Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s_e_n_k_i

    tag

    Sziasztok! Egy kis tegnapi élménybeszámoló.
    Kb. 2 hete rendeltem egy ilyen kütyüt. Előtte megnéztem, hogy melyik a legolcsóbb DVB-C tuner, ami nagy valószínűséggel megy Raspberry Pi-n is (támogatott DVB-C kütyü eléggé kevés van, és azok is brutális drágák). Szerencsére éppen belefutottam az Aliexpressen egy akcióba, és 22.5 USD-ért sikerült ilyet venni (mygica T230-ra keressetek).
    Tegnap megjött a cucc, este a családot elzavartam a TV elől, és megnéztem, hogy működik-e.
    Először a Synology NAS-ba próbáltam betenni, de se a saját Video Station applikációja, se a TvHeadend nem ismerte fel.
    Ezután inkább a pi-be dugtam, Openelec alatt telepítettem a tvheadend back- és frontend-et, és jelentem, tökéletesen működik.
    - A linuxtv-s leírással ellentétben nem kell a firmware-t külön letölteni, alapból benne van a legújabb OpenElec-ben.
    - Digi kábel van nálunk, a tvheadend-ben van alap beállítás hozzá, így nagyon állítgatni se kellett.
    - Nagyon nem tudtam nézegetni a dolgot, mivel a család sírt, hogy nem tudnak TV-t nézni, de azt kell mondjam kb 5 perc próbálkozás után, hogy a HD adások képe tökéletes, teletext, EPG megy. SD adásoknál csak hang volt, de ma reggel utána néztem, és ez azért van, mivel nincs mpeg2-es licensz a kütyün (este már lesz :) ). Valószínűleg TV adást nem tud szoftveresen renderelni, de ez legyen a legnagyobb gond.
    A hétvégén veszek antenna elosztót, bedugom állandóra a pi-be a kábelt, és kipróbálom, hogy hogyan megy a remote TV-zés (otthoni hálón és mobilnetről rácsatlakozva), meg a TV műsor felvétele (esetleg remote recording).

    Szóval röviden, ha valakinek DVB-C tuner kell, ami linux alatt megy (értsd van driver, a kernel támogatja) és nem akar 20+ ezer forintot fizetni, akkor a myGica T230-es kütyüt erősen tudom javasolni.

Új hozzászólás Aktív témák