Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • A`rpi

    addikt

    A fórumon nagyon sokszor felmerülő kérdés, hogy melyik gép a jobb? Inkább egy használt régit, vagy valamelyik újabb, karcsúsítottabb változatot vegyenek? Idősebb generációs gépek (Fat, és Slim) 40-60-80-120GB modellek vásárlása meggondolandó készülékekben valószínűleg lényegesen több üzemidő van mint a frissebb modellekben (Slim:250-320GB vagy Sper slim:12GB/500GB). Bár az újabb verziók kiadásának nem titkolt oka, hogy a gyártási költségeket csökkentsék, semmi sem bizonyítja, hogy Slim változatok kevésbé lennének tartósak, mindezek mellett javasolt – egyéni szimpátia, preferencia, árérzékenységre való tekintettel – a lehető leghosszabb garanciával ellátott gépet venni. Amennyiben újonnan vásárolnánk, mindenképpen figyeljünk, hogy olyan boltból tegyük mindezt, ahol a gép mellé adnak hivatalos Sony garancia papírt.

    A gépet lehetőség szerint ne „zárjuk” be, körülötte rendszeresen portalanítsuk, így is megnövelve az élettartamát. Amennyiben a garancia (nem az 1, hanem Sony garancialevéllel ellátott gép esetében a 3. év) már lejárt a gépre, és kellő magabiztosságot érzünk magunkba, akár újra is pasztázhatjuk, melyben szintén DM-Fan fórumtárs vonatkozó írása lehet a segítésünkre.

    Amennyiben rendelkezünk Sony garanciapapírral, a gépet nem bontottuk meg (HDD csere lehet), illetve a konzolon található sorozatszám megegyezik a garancialevélen található számsorral, abban az esetben vásárlástól számított 3 éven belül lehetőség van élni a méltányossági garanciával.
    Ez annyit tesz, hogy bármilyen meghibásodás esetén 16.500Ft-ot kell fizetnünk, ezért egy refurbished (gyárilag felújított) konzolt kapunk a hibás konzolért cserébe, amire fél év garanciát is biztosítanak. A hivatalos szerviz a Hireltech Kft., rajtuk keresztül lehet intézni. A csere általában azonnali, de elképzelhető hogy pár napot kell várni a csere készülékre.

    Kattints a képre visszalépéshez.

Új hozzászólás Aktív témák