Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Régóta ott van a fiókban az Intel válasza az AMD-féle 3D V-Cache-re
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s_e_n_k_i
tag
Sziasztok! Egy kis tegnapi élménybeszámoló.
Kb. 2 hete rendeltem egy ilyen kütyüt. Előtte megnéztem, hogy melyik a legolcsóbb DVB-C tuner, ami nagy valószínűséggel megy Raspberry Pi-n is (támogatott DVB-C kütyü eléggé kevés van, és azok is brutális drágák). Szerencsére éppen belefutottam az Aliexpressen egy akcióba, és 22.5 USD-ért sikerült ilyet venni (mygica T230-ra keressetek).
Tegnap megjött a cucc, este a családot elzavartam a TV elől, és megnéztem, hogy működik-e.
Először a Synology NAS-ba próbáltam betenni, de se a saját Video Station applikációja, se a TvHeadend nem ismerte fel.
Ezután inkább a pi-be dugtam, Openelec alatt telepítettem a tvheadend back- és frontend-et, és jelentem, tökéletesen működik.
- A linuxtv-s leírással ellentétben nem kell a firmware-t külön letölteni, alapból benne van a legújabb OpenElec-ben.
- Digi kábel van nálunk, a tvheadend-ben van alap beállítás hozzá, így nagyon állítgatni se kellett.
- Nagyon nem tudtam nézegetni a dolgot, mivel a család sírt, hogy nem tudnak TV-t nézni, de azt kell mondjam kb 5 perc próbálkozás után, hogy a HD adások képe tökéletes, teletext, EPG megy. SD adásoknál csak hang volt, de ma reggel utána néztem, és ez azért van, mivel nincs mpeg2-es licensz a kütyün (este már lesz
). Valószínűleg TV adást nem tud szoftveresen renderelni, de ez legyen a legnagyobb gond.
A hétvégén veszek antenna elosztót, bedugom állandóra a pi-be a kábelt, és kipróbálom, hogy hogyan megy a remote TV-zés (otthoni hálón és mobilnetről rácsatlakozva), meg a TV műsor felvétele (esetleg remote recording).Szóval röviden, ha valakinek DVB-C tuner kell, ami linux alatt megy (értsd van driver, a kernel támogatja) és nem akar 20+ ezer forintot fizetni, akkor a myGica T230-es kütyüt erősen tudom javasolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Energiaital topic
- Assetto Corsa Rally
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Formula-1
- Call of Duty: Warzone
- További aktív témák...
- Ryzen5 5600X/ RTX 3060Ti/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Lenovo ThinkCentre M700 SFF PC, I5-6500, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végi
- Lenovo ThinkCentre M910S SFF PC, I5-7500, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, garancia
- Dell Optiplex 3040 SFF PC, I5-6500, 8GB DDR3, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végig)
- Dell Optiplex 3050 SFF PC, I5-7500, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd vég
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851, 100% Akksi
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3715, 98% AKKUMULÁTOR
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
). Valószínűleg TV adást nem tud szoftveresen renderelni, de ez legyen a legnagyobb gond.
wassermann