Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz golya87 #31738 üzenetére

    Nem valószínű, hiszen abban nincs ilyen erős pozíciójuk, számtalan filléres kínai klón van arduinora. A hardver és kiegészítő eladás pedig nagyon jó üzlet nekik.

    Inkább csak arra tippelek, hogy egy másik broadcom soc-ot vesznek alapul / gyártatnak. Bár ma már megvan a tőkéjük más irány felé is, de a broadcomos kötődések, technológiák és mostani megoldások elvesznének. Nameg a videocore alrendszer miatt tudnak ennyire naprakész lenni kernel szinten, mert lényegében a videocore alrendszerre megírt zárt kódjukkal mutatnak egy olyan eszközt kifelé, amit a linux kernel könnyen támogathat.

    Elvileg már talán lassan készen lesz a videocore 5, így gondolom túllendülhetnek az eddigi memória és io limitációkon és az újabb codec-ek támogatása is adott lenne, valamint 4k támogatás. Ja és gondolom azért valamennyire kompatibilis visszafelé [link], [link], [link], [link]

    Ha nuc irányra intel architektúrát értesz, akkor azt nem hiszem. Az intel drága az armos megoldásokhoz képest (mármint gyártóként, nem a termék eladási árára gondolok).
    A linkeken, hogy még régi fajta arm magok vannak a set top boxos socban vagy teszt rendszerben, az nem jelent semmit. A pi 1-2-3 közt is simán cserélgették az arm magokat. A hardveres képességeket ezen kívül elsősorban a videocore rendszer határozza meg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák