Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#251) mongi válasza krisi047 (#249) üzenetére

mongi
(senior tag)

az volt az első, de sajnos az eredmény nálam ugyanaz :(

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=mongi

(#252) tomtyi válasza hackeeeee (#234) üzenetére

tomtyi
(őstag)

asus
acer
hp
lenovo
gateway
toshiba
alienware
dell
sony
lg

eddig ilyeneket találtam.

[ Szerkesztve ]

“People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea...” Bill Gates on Microsoft Windows

(#253) kempelen77

kempelen77
(újonc)

Talán van egy kis remény. Win 7 le,Vista fel.
A tegnapi öt perces aksi kezd magához térni. Most már fél órát bír. Hagyom, hogy teljesen kikapcsolásig lemerítse majd kikapcsolva töltöm fel. Most járok a harmadik ciklusnál és egyre javul a helyzet.Az elsőnél 5 percet bírt a másodiknál kb negyed óra volt most fél órán túl van.
Persze be lehet magyarázni ebbe sok-sok mindent,hogy user hiba,aksi gond,széria hiba meg "normális gépet" kell venni de azért így elég érdekes a történet.

(#254) Athlon64+ válasza kempelen77 (#253) üzenetére

Athlon64+
(senior tag)
LOGOUT blog

Tegnap, vagyis ma ilyesmit próbáltam, csak linuxszal. Nekem egy centit se javult, bár elsőre úgy tűnt a becsült töltési időből, de a végén ugrott egy nagyot, 100%-osre töltötte (ami az eredeti kapacitás 30%-át jelenti).

MCTS: .NET Framework 4, Web applications | <?php die('hard'); ?>

(#255) Zeratul

Zeratul
(PH! addikt)

Csak ötletnek. Mi lenne ha kikapcsolt állapotban próbálnátok meg a problémás gépeknél tölteni az akut?

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#256) hackeeeee válasza tomtyi (#252) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Akkor jól rémlett, köszi.

@Zeratul: Asszem ezt is próbálták már mások... Sikertelenül...De ebben nem vagyok biztos, de asszem itt ezt írta már valaki.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#257) daninet válasza Narxis (#2) üzenetére

daninet
(őstag)
LOGOUT blog

köszi a programot régóta keresek valami hasonlót :R

Trust me.. I'm from the internet. http://todayseyecandy.tumblr.com/

(#258) lapa válasza hackeeeee (#250) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

én benne hagyok egy kicsi akksit, mert szünetmentes. nekem ráadásul folyton megy a noti, viszont durván visszavettem a hőtermelést, ahol tudtam. a régi "igazi" szünetmentes 5w-ot evett, de már abban is gyöngécske volt az akksi, az 50w desktopot messze 10 perc alatt bírta csak...

de a noti akksija mellé vettem pár nagyobb + drive bay pótakksit és azok meg a hűtőben pihennek vízzáró csomiban, amíg eljön az idejük.

[ Szerkesztve ]

www.lapanet.hu

(#259) hackeeeee válasza lapa (#258) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hm, ez kemény.. Ilyenről nem is hallottam még... Nekem az asztali gép ~10 percet bír menni szünetmentesről, kb. Notiból, ha itthon használom, akkor ki van véve az aksi, ha itt asztalon használom, pl ha ágyon, vagy ilyesmi, akkor meg attól függ, ha van benne kakaó, akkor benne van, ha már merülőben van, akkor vagy kiveszem, vagy benne hagyom, feltöltöm, és akkor benne van, de amúgy itthon én is ált kiveszem, megszokásból...

A noti töltője meg eleve szünetmentesbe van kötve, ha itthon vagyok, szal ha itt használom, és vmi gond van, akkor a szünetmentes tudja táplálni, akár mint az asztalit, ugye.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#260) moonman válasza lapa (#240) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

azt ugye tudod, hogy ha a mérő 100%-ot is ír ki, az még messze nincs 100% - pont a vezérlőelektronikának köszönhetően? (úgy kb. 80% lehet)

a másik, hogy el kéne dönteni, hogy a gép van értem, vagy fordítva. nyilván azért vettem notebookot, hogy utána akku nélkül üzemeltessem, amit közben sterilizált, baktérium- és páramentes, légkondicionált helyiségben tárolok, biztonsági őrökkel és kamerás megfigyelőrendszerrel védve... :U

Sent from my Windows Phone

(#261) Polesz válasza moonman (#260) üzenetére

Polesz
(PH! addikt)

Ne felejtsd el a lézeres védelmi rendszert és a nyomás érzékeny padlót se! :DDD

Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

(#262) lapa válasza moonman (#260) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

feltételezem, hogy ha 100%-os töltöttségű akksit emlegetnek, akkor az a felhasználható 100%-ot jelenti, vagyis amennyire a gép töjti. mivel itt közvetlenül az elektronok "törik szét" az anyagot szerkezetileg, a károsodás a töltöttséggel egyenesen arányos. azt írták 40% még nem feszíti különösebben, és minimális az esélye a mélykisülésnek is.

mint írtam nekem bent van az akksi. sok éven keresztül dtr-ként napi 8 órákat mentek a notik nálam, szinte sose használtam őket akksiról. nem vettem észre a várhatón felüli elhasználódást, de 3-4 év alatt azért elhullanak szépen így is. az elhullás mértéke változó, lehet 20-30%-ra esett üzemidő vagy egyszerű elektronyos letilás.

www.lapanet.hu

(#263) moonman válasza lapa (#262) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

én sosem barkácsoltam velük, nem formáztam, nem tornáztattam, nem merítgettem, csak betettem és használtam. ha úgy volt, hetekig ment dokkolóról, amikor úgy, akkor meg levettem fél töltöttséggel, mert mennem kellett... aztán a 6 éves hp-m még mindig egy óra fölött bírja XP-vel, a 2 éves pedig 3 óra környékén Win7-tel. egyszóval én úgy gondolom, hogy ez a bűvészkedés a levétellel meg hűtőbe pakolással már vudumedzsik és általánosságban nem jár számottevő üzemidő- vagy élettartam-növekedéssel. vigyázok én is a cuccaimra, folyton törölgetem, meg fújogatom, de ez a szintű babusgatás nekem már sok. :)

(#264) mitulabattyi

mitulabattyi
(fanatikus tag)

Nekem egy T43-as Thinkpad van, és már én is észre vettem, hogy amióta Win7-et használok, lecsökkent az akku kapacitása. Az ibm-es powermanager szerint 31%-on van jelenleg. (50%-ról csökkent le ennyire 1-2 hónap alatt...)

Az egy dolog, szerintem, hogy az op-rendszer nem tudja a töltés folyamatát szabályozni, a töltést viszont tudja! Mi van akkor, ha pl folyamatosan rátölt az akkura? Mintha folyamatosan ki-bedugdosnám a töltőt?
(Amúgy Sanyo gyártmányú az akkum)

(#265) Athlon64+ válasza mitulabattyi (#264) üzenetére

Athlon64+
(senior tag)
LOGOUT blog

Alakul ez, nekem Sony aksim van, de tulajdonképpen a Sanyo-tól származnak a benne lévő cellák.

MCTS: .NET Framework 4, Web applications | <?php die('hard'); ?>

(#266) negyedes válasza mitulabattyi (#264) üzenetére

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt a ratoltes dolgod, hogy erted? Ilyen elviekben nem tud csinalni.

Mod: havernak is Sanyo van(es nekem is), de az ove XP alatt halt meg(az enyem meg el, ma neztem 1ora 10percet hozott vagyis minden OK vele), szoval.........

[ Szerkesztve ]

powerd by mango, no more droid

(#267) moonman válasza mitulabattyi (#264) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

a töltést sem tudja vezérelni, nem is az ő dolga. amúgy egyszerű, nyisd fel a tálcáról az akku-jelzőt, ott írja, hogy "charging" vagy "not charging". amint korábban is mutattam, nekem 94%-ig nem tölt, ahhoz, hogy ennyire lemerüljön pedig bedugott állapotban kell egy-két nap.

(#268) lapa válasza moonman (#263) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

szerintem nem teljesen értjük egymást, csak címszavakban elismétlem:

-sose foglalkoztam az akksival én sem.

-3-4 év használat után a Del Latitude akksik szépen sorban elektronikusan elhullottak (letiltotta őket a halálchip). előtte már nem sokat bírtak. a konkrét percek a konfig meg az akksi méretbeli különbségei miatt szerintem nemigen hasonlíthatók, meg nem is emlékszem rá konkrétan. annyi azért a több azonos konfigból lejött tapasztalatként, hogy az akksis használat jobban eszi őket, ez persze egyértelmű volt.

-csak pótakksikat tartok a hűtőben, mert napi használatra feleselegesek, de szeretném megóvni őket szükség (nyaralás vagy egyéb) esetére.

egyébként most eszembe jutott, hogy korábban mértem egy latitude d830 fogyasztását, és az egyes esetekben 0 watt volt. szóval annál a modellnél tuti, hogy hálózatos módban is bele-belekóstolt az akksiba.

upd: ez utóbbi jelenség valószínűleg az, amit te is írsz.

upd2: itt van tábla a hőmérséklet meg töltés káros hatásáról, úgy gondolom nem mindegy.

[ Szerkesztve ]

www.lapanet.hu

(#269) negyedes

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Ez egy uj funkcio a Sevenben ezert nem jon elo mas rendszereken. A win csak jelenti(lehet rosszul?) a hibat, nem okozza. Az MS az OEMel tesztel, hogy mi is okozza ezt. [link]

[ Szerkesztve ]

(#270) mitulabattyi válasza moonman (#267) üzenetére

mitulabattyi
(fanatikus tag)

Hogyne tudná vezérelni azt, hogy mikor kezdjen el tölteni a gép?!
Pl be tudom állítani (mint írtad is), hogy hány százaléknál kezdjen el tölteni. /Nekem jelenleg csak akkor kezdi el tölteni a gép az akkut ha 30%-ra merül/.
Namost, ha a win7 rosszul olvassa ki az akku-töltöttséget, akkor hiheti azt, hogy nem 99%-os az akku, hanem mondjuk 90%-os, és elindíthatja a töltést... az egy másik dolog, hogy az aksiban a vezérlés nem engedi túltölteni a cellákat.
Ha csak 99,9%-os akkura is mindig rátölt, akkor már bukta van.

(#271) negyedes válasza mitulabattyi (#270) üzenetére

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt hol tudod beallitani? Kivancsi vagyok. Milyen notid van?

(#272) mitulabattyi válasza negyedes (#271) üzenetére

mitulabattyi
(fanatikus tag)

Thinkpad T43

De pl most is, a lenovo power managere 99%-osnak mondja az akkut, a win7 beépítettje viszont 98%-nak...

[itt egy kép]

(#273) negyedes válasza mitulabattyi (#272) üzenetére

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Ja thinkpad. :U Igy mar ertem, hogy lehet allitani, de a legtobb embernek nincs ilyen soft a notijahoz. De igy is eleg nehez kikerulni az elektronikat.

[ Szerkesztve ]

(#274) mitulabattyi válasza negyedes (#273) üzenetére

mitulabattyi
(fanatikus tag)

Igen, éppen így gondolom énis.
Én be tudom állítani, de a legtöbb notin a win állítja be, mert a gyártók nem készítenek saját power manager.
Amúgy én is most állítottam 30%-ra, hogy még véletlenül se legyen ez a hiba forrása a későbbiekben, eddig a win7 beépített energiagazdálkodását használtam, mert a lenovo nemrég csinálta meg a windows 7 drivert...

(#275) moonman válasza mitulabattyi (#272) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ez egy ThinkPad szoftver, még jó, hogy a ThinkPad vezérlőelektronikát a saját szoftverével lehet irányítani, de a legtöbb gyártónál nincs ilyen lehetőség, és a Windows sem fogja hasraütésre kikerülni a beépített áramkört. ez egy plusz extra a Lenovo-knál, de semmi köze a témához.

(#276) mitulabattyi válasza moonman (#275) üzenetére

mitulabattyi
(fanatikus tag)

Az viszont tény és a témához tartozik, hogy mióta windows7 az oprendszer, 20%-ot csökkent az akku kapacitása kb 2hónap alatt! Elismerem, lehet véletlen is hogy pont most megy tönkre, mióta ezt az operációs rendszert használom.
Csak megemlítettem, hogy én a géphez járó szofttal beállítottam hogy 30% felett ne töltsön.
Épp Te mondtad, hogy a tied 94% fölött nem tölt.
Szerintem ez nem akksi függő.
De könnyen kideríthető... ha időm engedi, belebarkácsolok egy HP akkut a gépbe, és meglátom mit kezd vele a progi és a gép. :DDD

(#277) mitulabattyi válasza mitulabattyi (#276) üzenetére

mitulabattyi
(fanatikus tag)

Már nem tudtam módosítani az előző hozzászólásom, de mégsem fog menni az akku cserebere, mert a hp akksi ami van itthon más feszültségű, mint ami az ibm-ben van...

(#278) BonFire

BonFire
(őstag)

Az enyém ilyen dettó. Íme:

Azt hittem, csak simán xar az akksi, gondoltam veszek egy újat, mi az nekem. Amikor megláttam, hogy egy új akku 24000 Ft, majdnem hanyatt vágtam magam. Miből van az? Aranyból? btw úgy érzem, hogy már vásárlásnál becsaptak, és az új laptopba használt akksit raktak, mert sosem bírta egy töltéssel 40-45 percnél tovább! Ez azért elég kevés. Simán kinézem a kereskedőből, hogy kipattintja a jó akksit, és belerak egy leamortizáltat. :(((

És mióta W7 van rajta, rajtaütésszerűen ki szokott kapcsolni, ahogy megjósolta. Igaz, ilyenkor adatom nem vész el, mert leginkább olvasgatok, de azért bosszantó, hogy kikapcsol.

Eladó Tokaji András fotóművész Fényképezés a szabadban című könyve. Budapest Műszaki Könyvkiadó, 1977. 200 oldal, ragasztott, kiváló állapotban. Ár megegyezés szerint. http://tinyurl.com/c4tabfl 33 perce · Tetszik

(#279) kali válasza mitulabattyi (#276) üzenetére

kali
(PH! félisten)

én a géphez járó szofttal beállítottam hogy 30% felett ne töltsön - li-xx akkumulátor esetében ezt esetlegesen többet árt, mint használ...

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#280) kali

kali
(PH! félisten)

a noti/akkumulátor napokon belül 20 hónapos, eleinte xp, majd később vista, és az utóbbi bő 8 hónapban win 7 fut rajta;
akku
és akkumulátorról valósan is ~ olyan szépen/sokáig bírja a noti, mint újabb korában! :C

[ Szerkesztve ]

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#281) Duree

Duree
(PH! addikt)

Hát lehet,hogy vannak gondok,de nálam még ilyen nem volt-Söt otthon is használok notit win7-tel
és minden rendben van

(#282) KilgoreTrout válasza BonFire (#278) üzenetére

KilgoreTrout
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Egy ismerősömnek is ugyanez a helyzet a gépével. A technet-es fórumban olvastam, hogy esetlegesen egy újrakalibráció (más oprendszer alatt) segíthet, majd megpróbálom xp alatt a lenovo saját programjával, úgyis hozzám hozza, hogy csináljam meg.
Azért az elég gyanús, hogy ugyanolyan korú a gépe mint nekem, ráadásul ő többet használja bedugva, aztán az enyém még 85%-os az övé meg (a jelek szerint) elhalálozott.

"Vizsgáld meg az áltudomány minden egyes darabját és meg fogod találni a biztonságos takarót, egy szopogatni való hüvelykujjat, egy szorongatni való ingecskét." (Isaac Asimov)

(#283) Lirion válasza lapa (#268) üzenetére

Lirion
(őstag)

Ez a táblázat elég érdekes. Az én notim lassan 2 éves lesz, az aksi egyszer volt kivéve, akkor, amikor a gépet a dobozában hoztam el a boltból, azóta egyszer se, szinte mindig rá van kötve a hálózatra és netezés és office használat közben pont annyit bír mint új korában, pedig a gép napi 10 órában van bekapcsolva kb.

(#284) lgb válasza schawo (#9) üzenetére

lgb
(tag)

Fugghet OS-tol, ha egyes OS-ek mas uton-modon kerdezik ezt le. Pl lehet windows a BIOS-hoz fordul, mig pl Linux valahogy maskepp (kozvetlen hw szintu I/O port muveletekkel stb). Vagy hasonlo, mindenesetre az nem lehetetlen, hogy ket OS mas dolgokat lat, eleve ott van pl a hdd esete, ahol ugye BIOS lat ezt-es-azt de kb minden modern OS nyilvan nem a BIOS int 13h megszakitasaval fogja elerni ezeket (ami kb DOS-nal volt divat utoljara), es ennek a "kutyulmany" megoldasnak megvan a gyornyorusege, hogy pl melohelyi gepem BIOS szinten forditott sorrendben latja a gepeket mint Linux alatt boot utan, ez a boot loader-t nemikepp megzavarja, de megoldhato - csak epp elegge ganyolas.

(#285) Polesz

Polesz
(PH! addikt)

A Microsoft válaszol

Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

(#286) tomtyi válasza Polesz (#285) üzenetére

tomtyi
(őstag)

ebből ugye az derül ki, hogy nincs baj. a tulajok és az akksik is a win7 telepítése után szembesültek azzal, hogy az akksi halódik. mindketten depresszióba estek. a tulaj, mert új akksit kell venni, az akksi meg, mert innentől nem működhet rendesen, mert már külsősök rábizonyították, hogy halódik, ígyhát halódik.

“People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea...” Bill Gates on Microsoft Windows

(#287) BonFire

BonFire
(őstag)

Tehát újra megkaptuk, hogy ez nem bug, hanem fícsör! :((( Mondhatom, piszkosul fel vagyok dobódva a hírtől. Az XP legalább figyelmeztetett, ha alacsony volt a töltésszint, hogy mentsem a munkámat. Ez a szeven meg szó nélkül kikapcsol, mintha nem lenne ebben is beállíva ez a funkció. 10% van megadva. Ennek elégnek kéne lennie. Mégis fogja magát, és kikapcsol szó nélkül. :C

És a legbosszantóbb, hogy a garancia lejárta után 1 héttel kezdte el az akksi a xarakodást – habár nem tudom, hogy arra van-e gari. Szvsz kéne lennie, ha 24 000 Ft-ba kerül... Aranyáron mérik.

Eladó Tokaji András fotóművész Fényképezés a szabadban című könyve. Budapest Műszaki Könyvkiadó, 1977. 200 oldal, ragasztott, kiváló állapotban. Ár megegyezés szerint. http://tinyurl.com/c4tabfl 33 perce · Tetszik

(#288) moonman válasza BonFire (#287) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

nekem mindig szól. 20%-nál és 5-nél is, mert így állítottam be. talán mégis szar az akksid? :U

(#289) BonFire válasza moonman (#288) üzenetére

BonFire
(őstag)

Nem talán, hanem biztosan. Ahogy a #278-ban írtam, szvsz gyárilag volt szar, már akkor is, amikor vettem a gépet. De hát honnan tudhattam volna? :O

Újra meg nem fussa...

(#290) moonman válasza BonFire (#289) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

legalább az időzítő pontos volt benne. ;] (bocs)

(#291) BonFire válasza moonman (#290) üzenetére

BonFire
(őstag)

Nem baj, úgysem nagyon mozgok. Ezt is csak azért vettem, hogy ha kórházban vagyok, tudjak dolgozni. Ott meg van konnektor. :D

+ jól jön, ha az asztalin éppen vírust irtok, mint tegnap, és közben a laptop van a hálózatra kötve, azzal dolgozok, amíg az asztali molyol.

(#292) BonFire válasza moonman (#290) üzenetére

BonFire
(őstag)

Nem baj, úgysem nagyon mozgok. Ezt is csak azért vettem, hogy ha kórházban vagyok, tudjak dolgozni. Ott meg van konnektor. :D

+ jól jön, ha az asztalin éppen vírust irtok, mint tegnap, és közben a laptop van a hálózatra kötve, azzal dolgozok, amíg az asztali molyol.

MODERÁTOR: Hoppá, dupla lett, mert a kapcsolat alaphelyzetbe állt. Bocs!

[ Szerkesztve ]

(#293) sh4d0w válasza Polesz (#285) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez a válasz bullshit.

Egy csóka kimérte az akksiját a HUP-on, 49780mWh / 48760mWh volt a designed capacity / last full charge értéke, tehát a 2 hónapos notebook akksija alig veszített valamit a kapacitásából, de a Win7 sír, hogy nemjó a telep...

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#294) moonman válasza sh4d0w (#293) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

akkor talán a bios-szenzor lesz a bűnös. az OS továbbra is a hardvertől kapja az értékeket, nem talál ki hasból semmit.

(#295) sh4d0w válasza moonman (#294) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Még ez is lehet, de ettől még a Microsoft állítása, miszerint bizonyos notebookhasználók most szembesülnek akksijuk halandóságával, továbbra is mellébeszélés.

[ Szerkesztve ]

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#296) moonman válasza sh4d0w (#295) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

nézd, mivel a szoftver elmondásuk szerint nem képes befolyásolni az akkumulátor töltését, üzemidejét és élettartamát, szerintem nem mellébeszélés.

(#297) Kozi723

Kozi723
(újonc)

Egy szintén 2008. augusztusi acer tm 5530G note-val ugyanez a probléma.. Drasztikusan kezdett el emelkedni az utóbbi időben az elhasználódás (jelenleg 75%), ami azzal társul, hogy gyakorlatilag 25 percnél többet nem bírok ki.
Ilyenkor fordul meg a fejemben, hogy vajon másfél évvel ezelőtt miért beszéltek le a macbook-ról (kompatibilitási problémákra hivatkozva) és miért beszéltek rá erre a modellre. (főleg úgy hogy nem pénz kérdése lett volna)... Inkább lett volna gáz 2 db program elindításával a macintosh alatt, minthogy küszködök 20 perces üzemidővel és a nyakamba kívánnak varrni 25-30ért egy akksit. Elgondolkodtató.

(#298) lapa válasza Lirion (#283) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

örülj neki, hogy neked ez van. én még nem hallottam örök életű akksiról, ez a tiéd különleges darab. gondolom inkább az OS lett takarékosabb valami frissítés miatt, vagy egyéb józan ésszel magyarázható oka van.

www.lapanet.hu

(#300) kali válasza Lepi84 (#299) üzenetére

kali
(PH! félisten)

nem ebbe témába, de nem is erre a fórumra való! lásd; alapelvek

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.