Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Teljesítményben ugyanaz mondható el róla, mint az összes konkurenséről: hogy éppen elegendő az alapvető dolgokra, de nem sok tartalék van benne.

A szokásos Intel vackok vannak benne... valaki végre előállhatna valammi új ötlettel, esetleg olyan hardvereket tehetne egymás mellé, ami használható is. :U

PH semleges

(#2) Csabee. válasza stevve (#1) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

igen, legalább memóriából rakhattak volna bele 1gb-al többet, ha már új dologról van szó!
De a design nekem bejön :)

Üdv: Csabee.

(#3) stevve válasza Csabee. (#2) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A kinézete valóban jó. Tetszetős. :K

PH semleges

(#4) Csabee. válasza stevve (#3) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

csak most néztem meg az utolsó képet... az akksija nagyon nem tetszik :( [link]

Üdv: Csabee.

(#5) stevve válasza Csabee. (#4) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A méretes, hátul kilógó akkumulátor csak pár milliméterrel emeli meg a gép fenekét, ennek köszönhetően ölben tartva sem akar hátrabillenni a masina.

És még ki is emeli, de ettől az összkép nem annyira rossz, szerintem. (Most hirtelen az ugrott be, amikor a pókok viszik a kicsiket kis csomagban a hátsójukon :DDD )

PH semleges

(#6) erdoke válasza stevve (#1) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ha jól láttam, 7-9 óráig használható hardvert lapátoltak össze benne, és a testvére a 6 cellás akksival is csak 1,15 kg + kapott multitouch tapipadot. Böngészésre, levelezésre, chatelésre és szövegszerkesztésre miért is nem jó ez a masina? Még DVD-t/DivX-et is el elhet róla nézni 5-6 órát. :F

[ Szerkesztve ]

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#7) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A szörnyű desgin-t a hosszú akkus üzemidő feledteti.
Hátha jön ki hozzá újabb Bios ami tartalmaz majd valamilyen hűtésbeli módosítást

True Success is Blonde

(#8) Alchemist válasza stevve (#1) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

Az Aspire 6530 ehhez képest meg akkuidőben szinte használhatatlan...
:)

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#9) rudi válasza erdoke (#6) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jaja, az 531 tényleg pofásabb és okosabb cucc. Ráadásul éppen a napokban láttam (a D150 teszt kicsit korábban készült), hogy nem is drágább a D150-nél.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#10) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha kicsit jobban szét tudták volna húzni a billentyűzetet, nyerő lenne.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#11) ez_meg_emaz válasza erdoke (#6) üzenetére

ez_meg_emaz
(őstag)

Ennek is az a ronda kilógó akksi ott hátul...(531)
Bár az eee-m nagyobb akksija meg még rondább. :)
Viszont nem értem minek erőltetni ezt a csillogó kijelzőt? Pont a hordozhatóságnak nem tesz jót. Ha jól tudom minden fényt visszaver. A matt lcd-t se lehet erős napfényben rendesen látni ha nem toljuk fel a fényerőt.
Bár már egyre inkább ugy vagyok vele hogy vagy cserélem majd vmi nagy notira az eee-t vagy egyáltalán nem fogok használni notit. Attól függ hogy alakulnak a dolgok.

Quantic Dream is back!!! http://href.hu/x/hd0g

(#12) mgzsolt válasza erdoke (#6) üzenetére

mgzsolt
(fanatikus tag)

ezt - 531 - már 88e HUF-ért is kapni Win XP Home-mal, N270es procival. mondjuk az nem derül ki hogy milyen akkuval, a gari 1 év.

working as designed

(#13) mgzsolt válasza rudi (#9) üzenetére

mgzsolt
(fanatikus tag)

... esetleg az 531-est nem fogjátok letesztelni?

working as designed

(#14) rudi válasza mgzsolt (#13) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sokkal jobbat fogunk majd tesztelni, 751-et ;)

(#15) stevve válasza erdoke (#6) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Általános használatra éppen jó, de már vannak fejlettebb, újabb GPU-k, Atomok és a 945 eléggé régi már ahhoz, hogy lecseréljék végre, de mivel az Intel nem tud semmit felmutatni, inkább elnyomja a többi, amúgy jobb megoldást. Erre értettem. Lehet a külsőt, meg a HDD méretét tologatni, de ettől még újabb, jobb nem lesz. :(

PH semleges

(#16) mgzsolt válasza rudi (#14) üzenetére

mgzsolt
(fanatikus tag)

helyes :C

[link]

[ Szerkesztve ]

working as designed

(#17) EmThor

EmThor
(őstag)

HD flash videókat (youtube, gametrailers) hogy viszi az ilyen kis gép ?!

(#18) Dare2Live válasza stevve (#1) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez ek a termékek elvileg az olcsó+ultramobile szegmensnek vannak. Oda jók is. az más kérdés, hogy otthonra is veszik... dehát a hülyeség az nem ritka dolog....

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#19) stevve válasza EmThor (#17) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mivel azoknak igen kis hányada valódi HD, jó eséllyel folyamatos lehet, de ekkora kijelzőn nem lesz jobb, mint a sima SD :D

Dare2Live:
Nem erre értem, használható kis cuccok, de a technológia bennük az Atomot kivéve nagyon régi, az Atomból meg a gyenge változatokat erőltetik. Pedig a VIA Nano és az ION jobb páros lehet ezeknél az Intel régiségeknél sokkal.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#20) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Nah majd a következő jobb lesz.
A design érdekes, inkább csúnya, ez a melegedés nyűg ez meg elég sok "felesleges fagyáshoz" is vezethet, főleg mert sokan nem adnak elegendő levegőt szerencsétlen notijuknak.
Lassan lassan nem ártana az intelt fejbe lőni a sok éves chipkészletével stb...
Ezek számomra az SSD-DDR3 kategória jó-jó de köszönöm, még nem!

[ Szerkesztve ]

.::www.megadanceradio.hu::.

(#21) BloodRay

BloodRay
(PH! addikt)

Kinézetre(az akksit leszámítva :)) és üzemidőre tetszik, de kár a hibákért amiket ti is írtok. :(
Kijelző, melegedés, billentyűzet, tapipad... :(

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#22) Hakuoro válasza stevve (#19) üzenetére

Hakuoro
(senior tag)

Hát igen :U
Az Intel emberiség elleni bűntettet követ el a szar 20W-ot zabáló Global Warming Friendly chipestjeivel. (desktop 945G) Ha egyszer rendelkezésre áll a technológia miért nem azt használják... Pár szaros dollárért megéri... :(((

Nézz be: http://www.sciencecaffe.com Tudományos és Művészeti Portál

(#23) rudi válasza stevve (#19) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az a baj ezekkel a kis cuccokkal, hogy olyan a teljesítményük, hogy a drágább cuccokkal is konkurálnak. És nem az Intel a ludas abban, hogy nem veszik az erősebb cuccot a gyártók, hanem maguk a PC-gyártók. Mert már a gagyi GN40-nel is olyan erős lenne az Atom platform, hogy kiütné az árban (és haszonban) eggyel-kettővel fölötte lévő cuccokat. Azért nincs HDMI meg HD videolejátszásra képes cucc a netbookokban, hogy nehogy a júzerek HTPC helyett is azt vegyék. Tavaly előtti CeBIT-en már készen volt az NVIDIA Tegra platformja, ami PDA méretben HD videót játszott le DisplayPort és HDMI kimenettel, de máig nem jelent meg rá épülő termék, mert sokkal drágább cuccok elől aratná le a piacot.

(#24) ollie

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A D150 processzorának FSB-jét az egyik táblázatban 133-nak, a másikban 166-nak (pontosabban 667-nek), a szövegben meg 166-nak írtátok. Gondolom a 133 elírás lehet.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#25) erdoke válasza stevve (#15) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Bizonyára jól esik az Intelt rugdosni, de jelen esetben az a nagy büdös helyzet, hogy van neki is fejlettebb verziója, csak éppen nem tudja eladni, mert a netbook és olcsó desktop építő partnerek nem akarnak rá építeni. Tehát fel tud mutatni jobbat (ugyanennyi kakaóval nagyobb teljesítmény), de jelenleg nem piacképes. Pont ugyanezért nem az az Ion sem.

(#26) Dare2Live válasza erdoke (#25) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

lehet más oldalról nézni..... nem nem tudja, hanem nem akarja.... amíg kinem fogy az utolsó 945 is raktárról addig drágán adja a fejlettebb verziót.

Teljesen logikus lépés: Nincs konkurenciája minek sietni...?

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#27) stevve válasza rudi (#23) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igen, tudom... nem is gyártanák, de azért az Intel azzal, hogy alapból csomagban árulja a CPU-GPU-Chipset megoldását, kicsit máshogy közelít a versenyhez. (de erről már azon hír kapcsán eleget beszéltünk).

erdoke:
Nem esik jól az Intel-t rugdosni, nem is tenném egyikkel sem, ha nem ez lenne a helyzet, ami. Akkor minek fejlesztenek, ha tudják, hogy maguknak állítanak vele konkurenciát? Más felől ez indok arra, hogy innentől a 945 legyen az egyetlen megoldás ebben a szegmensben? :F Hülye egy helyzet...

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#28) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Szép a kicsike.

alba gu brath

(#29) erdoke válasza Dare2Live (#26) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Eddig a hírek inkább arról szóltak, hogy csalódott az Intel, mert nem tudta még részben sem leváltani a mostani Atom+GS45 kombót, miközben az kisebb nyereséget hoz, mint a kannibalizált Core-Celeronok. Emellett a konkurencia létezik (ION), erősebb is a Poulsbo-nál hasonló ár mellett, mégse piacképes az előbb említett okok miatt.

stevve,
A hülye helyzettel egyetértek, csak azzal nem, hogy elsősorban az Intel érte a felelős. Esetleg hibás piacfelmérés, vagy túlzott elbizakodottság a piac befolyásoló képességüket illetően a szemükre vethető, de hogy nem fejlesztettek semmit, az most biztosan nem.

[ Szerkesztve ]

(#30) Napfénysüti

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó sokáig bírja a kicsike :Y
Múltkor néztem élőben nekem annyira nem jött be bár nem is csúnya. Az áráért adhatnák 2 év garanciával akkor elég jó vétel lenne netbookok között.

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#31) Shapord

Shapord
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

dzsuvásabb 5Ft-os nem volt? :D:D

Az asztal lába tíz centivel megrövídebítendő...

(#32) Dare2Live válasza erdoke (#29) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

intel féle védekezőmarketingrizsa. Az árukapcsolás miatt megy a 945. Volt erről is hír.

(#33) rudi válasza mgzsolt (#16) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

No, holnap kapom a 751-et :) Szegény extra akkuidős Wind U115 Hybrid és Eee PC 1000HE kénytelen parkolópályára állni.

(#34) polip

polip
(PH! addikt)

jön az utod, USA-ban már kapható...

D250 névre hallgat, de csont ugyanez belül...csak könnyebb meg keskenyebb lett...

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

(#35) rudi válasza polip (#34) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Aha, a magyar oldalon is fenn van már hetek óta. Az Acer si elkezdett Asusosat játszani, hogy "millió" netbookja van egymással párhuzamosan.

(#36) Felhő

Felhő
(tag)

Kövezzetek meg, de tesztpéldánynak egy, a gyári specifikációknál messze nagyobb kapacitású akkut adni finoman fogalmazva is csúsztatás... Ha a kereskedelmi forgalomban kapható akksival teszteltétek volna, talán már nem is lenne ennyire rózsás a kép.

Nekem még a "régi" (fél éves, és régi, hajh...) Aspire One-om van, és épp a legnagyobb gondom a kis akksi, ami nettel együtt másfél órát bír maximum. Szvsz éppen ezért kapott elég kritikát az Acer, úgyhogy jobbnak látta tesztelésre "feltuningolt" akksis tesztgépeket küldeni, hogy feledtessék az első széria bakiját.

Jobban tetszene a cikk, ha update-elnétek a "valós" akku-időkkel.

(#37) rudi válasza Felhő (#36) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem fuss neki még egyszer a szövegnek... innen nézve az van beleírva, hogy idehaza, kereskedelmi forgalomban nagyobb akku van mint amit az Acer oldalán írnak.

(#38) domi007

domi007
(őstag)
LOGOUT blog

Sztem ez a billentyűzet elrendezés abszolút a legjobbak között van.

Nem tudom, hogy mekkora fizikai valójában, de a kétsoros enter, a nagyobb Backspace, a lapított kurzormozgatók, a ctrl, fn sorrendje mindenképpen a jó öreg HPmre emlékeztetnek, amiről mostanság írtam tesztet logoutra...

Szívmelengető :DDD

"...de a tudomány mai állása szerint az ipari méretekben is használható SHA1 collisiont generáló eszköz a nagyon nagy számokat polinomidőben faktorizáló algoritmust tartalmazó fecni hátuljára van felírva." - ys

(#39) AMD ehog

AMD ehog
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Méltó elődjéhez a gép, bár a kilógó akksi... hát.. Az 1000he jobban meg van csinálva.

Viszlát symbian, üdv Android. HTC Desire S-OFF, CM7r2

(#40) Expertus

Expertus
(lelkes újonc)

Mikor fog már végre kikopni a laposokról a D-Sub? Annyira megdrágítaná a cuccot, ha DVI-I kerülne rá? :F

[ Szerkesztve ]

Meet your meat — http://www.meat.org/

(#41) devast válasza rudi (#23) üzenetére

devast
(őstag)

Pedig erre várok már évek óta. Valami olcsó, keveset fogyasztó kicsi média platformra. Húzzanak már a *******-ba a "Intel 945GSE + ICH7-M" kombójukkal. Nuku innováció, 100 bőrt lehúzni egy cuccról, az biza megy nekik. Nem mellesleg szerintem oltári haszonkulccsal árulják ezeket. Egy 945GSE lap + atom proci mini itx-be került 15-20k -ba. Hozzádobnak egy műanyag fröccsöntött dobozt billel, egy kisfelbontású lcd-t, egy akksit egy kicsi 2,5" vinyót meg 1 giga ddr2-t és árulják 100k fölött. ARM-os srácoknak nvidiával kéne összeállni, abból lenne a piacon verseny, mert ez nem az.

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#42) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

Hát nekem ez a dizájn nagyon nem jön be, ráadásul a melegedés setto.

(#43) Gergő_

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

A zöld bizbaszok nélkül egészen szép kis gép lenne.Kíváncsi vagyok mivel tud a konkurencia közbeszólni.

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#44) S.J.M. válasza devast (#41) üzenetére

S.J.M.
(senior tag)
LOGOUT blog

Sajnos ARM proci + XP nem jönne össze így nem fogyna úgy ahogy kell. Úgy lenne szép, ha az AMD is beszállt volna a nettop bizniszbe és összeállt volna az Nvidia ION-jával (szép is lenne mi? :D). De több sebből vérzik az egész dolog úgyhogy marad a Intel 945GSE + ICH7-M. :(

Gergő_: Nekem pont a zöld kis bizbaszok miatt tetszik ez a noti!? (neti :D) annyira.

[ Szerkesztve ]

Egyes számítások szerint az emberi agy tárolókapacitása 1 trillió bit, vagy 1164153 gigabyte.

(#45) Gergő_ válasza S.J.M. (#44) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

Ízlásek és pofonok...Nálam a hp fagyos kinézete a lenyerőbb esetleg az Everun minimálja

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#46) devast válasza S.J.M. (#44) üzenetére

devast
(őstag)

Engem spec nem igazán érdekel mi fut rajta :DDD Bár... végülis igazad van. Akinek csak media lejátszó kell annak ottvan wdtv. Na mind1, ez már off :) Mellesleg le kell ezeket tojni, AspireRevo pár hónap és ittlesz :C bár akinek olyan netbook-ba kéne...

[ Szerkesztve ]

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#47) Gergő_ válasza devast (#46) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

Igen reméljük AspireRevo bedönti mindkét piacot egy kicsit. Lenyomja az Eee Box árakat is valószínűleg,de ez már off sry.

(#48) N-vidi-A

N-vidi-A
(HARDVERAPRÓD)

Nagyon szép, de most tényleg +1gb memória olyan nagy dolog lett volna?

Migiri, migiri, úgy ám! :D 漢字 Minden sikeres férfi mögött áll egy nő, aki jól járt...

(#49) Felhő válasza rudi (#37) üzenetére

Felhő
(tag)

Legyen igazad, és ne marketing-fogás legyen! :R

Amúgy a S*turnban most akciózzák 99.990-ért XP-vel, ha valakit komolyabban érdekel. Lehet, elmegyek megnézni, csakis az akksi mérete miatt! :)

(#50) rudi válasza Felhő (#49) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

No, ezt tényleg megtehetnéd!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.