-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s_e_n_k_i
tag
Sziasztok! Egy kis tegnapi élménybeszámoló.
Kb. 2 hete rendeltem egy ilyen kütyüt. Előtte megnéztem, hogy melyik a legolcsóbb DVB-C tuner, ami nagy valószínűséggel megy Raspberry Pi-n is (támogatott DVB-C kütyü eléggé kevés van, és azok is brutális drágák). Szerencsére éppen belefutottam az Aliexpressen egy akcióba, és 22.5 USD-ért sikerült ilyet venni (mygica T230-ra keressetek).
Tegnap megjött a cucc, este a családot elzavartam a TV elől, és megnéztem, hogy működik-e.
Először a Synology NAS-ba próbáltam betenni, de se a saját Video Station applikációja, se a TvHeadend nem ismerte fel.
Ezután inkább a pi-be dugtam, Openelec alatt telepítettem a tvheadend back- és frontend-et, és jelentem, tökéletesen működik.
- A linuxtv-s leírással ellentétben nem kell a firmware-t külön letölteni, alapból benne van a legújabb OpenElec-ben.
- Digi kábel van nálunk, a tvheadend-ben van alap beállítás hozzá, így nagyon állítgatni se kellett.
- Nagyon nem tudtam nézegetni a dolgot, mivel a család sírt, hogy nem tudnak TV-t nézni, de azt kell mondjam kb 5 perc próbálkozás után, hogy a HD adások képe tökéletes, teletext, EPG megy. SD adásoknál csak hang volt, de ma reggel utána néztem, és ez azért van, mivel nincs mpeg2-es licensz a kütyün (este már lesz). Valószínűleg TV adást nem tud szoftveresen renderelni, de ez legyen a legnagyobb gond.
A hétvégén veszek antenna elosztót, bedugom állandóra a pi-be a kábelt, és kipróbálom, hogy hogyan megy a remote TV-zés (otthoni hálón és mobilnetről rácsatlakozva), meg a TV műsor felvétele (esetleg remote recording).Szóval röviden, ha valakinek DVB-C tuner kell, ami linux alatt megy (értsd van driver, a kernel támogatja) és nem akar 20+ ezer forintot fizetni, akkor a myGica T230-es kütyüt erősen tudom javasolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- UHD filmek lejátszása
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- sziku69: Szólánc.
- Projektor topic
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- További aktív témák...
- Gigabyte X299 UD4 Pro LGA 2066 alaplap, i7-7820X proci, 64 GB DDR4-3200 MHz RAM
- GAMER PC! i5-11400F / 16GB DDR4 / RTX 3060 12GB / H610 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 250SSD + 750HDD
- Gigabyte H510M-H PC
- Apple Watch Series 7 45mm GPS+Cellular, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest