben mutatós designt, már pénzt kérhetnek a szarukért. számszung wazze...gold sztár. brrr
(#64) M@trixfan:egy kép többet mond száz szónál
-
matteo_szg
őstag
válasz
TazLeacher #54 üzenetére
Mindegy, nem értünk egyet, de arra azért felhívnám a figyelmed, hogy most sem vettél ASUS perifériát...egy notit vettél, amihez kaptál ajándékba egy OEM-egeret, tetszik, nem tetszik...
és picit fura is számomra a felháborodásod...Logitech az isten, nincs nála jobb, G9 rulez - hozzáteszem, nekem is van -, ugyanakkor meg egy OEM-egérke miatt akadsz ki, amit továbbra sem külön perifériaként, rá vonatkozó jótállással vásároltál...
másképp mondva, vettél egy G9-et egy OEM-egér helyett...elég nagy a difi a két egérke között, minden téren...neked alapból más igényeid vannak, ha G9-re pályáztál immár harmadszorra...mégis kiakadsz egy olyan dolgon, aminek nincs külön ára, és nem forintosítható a noti árában sem...de ez csak az én véleményem
de egyébként jól döntöttél, G9-cel csak jól járhatsz, a Logitech istenítését azonban nem kell eltúlozni...mondom ezt mint rutinos MX Revolution tulajdonos...
-
Tikakukac
titán
válasz
M@trixfan #77 üzenetére
Az Apple meg évről évre feltalálja a spanyolviaszt és beharangozza mint évezredes újítást. Valótlanul. Ne ezen akadjunk fel. Ami igazán érdekelne, hogy ezek a cuccok, hogy viszonyulnak mondjuk a jó kis térhálós konstrukciós gépekhez. Lenne most egy Air használtan, annyiért amiért veszek egy munkaállomást. Én valamiért jobban szeretem a masszív keretet meg arra összerakva a fémet, mint a műszobrászkodást. Zsanérok főleg. De ezt még meg kell tapiznom egy párszor.
-
hettaki
tag
válasz
M@trixfan #77 üzenetére
A Sony Z sem igazán az, de ott valóban fém minden. A Yamato sokmindennel foglalkozik, terveznek hidakat, motorokat, meg miegymást is.
Igen az Apple megoldása egyedi, és jó minőséget garantál, akár a Roll Cage is. Nem tudhatod, hogy valótlanul mondja-e, mivel az Unibody mint szabvány, mint megvalósítás != az Apple megoldásával, akkor ez nem unibody, ezzel azt akarom mindani, hogy az egyáltalán nem biztos, hogy az amire azt mondják, hogy unibody az nem az. Az hogy az Apple így oldotta meg egy dolog, más meg máshogyan.
Ennek is biztosan van egy szabványosítási doksija amiben ez le van írva, mint a roll cage-nek is.
(#78) jer1cho
nem.
-
M@trixfan
addikt
"IBM Yamato Facility located in the city of Yamato, Kanagawa Prefecture, Japan, is where IBM's research and development activities are done for IBM's worldwide and Asia-Pacific region market. Its buildings were designed by the architecture firm of Nikken Sekkei Ltd. and completed in 1985."
Eléggé IBM-nek tűnik a Wikipédia alapján. Egyébként annyira nem ez a lényeg, ezen teljesen megcsúsztatok fentebb. Arra világítottam rá, hogy néhány márka valótlanul mondja a készülékeit unibody-nak miközben látszik rajtuk, hogy nem az. Az Apple-féle megoldástól pedig nagyon messze van. A legközelebbi amit láttam az egy Sony Vaio Z modell volt.
-
beefjeez
senior tag
kell az a kormány
-
hettaki
tag
Hát szerintem a kategória megváltozott, mert a 13" már nem igazán sub, de nem is Thin & Light kategória, hanem a kettő között van félúton, valamint a termék vékonysága, Az intel adta ezt a nevet a kategóriának, ami nem titkolt céllal az Apple MacBook Air konkurenciájának szántak:
A Kategória jellemzője, az intel szerint:
ULV processzor
SSD
Nem csak Thin & Light hanem thin & lightweight
20 mm-nél vékonyabb
1,4 Kg-nál kisebb tömeg
legalább 5 óra üzemidő, akkumulátorról
Nincs ODDRöviden ennyi, persze, ha engem kérdezel nem sok értelme van, mert nem feltétlenül ilyen gépet vennék én sem, sőt ez a kategória szinte biztosan a MacBook Air miatt létezik, valljuk be őszintén nem feltétlenül a mindennapi munkára termett, otthonra meg nem olcsó, mondjuk a többi ultrabook sem. Szóval ezért.
-
Ultrabook?? A szubnoti kifejezés már nem menő vagy minek kellett átnevezni?!
-
Jim-Y
veterán
Asszem jó vétel volt tavaly karácsonyban 17.000-es áron a SP A80, egyébként méltán jó a híre
-
hettaki
tag
Ha figyelembe veszek minden körülményt, ami rendelkezésre áll, mint a garancia, rendelkezésreállás, minőség, szervizpontok száma, stb stb, akkor egyértelműen a Lenovo ThinkPad X1-re tenném le a voksom, nem ezekre az agyonárazott gépekre.
szvsz.
-
lujó55
addikt
Ez az Acer Tablet nem rossz, de egy kicsit vastag a káva...
-
dqdb
nagyúr
válasz
hypno skate #62 üzenetére
-
M@trixfan
addikt
válasz
economist #45 üzenetére
Atöbbi gyártó eléggé kapaszkodik, hogy beleférjenek az árba, nem nagyon tudnak lejjebb menni. Valószínű még meg is finanszírozzák valamennyire az ultrabook kategóriát. Az Apple nem utrabook-ozik, hanem azt mondta 2008-ban az első Air-nél, hogy ez a notebook-ok jövője. Már van egy beérett, nagyon jó minőségű unibody technológia ami mellett még az Air-eken is van profit. Amit egyik-másik gyártó unibody-nak mond az nem egészen felel meg a MacBook-oknál alkalmazott technológiának.
Ár/érték arányban mindent visz a mostani Air. A trackpad minősége , a backlit keyboard megvalósítása, az OS X, a kijelző minősége és felbontása, az anyaghasználat és az összeszerelés minősége, az egész gép ízlésvilága elég sokat nyom a latba.
Szerintem ez az egyik legjobb szemléltetés, mit kap az ember azonos árkategóriában:
2011 MacBook Air:
Acer S3:
-
proof88
addikt
válasz
hypno skate #62 üzenetére
volt kapható külön is englide v.zero, ez volt benne 4db. Nem tudom hová tűnt az englide, régebben aquaban kapható volt, most már nem, weblapjuk sem jön be.
-
proof88
addikt
válasz
hypno skate #60 üzenetére
az englide ventikhez elég jót adnak, azt tudom
-
hypno skate
senior tag
Na az speciel egy használhatatlan sz@r.
Két hete vettem egy 12 db-os készletet. neonzöldben.
A 12 db-ból 8 db elszakadt. Egy "tépésálló és tartós" szilikontól azért durva.Az ilyet egyébként másként kell szerelni. Kívülről kell ütközésig behúzni (már ha nem szakad), aztán a többi ugyanaz.
-
atee
őstag
Ismét nem sikerült az xboxhoz egy normális kormányt csinálni.
-
foxxmotor
tag
Igen jól néznek ki ezek a laptopok, de az air -t azt igen csak túlárazták.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
hypno skate #48 üzenetére
Ha hiszed, ha nem.. én komolyan kérdeztem
A vicc az egészben ,hogy én is így próbáltam hisz (használati útmutatás hiányában) ez tűnt első ránézésre is az egyetlen egy járható útnak.
A CoolerMaster CM690II házam lyukain egyszerűen képtelen voltam át húzni a Coolink SWiF2 120mm-hez kapott (utólag eszembe jutott a venti típusa is) kis szilikon rudat. És hogy a kellő befektetett energiáról bizonyosságot kapj, az egyiket sikerült szét tépnem. (ezek után jött a csavar)Tényleg nem volt használati utasítás.. és a honlapon is próbáltam utána járni, de nem találtam..
+ én nem is ilyen alakút kaptam, hanem ezt: Anti-Vibration Bolts & Screws
-
H.Ezredes
őstag
Geil ram ára nagyon jónak mondható 2X4-be megéri megvenni
a "Ferrari" kormány meg szerintem shit :S Ennél jóval komolyabb kormányt lehet kapni itt PH!-n lehet,hogy nem lesz új de ,hogy jobb lesz az biztos...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
matteo_szg #53 üzenetére
Bocsánat, ez nem ajándék, csak azért mert úgy hívják. Ha ajándék lenne, akkor nem lenne mindenhol a gép tartozékai közé felsorolva, már pedig mindenhol fel van, hogy tartozék. (Vagy a távirányító is ajándék a TV mellé?) Ez semmi más, csak a szokásos lehúzás, hogy ne kelljen valamire garanciát vállalni. Egy dobozban van a termékkel, nem külön csomagolva. Ez nem ajándék, hanem tartozék. Jó, hogy az akku nem ajándék. És igen, elég nagy pofátlanságnak tartom, hogy a saját egerükre nem vállalnak garanciát. Ők gyártották, még sincs gari rá...
A Logitech igazán jó példa volt. Magyarországon a legkorrektebb a garanciális ügyintézésük. Tanulhatna tőle az Asus, hogy mi az, hogy garancia, vagy ügyfélszolgálat, mert amit az Asus művel, az nem az.
Ja, igen, megrendeltem a G9-et. Ez lesz a 3. (Egyik sem romlott el). Hogy soha többet nem veszek az Asus perifériát, azt tuti. Ha periféria, akkor Logitech. Most próbálkoztam először mással, meg is szívtam.
-
matteo_szg
őstag
válasz
TazLeacher #52 üzenetére
Azért ezt erősen túlzás kibaszásnak nevezni...
Mit lehet erre mondani? A többség elégedetten használja az egeret, vagy hozzá sem nyúl, azonnal vesz egy másikat, mert kényelmetlen, túl alap, stb.
Rudi feltételezem azért nem írja oda ezt, mert szerinte is evidens...ahogy szerintem is. Egy 3 hét után elromlott egér miatt pedig szerintem pont nem kéne általánosítani.Ezzel az erővel én is általánosíthatnék az 1 hét után beszart Logitech G15-öm miatt. Mégsem teszem, pedig a G15 nem ajándék volt...
-
TazLeacher
nagyúr
Bocs, de nem ártana odaírni ilyenkor, amikor szóba kerül mondjuk egy Asus termék esetében az ajándék egér, hogy arra nincs garancia. Vettem drágán notit, kaptam mellé egeret, 3 hét után kipurcant, és közölték, hogy erre nem él a garancia, mert ez ajándék volt. Persze, ajándék volt, azért volt a notebook mellé csomagolva a lezárt kartonba mindenféle külön doboz, meg miegymás nélkül. Tehát az Asus-ak sem kell a szomszédba menni, ha ki kell b@szni a vásárlóval. Mindenhol reklámozzák ezeket, csak azt már nem írják mell, hogy "De venni kell mellé egy normális egeret, mert ez besz@raik 3 hét alatt, és dobhatod ki, mert mi is tudjuk, hogy sz@r, így garanciát nem vállalunk rá."
-
cer
tag
ANYAÉG MILYEN ULTRA ÁRAK!
Mindemellett Nagyon jó lenne ha elkezdenék APU-zni ezeket az ULTRAbookokat, mert ha jól látom egyikben sincs dedikált grafikus mag, az APU-k meg ahogy kiderült ellőnek az Intel 3000-rese felett, nem is beszélve hogy a Fusion-öket fesz nélkül fel lehet húzni 3 GHz-ig is és nem utolsó sorba talán az áruk is kedvezőbb lenne.
[ Csak zárójelben. Én jobban várnán az AMD-s megoldásokat. ]
-
gekkoXT
senior tag
Ki a rák vesz 100ezerért tápot egy venti miatt?
-
Cyberpunk
félisten
Acer Iconia A100 3G-s mikkor lesz? Tudja e valaki?
-
hypno skate
senior tag
Ez most komoly, vagy hülyéskedsz?
Mondjuk hogy komoly.
Megfogod a gumirúd kis golyóban végződő végét, és kidugod a háznak azon a lyukán, amelyiken a most a csavar van áthajtva. Addig húzod, amíg a kúpos rész át nem ér és középen lévő gallér fel nem fekszik a lemezre.
Ezt megcsinálod mind a négy csavarhelyen.
Ezután fogod a ventillátort, a belül lévő rudacskákat átbújtatod a ventik sarkán lévő lyukakon, majd - a ventit a lemeznek támasztva - addig húzod, amíg a belső kúpos rész át nem ér a venti peremén.
Készen vagy és a jól végzett munka öröme melengeti a te szívedet.Ezután megnézed a ventihez kapott használati utasítást amin pontosan ugyanez a módszer le van rajzolva. Ekkor gondolkodóba esel, hogy miért is nem nézted meg korábban.
-
stifi
senior tag
14"-os ultrabookot akarok matt kijelzővel és 1600*900-as felbontással!
valaki kapjon már észbe és gyártsa le! -
D.Orion
veterán
Valaki véletlenül nem tudja, hogy az AC S1 Plus itthon mikor lesz kapható?
-
Azt a kis Asust sunáznám...
Samsung BADA...Samsung Wave a hullámok ereje! Bada 2.0 : A Tenger ereje
-
Youri
veterán
Szerinted csak a kapitalizmus, meg a kommunizmus, mint két statikus állapot lézetik, mint a digitális világban a 0 meg az 1? A világ közel sem ilyen egyszerű. Fogalmad sincs mit jelent a szabályozott piacgazdaság? Nem azt, amit a kommunizmus, annak semmi köze nincs a piachoz. Nem az ertéelhírekből kellene megtanulni a világgazdaságot.
Peace -
leviske
veterán
"Úgy tűnik, a 13,3 hüvelykes méretosztályban elég komoly a feltörekvő konkurensek árelőnye, MacBook Air vásárlása előtt érdemes lehet kicsit elgondolkodni a lehetséges alternatívákon."
Biztos rosszul látom, de akinél a MacBook (Air) számításba jön, annál az embernél az OSX a húzóerő, nem a hardveres körítés. Picit vicces is, hogy ennyire közelre lőnek árban, mikor a szoftveres hátteret nem nyújtanak semmilyen formában.
-
Tikakukac
titán
El fogja nyelni a rezgéseket. Mondom ezt 3 darab 12-es, 3 darab 9,2-es meg 2 darab 14-es ventikkel és egy vízpumpás házzal. 5 darab 9,2-es van a külső boxban a radiátoron, egy szimpla közepes keménységű gumibakra lett téve a dobozán belül, és jól működik. De ha betonkemény gumit veszel, akkor igaz is lehet...
-
economist
tag
Érdekesek ezek az Ultrabookok, a többség talán hozza a Air szintjét alacsonyabb áron, persze tudom az PC, hanem Mac!
A Samsung hozta megint a formáját, ugyanazt a konfigurációt árulja xarabb kijelzővel, mint a legértelmesebb Air verzió, persze ugyanannyiért, és persze messze a többi ultrabook ára felett. Annyira számomra nem bejövős a Samu logó, hogy ennyivel többet csengessek ki érte. Azt még kinézem egyesekből, hogy az almáért hajlandók ennyi pluszra, de ez nem egy kategória! Anno emlékszem az első 15,6-os Samu tesztjére itt a Prohardveren, agyon istenítették, pedig egy átlag jól felszerelt konzumer gép volt horror áron.
Tudom, szponzor is kell az oldalnak!
-
sti10p
senior tag
Csak nehogy az legyen végeredménye az Ultrabook-os árversenynek, hogy az Air-eket gyengébb minőséggel szerelik. Nekem még mindíg az a legszínpatikusabb, ha már ilyen az árfekvésben keresgélek, bár az az Asus kicsit megingatott ebben.
-
Mercutio_
félisten
Te meg kevered a piacgazdaságot a vadkapitalizmussal
Meglepő módon pl. a Tamron objektívekre nálunk 1 év gari van és kész, a valódi piacgazdaságban tőlünk nyugatra meg felárért +2-3 év, nem beszélve az USA-ról ahol alapból 3 év, persze ott sok a kínai, biztos azértAki sokallja az új túllihegett kategória az "ultrabook"-ok árait vessen egy pillantást a Samu Series 3-as NP350U2 notijaira. 12,5" Matt kijelző, 1,4kg súly, i3/i5 proci, 2év gar 150ezerért
Ezekben a Geil ramokban mi a nagy durranás, mivel jobb, mint egy 8GB-s (2x4) Kingston HyperX 1600-as kit?
-
Találtgyerek
veterán
A Geil memóriák tényleg jó áron vannak.Lehet tartalékba vennem kellene 1-2 darabot.
-
nyunyu
félisten
-
kpal
nagyúr
tetszenek a notik csak akkor lesz ilyenem ha havi félmillat keresek!
-
Hobbbyt
őstag
Valaki megtudná mondani, hogy azokat a gumi "rudakat" miképp lehet alkalmazni ventilátor felfogatásra? Nem tartom magam idétlen embernek, de kb. félévvel ezelőtt vásárolt ventimhez is ilyet adtak és majd 2 órát gondolkodtam rajta, hogy hogyan is kéne.. utána meguntam és felcsavaroztam a hagyományos módon
-
eca
tag
MacBook Air-t csak sznobok vesznek
-
MZperX75
addikt
válasz
antikomcsi #20 üzenetére
Én is drágálom,reálisabban 60-70e Ft-ra kóstálnám!
500lumen? Azegy kicsit gyengusz,kb 2m-ről világítani egy max 1.5m -es képet,vak sötétben! 146.000ft-ért! mondjuk 720p az nem rossz 16:9......Az enyém(projektor 2200lumen fényerővel bír,éphogy elégséges)
3lcd-s hitachi (1024x768) 120.000Ft 4000óra lámpaidő / eco üzemmódban 6000!
eco-ban használom ,
2 éve vettem pont! 1600óránál járok!(pedig sokat megy)
az barátok között is 5év-7év! -
Recon666
Közösségépítő
A samsung megfogott, szép formaterve van.
-
Ezeknek a kivetítőknek az ára valóban indokolt, vagy egyszerűen csak fizessen aki ilyet akar?
-
törölt tag
remélhetőleg 2-3 év, és a ledes projik tényleg eljutnak egy belépő 1080p-s szintre. cserébe monnyuk a gyártói lcd panel, színkerék és lámpabiznicnek meg vége lesz.
-
blint63
tag
Az Asus K73SV i7-es változatát pár hete még 185-ért adták...
Ennyit nem drágult az euró.
-
Silentfrog
veterán
Nem tartom praktikusnak az olyan ventillátor szabályzót amit a gép hátuljárol lehet szabályozni.
Ki mászik be a gép mőgé állandoan ha vezérelni akar? -
total90
veterán
Bejövősek ezek a füzetlap vastagságú notik
-
adalbert1
veterán
Inkább a gyártóé... Ha annyira prémium gyártóként és termékként pozícionálják magukat nyugodtan beleférne a 3 év gari, habár a célcsoport így is megveszi a termékeiket, plusz költséget meg minek vegyenek a nyakukba?
Viszont ha 300k-t kiadnék biztos nem vennék Asus, Acer vagy Samsung cuccot, így ha mindenképp ultarbookra fájna a fogam valószínűleg én is az Airt választanám. -
waverider
senior tag
Az ASUS "mindkettőből sokféle változat" notebookokból várható olyan ami több usb3.0-ás kapuval érkezik? Tudnátok erről infót szerezni tőlük Rudi mester? Köszönöm! Persze köszönet a cikkért is megint lett egy kellemes szombat délelőttöm!
-
Youri
veterán
Azért nevetséges, és a jogszabályok szégyene, hogy a 300.000+ HUF-os laptopra 1 kerek év gari van....
-
mghltm
addikt
"A kis hűtőbordával is ellátott Value Plus sorozatba tartozó 4 GB-os DDR3-1600 modulhoz akciósan akár 7290 forintért is hozzájuthatunk"
ez valoban jo vetel, 30k-ert lehet az embernek 16g garis ramja. a bordak miatt valoszinuleg a hutokkel sem lesz gond. bravo!
-
proof88
addikt
Sharkoon Silencer Kit hasonló, ilyenből vettem 2 dobozzal régebben
egyébként én nem tudom ezeket a kis kék bizbaszokat használni. :S értem én hogy pl hdd-hez, meg gondolom középen a mélyedés azért van mert úgy lehet beilleszteni a csavar helyére a lyukba, de utána hogy tudom betolni a vinyót? nem fér be :S vagy csak béna vagyok -
lorcsi
veterán
de jó hogy akcióban van a Enermax Magmá venti pont ilyenre vadásztam már egy ideje, de mindig olyan ocsó volt ..és sosem adtak hozzá egy ~60k tápot.
Most végre benevezek egyre -
Érdekes, hogy az új Ferraris kormány mennyivel gagyibb technológiájában (nincs ffb, wtf), anyagokban (sok a műanyag), mint a korábbi. Pedig elvileg ez pont egy nagyobb/erősebb modell mintájára készült...
-
plus44
veterán
Nagyon vártam az Asus modelleket, és eddig az árban és felszereltségben sem csalódtam. Reméljük a teszt is igazolja az elvárásaimat.
-
Findzs
addikt
pont ilyen számítógép talpat keresek ami ilyen gumis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Mobil számítógépek mellett csokornyi őszi hardverpiaci érdekességet mutatunk be.
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Formula-1
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- 600 tonna iPhone-t vitt az Apple az USA-ba Indiából Trump vámjai miatt
- mefistofeles: Ezt csak úgy beteszem. Szerinem tanulságos....
- Netflix
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AOC G2490VXA Gamer Monitor! 24"/VA/FHD/165hz/1ms/Freesnyc Premium-G-sync/
- KOORUI 24E4 Gamer Monitor!24"/VA/FHD/165hz/1ms/Freesnyc-G-sync/
- MSI G2712f Gamer Monitor!27"/Ulra Rapid IPS/FHD/180hz/1ms/Freesync-Gsync/
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512gb, Black titán, újszerű, 3 év garanciával, tokkal, fóliával, eladó!
- Lenovo ThinkPad T14 G3 AMD Ryzen 7 Pro 6850U Magnesium CTO 32GB 1TB WiFi 6E
- Eladó kábelek, adapterek, átalakítók
- iPhone 8 64GB Független - 100% Akksi - Hibátlan működés - FIX ÁR
- GIGABYTE GeForce RTX 5080 WINDFORCE OC SFF 16G videokártya - Alza garancia: 2028.04.07.
- EVGA SuperNOVA 850 P6, 80 Plus Platinum 850W-dobozában-garanciális.
- AirPods Pro 2 - Vadonatúj, fóliás, bontatlan - Ajándéknak is!
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC TRINITY OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest