Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • McCartman

    senior tag

    -

    [ Szerkesztve ]

    Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66

  • McCartman

    senior tag

    -

    [ Szerkesztve ]

    Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66

  • jjeahh

    nagyúr

    -

    [ Szerkesztve ]

    Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

  • Lasy

    veterán

    HTC Desire X

    https://lh6.googleusercontent.com/-vmfqovsQ3Tc/UKaMUsuNTWI/AAAAAAAANTE/x3rzACZ6dwg/s899/DSCF8015.JPG]


    Sajnos nem nagyon találtam olyan megoldást, amit zárt bootloaderen meg lehetne oldani. :(

    Így szükséges a bootloader nyitás, ami garanciavesztéssel jár!
    A BOOTLOADER nyitás teljes wipe-ot is jelent,tehát minden adatot töröl!

    Amire szükségünk lesz:

    [P:C]HTC Desire X[/P]
    [P:C][img:] https://lh6.googleusercontent.com/-vmfqovsQ3Tc/UKaMUsuNTWI/AAAAAAAANTE/x3rzACZ6dwg/s899/DSCF8015.JPG][/img][/P]

    [IMG:http://prohardver.hu/dl/upc/2013-01/21/364424_ygi7fzlohqv3ma8n_root.png][/IMG]
    Sajnos nem nagyon találtam olyan megoldást, amit zárt bootloaderen meg lehetne oldani. :(

    Így szükséges a bootloader nyitás, ami garanciavesztéssel jár!
    A BOOTLOADER nyitás teljes wipe-ot is jelent,tehát minden adatot töröl!

    Amire szükségünk lesz:

    +36702778032

  • Deck

    titán

    A Sony idei zászlóshajója az Xperia Z a 2013-as CES (Consumer Electronics Association) kiállításon került bejelentésre 2013 január elején. Három színben kapható: fekete, fehér és sötét lila. Itthon február vége óta megvásárolható a készülék, most már mindhárom nagy szolgáltatónál is.

    Jelenlegi legfrissebb szoftver: Android 4.2.2 (Jelly Bean) (build: 10.3.1.A.0.244)

    Általános:
    Technológia GSM/UMTS/LTE
    Méret 139 x 71 x 7,9 milliméter
    Tömeg 146 gramm
    Szabvány IP57 (1 méterig és 30 percig vízálló)
    SIM-foglalat microSIM

    Kijelző:
    Kijelző 5 hüvelyk (TFT) OptiContrast-os,
    Előlap: Dragontrail
    Hátlap: Gorilla Glass2
    Kijelző felbontása 1080 x 1920 pixel (441 ppi)
    Színárnyalatok száma 16 millió

    Hardver:
    SoC típusa Qualcomm Snapdragon S4 PRO (MDM9215M)
    Processzor: 1,5 GHz-es, négymagos Krait (28nm, ARMv7,)
    Grafikus chip Adreno 320
    RAM mérete 2 GB RAM
    Belső tárhely 16 GB
    Memória bővíthetősége 64GB microSDXC
    Fő kamera 13,1 megapixeles Exmor-RS, autófókuszos, LED-es villanó
    Másodlagos kamera 2,2 megapixeles Exmor-R
    Videófelvétel 1080p (30 fps)
    Akkumulátor 2330 mAh-s lítium-ion
    Fülhallgató kimenet: 3.5 mm jack
    Giroszenzor

    Adatátvitel:
    Frekvenciasávok GSM 850/900/1800/1900
    UMTS 850/900/1700/1900/2100
    LTE 800/850/900/1800/2100/2600 MHz
    GPRS / EDGE van / van
    UMTS / HSDPA / HSUPA / LTE van / 42,2 Mbps / 5,76 Mbps / 100 Mbps
    Wifi: 802.11 b/g/n, DLNA, WiFi hotspot, WiFi Direct
    Bluetooth: 4.0 (A2DP)
    USB: microUSB 2.0
    RSS van
    GPS van
    NFC van

    Részletes specifikáció

    Minden részletre kitérő, bővebb teszt

    STAMINA mód teszt

    A dobozban megtalálható egy EP 880-as típusú töltőfej, egy adatkábel, valamint egy MH-EX300AP típusú "agybadugós" fülhallgató. A mi régiónkban a cikkben említett DK26 típusú dokkoló valamint memóriakártya nem jár a készülékhez.

    Az Xperia Z Android 4.1.2 Jelly Beannel került piacra, amely Európában április-május környékén frissült a 4.2.2-es verzióra. A frissítés szolgáltatótól, és régiótól függően csúszhat. A szolgáltatók az esetek nagy százalékában később adják ki a frissített szoftvert. A szoftverfrissítést célszerű a SonyUpdateService-el (SUS) végezni, melynek előnye, hogy teljesen tiszta telepítést végez, magyarán letöröl minden addigi adatot a telefonról, így később nem okozhatnak problémát, az előző rendszerből visszamaradt fájlok. Itt fontos megjegyezni, hogy az ilyen frissítések előtt célszerű lementeni a személyes dolgainkat. A frissítés elvégezhető PC Companion (PCC) programmal is, mely szintén a Sony tulajdona, viszont ezzel csak ráfrissíthetünk az előző rendszerre, nem végez előtte törlést, az adatok, telepített alkalmazások megmaradnak. Viszont néha emiatt bug-os maradhat a rendszer. A PCC frissítésen kívül, szinkronizációra és biztonsági mentésre is használható.

    Update 1:

    4.2.2

    Június 24-én debütált az Android 4.2.2-es frissítés 10.3.A.0.423.-as build számmal. Természetesen elérhetővé váltak a 4.2-vel érkező Android újítások, amelyek közül a leglényegesebbek: A lezárt képernyő immáron több oldalas, és a főképernyőkhöz hasonlóan ide is ki tudunk helyezni bármilyen widgetet. Megjelent az "Álmodozás" /DayDream/ amellyel megadhatjuk, hogy mit csináljon a telefon dokkolt állapotban, ileltve töltés alatt. Itt különböző effekteket, képeket rakhatunk ki a kijelzőre. A Gmail alkalmazásban már nagyíthatóak a szövegek. A Google Now-ban újabb kártyák vannak. Vakok és gyengénlátók számára nagítóval és szövegfelolvasóval bővült a rendszer. A Sony is hozott sok újítást a főverzióváltással: Ha a gyári launchert használjuk, akkor a kezdőképernyőkön, valamint a lezárt képernyőn az értesítési és navigációs sávok háttere áttetszővé válik. A telefon most már hivatalosan is támogatja a 64 GB-os microSDXC kártyákat. Módosult a multitasking felülete. A minialkalmazások már több programmal si bővíthetőek, többek között a Gmail-lel és a Naptárral. Az értesítési sávban lévő funkciógombok már bővíthetőek (maximum 10 kapcsoló leeht egyszerre kint), változtatható a sorrendjük is.

    Update 1:
    A Sony március 25-én kiadott egy frissítést amely build száma 10.1.A.1.434, ez a frissítés itthon csak független készülékekre érhető el, reméljük hamarosan a szolgáltatók is jóváhagyják. Ez a frissítés apróbb hibajavításokat tartalmaz, meg nem erősített információk szerint a hirtelen halált is elhárítja, valamint a kijelző fehéregyensúly színmegjelenítésén javít. Egy ilyen angol régiós ROM elérhető a Flashelés bekezdésben.

    Update 2:
    A Sony május 15-én kiadott egy újabb frissítést, 10.1.1.A.253 buildszámmal, az Android verziószáma továbbra is 4.1.2 maradt. Ez rögtön elérhetővé vált mind független, mind T-mobile függő készülékekre. Ez a frissítés már nagyobb horderejű változásokat hozott magával: Az értesítési és a navigációs sáv háttérszíne feketére változott (sötét szürkéről), ezzel sokkal jobb megjelenést biztosítva. Elérhető a Beállítások/Megjelenés menüpont alatt a Fehéregyensúly, amely segítségével tetszés szerint beállíthatjuk a képernyő optimális színmegjelenítését. Immáron Stamina mód alatt is működik az értesítésre használt LED, ha be van kapcsolva a Beállítások/Megjelenítés menüpontban a "Lüktető világítás értesítéskor", valamint itt ki is tudjuk kapcsolni, ha nem szeretnénk látni az értesítéseket. Az egész rendszer gördülékenysége és teljesítménye jobb lett. Javult a kamera minősége, valamint a kamera indítási sebessége. Új NFC firmware érkezett. A gyári Xperia launcher gördülékenysége javult. Jobb lett az akkuhasználat. A Sony mini alkalmazásainak ikonjai módosultak. Az Albumban címkéket adhatunk a fényképekhez. Megszűntek a WIFI dobálási problémák (akinél voltak). A világóra widget is frissítésre került. Tapasztalatok alapján a frissítés óta kevésbé melegszik a telefon. Ha valaki bármi oknál fogva, még nem tudta volna frissíteni, és szüksége lenne a Flashtool-hoz szükséges ftf fájlra, akkor megtalálja a ROM-ot a Flashelés bekezdésben.

    Update 3:

    A június 6-án kiadott 10.1.1.A.1.307 buildszámú frissítés a mi régiónkba nem érkezett meg, csak néhány más régióban volt elérhető (Belgium, Hong Kong és Spanyolország). Ez csak néhány apróbb módosítást eszközölt: Gyorsabb kamera indítás; jobb képek készítése gyenge fényviszonyok mellett; jobban működő HDR; Jobb wifi vétel; Teljesítménybeli javítások.

    Update 4:

    4.2.2

    Június 24-én debütált az Android 4.2.2-es frissítés 10.3.A.0.423.-as build számmal. Természetesen elérhetővé váltak a 4.2-vel érkező Android újítások, amelyek közül a leglényegesebbek: A lezárt képernyő immáron több oldalas, és a főképernyőkhöz hasonlóan ide is ki tudunk helyezni bármilyen widgetet. Megjelent az "Álmodozás" /DayDream/ amellyel megadhatjuk, hogy mit csináljon a telefon dokkolt állapotban, illetve töltés alatt. Itt különböző effekteket, képeket rakhatunk ki a kijelzőre. A Gmail alkalmazásban már nagyíthatóak a szövegek. A Google Now-ban újabb kártyák vannak. Vakok és gyengénlátók számára nagyítóval és szövegfelolvasóval bővült a rendszer. A Sony is hozott sok újítást a főverzióváltással: Ha a gyári launchert használjuk, akkor a kezdőképernyőkön, valamint a lezárt képernyőn az értesítési és navigációs sávok háttere áttetszővé válik. A telefon most már hivatalosan is támogatja a 64 GB-os microSDXC kártyákat. Módosult a multitasking felülete. A minialkalmazások már több programmal is bővíthetőek, többek között a Gmail-lel és a Naptárral. Az értesítési sávban lévő funkciógombok már bővíthetőek (maximum 10 kapcsoló llehet egyszerre kint), változtatható a sorrendjük is.

    Update 5:

    Július 31-én megérkezett az első frissítés az Android 4.2.2-hez, 10.3.1.A.0.244.-es build számmal.

    Frissítés újdonságai:

    -simább boot animáció
    -hatékonyabb RAM kezelés
    -smooth launcher, nincs akadás
    -új update center felhasználói felület
    -sokkal jobb 3G és Wifi jel
    -gyorsabb válaszidő érintéskor
    -gyorsabb lezárás és ébresztés
    -nincs képernyő villogás
    -változások az autós üzemmódban
    -további kijelző fehéregyensúly javulások
    -nagyobb hangerő hívás közben
    -akkumulátor % olvasási hibája javítva
    -jobb képek gyenge fényviszonyok mellett
    -megnövelt dinamika tartomány
    -nagyobb felbontású képek videózás közben
    -megnövelt fps HD videók esetében
    -kisebb üzemidő és teljesítménybeli javulás
    -android mesterkulcs sebezhetőségi hiba foltozva
    -visszafogottabb készülék melegedés
    -tágabb határok közt mozgó fényerő szabályzó

    Fontos: Mindig ajánlott a tiszta telepítés! SUS-al vagy Flashtoolal!

    Linkek:
    PC Companion for Windows
    Sony Update Service for Windows
    Bridge for Mac
    Flashtool

    ICS= Ice Cream Sandwich
    JB= Jelly Bean
    LB= Locked Bootloader (Zárt Bootloader)
    UB= Unlocked Bootloader (Nyitott Bootloader)
    SUS= Sony Update Services
    PCC= PC Companion
    OTA= A telefonon lévő Update Centeres Frissítések
    ROOT Jogosultság= Bármit csinálhatunk a rendszeren
    CWM=ClockworkMod

    Mi jár végleges garancia vesztéssel?
    1. A bootloader nyitás
    2. A kis ajtók alatt található egy kis fehér indikátor, amely ha elszíneződik, akkor a garancia elvész. Alapból fehér, ami ha piros lesz ugrott a garanciánk.

    Mennyi idő mire beáll az akksim?
    2-3 hét.

    Mikor jön az Android 4.3?
    Hamarosan..

    Tényleg szar a Z kijelzője? A fekete csak szürke?
    Dehogyis.. Ezeket csak azok mondják akik szidni akarják a Z-t, és kitalálták ezt. A fekete fekete, a fehér fehér. 441ppi és FULL HD kijelző azért, nagyon jó. Ami egyedül gyenge az a betekintési szög.

    Mi az a CWM?
    Egy custom recovery az Android telefonokra és tabletekre, amely lehetővé teszi, hogy mentési, helyreállítási, javítási, telepítési és karbantartási műveleteket végezhessünk el a készüléken.

    Mi az a ROOT?
    Alapesetben a telefonunk Android operációs rendszerén korlátozott felhasználók vagyunk!
    A rootolás nem más, minthogy rendszergazda jogokkal rendelkező felhasználót csinálunk magunkból.

    Nem jár garancia vesztéssel? Mire jó ha ROOT-olom a telefont? Hátrányai?
    Csak a garancia szüneteltetésével.Az változó, hogy hogyan állnak hozzá a szervizesek, ezért mindenképp, mielőtt szervizeltetnéd, távolítsd el a rootot a telefonról, vagy rakd újra a romot.

    Csak előnye van, nem is kevés, de hátránya nincs.

    A ROOT-olás előnyei:
    - Reklámblokkolás (Segítségével hosszabb lesz a telefon üzemideje, mivel a reklámok nagyon szívják az akksit.)
    - Sok felesleges gyári app törlése ( Csak a helyet és RAM-ot foglalják. Minek legyenek fenn, ha semmi szükségünk rájuk?)
    - Sok hasznos programnak kell a ROOT jogosultság. Pl: Titanium Backup, CWM, ROOT Explorer, Greenify, SD Maid, Víruskeresők,
    - Témázgatás
    - Jegelés, Teljes Biztonsági Mentés, Eltávolítás,

    Hátránya:

    Semmi..

    Hogyan, távolíthatom el a ROOT-ot?
    SuperSU-t indítsuk el majd Beállítások - Teljes unroot

    Hogyan, lehetne gyorsabb a telefon?
    Beállítások - Fejlesztői Lehetőségek - Ablakanimáció mérete, Áttűnési animáció mérete, Animáció lépértéke alapból 1x-en van de ez sok, vegyük le 0,5x-re vagy teljesen 0x-re.

    Hogyan, tudok szinkronizálni?
    Beállítások - Megjelenés - Gyors Beállítások ( itt kapcsoljuk be az Aut. Szinkronizálást és akkor fenn a gyorskapcsolóknál tudjuk be-ki kapcsolni.

    Mikor, gyártották a telefonom? Hol, tudom negézni?
    Telefon alján. Pl. 13w26. A 13 az évet jelenti, a 26 pedig a hetet.

    Nagyon melegszik a telefon?
    Sima átlag használattal nem. De amúgy használat és időjárás függő. Ha kinn van 40-50C° akkor jobban melegedni fog, töltés alatt és játék alatt is. De nem kell aggódni miatta. Átlagban 30C° körül van. A 40-45C° sem probléma. Ha túl meleg lenne a telefon kikapcsol magától.

    Hogyan, tudok bootloadert nyitni?
    Ha független a telefonod és ha lemondsz a garanciáról. Szolgáltató függő telefonokon nem lehet.

    Nem kompatibilis a Need For Speed: Most Wanted a telefonnal. Van rá valami megoldás?
    Ha korábban megvettük akkor van rá megoldás. Egy olyan telefonról ami kompatibilis vele töltsük le Playről, majd mentsük el a telepítőjét. Ezután, felrakhatjuk a Z-re, letölti a fájlokat, ellenőrzi a licenszt és futni fog.

    Mindent visz a gyári Filmek app?
    Sajnos nem. Több hangsávos filmeknél csak az elsőt játsza le és sok filmet le sem játszik. Továbbá nem kezeli a feliratokat.

    Nem tetszik a áttetszőség a 4.2-ben. Van rá valami megoldás?
    Másik launcher.

    Hogyan, tudok 4GB-nál nagyobb videó fájlt megnézni?
    1. Beállítások - Xperia - USB Kapcsolat - USB-kapcsolódási mód - Adattárolási mód-ra állítsuk
    2. Csatlakoztassuk a számítógéphez a telefont, majd formázzuk a telefon memóriakártyáját exFAT-ra.

    Miért, nem találom a Beállítások között a Fejlesztői lehetőségeket?
    Beállítások - A telefonról - Buildszám (kattintsunk rá addig, míg ki nem írja, hogy fejlesztők vagyunk) utána ott lesz a Fejlesztői lehetőségek.

    Mindig fut egy app a háttérben, hogyan csinálhatnám meg, hogy csak akkor fusson ha én elindítom?

    Ha van ROOT: A Greenifyt akkor neked találták ki, mivel pont erre jó, hogy lejegeli amit akarsz, (Rendszer, gyári appokat is) és csak akkor fognak futni mikor elindítod őket, majd újra le lesznek jegelődve ha nem aktív a képernyő. Nagyon hasznos alkalmazás és egyre népszerűbb is. Arra is jó, hogy ha ébresztgeti valami a telefont, akkor hozzáadod és csak akkor fog futni az app, ha elindítod. Igazán hasznos és hiánypótló alkalmazás!

    A Greenify segítségével több RAM lesz, csak akkor fut valami, ha használod, gyors marad minden, és az akksi üzemidejét is növeli.

    Ha nincs ROOT: Egy részük törölhető. Amelyik nem, azt a beállítások/alkalmazások/mind opción belül az alkalmazásra lépve letilthatjuk. Amennyiben a letiltás gomb helyén frissítések eltávolítása felirat van, előbb el kell távolítanunk a frissítéseket, azután le tudjuk tiltani az alkalmazást. Ezután a menüből is el fog tűnni és nem fut a háttérben, így sok RAM-ot spórolhatunk. Másik megoldás rá, ha letöröljük őket amik nem kellenek.

    Nagyon merül a telefon. Segítség!!!! Mit tegyek?
    Először is, ezt sok minden okozhatja. Nézzük sorban.

    1. Reklámok: Nagyon szívják az akksit, érdemes őket elkerülni vagy blokkolni Pl: Adaway-el
    2. Folyamatos Szinkronizálás
    3. Magas Fényerő, vedd lejjebb
    4. Valamilyen app beragadt, indítsd újra telefont
    5. Valamelyik app ébresztgeti a telefont, GSam Battery Monitorral megnézheted majd melyik app az
    6. Valamelyik app fut a háttérben, de minek ha nem használod? A megoldás a Greenify.

    Appok, amik nagyon memória és akksi zabálóak: Skype, Viber, Facebook,

    Mi a különbség a különböző régiós .FTF fájlok között?
    Semmi lényeges. 1-2 előre telepített app.

    Mindig csak eredeti tartozékot vegyünk?
    Igen. Nagyon ajánlott, vagy csak megbízható helyről vásárolj.

    Van fólia a telefonon?
    Igen van, elől és hátul is.

    Hogyan tudok 13mp-es képet csinálni? Ha belépek a fényképezőbe csak 12mp-est lehet.
    Belépsz a fényképezőbe és bal oldalt fenn a Kiváló Automatikust állítsd át Normálra.

    Odex vs Deodex. Mi a különbség?

    Odex: Gyorsabb bootolás, kevesebb tétlenségi idő, viszont nagyon nehezen módosítható, szerkeszthető, témázható.
    Deodex: Kicsivel több bootolási idő, tétlenségi idő, viszont könnyen módosítható, szerkeszthető, témázható.

    Miután fel állt a rendszer nincs sebességbeli különbség, csak bootoláskor néhány mp!

    Akksit ki kell sütni? Kell 1 napig tölteni először? Az akksi kalibráló appok érnek valamit?
    Nem kell. Csak rendesen töltsd fel. Az akksi kalibráló appoknak semmi értelmük, a google mérnökei is megerősítették.

    Mi értelme van Benchmarkolni?
    Az égvilágon semmi és semmire sem jó. Fontosabb az optimalizálás, mint az itt kapott majdnem véletlenszerű pontok.

    Kell task killereket használni?
    Nem. Csak ártasz vele, de semmit sem használsz. Folyton kilövöd a programokat, amik viszont újra elindulnak, csak az akksit fogyasztják.
    Ha csak akkor akarsz valamit futtatni, amikor használod, használj Greenifyt.

    Bekapcsoltam az NFC-t de nem látom fenn az ikonját. Miért?
    Ez egy apró bug. system/build.prop fájlt nyissuk meg majd megkeressük az NFC részt, ezután a "ro.nfc.icon.enable=false" t átírjuk erre: "ro.nfc.icon.enable=true". Mentés majd indítsuk újra a telefont.

    Akksi mennyit bír?
    Ez használat függő. Átlagban simán elmegy 3-6 óra között, de az új JB-vel majd lesz még jobb is!

    Folyton megszakad a töltés a telefonon. Miért?
    Dugjuk töltőre a telefont, majd kapcsoljuk ki a telefont. Ezután, elkezdi tölteni és várjunk vele 30 percet majd utána bekapcsolhatjuk és minden rendben lesz!

    Milyen dokkolót vegyek?
    A gyári töltő 1500 mA-es, míg a dokkoló 1800 mA-t is át tud engedni. Ugyebár a dokkolóhoz nem jár fali csatlakozó, így jobb esetben ezt is a gyári 1500 mA teljesítményűvel használjuk. Ez, azért fontos infó, mert az Ebayen rendelhető replika dokkolók majdnem mind csak 1000 mA-esek, azaz jelentősen lassabban töltenek!!!

    Hogyan, tudok a képernyőről képet készíteni?
    Bekapcsoló gomb + Hangerő le

    Kell tok a telefonhoz?
    Ha elrakod a zsebedbe a hátulja piszkos lehet, meg ha szeretnél vegyél csak hozzá sok fajta van.

    Használjak vírusvédelmet?
    Valaki szerint igen, valaki szerint nem. Döntsd el te kell-e. De csak megbízható cégek termékeit használd Eset, Kaspersky, Norton, Avast stb. Ha csak Playről töltesz le akkor nem lesz probléma. A tesztek alapján nem merítik jobban az akksit mint amikor nincsenek.

    Probléma, hogy warezolok?
    Nekem nem, neked az lesz. Az oldalon tiltott a warez. Felraksz tört programokat amikben kitudja mi van, majd megadod a jogosultságot nekik amikhez kéri aztán, ki tudja mi lesz.. Nagyon nem biztonságos. Vannak olyan célzott appok amik emelt díjas sms-eket küldözgetnek, ellopják az adataidat, jelszavaidat. Arról nem is beszélve, hogy csak a gond van velük, mikor frissülne egy app. Pár száz forint egy program, amit ha megveszel mindig a tied, frissül is és nem lesz probléma belőle. Hát, nem jobban megéri? Sőt, akár több készüléken is használhatod ugyanazzal a Google fiókkal.

    Az, miért van, hogy a walkman-ben az összes szám 2x-er jelenik meg? Mi a megoldás?
    SD (belső/kártya) LOST.DIR mappa törlése, app adatok törlése, újraindítás.

    Hogyan, tudnék a víz alatt fényképeket készíteni?
    Aqua Z Camera: [link]
    XDA oldala: [link]

    Nem tetszik vagy akad a gyári felület (launcher). Mit tehetek?
    Az igények sokfélék e téren, szerencsére azonban rengeteg felületből válogathatunk Google PLAY-en, a Launcher szót beírva. Mindenki kiválaszthatja a neki tetszőt. Legnépszerűbbek a Nova launcher , Apex, Launcher, Launcher PRO, stb.. Ezeknek nagyon nagy előnye, hogy a kinézet így szinte 100%-ban testreszabható.

    Nem mennek a Facebook appon keresztüli fotó feltöltések. Mi a gond, mit tehetek?
    A hiba nem a készülékben és nem is az applikációban, hanem a Facebook webes oldalon van. A webes felületen lépj be az adatvédelmi beállításokhoz átmenetileg rakd át „mindeki”-re. Tölts fel így egy fotót. Majd visszaállíthatod a neked tetsző beállításra. Az esetek 90%-ában megoldja a problémát.

    A Google Chrome, vagy más böngésző nem tudja szinkronizálni a könyvjelzőimet. Mi a teendő?
    A hiba nem a telefonnal, és megint csak nem az appal van, hanem a Google fiókod beállításaival. Google fiókodban menj a Beállítások- Szinkronizálás beállítása- Titkosított adattípusok. És ne a minden titkosítását válaszd, hanem csak a jelszavak titkosítását. Ezután a szinkronizálás működni fog.

    A telefonon nem tudok FLASH-t lejátszani, hogyan orvosolhatom a problémát?
    Hivatalosan megszűnt az Android támogatása 4.1-es rendszerektől. Az Adobe hivatalos oldaláról le lehet tölteni az Androidhoz való flash player alkalmazást, amely segítségével Boat Browserrel megtekinthetőek a flash videók Xperia Z-vel is.

    Valami mindig felébreszti a képernyőt akkor is ha nem nyúlok hozzá? Mi okozza?
    Tipikus android hiba. Egy telepített program okozza. Ha az utóbbi időben nem telepítettél új progit akkor az egyikbe egy frissítés útján kerülhetett be a bug. A hibás alkalmazást kétféle módon találhatod meg. Beállítások/energia/akkumulátor használat itt megnézheted melyik app fogyasztott gyanúsan sokat. Avagy, töltsd le Google PLAY-ről az S2 Permission Checker nevű appot. Nyisd meg, várd meg míg betölt, majd válaszd a Permission list opciót, keresd meg a „Wake lock” engedélyt, nézd meg mely alkalmazások jogosultak erre, azaz a lezárás ébren tartására/felébresztésére. Ha egy app itt és a magas fogyasztók közt is szerepel, nagy eséllyel megtaláltad a ludast. Ha ez nem jó, akkor még ott a GSam Battery Monitor ami megmutatja, hogy mi ébresztgeti fel a telefont. Nagyon hasznos alkalmazás.

    Mindig reklámok jelennek meg az értesítési sávban. Mit tehetek?
    Ha éppen látod a hirdetést, akkor hosszan rányomsz, ezután az alkalmazásinformációkra lépve, vagy törlöd a programot, vagy egyszerűen kikapcsolod a program értesítéseit. Ha jelenleg nincs kint ilyen reklám, viszont néha megjelenik, akkor egy AirPush Detector programot érdemes feltelepíteni.

    A készülékem alvó állapotban is gyorsan merül. Mitől lehet ez?
    Amennyiben a készüléked új, vagy éppen nagyon frissítés után vagy a dolog természetes, pár hét alatt beáll majd a fogyasztás. Ha sok, rendszeresen online frissül alkalmazásod, widgeted van, és sokféle szinkronizáció van bekapcsolva, akkor szintén természetes, hiszen ezek alvó állapotba is futnak, adatforgalmat generálnak. Az energiával továbbá úgy tudsz spórolni, hogy a beállításokban az energiagazdálkodás menüpontban bekapcsolod a Stamina üzemmódot, ezzel ha a kijelző nincs bekapcsolva 15 percig, akkor kikapcsol minden háttérben futó szinkronizálást egészen addig, amíg a kijelző újra be nem lesz kapcsolva. Beragadhatott egy program vagy valami ébresztgeti. Indítsd újra a telefonod vagy nézd meg mi okozza a GSam Battery Monitor-ral.

    Mik azok a SmartTag-ek és mire használhatóak?
    A SmartTag egy kis korong amely NFC chippel van ellátva. Ezeket fel lehet programozni a legkülönfélébb dolgokra, például ha hozzáérintjük, akkor kapcsolja le a wifit, a mobiladatforgalmat engedélyezze, azonnali hívást lehet vele indítani, stb. Bővebb információ itt. A Tag-ek használatához ajánlott program a gyárin kívül például: NFC Task Launcher

    Használható az Xperia Z-vel USB OTG?
    Igen. Pendrive, egér, billentyűzet, stb. csatlakoztatására szükséged lesz egy USB-OTG kábelre, amely már 1000 Ft alatt beszerezhető a boltokban. Ha TV-re szeretnéd kötni HDMI kábellel ahhoz MHL kábel szükséges.

    Hol találom a gyári szervizet, avagy hova vihetem a készülékem ha gond van vele?
    Ha GSM boltban, bolti garanciával vetted, akkor az aktuális boltba. Ha szolgáltatónál, akkor leadhatod az adott szolgáltató bármelyik boltjában ahol szerviz van, vagy közvetlenül a gyári szervizben is: Cordon Eletronics Ha Sony Centerben, vagy gyári Sony Webshopban vásároltál, vagy bárhol máshol, gyártói garanciával, akkor bármelyik Sony Centerben, márkaboltban, vagy megint csak a gyári szervizben adhatod le készüléked.

    Ha nem tetszik egy frissítés, vagy nem szeretnék várni a szolgáltató frissítésére mit tehetek?
    Bár nem hivatalos program, de ezek a problémák orvosolhatóak a flashtool programmal. A telefonra bármikor felrakható ezzel a módszerrel gyári szoftver garanciavesztés nélkül.

    A Sony logo tényleg a fólián van?
    Igen, ám ez a fólia rendkívül masszív és rendkívül precízen van felrakva, eltávolítani is csak elég nehezen lehet.(Megjegyzésként, a hátlapon is ugyanilyen keménységű fólia van, az ottani Xperia felirat viszont a telefonon van.)

    A készülék hátoldalán van egy matrica, ez micsoda?
    Az a matrica, csupán az NFC helyét jelöli, semmi funkciója nincs, nyugodtan eltávolíthatod.

    Lefagyott a készülék, nem reagál, mit tehetek?
    A bekapcsoló gomb és a hangerő + gomb egyszerre történő nyomva tartásával 1 rezzenés után újraindul a telefon. Ugyanezen kombináció 3 rezzenés után a telefon kikapcsolását eredményezi.

    Először is leszögezném, hogy ha bármilyen kár keletkezik a rendszerben illetve a telefonban, azért senki nem vonható felelősségre, mindenki a saját szakállára foglalkozzon ilyesmivel!

    Ha más régiós vagy módosított ROM-ot szeretnél feltenni, ami megvan FTF fájlban, akkor a Flashtool nevű programot kell használnod, vigyázat(!!) nem flash tool, mert a két program nem ugyanaz!

    Az Xperia Z-hez jelenleg csak a legújabb verzió felel meg, a régebbiek nem jók hozzá. Mielőtt nekikezdesz, olvasd végig figyelmesen a lépéseket!

    Flashtool: Letöltés

    A lépések:
    1. Feltelepíted a flashtool-t.
    2. A C:-n létrehozott Flashtool mappában találsz egy drivers nevű mappát, és az abban található drivert is feltelepíted, a telepítés során kiválasztod az Xperia Z-t (C6603) és a Flashmode Drivers-t.
    3. Mindent bezársz különösen ügyelve arra, hogy a PCC és a SUS ne fussanak a háttérben.
    4. Elindítod a flashtool megfelelő változatát, ha 64bit-es az op.rendszered akkor a FlashTool64-et kell elindítanod.
    5. A villám ikonra kattintasz, majd betallózod a flashelni kívánt ROM-ot.
    6. Bepipálod mindhárom wipe mezőt (Figyelem! Ezzel minden adatod törlődni fog a telefonról!), bepipálod az Exclude mezőben a TA-t (ha van, nem minden ROM tartalmazza) valamint a no final verification-t is bepipálod.
    7. Ezután az OK gombra kattintasz, majd a gép elkezdi előkészíteni a flashelést.
    8. Mikor kiírja, hogy kikapcsolt állapotban csatlakoztasd a telefont, akkor a hangerő LE gomb nyomvatartásával csatlakoztasd USB-n keresztül a telefont. Ezután el fog indulni a flashelés.
    9. A flashelés néhány perc alatt lefut, majd kiírja, hogy most már lecsatlakoztathatod a telefont, és indítsd el. (Az első bekapcsolás hosszabb időt vesz igénybe!)
    10. Ha a rendszer elindult, akkor minden sikerült.

    Ha még ez sem lett volna elég, akkor itt egy képekkel tűzdelt tutorial is: Tutorial
    Ha Windows 8-at használsz, szintén nézd meg az említett Tutorialt, mert a drivereket máshogyan kell telepíteni!!

    A flasheléshez ROM-okat itt találsz:

    10.1.A.1.350 T-mobile-HU Magyar T-Mobile függő ROM. (4.1.2)
    10.1.A.1.434_UK Unbranded Független, angol régiós ROM.(4.1.2)
    Xperia Z_10.1.1.A.1.253_C6603 Független, Global ROM. (4.1.2)
    C6603_10.1.1.a.1.253_ceu.ftf Független, Közép-európai ROM.(4.1.2)
    C6603_T-Mobile-HU-10.3.A.0.423_Sony.ftf Magyar T-mobile függő ROM.(4.2.2)
    C6603_10.3.1.A.0.244_Generic CE.ftf Közép-európai ROM. (4.2.2)
    C6603_10.3.1.A.0.244_Telekom HU.ftf Magyar Telekom függő ROM. (4.2.2)

    Hogyan készíts FTF fájlt, ha PCC-vel vagy SUS-al frissítettél:

    Darvinya fórumtárs leírásából megtudhatod.

    Továbbiak:

    XDA-Xperia Z Android Development

    Régebbi verziókra: A rootolásról Itt olvashatsz, ahol pontról pontra leírják annak menetét, valamint videón is megmutatják a lépéseket.

    Android 4.2.2 Rootolása: (LB)(UB)

    1. Android 4.2.2 rakjuk fel először (Tiszta telepítés ajánlott)
    2. Beállítások - A telefonról - buildszám (erre kattints sokszor amíg ki nem írja fejlesztő vagy)
    3. Beállítások - Fejlesztői lehetőségek - USB-hibakeresés (pipa be)
    4. Beállítások - Biztonság - Ismeretlen források (pipa be)
    5. Töltsük le a DooMLoRD_Easy-Rooting-Toolkit_v17_perf-event-exploit.zip-et majd tömörítsük ki.
    6. Futtassuk Windows alól a runme_win.bat-ot, Linux alól a runme_linux.sh-t, Mac alól a runme_mac.sh-t.
    7. Csatlakoztassuk a telefont közben a számítógéphez.
    8. A ROOT hamar lefut és onnantól kezdve élvezhetjük az előnyeit :)

    Az új Android frissítés Rootolása 4.2.2(10.3.1.A.0.244) (LB)(UB)

    1. Telepítsük tisztán fel a ROM-ot (Pl: Flashtool-al)
    2. Beállítások - A telefonról - buildszám (erre kattints sokszor amíg ki nem írja fejlesztő vagy)
    3. Beállítások - Fejlesztői lehetőségek - USB-hibakeresés (pipa be)
    4. Beállítások - Biztonság - Ismeretlen források (pipa be)
    5. Töltsük le az alábbi 3 fájlt:

    XperiaZ_C660X_KernelOnly_10.3.A.0.423_Generic_NL.ftf

    DooMLoRD_Easy-Rooting-Toolkit_v18_perf-event-exploit.zip

    XperiaZ_C660X_KernelOnly_10.3.1.A.0.244_BE.ftf

    6. Flasheljük fel flashtoolal a XperiaZ_C660X_KernelOnly_10.3.A.0.423_Generic_NL.ftf-et
    7. Csomagoljuk ki a DooMLoRD_Easy-Rooting-Toolkit_v18_perf-event-exploit.zip-et
    8. Futtassuk a runme_win.bat-ot miközben csatlakoztatjuk a telefont.
    9. Kapcsoljuk ki a telefont és flasheljük fel az XperiaZ_C660X_KernelOnly_10.3.1.A.0.244_BE.ftf-et.
    8. Telefont kapcsoljuk be és kész is.

    ROOT Fix:

    1. Busybox-ot tegyük fel Playről, majd futtassuk, frissítsük.
    2. [NUT]'s definitive remount-reboot fixer!-ert telepítsük cwm-ből vagy töltsük le a
    [NUT]'s definitive remount-reboot fixer! Windows Installer-ert, csomagoljuk ki és futtassuk a supersu.bat-ot, miközben csatlakoztattuk a telefont a számítógéphez.

    CWM Telepítése: ([CWM 6.0.3.3][ TWRP 2.6.0.0] XZDualRecovery 2.6.0) (LB)(UB)

    1. Beállítások - A telefonról - buildszám (erre kattints sokszor amíg ki nem írja fejlesztő vagy)
    2. Beállítások - Fejlesztői lehetőségek - USB-hibakeresés (pipa be)
    3. Beállítások - Biztonság - Ismeretlen források (pipa be)
    4. lockeddualrecovery2.6.0-RELEASE.windows.zip-et töltsük le majd csomagoljuk ki windowson. (linuxon a lockeddualrecovery2.6.0-RELEASE.linux.tgz-et szedjük le)
    5. Csatlakoztassuk a telefont és futtassuk a supersu.bat-ot. ( Linux esetén a supersu.sh-t)

    CWM Indítása:

    Hangerő fel: Sima CWM
    Hangerő le: TWRP (Érintős)

    Ezeken felül rengeteg mókolási lehetőség van, mindezekről ezekben a topikokban olvashatsz.

    Greenify telepítése Android 4.2.2-re (ROOT):

    1. Töltsük le XDA-ról a XposedInstaller_2.1.4.apk-t. Nyissuk meg kattintsunk az Install/Update-re majd restart.
    2. Töltsük le Playről a Greenifyt, és vegyük meg a Greenify Donatet mivel kell a béta channelhez és sok minden csak abban van.
    3. Xposed Telepítőben a Modules-nál pipáljuk be a Greenifyt és indítsuk újra a telefont.
    4. Csatlakozzunk a Greenify Beta Oldalán G+ tesztelőnek Link Majd kattintsuk az opt-in here: majd a Become Tester-re és már tesztelők is vagyunk és frissíthetünk a bétára Playen keresztül :)

    Ha bármi problémád, vagy kérdésed esetleg tapasztalatod van nyugodtan oszd meg a velünk!

    Írta, összeállította, szerkeszti: dekrer

    Korábbi szerkesztő: pepe091

    [ Szerkesztve ]

    PS5

  • Lasy

    veterán

    HTC Desire X


    Sajnos nem nagyon találtam olyan megoldást, amit zárt bootloaderen meg lehetne oldani. :(

    Így szükséges a bootloader nyitás, ami garanciavesztéssel jár!
    A BOOTLOADER nyitás teljes wipe-ot is jelent,tehát minden adatot töröl!

    Amire szükségünk lesz:
    HTC Driver 3.0.0.007
    Desire_X_All-In-One_Kit_v3.0.rar
    Kell egy regisztráció a htcdev.com-ra
    Állítsuk be a készüléken ezeket:
    Beállítások -> Fejlesztői lehetőségek -> USB hibakeresés (pipáljuk ki)
    Beállítások -> Ki/be -> Gyors rendszerindítás (pipát szedjük ki)

    Maga a provival minden könnyen megy, de csak akkor ha a mappa nevében nincsen szóköz.

    Így néz ki a program.

    Első lépés a BOOTLOADER nyitás.
    kövessük az itteni leírást.
    ahol az ADB, és fastboot kell ott használd ezt!
    az Android SDK felesleges nincsen rá szükség!!!

    +36702778032

  • Newlachka

    őstag

    Huawei Ascend P6 - a kínai penge

    A dobozban T-nél van:
    Huawei Ascend P6 mobiltelefon
    Akkumulátor
    Hálózati töltőadapter
    USB-kábel
    Fülhallgató
    műanyag tok

    (P:C)Adatlap
    Kijelző: 4,7 hüvelyk, 1280x720 pixel (~312 ppi), Gorilla Glass üveggel
    CPU: HiSilicon K3V2, 1,5 GHz, négy processzormaggal
    Memória: 2 GB RAM, 8 GB flash háttértár (microSD-kártyával bővíthető)
    Kommunikáció: GPRS, EDGE, HSxPA, HSPA+, 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 3.0
    Kameramodul: Elsődleges kamera: 8 Megapixel, 1080p videofelvétel. Másodlagos kamera: 5
    Megapixel, 720p videofelvétel
    Csatlakozók: microUSB töltő/szinkron
    Akkumulátor: 2000 mAh, fixen beépített
    Méretek, tömeg: 132,6x65,5x6,2 mm, 120 gramm(/P)

    Szervíz menü
    *#*#2846579#*#*

    Root

    Mi is az a root? Alapesetben a telefonunk Android operációs rendszerén korlátozott
    felhasználók vagyunk. A rootolás nem más, minthogy rendszergazda jogokkal rendelkező
    felhasználót csinálunk magunkból.

    Mit tudok megcsinálni root joggal?

    ● módosíthatjuk a rendszerfájlokat
    ● gyári programok lecserélése/törlése (naptár, ébresztőóra, stb…)
    ● a teljes rendszer biztonsági mentése (programokkal, beállításokkal együtt)
    ● boot képernyő lecserélése
    ● témák telepítése
    ● bizonyos programok root jogosultságot igényelnek a futáshoz (néhány feladatkezelő,
    automatikusan induló programok letiltása)
    ● processzor órajelének módosítása (speciális kernelt igényel)

    Menete:

    Enable USB Debugging On Android 4.2+ Jellybean:
    Go To Settings /Beállítások
    Now Go To About Phone /telefonról rész
    Go To Build Number build /number részre katt 7x
    Tap on Build Number for 7 times
    Now Go Back to Settings /vissza a beállításokba
    Developer Option named a new option appears on Settings/ fejlesztési lehetőségek
    Go To Developer Options
    Now Check on USB Debugging Option /usb hibakeresés be
    If any message appears Tap on Yes

    Root link

    [ Szerkesztve ]

  • Newlachka

    őstag

    Huawei Ascend P6 - a kínai penge

    Előszó
    A Huawei Ascend P6 az Ascend P sorozat zászlóshajójaként az extrém eleganciát testesíti meg a dizájnra fogékony felhasználók számára. A készüléken a Huawei saját fejlesztésű felhasználói felületének, az Emotion UI-nak a legújabb verziója fut, amelyet a gyártó több mint 5 millió felhasználó véleményének figyelembe vételével alakított ki. Az optimalizált felületen a Me Widget, a MagicTouch és a SmartReading funkciók frissített verziója található, valamint az új panorámafotó és arcfelismerő funkciók.

    A dobozban T-nél van:
    Huawei Ascend P6 mobiltelefon
    Akkumulátor
    Hálózati töltőadapter
    USB-kábel
    Fülhallgató
    műanyag tok

    Adatlap
    Kijelző: 4,7 hüvelyk, 1280x720 pixel (~312 ppi), Gorilla Glass üveggel
    CPU: HiSilicon K3V2, 1,5 GHz, négy processzormaggal
    Memória: 2 GB RAM, 8 GB flash háttértár (microSD-kártyával bővíthető)
    Kommunikáció: GPRS, EDGE, HSxPA, HSPA+, 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 3.0
    Kameramodul: Elsődleges kamera: 8 Megapixel, 1080p videofelvétel. Másodlagos kamera: 5
    Megapixel, 720p videofelvétel
    Csatlakozók: microUSB töltő/szinkron
    Akkumulátor: 2000 mAh, fixen beépített
    Méretek, tömeg: 132,6x65,5x6,2 mm, 120 gramm

    Szervíz menü
    *#*#2846579#*#*

    Root
    Mi is az a root? Alapesetben a telefonunk Android operációs rendszerén korlátozott
    felhasználók vagyunk. A rootolás nem más, minthogy rendszergazda jogokkal rendelkező
    felhasználót csinálunk magunkból.
    Mit tudok megcsinálni root joggal?
    ● módosíthatjuk a rendszerfájlokat
    ● gyári programok lecserélése/törlése (naptár, ébresztőóra, stb…)
    ● a teljes rendszer biztonsági mentése (programokkal, beállításokkal együtt)
    ● boot képernyő lecserélése
    ● témák telepítése
    ● bizonyos programok root jogosultságot igényelnek a futáshoz (néhány feladatkezelő,
    automatikusan induló programok letiltása)
    ● processzor órajelének módosítása (speciális kernelt igényel)

    Menete:
    Usb hibakeresés engedélyezése Android 4.2+ Jellybean:
    Beállítások
    A telefonról rész
    Build-számra katt 7x
    vissza a beállításokba
    Fejlesztői lehetőségek
    usb hibakeresés be

    Így rootolj

    Xda fórum

    [ Szerkesztve ]

  • Davebowman

    senior tag

    LG Optimus G:

    Főbb jellemzői:

    SIM kártya típusa micro-SIM
    Processzor típusa SoC/CPU: Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064
    GPU: Adreno 320
    Processzormagok száma 4
    Processzor sebessége 1500 Mhz
    RAM 2048 MB
    Belső memória 32768 MB Ebből kb 25Gb elérhető
    Memória bővíthető Nem

    Kijelző mérete 4.7" 1280 x 768 pixel TrueHD IPS+

    Előlapi kamera 1.3 MPx Főkamera 13MPx
    Autofókusz, Beépített vaku
    Videofelvétel FHD 1920 x 1080 @ 30 fps

    Adatátvitel
    USB
    Wi-Fi a/b/g/n dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot
    DLNA, NFC, Bluetooth, 3,5 Jack fülhallgató kimenet

    Hálózati kapcsolatok
    GSM, GPRS, EDGE, UMTS (3G), WCDMA, HSDPA, HSUPA, LTE
    GPS modul, A-gps, GLONASS

    Akkumulátor kapacitás 2100 mAh

    Frissités menete:
    Először öltsd le ezt KDZ_FW_UPD_EN.ZIP.
    Utána innét a neked megfelelő romot. (10F tesztelve, pl. német)
    Telepítsd fel a drivert ha még nem lennének fent.
    Ha mindez megvan kapcsold ki a telefont.
    Nyomd egyszerre a hangerő LE és FEL gombokat és közben dugd rá a gépre usb-n. Fel fogja telepíteni a neki kellő drivereket.
    Ezekután csomagold ki a KDZ_FW_UPD_EN.ZIP fájlt a gépedre.
    Az msxml.exe-t telepítsd! -SOKAN ELFELEJTIK--köztük én is elsőre :(
    Aztán a KDZ_FW_UPD.EXE-t indítsd el.
    Ezeket állítsd be: TYPE ->3GQCT PhoneMode->CS_EMERGENCY
    Version->Ide kiírja a verziót, ha lentebb betallózod...
    KDZ File-> betallózod a kiválasztott firmware-t (ROMOT) Pl: 10D, 10F, 10G, stb
    Katt a " Launch software update " gombra. Kicsit gondolkodik, kiírja, hogy a progi nem válaszol de ne aggódj, teszi a dolgát.
    Végigmegy és a telefon újraindul. Addig ne húzd le a kábelről, míg ki nem írja, hogy " IParam=1 "
    Miután kiírta, és a telefonod be is töltött, lehúzhatod és készen is vagy, elvileg minden marad a régiben.
    Root nem lesz!

    Rootolás:
    Menete Pc-ről Windows
    1. Ments el mindent a telefonodról, mert nem vállal senki felelősséget az alábbi pontokért.
    2. Töltsd le a motochopper.zip fájlt, majd bontsd ki a gépre.
    3. Töltsd le a LGUnitedMobileDriver... fájlt és telepítsd.
    5. Kapcsold be az USB Debugging opciót Settings> Developer Options
    5.1 magyarul: Beállítások->Fejlesztő opciók USB HIbaelhárítás
    6. Dugd rá a gépre a telefont (USB) majd kapcsold csak töltés módba
    7. A motochopper könyvtárban indítsd el a run.bat -ot majd kéri 2x is: nyomj egy gombot. Tedd meg!
    8. A rebbot-hoz, HAGYD rebootolni! (Elsötétül és kiírja: Sajnos az üzenet leállt! - nem baj)
    9. Ja, kész is vagy, mikor újraindult, már root-olt a telód, használd óvatosan.

    Menete Pc-ről Linux és Machintosról is
    1. Ments el mindent a telefonodról, mert nem vállal senki felelősséget az alábbi pontokért.
    2. Töltsd le a http://d-h.st/l2w (motochopper.zip) fájlt, majd bontsd ki a gépre
    3. Kapcsold be az USB Debugging opciót (Settings> Developer Options.)
    4. Dugd rá a gépre a telefont (USB) majd kapcsold csak töltés módba
    5. KONZOLBAN a motochopper könyvtárban add ki a:
    chmod 755 *
    sudo sh run.sh
    6. Ja, kész is vagy, mikor újraindult, már root-olt a telód, használd óvatosan.

    [ Szerkesztve ]

    Vargalex 1.1.7

  • Newlachka

    őstag

    Huawei Ascend P6 - a kínai penge

    Előszó
    A Huawei Ascend P6 az Ascend P sorozat zászlóshajójaként az extrém eleganciát testesíti meg a dizájnra fogékony felhasználók számára. A készüléken a Huawei saját fejlesztésű felhasználói felületének, az Emotion UI-nak a legújabb verziója fut, amelyet a gyártó több mint 5 millió felhasználó véleményének figyelembe vételével alakított ki. Az optimalizált felületen a Me Widget, a MagicTouch és a SmartReading funkciók frissített verziója található, valamint az új panorámafotó és arcfelismerő funkciók.

    A dobozban T-nél van:
    Huawei Ascend P6 mobiltelefon
    Akkumulátor
    Hálózati töltőadapter
    USB-kábel
    Fülhallgató
    műanyag tok

    Adatlap
    Kijelző: 4,7 hüvelyk, 1280x720 pixel (~312 ppi), Gorilla Glass üveggel
    CPU: HiSilicon K3V2, 1,5 GHz, négy processzormaggal
    Memória: 2 GB RAM, 8 GB flash háttértár (microSD-kártyával bővíthető)
    Kommunikáció: GPRS, EDGE, HSxPA, HSPA+, 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 3.0
    Kameramodul: Elsődleges kamera: 8 Megapixel, 1080p videofelvétel. Másodlagos kamera: 5
    Megapixel, 720p videofelvétel
    Csatlakozók: microUSB töltő/szinkron
    Akkumulátor: 2000 mAh, fixen beépített
    Wi-Fi : 802.11 b/g/n
    Bluetooth : Bluetooth 3.0
    USB 2.0 480 Mbit/s

    Méretek, tömeg: 132,6x65,5x6,2 mm, 120 gramm

    Szervíz menü
    *#*#2846579#*#*

    Root
    Mi is az a root? Alapesetben a telefonunk Android operációs rendszerén korlátozott
    felhasználók vagyunk. A rootolás nem más, minthogy rendszergazda jogokkal rendelkező
    felhasználót csinálunk magunkból.
    Mit tudok megcsinálni root joggal?
    ● módosíthatjuk a rendszerfájlokat
    ● gyári programok lecserélése/törlése (naptár, ébresztőóra, stb…)
    ● a teljes rendszer biztonsági mentése (programokkal, beállításokkal együtt)
    ● boot képernyő lecserélése
    ● témák telepítése
    ● bizonyos programok root jogosultságot igényelnek a futáshoz (néhány feladatkezelő,
    automatikusan induló programok letiltása)
    ● processzor órajelének módosítása (speciális kernelt igényel)

    Menete:
    Usb hibakeresés engedélyezése Android 4.2+ Jellybean:
    Beállítások
    A telefonról rész
    Build-számra katt 7x
    vissza a beállításokba
    Fejlesztői lehetőségek
    usb hibakeresés be

    Így rootolj

    Xda fórum
    Root módok angolul

  • freemanone

    őstag

    2. Root-olás:
    6.1.1.B.1.10
    közvetlen link a romhoz: [link]
    1. Letöltöd a root csomagot: [link]
    2. rádugod a telefont a számítógépre usb hibakeresést (debugging mode) bekapcsolva és kicsomagolás után elindítod a RunMe.bat filet.
    3. A megjelenő parancssorban beírod az 1-es számot, majd enter után usb hibakeresés módban csatlakoztatod a telefont a számítógéphez.
    4. A telefon képernyőjén meg kell nyomni a visszaállítás gombot az ott megjelenő ablakban. Meg kell várni amíg a telefon újraindul és bejelentkezik.

    Az itt felsorolt romokat ugyanazzal a módszerrel kell rootolni:
    6.1.1.C.1.0
    közvetlen link a romhoz: [link]

    6.1.1.B.1.54
    közvetlen link a romhoz: [link]

    6.1.1.B.1.89
    közvetlen link a romhoz: [link]

    6.1.1.B.1.100
    közvetlen link a romhoz: [link]

    1. Letöltesz egy rootolható kernelt: [link]
    2. Flashtool segítségével telepíted a kernelt a telefonra, mintha egy romot tennél fel, ha nem lenne ismerős lásd fentebb a rom telepítés résznél. Ha kész húzd le a kábelről, az egész csak pár másodpercig tart.
    3. Letöltöd a root csomagot: [link]
    4. Kapcsolod be a telefont a telefont, majd usb hibekeresést bekapcsolod rajta (beállítások menu > fejlesztői lehetőségek > usb hibakeresés), majd elindítod a RunMe.bat filet a letöltött root csomagból.
    (ha esetleg hibás működést tapasztalsz az teljesen normális ebben a pontban! ha nem tudsz túljutni a pin kód kérésen ki kell venni a sim kártyát a rootolás idejére)
    5. A megjelenő parancssorban beírod az 1-es számot, majd enter után usb hibakeresés módban csatlakoztatod a telefont a számítógéphez.
    6. A telefon képernyőjén meg kell nyomni a visszaállítás gombot az ott megjelenő ablakban. Fontos, hogy a RootMe visszaállítási pont legyen kiválasztva, előfordulhat, hogy nem ez az alapértelmezett. Ezután meg kell várni amíg a telefon újraindul és bejelentkezik.
    7. Vissza kell állítani az eredeti kernelt flashtool segítségével. Ehez szükség van az aktuális romra. Majd a következőket kell tenni:
    - Flashtool indítása
    - Flash mode kiválasztása
    - Aktuális rom kiválasztása
    - Minden pipa kivétele a wipe opcióknál, tehát semmi se legyen bepipálva
    - Minden pipát be kell tenni az exclude opcióknál, kivétel a kernel, tehát minden legyen bepipálva, csak a kernel ne
    - vizuális segítség az utolsó két lépéshez: [link]
    8. Ha kész már csak el kell indítani a telefont.

    GB:
    0. töltsd le a fileokat az alábbi forrásból: [link]
    1. Tedd fel a 6.1.1.B.10-es ICS-t.
    2. Root-old a telefont az "Xperia P U Go ICS root" csomagban lévő runme-bat file segítségével.
    3. Miután kész a rootolás, készíteni kell egy backup-ot a root file-okról. Tömörítsd ki az "Xperia-ROOT backup and Repush" csoagot és futtasd a "01-local-prop.cmd" filet. USB Hibakeresés mód bekapcsolva kell, hogy legyen!
    4. Flashtool segítségével tedd vissza a GB 2.3.7-et, de FONTOS, hogy a DATA NE legyen bepipálva! Máskülönben elveszted a root-ról készült backup-ot.
    5. Újraindítás után lesz egy rakás force close és egyéb hibák. Ne törödj vele, ez azért van, mert nem történt wipe, a DATA partición flashelés közben.
    6. Ezután újra rootolni kell a telefont, azaz visszaállítani a backup-ot ami ICS-en készült. Ehez futtasd a "02-push-root-files.cmd" filet. USB Hibakeresés mód bekapcsolva kell, hogy legyen!
    7. Ha ezzel megvagy csinálj egy gyári beállítások visszaállítását, majd indítsd újra a telefont és kész is vagy!
    8. Ha pedig szeretnél CWM-et is használni, az ICS-hez készültet verziók fognak működni, amit a következő pontban részletezünk.

  • TazLeacher

    nagyúr

    ***GY.I.K.***

    Mi az az elektromos cigaretta?
    Az elektromos cigaretta nem más, mint egy elektromos árammal működő eszköz, mellyel a dohányzás imitálására nyílik lehetőség.

    Miből áll az elektromos cigaretta?
    Az elektromos cigaretta legnagyobb része az akkutest (avagy maga a készülék), melyhez közvetlenül csatlakozik egy porlasztó, melynek valamilyen formában része egy tartály, mely az utántöltő folyadékot (e-liquid) tárolja.

    Hogyan működik egy elektromos cigaretta?
    A működése rém egyszerű: az akkumulátor testen elhelyezett kapcsoló lenyomásával (vagy vákuumkapcsoló esetén a pusztán a cigaretta megszívásával) az akku a porlasztóban lévő fűtőszálat működésbe hozza, mely izzani kezd, így a szívással rájuttatott folyadékból gőz, vagyis pára képződik.

    Az utántöltő folyadékban van nikotin?
    Kapható nikotinos és nikotinmentes változat is.

    Ez nem káros az egészségre?
    De. Minden olyan dolog káros az egészségre, ami nem tiszta levegő, és lejut a tüdőbe, azonban ami fontos, hogy jóval kevésbé káros, mint a normál cigaretta.

    Lehet tudni, mit tartalmaz az utántöltő folyadék?
    Persze, hogy lehet. A folyadékban az alábbi anyagok találhatóak: propilén glikol (PG), növényi glicerin (VG), víz, aroma és opcionálisan nikotin.

    Jelenleg be van tiltva az elektromos cigaretta itthon?
    Nincs. 2013. július 1-től a nikotinos utántöltő folyadékok kereskedelme és azok előállítása tiltott, azonban magát a készüléket használni nem.

    ***Készülékek***

    Készülékeknek nevezzük összefoglalva az összes olyan alkalmatosságot, mely alkalmas rábírni egy elektromos cigaretta porlasztót arra, hogy gőzt préseljen ki magából.

    Cigaretta formájú készülékek
    A legegyszerűbb, legkönnyebb és rendszerint legolcsóbb e-cigaretta akkumulátorok. Minden esetben beépített akkumulátorral rendelkeznek, létezik belőlük nyomógombos év vákuumkapcsolós változat. Kapacitásuk átlagosan 90-340 mAh-ig terjed. Méretük és teljesítményük miatt normál ellenállású vatelines integrált, vagy külön erre a méretre gyártott tankpatronok használata javasolt.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Joye 510
    - eRoll

    Nem ajánlott termékek a kategóriából:
    - e-Healh
    - Green Smoke
    - Super 808 (a csatlakozója „kiment a divatból”)

    eGo méretű akkumulátorok
    A manapság leginkább elterjedtebb e-cigaretta típus. Általában beépített akkumulátorral rendelkezik (de létezik belőlük cserélhető változat is) és a nyomógombos kivitel az elterjedtebb (de fellelhető még vákuumkapcsolós változat is). Kapacitásuk általában 650-1300 mAh-ig terjed. A normál változat mellett egyre népszerűbbek a változtatható feszültségű és/vagy teljesítményű akkumulátorok. Napjaink legnépszerűbb porlasztói mind méretben, mind teljesítményben ezekre az eszközökre lettek kifejlesztve, így ezekhez a készülékekhez szinte minden kategóriából találunk hozzá passzoló gőzképző eszközt.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - eGo-C Twist
    - eGo Spinner (Spin)
    - iTaste VV
    - normál eGo akkumulátor (kizárólag nagyon kezdőknek, az ára miatt!)

    Nem ajánlott termékek a kategóriából:
    - F1
    - eGo VV

    MOD készülékek
    Az elektromos cigaretta csúcsát jelentő készülékek, méretük azonban egy kezdő számára riasztó lehet. Cserélhető akkumulátorral rendelkeznek, kizárólag nyomógombos változat létezik belül. Alapvetően megkülönböztetünk mechanikus (elektronikával nem rendelkező) és VV/VW (elektronikával felszerelt) változatokat. Teljesítményüket minden esetben az általunk behelyezett akkumulátor határozza meg, éppen ezért fontos a készülék típusához illeszkedő és megfelelő minőségű akkumulátor beszerzése. A komoly méret mellé természetesen komoly teljesítmény is társul, bizonyos porlasztók kizárólag ezeken a készülékeken teljesítenek jól. Szinte az összes forgalomban lévő porlasztóval kompatibilisek akár teljesítmény akár méret szempontjából.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Vamo v2/v3
    - Sigelei Zmax
    - Mechanikus MOD-ok legtöbbje

    ***Porlasztók***

    A porlasztók azoknak a termékeknek az összefoglaló nevét takarja, melyek egy megfelelő készülékre csatlakoztatva alkalmasak az e-liquid elpárologtatására és ezzel egyidejűleg gőz, illetve pára képzésére.

    Vatelines integrált patronok
    A vatelines integrált patronok lényegében e legegyszerűbb porlasztók közé tartoznak mind működési elv, mind felhasználási forma, mind használhatóság szempontjából. A patron lényegében egy vékony fém hüvely, ebben helyezkedik el az üvegszál és az ellenállás huzal, mely a vatelinben tárolt folyadékot párologtatja. Ezeknek a patronoknak a kapacitása viszonylag kicsi, felújításuk, tisztításuk nem lehetséges, a kazánrész használattól függően 1-2 héten belül elhasználódik, ezek után többé nem használható. Előnyük az alacsony ár, jó íz visszaadás, megfelelő gőzképzés, könnyű kezelhetőség, hátrányuk az alacsony kapacitás és az egyszer használhatóság.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Magnum .44
    - The Ressurector
    - Boge
    - Smoke
    - Kanger Horizontal

    Nem ajánlott termékek a kategóriából:
    -

    Üvegszálas integrált patronok
    Az ilyen típusú patronok legtöbbje szintén egyszerűen használható, akár kezdők számára is könnyen beüzemelhető. A patron tartályában lévő folyadék direkt módon érintkezik az üvegszállal, mely a folyadékot párologtatja. Ezek a patronok nem egyszer használatosak, a kazán rész elhasználódása esetén több ízben tisztítható, végső elhasználódás esetén pedig kizárólag a kazán fej cseréjre, gyakorlottabb felhasználók esetén felújítására, van szükség. Előnyük a könnyű használat, viszonylag alacsony ár, hosszabb távú biztos működés, egyszerű tisztítás és olcsó felújítási költség. Hátrányuk igazából nincs.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Helix v3 (Halmizer Evoltion, Redux, E-Turbo v3)
    - Mini Nova, Vivi Nova
    - VapeOnly BCC
    - EvoD-c

    Nem ajánlott termékek a kategóriából:
    -

    Felújítható porlasztók
    A felújítható porlasztók száma szinte végtelen mind működési elvben, árban, használat egyszerűségében vagy bonyolultságában, íz visszaadásban. Közös jellemzőjük azonban, hogy alapvetően nincs bennük eldobható alkatrész, rendszerint fémből épülnek fel, maga kazánrész is felújítható, azonban ez, vagy csak maga a beüzemelés kellő gyakorlatot igényel. Előnyük mindenképp a tartósság, általában a többi porlasztóhoz képest jobb íz visszaadás, komolyabb gőzképzés. Hátrányuk a jóval magasabb ár és, hogy gyakorlat híján még az első beüzemelés is gondot okozhat.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Vision Eternity
    - Stuka FV

    Nem ajánlott termékek a kategóriában:
    -

    ***Szószedet***

    Buttom top: bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla
    Drip kazán: bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla
    Drip tip: bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla
    Ellenállás huzal: bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla
    Flat top: bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla
    Üvegszál: bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla
    Kanthal: bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla

    [ Szerkesztve ]

    Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

  • TazLeacher

    nagyúr

    ***GY.I.K.***

    Mi az az elektromos cigaretta?
    Az elektromos cigaretta nem más, mint egy elektromos árammal működő eszköz, mellyel a dohányzás imitálására nyílik lehetőség.

    Miből áll az elektromos cigaretta?
    Az elektromos cigaretta legnagyobb része az akkutest (avagy maga a készülék), melyhez közvetlenül csatlakozik egy porlasztó, melynek valamilyen formában része egy tartály, mely az utántöltő folyadékot (e-liquid) tárolja.

    Hogyan működik egy elektromos cigaretta?
    A működése rém egyszerű: az akkumulátor testen elhelyezett kapcsoló lenyomásával (vagy vákuumkapcsoló esetén a pusztán a cigaretta megszívásával) az akku a porlasztóban lévő fűtőszálat működésbe hozza, mely izzani kezd, így a szívással rájuttatott folyadékból gőz, vagyis pára képződik.

    Az utántöltő folyadékban van nikotin?
    Kapható nikotinos és nikotinmentes változat is.

    Ez nem káros az egészségre?
    De. Minden olyan dolog káros az egészségre, ami nem tiszta levegő, és lejut a tüdőbe, azonban ami fontos, hogy jóval kevésbé káros, mint a normál cigaretta.

    Lehet tudni, mit tartalmaz az utántöltő folyadék?
    Persze, hogy lehet. A folyadékban az alábbi anyagok találhatóak: propilén glikol (PG), növényi glicerin (VG), víz, aroma és opcionálisan nikotin.

    Jelenleg be van tiltva az elektromos cigaretta itthon?
    Nincs. 2013. július 1-től a nikotinos utántöltő folyadékok kereskedelme és azok előállítása tiltott, azonban magát a készüléket használni nem.

    ***Készülékek***

    Készülékeknek nevezzük összefoglalva az összes olyan alkalmatosságot, mely képes rábírni egy elektromos cigaretta porlasztót, hogy gőzt préseljen ki magából.

    Cigaretta formájú készülékek
    A legegyszerűbb, legkönnyebb és rendszerint legolcsóbb e-cigaretta akkumulátorok. Minden esetben beépített akkumulátorral rendelkeznek, létezik belőlük nyomógombos és vákuumkapcsolós változat. Kapacitásuk átlagosan 90-340 mAh-ig terjed. Méretük és teljesítményük miatt normál ellenállású vatelines integrált, vagy külön erre a méretre gyártott tankpatronok használata javasolt.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Joye 510
    - eRoll
    Nem ajánlott termékek a kategóriából:
    - e-Healh
    - Green Smoke
    - Super 808 (a csatlakozója „kiment a divatból”)

    eGo méretű akkumulátorok
    A manapság legelterjedtebb e-cigaretta típusok. Általában beépített akkumulátorral rendelkeznek (de létezik belőlük cserélhető akkus is) és a nyomógombos kivitel a gyakoribb (de fellelhető még vákuumkapcsolós változat is). Kapacitásuk általában 650-1300 mAh-ig terjed. A normál változat mellett egyre népszerűbbek a változtatható feszültségű és/vagy teljesítményű akkumulátorok. Napjaink legnépszerűbb porlasztói mind méretben, mind teljesítményben ezekre az eszközökre lettek kifejlesztve, így ezekhez a készülékekhez szinte bármely kategóriából találunk hozzá passzoló gőzképző eszközt.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - eGo-C Twist
    - eGo Spinner (Spin)
    - iTaste VV
    - normál eGo akkumulátor (kizárólag nagyon kezdőknek, az ára miatt!)
    Nem ajánlott termékek a kategóriából:
    - F1
    - eGo VV

    MOD készülékek
    Az elektromos cigaretta csúcsát jelentő készülékek, méretük azonban egy kezdő számára riasztó lehet. Cserélhető akkumulátorral rendelkeznek, kizárólag nyomógombos változat létezik belül. Alapvetően megkülönböztetünk mechanikus (elektronikával nem rendelkező) és VV/VW (elektronikával felszerelt) változatokat. Teljesítményüket minden esetben az általunk behelyezett akkumulátor határozza meg, éppen ezért fontos a készülék típusához illeszkedő és megfelelő minőségű akkumulátor beszerzése. A komoly méret mellé természetesen komoly teljesítmény is társul, bizonyos porlasztók kizárólag ezeken a készülékeken teljesítenek jól. Szinte az összes forgalomban lévő porlasztóval kompatibilisek akár teljesítmény akár méret szempontjából.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Vamo v2/v3
    - Sigelei Zmax
    - eVic
    - Mechanikus MOD-ok legtöbbje
    Nem ajánlott termékek a kategóriából:
    - LavaTube

    ***Porlasztók***

    A porlasztók azoknak a termékeknek az összefoglaló nevét takarja, melyek egy megfelelő készülékre csatlakoztatva alkalmasak az e-liquid elpárologtatására és ezzel egyidejűleg gőz, illetve pára képzésére.

    Vatelines integrált patronok
    A vatelines integrált patronok lényegében e legegyszerűbb porlasztók közé tartoznak mind működési elv, mind felhasználási forma, mind használhatóság szempontjából. A patron lényegében egy vékony fém hüvely, ebben helyezkedik el az üvegszál és az ellenállás huzal, mely a vatelinben tárolt folyadékot párologtatja. Ezeknek a patronoknak a kapacitása viszonylag kicsi, felújításuk, tisztításuk nem lehetséges, a kazánrész használattól függően 1-2 héten belül elhasználódik, ezek után többé nem használható. Előnyük az alacsony ár, jó íz visszaadás, megfelelő gőzképzés, könnyű kezelhetőség, hátrányuk az alacsony kapacitás és az egyszer használhatóság.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Magnum .44
    - The Ressurector
    - Boge
    - Smoke
    - Kanger Horizontal
    Nem ajánlott termékek a kategóriából:
    -

    Üvegszálas integrált patronok
    Az ilyen típusú patronok legtöbbje szintén egyszerűen használható, akár kezdők számára is könnyen beüzemelhető. A patron tartályában lévő folyadék direkt módon érintkezik az üvegszállal, mely a folyadékot párologtatja. Ezek a patronok nem egyszer használatosak, a kazán rész elhasználódása esetén több ízben tisztítható, végső elhasználódás esetén pedig kizárólag a kazán fej cseréjre, gyakorlottabb felhasználók esetén felújítására, van szükség. Előnyük a könnyű használat, viszonylag alacsony ár, hosszabb távú biztos működés, egyszerű tisztítás és olcsó felújítási költség. Hátrányuk igazából nincs.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Helix v3 (Halmizer Evoltion, Redux, E-Turbo v3)
    - Mini Nova, Vivi Nova
    - VapeOnly BCC
    - EvoD-c
    Nem ajánlott termékek a kategóriából:
    -

    Tank rendszerű porlasztók
    Tank kazánból is elég sok félét készítettek már az idők során, főleg az integrált patronok térhódítása előtt voltak népszerűek. Általában elmondható, hogy három jól elkülönült részre bonthatóak fel: van maga a kazán, egy un. tank patron, ami a folyadékot tárolja (és látja el a szipka szerepét), a kettő között egy levezető rész, amely biztosítja a folyadék áramlását a kazánrész felé. Előnyük az egyszerű beüzemelés, a jó íz és füstképzés. Hátrányuk a – viszonylag – alacsony kapacitás, valamint a legtöbb estben a felújítás lehetőségének teljes hiánya. Amennyiben a kazánrész elhasználódott, ennek cseréjével lehet újra üzembe helyezni a porlasztót, azonban ezek az integrált patronok kazánfejének többszörösébe kerülhetnek, éppen ezért fenntartásuk költségesebb. Talán épp e miatt manapság már kimentek a divatból, ez alól kivételt képeznek a cigaretta formájú szettek, melyek a mai napig használják ezt a rendszert, valószínűleg épp az egyszerű kezelhetőség miatt.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Vision Eternity (hibrid, tank és drip porlasztó is egyben)
    - eRoll tankpatron
    - Joye 510 tankpatron
    - IMIST II (ha valaki végképp ki szeretné próbálni a tankos rendszert)
    Nem ajánlott termékek a kategóriából:
    -

    Felújítható porlasztók
    A felújítható porlasztók száma szinte végtelen mind működési elvben, árban, használat egyszerűségében vagy bonyolultságában, íz visszaadásban. Közös jellemzőjük azonban, hogy alapvetően nincs bennük eldobható alkatrész, rendszerint fémből épülnek fel, maga kazánrész is felújítható, azonban ez, vagy csak maga a beüzemelés kellő gyakorlatot igényel. Előnyük mindenképp a tartósság, általában a többi porlasztóhoz képest jobb íz visszaadás, komolyabb gőzképzés. Hátrányuk a jóval magasabb ár és, hogy gyakorlat híján még az első beüzemelés is gondot okozhat.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Vision Eternity (hibrid, tank és drip porlasztó is egyben)
    - Stuka FV
    Nem ajánlott termékek a kategóriában:
    -

    ***E-liquidek***

    E-liquidnek nevezik az e-cigaretta utántöltő folyadékát. Számtalan ízben és márkában léteznek, vannak dohányra hajazók, gyümölcsös és egészen extrém ízű folyadékok a piacon. Azt azonban mindenképp meg kell jegyezni, hogy bár a dohányos folyadékok állnak legközelebb a valódi cigaretta ízéhez, sosem fogunk olyat találni, amely maximálisan „pótolja” az égetett dohányt. A több száz féle ízből mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy melyek azok, amiket hosszú távon, vagy akár csak alkalmanként fogyasztani szeretne. Összetételét tekintve a három legalapvetőbb alapanyag a Propilén Glikol (PG), növényi Glicerin (VG) és az aroma. Általánosan elmondható, hogy a VG felel a füstért, a PG jobban kihozza az ízeket, azonban magában mindkettő egy színtelen, szagtalan, ízetlen folyadék, ezért van szükség aromák hozzáadására. A fentiekből kiindulva megkülönböztetünk egyensúly (50-50% PG-VG), füstbajnok (VG többletű) és ízbajnok (PG többletű) folyadékokat. Nincs általános szabály, hogy melyik a jobb, kinek ez, kinek az, a kereskedelmi forgalomban kapható e-liqudek többsége füstbajnok vagy egyensúly. A fenti összetevőkön kívül a folyadékot szokták hígítani vízzel, illetve nikotinos utántöltő folyadék esetén természetesen a folyadék tartalmaz nikotint is.
    A nikotinos folyadékok esetében az erősséget mg/ml-ben adják meg a gyártók, a legelterjedtebb skála a 0-6-12-18-as osztás. A 0-ás értelemszerűen a nikotinmentes, a 6 mg-os nagyságrendileg az ultra light cigaretta megfelelője, míg a 12 mg-os a light, a 18 mg-os pedig a normál, vagyis erős változat, de sokban befolyásolja a megfelelő erősség kiválasztását a korábban elfogyasztott napi cigaretta mennyisége is.
    A készen vásárolt folyadékok mellett lehetőség van saját előállításra is. Ebben az esetben az alapanyagok beszerzését követően mi választhatjuk meg az alapfolyadék összetételét, illetve az aromák hozzáadásával az ízét. Ez a verzió szinte minden esetben jóval költségkímélőbb, mint a készen vásárolt termékek, azonban egy jól eltalált folyadék kikísérletezése sok türelmet, időt és sokszor elpocsékolt alapanyagot igényel. Mielőtt valaki saját keverésbe kezd, mindenképp tájékozódjon megfelelően a témában!

    Ajánlott e-liqudek:
    - Mystic Juice
    - Maximum Smoke
    - Helma
    - Hangsen
    Nem ajánlott e-liquidek:
    - bármely, ismeretlen összetételű folyadék

    ***Szószedet***

    Drip porlasztók: un. cseppentős, kóstoló kazánok, nem rendelkeznek tartállyal, a folyadékot cseppentve lehet a kazánba juttatni, így pár slukk
    Drip tip: régebben a drip porlasztók széles szipkáját nevezték így (mert a drip tipben elég széles a luk, hogy ezen keresztül is lehessen cseppenteni közvetlenül a kazánba), manapság a legtöbb szipkát már így nevezik
    Kanthal: az ellenállás huzal egyik fajtája
    (B)Buttom top:(/B) az akkumulátorok azon típusa, melynél a pozitív oldalon kis kidudorodás látható
    Flat top:
    az akkumulátorok azon típusa, melynek a pozitív fele is teljesen sima
    Variálható feszültségű (VV): röviden varivolt. Az ilyen készülékekben gomb vagy tekerő segítségével állíthatjuk meg a kívánt üzemeltetési feszültséget.
    Variálható teljesítményű (VW): röviden variwatt. Az ilyen készülékeken nyomógomb segítségével állíthatjuk be a kívánt teljesítményt, így az elektronika ehhez és a porlasztó ellenállásához igazítja a feszültséget.

    ***Üzletek, webshop-ok***

    Magyar webshop-ok, üzletek:

    Ecigimester
    Üzlet jellege: webshop, bolt
    Választék nagysága: közepes
    E-Liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó

    Ecigi Online
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: közepes
    E-Liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó

    Eliquid Online Shop
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: közepes
    E-liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó

    e-Vapor
    Üzlet jellege: webshop, bolt
    Választék nagysága: közepes
    e-Liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó, profi

    SBcig
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: közepes
    E-liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: haladó, profi

    Vape42
    Üzlet jellege: webshop, bolt
    Választék nagysága: nagy
    e-Liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó, profi

    Vaporp.me
    Üzlet jellege: webshop, bolt
    Választék nagysága: alacsony
    E-liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő

    Külföldi webshop-ok:

    FastTech
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: hatalmas
    E-liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kedő, haladó, profi

    Healthcabin
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: nagy
    E-liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kedő, haladó, profi

    [ Módosította: radi8tor ]

    Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

  • ktomcat

    senior tag

    Galaxy Ace S5830I/M/C

    Előszó

    A Samsung által kiadott Galaxy ACE-I típus, úgy került be a köztudatba, hogy a szolgáltatók nagy százaléka ACE típusként adta a felhasználóknak. Erre csak akkor döbbenünk rá, amikor érzékeljük, hogy a telefonon nem futnak a grafikus processzort igénylő alkalmazások, vagy amikor elkezdünk utána nézni a memória tárhely problémánknak. Az első-első hozzászólásért köszönet quailstorm-nak, ő volt az első aki el tudott minket szakítani a sima ace topicjától, átláthatóbbá téve a telefonunkhoz szükséges dolgokat.

    Specifikáció

    Processzor típusa: SoC/CPU: Broadcom BCM21553
    Processzor sebessége: 832 Mhz
    GPU: Integrált (A processzor végzi a grafikus számolásokat)
    RAM: 278 MB
    Belső memória: 158 MB
    Memóriakártya típusa: microSD (max. 32 GB)
    Operációs rendszer: Android 2.3.6
    Kijelző mérete: 3.5"
    Kijelző felbontása: 320 x 480 pixel
    Kijelző típusa: Kapacitív TFT
    Egyéb kijelző tulajdonságok: 16 millió színárnyalat
    Hátlapi kamera felbontása: 5 MPx
    Hátlapi kamera maximális felbontása: 2592 x 1944 pixel
    Akkumulátor kapacitás: 1350 mAh
    Hosszúság: 112.4 mm
    Szélesség: 59.9 mm
    Vastagság: 11.5 mm
    Súly: 113 g

    A doboz tartalma

    Töltő, USB kábel, (általában) 2 gigás micro sd kártya, (a jobb helyeken) füles

    Alapok

    A telefonhoz szükséges drivereket a KIES tartalmazza, de a program önmagában hasztalan számunkra, úgyhogy miután felismerte a gép a telefont, akár lehet törölni is. Aki kies nélkül szeretné megoldani, azoknak Itt van a driver csupaszon.
    A telefon frissítéséhez Odin nélkülözhetetlen, szinte Mindig vissza kell térnünk a gyári operációs rendszerhez, amennyiben romolásra hajtjuk a fejünket. Kell hozzá még egy PDA.tar amit majd betallózunk. Fontos megjegyezni, hogy ennél a megoldásnál a legközelebbi telepítés során nem fog látszódni a telepítő képernyő, ez nem gond, mert ugyanúgy tovább lehet menni majd a következő menüpontra a felfelé gombbal. Személy szerint 4 fájlos vodafonos gyárit szoktam feltenni, innen, a többi szolgáltatóét is le lehet szedni.
    Használata:
    Csomagoljuk ki az Odint, majd tegyük be egy mappába a hozzátartozó fájlokkal (pda.tar,cooperve_0623.pit). Ezek után indítsuk el, majd tallózzuk be a fájlokat a következőképpen:

    Aki a 4 fájlosat használja az jelen esetben azt a 4 fájlt a nevükben megegyező menüpontokba töltse be.
    Következő lépés a telefon Download-ba állítása. Kapcsoljuk ki (lehetőleg 100%os töltöttséggel csináljuk) a telefont. A power+hangfel+hangle gombok egy időben való nyomva tartásával indítsuk el, ekkor elő jön egy menü, amelyet a hangerőfel gombbal tudunk átlépni. Kiírja a készülék h downloading, most lehet csatlakoztatni a gépen már futó Odinhoz és ekkor kiírja a program h Added, Detected. Fontos h a telefont a gép már "ismerje" tehát a driverek fennléte. Ez a művelet normál esetben 48~57mp-ig tart, majd automatikusan újraindul a telefon és betölt a gyári operációs rendszer. Ez a főleg akkor hasznos, hogy ha már egy főzött romot feltettünk és valami ok miatt vissza kell küldenünk a szervizbe, a gyári rendszerrel, a garancia is helyreáll.

    Recovery

    Ahogy a mellékelt ábra is mutatja, a telefont a hangerő fel+bekapcs+home gombbal lehet elérni. Alapvetően egy e3as recovery (narancssárga) fogad minket.
    Clockworkmod: Innen szedjük le a ClockWorkRec5830i.zip nevű fáljt, majd tegyük fel az sd kártya gyökerébe. E3 recoveryből apply update from sdcard és itt keressük ki az előbb megadott fájlt. Miután végeztünk egy CWM recovery (citromsárga) fogad minket. Fontos, hogy ezt a recoveryt minden alkalommal fel kell telepíteni (amennyiben nem Cyanogenmodot használsz).

    Rootolás

    Akik mostanában frissítették a gyári rendszert, azoknak Nagy valószínűséggel nem fog működni, ezért javasolt a fentebb említett Odinos megoldással feltenni valamelyiket.
    Innen töltsük le az update.zip-et, majd helyezzük az sd kártyára. Kapcsoljuk ki a telefont. Lépjünk be a CWM recovery-be és itt install zip from sdcard majd válasszuk ki az update.zip-et. Indítsuk újra a telefont (reboot system now) és amennyiben az alkalmazások között megjelent egy superuser ikon, akkor sikerrel jártunk. Amennyiben nem, még annyit meglehet próbálni a CWM recoveryben, hogy a mounts and storage-ban a system, data partíciókat mountoljuk (ami mountolva van, az unmountra változik). Ha így sem sikerül akkor valószínűleg már a frissített gyári van a telefonon.
    Aki nem szeretne megválni a gyári rendszertől és a memóriabővítést sem vállalja be, annak eztután egy listát tudok javasolni, amely megmondja hogy mely alkalmazások törölhetőek a rendszerből (Óvatosan!).

    Alkalmazások

    Adfree (root*) -->reklám eltávolító
    Advanced Mobile Care --> rendszerkarbantartó
    BatteryCalibration (root*) --> Akksikarbantartó
    ES File Explorer --> Fájlkezelő
    Galaxy Toolbox (root*) --> IMEI mentést feltétlenül készítsünk vele, mert vannak esetek amikor elszállhat
    NoFrills CPU control (root*) --> Processzor kezelő
    Titanium backup (root*) --> Nagyon fontos eleme egy rendszernek, alkalmazásokat lehet lementeni vele a tárolt adataikkal együtt. Aki akarja megveszi aki nem, megoldja.
    *= Rootolás szükséges

    Memóriabővítés

    Először is le kell szögeznem, hogy a gyári rendszereken ez nem működik, ehhez init.d támogatással rendelkező Romot kell feltennünk (a főzött romok szinte mindegyike támogatja ezt). Másodszor az sd kártyán kell létrehoznunk a partíciót. Javasolt CWM recoveryből, mert ha gépről csináljuk előfordulhat, hogy az adott rendszer nem ismeri fel a partíciót.
    Lépései: CWM recovery/Advanced/Partition SD Card/ És itt az első pontban a partíció méretét adhatjuk meg, a másodikban a swap méretét (ez utóbbi függ a kerneltől is h használja e, vagy sem). Ezután Teljesen leformázza az sd kártyát. Miután végzett, indítsuk újra vagy vegyük ki az sd kártyát és nézzük meg gépen, hogy valóban annyival lett e kevesebb a windows által látott sd mérete, mint amilyen értékeket megadtunk az előbb.
    Az aktiválására három lehetőség van:
    Link2SD
    Cronmod_Unofficial-By Stryke
    Data2sd Ez utóbbinál előfordulhat, hogy a gps néha nem működik, ezt cwm recoveryből lehet orvosolni úgy, hogy a mounts and storageban mountoljuk a system/data/sdext nevűt partíciókat.
    Az utóbbi két script telepítésének a menete: Lehetőleg újonnan telepített rendszer felállása után lépjünk be a CWM recoverybe. Ellenőrizzük le a mounts and storageben, hogy a system és a data mountolva van e, majd instalállhatjuk (Install zip from sd) is a kiválasztott scriptünket. Miután végzett indítsuk újra a telefont, amennyiben sikerült a boot idő meghosszabbodik (gyári alapú romok esetén) és Legegyszerűbben a TitaniumBackuppal tudjuk leellenőrözni, hogy sikerült-e, a kezdőképernyőjén 4 meghajtó lesz alul.

    Főzött romok

    Gyári alapú romok: A telepítés menete szinte mindegyiknél ugyanaz, azért nem árt utána nézni az adott rom linkjén, biztos ami biztos.

    Listázva (a sorrend nem számít):
    Simplicity
    Jillie Bean
    Super Ice Droid
    Razodroid
    SGS 3 V6.0
    SGS 3 Ex-trim
    Evolution-X 4.2
    Excalibur v6.1
    Ace-i-Sure v.12.0.0
    Beats with Sense 4.0

    Cyanogenmod 7.2 alapú romok:
    FIGYELEM! Ez esetben a telepítés más módszerrel történik, még instalállás előtt fel kell tenni a lentebb említett CM 7.2 Specific Basic kernelt, hogy minden (eddig működő) funkciója működjön.
    Cyanogenmod 7.2 alap
    Reincarnation 1.1
    MIUI ROM
    Lewa Rom
    Jelly Bread
    Miracle rom
    Ginger DX
    Revolution ultimate
    (A post készítéséig a legfrissebb cm az rc4 amely már szinte bugmentes és napi használatra alkalmas, de nem mindegyik romot frissítették rc4re eddig [2013.08.19] Legfrissebb infók itt.

    Kernelek

    Gyári alapú:
    Rafael baugis valamint a hozzátartozó skydrive
    ThunderKernel
    Cyanogenmod alapú:
    Cyanogenmod 7.2 Specific basic kernel
    Cyanus_cooperve
    ThunderKernel
    Hells Fusion

    [ Szerkesztve ]

    Redmi Note 11 Pro eladó

  • SkyS1gn

    félisten

    Battlefield 4

    A Battlefield sorozat következő része!

    Megjelenés: 2013 Október 29.
    Műfaj: First-Person Shooter
    Kiadó: Electronic Arts
    Fejlesztő: DICE (Digital Illusions CE)
    Platformok: PC, Xbox 360, PS3, PS4, Xbox One

    BÉTA

    Idő: October 1 – October 15
    Hossz: 2 hét
    Játékmód: Conquest
    Platforms: PC, PS3, Xbox 360

    A Battlefield 4 életre keltéséért a Frostbite 3-as motor felel, mely a felturbózott Frostbite 2 motor utódja.

    A játék jelenleg előrendelhető az Originen 2 formában és külön üzletekben is.

    Origin előrendelés, tartalmak:

    Standard Edition:
    -BATTLEFIELD 4™ BASE GAME
    -BATTLEFIELD 4™ CHINA RISING EXPANSION PACK

    Digital Deluxe:
    -BATTLEFIELD 4™ BASE GAME
    -BATTLEFIELD 4™ CHINA RISING EXPANSION PACK
    -ACCESS TO THE EXCLUSIVE BATTLEFIELD 4™ BETA
    -BONUS IN-GAME CONTENT

    Minden Battlefield 4 előrendelőnek jár a China Rising DLC mely a megjelenés után lesz kapható:

    -4 új pálya Kína témában
    -új járművek
    -hi-tech felszerelések

    Singleplayer pályák:
    -Fishing in Baku

    -Angry Sea

    Multiplayer pályák:
    Siege of Shanghai

    Paracel Storm

    Fícsörök:
    - 64 játékos PS4, Xbox One, PC megerősítve, next-gen konzolokon 60FPS
    - Spectator mód minden platformon, 1st person, 3rd person, free cam funcióval melyben 5 kamerát egyenként lehet elhelyezni
    - Spectator módban kikapcsolható HUD cinematic videókhoz
    - USMC, Orosz, Kína frakciók
    - Levolution: használható eszközök, liftek, útlezáró tüskék, dinamikusan változó pályák...stb
    - C4 újra a recon kaszt eszköze
    - motion ball visszatér a recon kasztnál
    - 5 fős squadok
    - A Commander mód nem foglal a szerveren slotot, ahogy a spectator sem
    - Rombolás ezerrel, a felhőkarcolót a játékosok robbantják fel valós időben, nem scriptelt (Gondolom úgy érti hogy maga az összedőlés persze előre le van rendezve, de a játékos indíthatja el)
    - Vízben lehet pisztojt használni és búvárkodni is
    - A vízben sprintelve gyorsabban úszunk
    - Zöld és piros lézer fegyverekre
    - A Commander képességei az éppen elfoglalt pontoktól függenek
    - Amikor a felhőkarcoló összedől a por miatt csökken a látótávolság, az egész pályán kihat a hullámokra
    - Késelésnél lehet hárítani
    - A liftben van zene!
    - A pálya életszerűbbnek tűnik. A fém detektorokkal, kapukkal, tűzoltó készülékekkel interakcióba léphetünk
    - A defibrillátort minden használat előtt fel kell tölteni
    - A jármű disabling át le dolgozva, mostantól számít a jármű melyik részét lőttük
    - A squad leader saját coomo rose-t kap
    - Testreszabható pisztolyok
    - commander szavazással leváltható lesz
    - VOIP támogatás PC-n
    - Helikopterben 42 rakéta maximum, egyszerre 14et lőhet
    - Helikopter gunnernél 60lőszer max, egyszerre 30at lőhet
    - Járőrhajó 60lőszer, egyszerre 30at lőhet
    - Main Battle tanknál 5 főlöveg lőszer van
    - AC-130 Gunshipnek limitált lőszere van
    - Snipereknek lehetőségük lesz lemérni a távolságot 'V' gombbal
    - Assault kasztnak mostantól lesz egy kissebb medpackja is, "túlélő kit" amelyet használva azonnal gyógyít egy bizonyos %-ot
    - ugyannez support kasztnál is, egy kissebb, limitált lőszert újratöltő csomagja is lesz
    - spectator módban játékosok közötti váltás F1,F2,F3,F4 gombokkal
    - rombolhatatlan tüskék bizonyos helyeken melyek megakadályozzák a tankokat az áthaladásban, ezeket lehet ki-be kapcsolni egy kis konzollal a tüskék mellett
    - a Commander dobhat lőszeres csomagokat melyek újratöltik a járműveket
    - jármű löszerújratöltő állomások úgyszintén találhatóak
    - Supression effekt csak LMG-kkel és sniper puskákkal szemben, távolságtól függően
    - 4fajta gránát: sima M67,füst, vakító és gyújtógránát
    - spectátor módban játékos statisztikák kijelzése
    - snipereknek variálhatják a nagyítást távcsőbe nézve
    - kerekeket nem lehet kilőni járműveknél
    - GUNSHIP ABOVE figyelmeztetés a játékosoknak amikor a commander behívja
    - Battlepack megjelenése, melyek fejlődéssel oldhatók fel
    - BF3-al ellentétben rengetek fegyver camo lesz elérhető
    - tutorial mód/gyakorlás mód járművekhez
    - commander módba egy úgymond "kapun" lehet majd bejutni, el kell érned bizonyos pontokat hozzá
    - spawnképernyő nem statikus lesz mint 3-ban hanem dinamikusan commander szerű nézetből látod a dolgokat és lehet kattintással spawnolni a pályán
    - jobb battlelog integráció konzoloknál
    - víz dinamikusan reagál jűrmúvekre és eseményekre (felhőkarcoló leomlás)
    - commander eszközei: UAV, EMP UAV, jármű felderítés, gyalog felderítés, tomahawk rakéta, gunship hívható be attól függően mely pontokat birtokol csapatunk
    L--- Lőszer és élet ellátási csomagok, jűrművek dobhatók
    L--- squadonként kiadható parancsok, squadleaderek ezeket elfogadhatják vagy elutasíthatják
    L--- commander fejlődési rendszer
    L--- squad leaderek leszavazhatják a rossz commandert
    L--- ha a squadok követik a commander utasításait, mindenki + pontot kap
    L--- commander behívhat zavarókat, UAV zavaró pl
    - a kezelőfelület kevésbé komplikált, kevesebb kattintás szükséges funkciók eléréséhet BF3-hoz képest
    - nincs ingame ölés mutató (BF3-ban felső sarok), csak egy rövid tájékoztatás a képernyő közepén (ez változhat, pre-alpha)
    - mozgás rendszer finomítva lett nagyban: kell egy kis idő mire eléred a teljes gyorsaságot sprinteléskor
    - irányadó kiáltások, az alap "enemy spotted" hang úgytűnik jelzi az irányt is a te pozíciódtól függően
    - ellenség spottolásakor a katona odamutat a kezével, mely egy kis időbe tellik, ezzel elkerülve a folyamatos q-nyomogatást, több ellenség spottolható egyszerre
    - a létrán mászás gyorsabb lett
    - skill alapján való matchmaking
    - nincs KÉK SZŰRŐ, ingame UI sokkal természetesebb
    - ingame HUD gyorsgombokat mutat a különböző gadgetekhez, attachmentekhez a képernyő alján középen
    - spawnoláskor élő képet kapsz a spawnpontról, legyen az squadtárs, zászló, bázis, jármű...
    - golyók útja és a füst sokkal feltűnőbb, a gránátok repüléskor füstcsíkot húznak
    - animációs késelést egy ellentámadásba lehet átvinni 'F' gomb jó idejű lenyomásakor
    - átdolgozott 'vehicle disabled' rendszer, számít hol találjuk el a járművet
    - jármű testreszabhatóság/specializációk sokkal robusztusabbak BF3-hoz képest
    - hajóra szerelhető anti-air, anti-armor rakéták
    - frakciók szerinti fegyverek
    - pisztolyok testreszabhatók
    - több mint 1200 feloldható cucc 300 battlepackon keresztül, melyek meg is vásárolhatóak
    - engineer vihet egyszerre AT aknát és javítót is
    - squad tevékenységek/XP egy "field upgrade" csíkon növekednek, te választod ki a saját perk vonalad, nincs több squad perk
    - 2fajta perk vonal: támadó, védekező (késöbb ezek bővülhetnek)
    - ha a teljes squad meghal, a perkek nullázódnak
    - alapból mindenkire lehet spawnolni, SQ leader spawn szerveren állítható
    - Minden pályán lehet minden frakció, akár körönként változhat.
    - PC-n minden HUD elemet (minimap, stb) saját szájízünk szerint alakíthatunk, elhelyezhetjük máshol, nagyíthatjuk- kicsinyíthetjük.... :C
    - Nem lesznek éjszakai mapok.
    - Battlescreen nem működik PS3-on és Xbox 360-on
    - GEO Leaderboard: Térkép alapú ranglista, fegyverenként, járművenkénti, városonkénti, országonkénti szűkítés
    - Dinamikus időjárás
    - Xbox 360, PS3 statok átvihetők next-gen (Xbox One, PS4) konzolokra

    Hivatalos BF4 videók
    Battlefield 4: Official 17 Minutes "Fishing in Baku" Gameplay Reveal
    Battlefield 4: 60 Second TV Spot
    Battlefield 4: Official "Angry Sea" Single Player Gameplay Video
    Battlefield 4 -- E3 Multiplayer Gameplay -- Best Moments
    Battlefield 4: Official Commander Mode Trailer
    Battlefield 4: Official "Siege of Shanghai" Multiplayer Trailer
    Battlefield 4: Official Frostbite 3 Feature Video
    Battlefield 4: Official Battlelog Features Video
    Battlefield 4: Official "Paracel Storm" Multiplayer Trailer
    Battlefield 4: Official Premium Video

    Battlefield hírek:
    Battlefield.hu
    Battlefield0
    BF4Central
    Battlefield facebook
    Battlefield twitter
    Battlefield blog

    (módosítva: Cris99, 2013.06.13)

    [ Szerkesztve ]

    Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.

  • Lasy

    veterán

    HTC Desire X

    HTC Driver 3.0.0.007
    Desire_X_All-In-One_Kit_v3.0.rar
    Kell egy regisztráció a htcdev.com-ra
    Állítsuk be a készüléken ezeket:
    Beállítások -> Fejlesztői lehetőségek -> USB hibakeresés (pipáljuk ki)
    Beállítások -> Ki/be -> Gyors rendszerindítás (pipát szedjük ki)

    Maga a provival minden könnyen megy, de csak akkor ha a mappa nevében nincsen szóköz.

    Így néz ki a program:

    Amire szükségünk lesz:
    Első lépés a BOOTLOADER nyitás.
    kövessük az itteni leírást.
    ahol az ADB, és fastboot kell ott használd ezt!
    az Android SDK felesleges nincsen rá szükség!!!


    Sajnos nem nagyon találtam olyan megoldást, amit zárt bootloaderen meg lehetne oldani. :(

    Így szükséges a bootloader nyitás, ami garanciavesztéssel jár!
    A BOOTLOADER nyitás teljes wipe-ot is jelent,tehát minden adatot töröl!

    [ Szerkesztve ]

    +36702778032

  • csakb

    őstag

    A topik egy LOGOUT blogbejegyzés hozzászólásaiból nőtte ki magát. Az eredeti bejegyzést, és a hozzá kapcsolódó több ezer hozzászólást itt találod: Az elektromos cigaretta, avagy az Ecigi.

    Az itteni leíráson és a fenti cikken kívül érdemes végigböngészni az ECF-en felhalmozott tudásanyagot is: Útmutatók, leírások, Alapok kezdőknek.

    ***GY.I.K.***

    Mi az az elektromos cigaretta?
    Az elektromos cigaretta nem más, mint egy elektromos árammal működő eszköz, mellyel a dohányzás imitálására nyílik lehetőség.

    De hát ez nálunk be van tiltva!!!4!
    Nem, az elektromos cigaretta nincs betiltva! 2013. július 1-től hatályos gyógyszertörvény alapján a nikotinos utántöltő folyadékok árusítása és azok előállítása tilos, azonban magát a készüléket használni nem. Ha érdekel az itthoni helyzet, hallgasd meg a hsz. végén található Zentai interjúkat.

    Miből áll az elektromos cigaretta?
    Az elektromos cigaretta legnagyobb része az akkutest (avagy maga a készülék), melyhez közvetlenül csatlakozik egy porlasztó, melynek valamilyen formában része egy tartály, mely az utántöltő folyadékot (e-liquid) tárolja.

    Hogyan működik egy elektromos cigaretta?
    A működése rém egyszerű: az akkumulátor testen elhelyezett kapcsoló lenyomásával (vagy vákuumkapcsoló esetén a pusztán a cigaretta megszívásával) az akku a porlasztóban lévő fűtőszálat működésbe hozza, mely izzani kezd, így a szívással rájuttatott folyadékból gőz, vagyis pára képződik.

    Az utántöltő folyadékban van nikotin?
    Kapható nikotinos és nikotinmentes változat is.

    Ez nem káros az egészségre?
    Minden olyan dolog káros az egészségre, ami nem tiszta levegő, és lejut a tüdőbe, azonban ami fontos, hogy jóval kevésbé káros, mint a normál cigaretta, amely füstje 4000-féle vegyianyagot tartalmaz, és ebből kb. 400 bizonyítottan rákkeltő.

    Lehet tudni, mit tartalmaz az utántöltő folyadék?
    Persze, hogy lehet. A folyadékban az alábbi anyagok találhatóak: propilén-glikol (PG), növényi glicerin (VG), víz, aroma és opcionálisan nikotin.

    ***Készülékek***

    Készülékeknek nevezzük összefoglalva az összes olyan alkalmatosságot, mely képes rábírni egy elektromos cigaretta porlasztót, hogy gőzt préseljen ki magából.

    Cigaretta formájú készülékek
    A legegyszerűbb, legkönnyebb és rendszerint legolcsóbb e-cigaretta akkumulátorok. Minden esetben beépített akkumulátorral rendelkeznek, létezik belőlük nyomógombos és vákuumkapcsolós változat. Akkumulátoruk kapacitása meglehetősen kicsi, tipikusan 90-340 mAh. Méretük és teljesítményük miatt normál ellenállású vatelines integrált, vagy külön erre a méretre gyártott tankpatronok használata javasolt.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Joye 510
    - eRoll
    Nem ajánlott termékek a kategóriából:
    - vaterás és aluljárókban kapható olcsó vackok (e-Health és népi zenekara)
    - Green Smoke
    - Super 808 (a csatlakozója „kiment a divatból”)

    eGo méretű akkumulátorok
    A manapság legelterjedtebb e-cigaretta típusok. Általában beépített akkumulátorral rendelkeznek (de létezik belőlük cserélhető akkus is) és a nyomógombos kivitel a gyakoribb (de fellelhető még vákuumkapcsolós változat is). Kapacitásuk általában 650-1300 mAh-ig terjed. A normál, szabályozatlan, vagy 3,7 V-ra stabilizált feszültségű változat mellett egyre népszerűbbek a változtatható feszültségű és/vagy teljesítményű akkumulátorok. Napjaink legnépszerűbb porlasztói mind méretben, mind teljesítményben ezekre az eszközökre lettek kifejlesztve, így ezekhez a készülékekhez szinte bármely kategóriából találunk hozzá passzoló gőzképző eszközt.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - eGo-C Twist
    - eGo Spinner (Spin)
    - iTaste VV
    - szabályozatlan/stabilizált eGo akkumulátor (kizárólag nagyon kezdőknek, az ára miatt!)

    Nem ajánlott termékek a kategóriából:
    - F1
    - eGo VV

    Mod készülékek
    Az elektromos cigaretta csúcsát jelentő készülékek, méretük azonban egy kezdő számára riasztó lehet. Általában cserélhető akkumulátorral rendelkeznek, kizárólag kapcsolóval működtethető változat létezik belőlük. Alapvetően megkülönböztetünk mechanikus (elektronikával nem rendelkező) és VV/VW (elektronikával felszerelt) változatokat.

    Teljesítményüket minden esetben az általunk behelyezett akkumulátor határozza meg, éppen ezért fontos a készülék típusához illeszkedő és megfelelő minőségű akkumulátor beszerzése. A komoly méret mellé természetesen komoly teljesítmény is társul, bizonyos porlasztók kizárólag ezeken a készülékeken teljesítenek jól. Szinte az összes forgalomban lévő porlasztóval kompatibilisek akár teljesítmény akár méret szempontjából.

    A készüléktestek általában rozsdamentes acélból (SS, stainless steel), vagy krómozott bronz anyagból készülnek, ritkábban alumíniumból, vagy fából. Az SS változatok általában valamivel drágábbak, de érdemes ilyen készüléket választani, mert anyagukban és küllemükben is tartósabbak.

    Elektromos pipák
    Az elektromos pipák fából készült, általában pipaalakot formáló testtel, szabványos (leggyakrabban 510-es) csatlakozóval ellátott mechanikus modkészülékek. Bármilyen, szabványos csatlakozóval ellátott patron, kazán használható rajtuk.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Vamo v2/v3
    - Sigelei Zmax
    - eVic
    - Etna
    - Mechanikus modok legtöbbje

    Mod készülékek akkumulátorai és töltői

    A cserélhető akkumulátoros modkészülékekben szinte kizárólag szabványos, hengeres alakú, 3,7 V névleges feszültségű Li-ion akkumulátorokat használnak. Ezen akkukból jelenleg hatalmas méret- és kapacitásválaszték van a piacon. Az elektromos cigarettákban a 18650, 18350, 18500, 16340, 14650, 14500, 14250 méretkódú típusok a legelterjedtebbek. A méretkód első két számjegye az akku átmérőjét, a többi a hosszát jelöli. Pl. a 18650 18 mm átmérőt és 650 mm hosszt jelent. A nagyobb méret tipikusan nagyobb kapacitással is párosul. Érdemes az e-cigi boltokban kapható akkumulátorok közül, vagy a fórumokban ajánlott típusokból választani, ezek biztosan alkalmasak a mi céljainkra.

    A védett akkumulátorokon található egy rövidzárlat- és túlmerítés/túltöltés-védelmet biztosító elektronika is. Ez az akku biztonságos használatát nagyban elősegíti, azonban jelentős plusz belső ellenállást, így elektromos cigarettában való használat során, adott esetben érezhető teljesítményvesztést is jelent.

    A Li-ion akkuk töltéséhez erre alkalmas töltőt kell használni. Általános szabály, hogy a biztonságon nem érdemes spórolni, Inkább vegyünk egy drágább, de megbízhatóbb, védelemmel ellátott szerkezetet (tipp: Xtar, Nitecore, Trustfire, Soshine stb.) megbízható boltból, mint kicióccó hulladékot Vateráról.

    További információkért mindenképp érdemes elolvasni Blackiex írását: Szabványos Li-ion akkumulátor típusok és jellemzőik.

    ***Porlasztók***

    A porlasztók azoknak a termékeknek az összefoglaló nevét takarja, melyek egy megfelelő készülékre csatlakoztatva alkalmasak az e-liquid elpárologtatására és ezzel egyidejűleg gőz, illetve pára képzésére.

    Vatelines integrált patronok, tankok
    A vatelines integrált patronok lényegében e legegyszerűbb porlasztók közé tartoznak mind működési elv, mind felhasználási forma, mind használhatóság szempontjából. A patron lényegében egy vékony fém hüvely, ebben helyezkedik el az üvegszál és az ellenállás huzal, mely a vatelinben tárolt folyadékot párologtatja. Ezeknek a patronoknak a kapacitása viszonylag kicsi, felújításuk, tisztításuk nem lehetséges (legalábbis nagyon körülményes), a kazánrész használattól függően 1-2 héten belül elhasználódik, égett ízt ad, ezek után többé nem használható. Előnyük az alacsony ár, jó ízvisszaadás, megfelelő gőzképzés, könnyű kezelhetőség, hátrányuk az alacsony kapacitás és az egyszer használhatóság.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Magnum .44
    - The Ressurector
    - Boge
    - Smoke
    - Kanger Horizontal

    Nem ajánlott termékek a kategóriából:
    -

    Üvegszálas integrált patronok
    Az ilyen típusú patronok legtöbbje szintén egyszerűen használható, akár kezdők számára is könnyen beüzemelhető. A patron tartályában lévő folyadék direkt módon érintkezik az üvegszállal, mely a folyadékot párologtatja. Ezek a patronok nem egyszer használatosak, a kazán rész elhasználódása esetén több ízben tisztítható, végső elhasználódás esetén pedig kizárólag a kazán fej cseréjre, gyakorlottabb felhasználók esetén felújítására, van szükség. Előnyük a könnyű használat, viszonylag alacsony ár, hosszabb távú biztos működés, egyszerű tisztítás és olcsó felújítási költség. Hátrányuk igazából nincs.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Helix v3 (Halmizer Evoltion, Redux, E-Turbo v3)
    - Mini Nova, Vivi Nova
    - VapeOnly BCC
    - EvoD-c

    Nem ajánlott termékek a kategóriából:
    -

    Tank rendszerű porlasztók
    Tank kazánból is elég sok félét készítettek már az idők során, főleg az integrált patronok térhódítása előtt voltak népszerűek. Általában elmondható, hogy három jól elkülönült részre bonthatóak fel: van maga a kazán, egy un. tank patron, ami a folyadékot tárolja (és látja el a szipka szerepét), a kettő között egy levezető rész, amely biztosítja a folyadék áramlását a kazánrész felé. Előnyük az egyszerű beüzemelés, a jó íz és füstképzés. Hátrányuk a – viszonylag – alacsony kapacitás, valamint a legtöbb estben a felújítás lehetőségének teljes hiánya. Amennyiben a kazánrész elhasználódott, ennek cseréjével lehet újra üzembe helyezni a porlasztót, azonban ezek az integrált patronok kazánfejének többszörösébe kerülhetnek, éppen ezért fenntartásuk költségesebb. Talán épp e miatt manapság már kimentek a divatból, ez alól kivételt képeznek a cigaretta formájú szettek, melyek a mai napig használják ezt a rendszert, valószínűleg épp az egyszerű kezelhetőség miatt.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Vision Eternity (hibrid, tank és drip porlasztó is egyben)
    - eRoll tankpatron
    - Joye 510 tankpatron
    - IMIST II (ha valaki végképp ki szeretné próbálni a tankos rendszert)

    Nem ajánlott termékek a kategóriából:
    -

    Felújítható porlasztók, RBA
    A felújítható porlasztók száma szinte végtelen mind működési elvben, árban, használat egyszerűségében vagy bonyolultságában, ízvisszaadásban. Közös jellemzőjük azonban, hogy alapvetően nincs bennük eldobható alkatrész, rendszerint fémből épülnek fel, maga kazánrész is felújítható, azonban ez, vagy csak maga a beüzemelés kellő gyakorlatot igényel. Előnyük mindenképp a tartósság, általában a többi porlasztóhoz képest jobb íz visszaadás, komolyabb gőzképzés. Hátrányuk az adott esetben jóval magasabb ár, és hogy gyakorlat híján még az első beüzemelés is gondot okozhat.

    RBA dripkazánok
    Ezek a legegyszerűbb, és legolcsóbb felújítható kazánok. Beüzemelésükhöz általában csak üvegszálfonatra és ellenálláshuzalra van szükségünk. Folyadéktároló kapacitásuk minimális (általában 5-15 csepp), tartály híján általában a hosszabbra hagyott üvegszál fonat szolgál a rácseppentett liquid átmeneti tárolására.

    Masnis-vatelines
    Ezekben az eszközökben a kazántér felett elhelyezett, vatelinnel tömött tartály szolgál a folyadék tárolására. Tárolókapacitásuk a méretüktől függően 2-4 ml. A vatelinből a nagyobb kapillárishatású üvegszál masni szállítja a levest az ellenállástekercshez, a keletkező pára a vatelintartály közepén, vagy oldalán futó csövön, légjáraton keresztül távozik a kazánból. Az ilyen szerkezet előnye, hogy kevésbé hajlamos folyásra, szivárgásra, mint a tartályos patronok többsége, valamint a keletkező gőz a távozása előtt viszonylag nagy felületen érintkezik a folyadékkal átitatott vatelinnel is, így intenzívebb ízélményben lehet részünk.

    Genesis
    A haladó felhasználók körében népszerű kazántípus. Az alul elhelyezkedő, 2-5 ml kapacitású folyadéktartályból általában egy fémszövetből sodort, gázlánggal eloxidált felületű cső szállítja a levest a kazántérbe. Az ellenállástekercset a fémszövetcső felső végére kell elkészíteni. A kazán gőzképzése, ízvisszaadása, torokhatása széles skálán finomhangolható a tekercs paramétereinek változtatásával, ám ehhez mindenképp sok türelem, és gyakorlat szükséges.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Phoenix klón (üvegszálas dripkazán)
    - Dripper SS RBA (üvegszálas dripkazán)
    - Vision Eternity (hibrid, tank és drip porlasztó is egyben)
    - Stuka FV (masnis-vatelinesként és tankrendszerűként is használható)

    Nem ajánlott termékek a kategóriában:
    -

    ***Hazai termékek, gyártók***

    Stuka (Sanca-féle tuti kazán)
    A magyar fórumokon Sanca néven megtalálható felhasználó által, megrendelésre készített, felújítható kazáncsalád. A tankos, masnis-vatelines és dripkazánként is beüzemelhető típusok népszerűek a remek ár/érték arányuk miatt.

    QZI Mods
    Prémium minőségű, rozsdamentes acélból készült mechanikus modokat és RBA-kat készítő hazai gyártó. Termékeik webshopokban is megtalálhatóak, de egyedi megrendelésre is dolgoznak. Honlap: [link].

    Nico
    Strapabíró, de mégis esztétikus, kedvező árú, rozsdamentes acél mechanikus modokat készít egyedi megrendelésre, akár egyedi igények alapján. A legnépszerűbb típusa a talpkapcsolós, és FET-es oldalsó kapcsolós változatban is rendelhető N-Storm. A hazai fórumokon Nico felhasználónévvel található meg.

    Moon/NGP
    Kis szériában, általában alumíniumból, egyedileg gyártott, komplett készülékek, kedvező áron. Honlap: [link1], [link2].

    Lorr
    Mechanikus, nagy áramterheléseket elviselő minőségi kábelezéssel és erősített 510-es csatlakozóval ellátott pipamodokat készít fából, egyedi megrendelésre. A készítő a hazai fórumokon Lorr felhasználónévvel található meg. Facebook-profil: [link].

    ***E-liquidek***

    E-liquidnek nevezik az e-cigaretta utántöltő folyadékát. Számtalan ízben és márkában léteznek, vannak dohányra hajazók, gyümölcsös és egészen extrém ízű folyadékok a piacon. Azt azonban mindenképp meg kell jegyezni, hogy bár a dohányos folyadékok állnak legközelebb a valódi cigaretta ízéhez, sosem fogunk olyat találni, amely maximálisan „pótolja” az égetett dohányt. A több száz féle ízből mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy melyek azok, amiket hosszú távon, vagy akár csak alkalmanként fogyasztani szeretne. Összetételét tekintve a három legalapvetőbb alapanyag a Propilén Glikol (PG), növényi Glicerin (VG) és az aroma. Általánosan elmondható, hogy a VG felel a füstért, a PG jobban kihozza az ízeket, azonban magában mindkettő egy színtelen, szagtalan, ízetlen folyadék, ezért van szükség aromák hozzáadására. A fentiekből kiindulva megkülönböztetünk egyensúly (50-50% PG-VG), füstbajnok (VG többletű) és ízbajnok (PG többletű) folyadékokat. Nincs általános szabály, hogy melyik a jobb, kinek ez, kinek az, a kereskedelmi forgalomban kapható e-liqudek többsége füstbajnok vagy egyensúly. A fenti összetevőkön kívül a folyadékot szokták hígítani vízzel, illetve nikotinos utántöltő folyadék esetén természetesen a folyadék tartalmaz nikotint is.

    A nikotinos folyadékok esetében az erősséget mg/ml-ben adják meg a gyártók, a legelterjedtebb skála a 0-6-12-18-as osztás. A 0-ás értelemszerűen a nikotinmentes, a 6 mg-os nagyságrendileg az ultra light cigaretta megfelelője, míg a 12 mg-os a light, a 18 mg-os pedig a normál, vagyis erős változat, de sokban befolyásolja a megfelelő erősség kiválasztását a korábban elfogyasztott napi cigaretta mennyisége is.
    A készen vásárolt folyadékok mellett lehetőség van saját előállításra is. Ebben az esetben az alapanyagok beszerzését követően mi választhatjuk meg az alapfolyadék összetételét, illetve az aromák hozzáadásával az ízét. Ez a verzió szinte minden esetben jóval költségkímélőbb, mint a készen vásárolt termékek, azonban egy jól eltalált folyadék kikísérletezése sok türelmet, időt és sokszor elpocsékolt alapanyagot igényel. Mielőtt valaki saját keverésbe kezd, mindenképp tájékozódjon megfelelően a témában!

    Ajánlott e-liqudek:
    - Mystic Juice: [link]
    - Maximum Smoke: [link]
    - HELM(A) (Laca): [link]
    - Hangsen: [link]
    - Nosmoke (volt E-C): [link]
    - Herba Liquid: [link]
    - ECM, Valeo: [link]
    - FlavourTec: [link]

    Nem ajánlott e-liquidek:
    - bármely, ismeretlen összetételű folyadék

    Alaplé és aroma beszerzési helyek (a teljesség igénye nélkül)

    * Inawera: [link1], [link2]
    * Ecigi Online
    * HELMA (Laca)
    * Maximum Smoke
    * Vape42
    * Liberty Flights
    * Ecigwizard
    * Toscana Mall

    Aromagyártók, és rövidítéseik (a teljesség igénye nélkül)

    Atmos Lab
    BF, Baker Flavors
    Capella
    DV, Decadent Vapours
    FA, Flavour Art
    FW, Flavor West
    Hangsen
    HELM(A) (Laca)
    IW, Inawera
    MF, Maximum Flavour
    TDM, Tino D'Milano
    TPA, The Perfumers Apprentice
    Seedman
    WG, Wera Garden

    ***Szószedet***

    * Alaplé: az e-liquid fő alapanyaga, aroma nélkül. Propilén-glikol, növényi glicerin és víz változó arányú keveréke. Lehet nikotinos, illetve nikotinmentes is.

    * Analóg: hagyományos cigaretta.

    * Betérdelés: az akkumulátor, illetve a készüléktest és az elektronika belső ellenállása miatti teljesítményvesztés.

    * BCC, bottom coil clearomizer: alsó fűtőszálas patron. Előnye a hagyományos, felső kazános patronokhoz képest, hogy a kazán folyadékellátása normál használat esetén folyamatos, nem kell döntögetni, valamint némileg hűvösebb gőzt ad.

    * Bottom feeder: a drippelési élményt, és a nagy folyadékkapacitást egyesítő készülék. A liquidet egy tartályból tudjuk kis adagokban pumpálni a porlasztóba. Hazánkban is népszerű ilyen eszköz pl. a Vapage Vmod.

    * Button top: az akkumulátorok azon típusa, melynél a pozitív oldalon kis kidudorodás, gomb található.

    * Clearomizer: átlátszó folyadéktartállyal szerelt, általában üvegszálas integrált patron.

    * Cartomizer: vatelines integrált patron.

    * DC, dual coil: dupla fűtőszálas porlasztó. Az egy fűtőszálashoz képest tetemes a gőzképzésük, de használatukhoz nagy teljesítményű készülék javasolt.

    * DIY: do it yourself, csináld magad.

    * Drip porlasztók: un. cseppentős, kóstoló kazánok, nem rendelkeznek tartállyal, a folyadékot cseppentve lehet a kazánba juttatni, így pár slukk

    * Drip tip: régebben a drip porlasztók széles szipkáját nevezték így (mert a drip tipben elég széles a lyuk, hogy ezen keresztül is lehessen cseppenteni közvetlenül a kazánba), manapság a legtöbb szipkát már így nevezik.

    * Ekowool: speciális szövésű, nagyon tartós, és jó folyadékvezető képességű üvegszál fonat.

    * Elemi szál: az üvegszál fonat különálló, és roncsolódás nélkül tovább nem osztható legkisebb eleme. Ezekből a szálakból fonják, sodorják össze a kanócot.

    * Ellenálláshuzal: általában króm és nikkel ötvözetből készült, nagy elektromos ellenállású huzal. Az egyik nagy gyártó neve alapján a kanthal elnevezés is elterjedt. A porlasztókban az átfolyó áram felmelegíti a huzalból készült fűtőtekercset, ami elpárologtatja a valamilyen módon odajuttatott liquidet.

    * Egyensúly leves: 50% PG és 50% VG összetételű liquid.

    * Felújítás: a porlasztóban található folyadékszállító komponens (általában üvegszál fonat), és a köré tekert fűtőtekercs cseréje.

    * Fémszövet, acélszövet, mesh: vékony acélszálakból font, sűrű szövésű, finom szövet, pl. Genesis rendszerű kazánokban ilyen anyagból összesodort, és gázlánggal oxidált felületű szövetcső szállítja a liquidet a porlasztóba.

    * Flat top: az akkumulátorok azon típusa, melynek a pozitív fele is teljesen sima.

    * Füstbajnok leves: VG többletű (általában 60-80% VG) liquid.

    * HR: high resistance, nagy ellenállás.

    * HV: high voltage, nagy feszültség. Két (ritkábban akár több) akkuval üzemeltetett készülék, vagy ilyenhez használható kazán, porlasztó.

    * Ízbajnok leves: PG többletű (általában 60-80% PG) liquid.

    * Kanthal: l. ellenálláshuzal.

    * Kazán, porlasztó, atomizer: az elektromos cigaretta gőzképző komponense.

    * Klón: egy drága, ismert kazán, vagy modkészülék olcsóbb (legtöbbször kínai) másolata. A klónok az árukhoz képest általában meglepően jól teljesítenek, de minőségben, tartósságban gyakran elmaradnak az eredeti típustól.

    * LR: low resistance, alacsony ellenállás.

    * Mecha(nikus) mod: elektronika nélküli, cserélhető akkumulátoros készülék.

    * Multiméter: alapvetően ellenállás, feszültség és áram mérésére alkalmas műszer, a porlasztófelújításra, RBA használatra vállalkozó felhasználók egyik leghasznosabb segédeszköze. Hobbielektronikai és barkácsboltokban általában 1-2 e Ft-ért beszerezhetőek az egyszerűbb típusok.

    * PG, propilén-glikol, propylene glycol: színtelen, majdnem szagtalan, enyhén édeskés ízű, viszkózus, szerves folyadék. Az élelmiszergyártástól a dohányiparon át a gyógyszer- és kozmetikai iparig széles körben használt oldó-, hordozó- és nedvesítőszer. Az e-liquidekben az aromák jobb oldódását és a torokhatás növelését segítő egyik fő összetevő. Minden ellenkező híreszteléssel szemben nem mérgező vegyület, ám a fogyasztók kis százalékánál jellegzetes allergiás reakciókat válthat ki. Ilyen esetben a fogyasztása nem javasolt.

    * PT, pass-through: akkutöltés közben is használható készülék.

    * RBA (rebuildable atomizer): l.: felújítható kazán

    * Ribbon: lapos ellenállásszalag.

    * Segédtű: az üvegszálas porlasztók felújítása során használt segédeszköz, legtöbbször egy egyszerű, vékony gombostű. Az üvegszál fonatnak, masninak tartást tudunk adni a segédtűt hosszában átvezetve, vagy melléfogva, így a tekerés könnyebben elkészíthető az üvegszál körül.

    * SS, stainless steel: rozsdamentes acél.

    * Tankometer: az akkutest és a kazán/patron közé csavarozható műszer, amivel az izzítás közben a patronra eső feszültséget lehet mérni.

    * TH, torokhatás, throat hit: az elektromos cigaretta párájának/gőzének egyik jellemzője, a torok, garat tájékán tapasztalható kaparó, szúró, "ütős" érzés, amit sokan keresnek a cigarettafüstben. Az elektromos cigaretta párájában a nikotin, a meleg gőz, a propilén-glikol és fajtájától függően az aroma biztosíthatja a megfelelő torokhatást.

    * Üvegszál, silica wick: szilícium-dioxid alapú rostokból font, kiváló folyadékszállító képességű, hőálló kanóc.

    * VV, varivolt, változtatható feszültség, variable voltage: az ilyen készülékekben gomb vagy tekerő segítségével állíthatjuk meg a kívánt üzemeltetési feszültséget.

    * VW, variwatt, változtatható teljesítmény, variable wattage. Az ilyen készülékeken nyomógomb segítségével állíthatjuk be a kívánt teljesítményt, így az elektronika ehhez és a porlasztó ellenállásához igazítja a feszültséget.

    * Vatelin: vattaszerű tömőanyag, alapvetően textilipari termékekben, vagy szűrőberendezésekben használatos. Bizonyos elektromos cigaretta típusokban folyadéktárolásra szolgál.

    * VG, vegetable glycerin: növényi glicerin, az e-liquid egyik fő összetevője, leginkább a pára tömörségét, mennyiségét adja.

    * XLR, extra low resistance: extra kis ellenállású porlasztó.

    ***Üzletek, webshopok, a teljesség igénye nélkül***

    Magyar webshopok, üzletek:

    Ecigimester
    Üzlet jellege: webshop, bolt
    Választék nagysága: közepes
    E-Liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó

    Ecigi Online
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: közepes
    E-Liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó

    Maximum Smoke
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: közepes
    E-liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó

    e-Vapor
    Üzlet jellege: webshop, bolt
    Választék nagysága: közepes
    e-Liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó, profi

    SBcig
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: közepes
    E-liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: haladó, profi

    Vape42
    Üzlet jellege: webshop, bolt
    Választék nagysága: nagy
    e-Liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó, profi

    Vaporo
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: közepes
    E-liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó

    eCigi Futár
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: közepes
    E-liquid kapható-e: nem
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó, profi

    Favorit
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: kicsi
    E-liquid kapható-e: nem
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó, profi

    Oxy gain
    Üzlet jellege: webshop, bolt
    Választék nagysága: közepes
    E-liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő

    E.C.S
    Üzlet jellege: webshop, bolt
    Választék nagysága: közepes
    E-liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó

    Külföldi webshopok:

    FastTech
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: hatalmas
    E-liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó, profi

    Healthcabin
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: nagy
    E-liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó, profi

    ***Hazai fórumok, oldalak, blogok, érdekességek***

    Fórumok

    * Elektromos Cigaretta Fórum
    * Magyar eVaper Fórum
    * Ecigi Online

    Blogok

    * Vaper News
    * eVaper Info
    * Blackiex (hondapapi81) videócsatornája: [link]

    Egyesület

    Villanypára Egyesület: [link]

    Érdekességek

    * A Neston Rádió három részes, tanulságos riportsorozata Dr. Zentai Istvánnal az e-cigaretta hazai helyzetéről: [1. rész], [2. rész], [3. rész]; alternatív letöltési lehetőségek, ha a Soundcloud feltöltések már nem működnek: [1. rész], [2. rész], [3. rész]

    * Történetem: Az ecigi és én - az analógról elektromosra áttérők történetei első kézből: [link]

    [ Módosította: radi8tor ]

  • SkyS1gn

    félisten

    Battlefield 4

    Megjelenés: 2013 Október 29.
    Műfaj: First-Person Shooter
    Kiadó: Electronic Arts
    Fejlesztő: DICE (Digital Illusions CE)
    Platformok: PC, Xbox 360, PS3, PS4, Xbox One

    BÉTA

    Idő: Október 1 – Október 15
    Hossz: 2 hét
    Pálya: Siege of Shanghai
    Játékmód: Conquest
    Platformok: PC, PS3, Xbox 360

    A Battlefield 4 életre keltéséért a Frostbite 3-as motor felel, mely a felturbózott Frostbite 2 motor utódja.

    A játék jelenleg előrendelhető az Originen 2 formában illetve üzletekben Deluxe Edition és normál változatban.

    Origin előrendelés, tartalmak:

    Standard Edition:
    -BATTLEFIELD 4™ BASE GAME
    -BATTLEFIELD 4™ CHINA RISING EXPANSION PACK

    Digital Deluxe:
    -BATTLEFIELD 4™ BASE GAME
    -BATTLEFIELD 4™ CHINA RISING EXPANSION PACK
    -ACCESS TO THE EXCLUSIVE BATTLEFIELD 4™ BETA
    -BONUS IN-GAME CONTENT

    Minden Battlefield 4 előrendelőnek jár a China Rising DLC mely a megjelenés után lesz kapható:

    -4 új pálya Kína témában
    -új járművek
    -hi-tech felszerelések

    PRÉMIUM

    -Minden kiegészítőt 2 héttel hamarabb próbálhatnak ki a játékosok.
    -Egyedi testreszabási lehetőségek beleértve ruhák, festések, emblémák, dogtagek és még sok más.
    -Szerverre való csatlakozásnál előre sorolják az embert.
    -Új tartalom minden héten.
    -12 bónusz Battlefield 4 Battlepack
    -A Battlefield 4 Premiumunkat átvihetjük Xbox 360-ról Xbox One-ra, illetve Playstation 3-ról Playstation 4-re.

    DLC-k:
    -Secon Assault: 4 közönségkedvenc pálya újradolgozva a Frostbite 3 motor erejével
    -China Rising: A játékosok az óriási és fenséges kínai szárazföldön harcolhatnak majd a dominanciáért. Megjelenés: 2013. december.
    -Naval Strike: A kínai armadával megtapasztalhatjuk majd a dinamikus vízicsatákat. Megjelenés: 2014. tavasza.
    -Dragon's Teeth: Amerika visszavág ebben a városi harcokra koncentráló kiegészítőben. Megjelenés: 2014. nyara.
    -Final Stand: A harc elérkezik egy hősies befejezéshez. Megjelenés: szintén 2014. nyara.

    Singleplayer pályák:
    Fishing in Baku

    Angry Sea

    Multiplayer pályák:
    Siege of Shanghai

    Paracel Storm

    Fícsörök:
    - 64 játékos PS4, Xbox One, PC megerősítve, next-gen konzolokon 60FPS
    - Spectator mód minden platformon, 1st person, 3rd person, free cam funcióval melyben 5 kamerát egyenként lehet elhelyezni
    - Spectator módban kikapcsolható HUD cinematic videókhoz
    - USMC, Orosz, Kína frakciók
    - Levolution: használható pályaelemek, liftek, ajtók, lámpák, kapuk útlezáró tüskék, reagáló riasztók, fémdetekrotok, dinamikusan változó pályák, dinamikus időjárás...stb
    - Levolution nagyobb elemeit a játékosok indítják be: pl felhőkarcoló ledőlése, csatahajó szigetbe csapódása
    - C4 újra a recon kaszt eszköze
    - motion ball visszatér a recon kasztnál
    - 5 fős squadok
    - A Commander mód nem foglal a szerveren slotot, ahogy a spectator sem
    - Vízben lehet pisztojt használni és búvárkodni is
    - A vízben sprintelve gyorsabban úszunk
    - Zöld és piros lézer fegyverekre
    - A Commander képességei az éppen elfoglalt pontoktól függenek
    - Késelésnél lehet hárítani
    - A defibrillátort minden használat előtt fel kell tölteni
    - A jármű disabling át le dolgozva, mostantól számít a jármű melyik részét lőttük
    - A squad leader saját coomo rose-t kap
    - Testreszabható pisztolyok
    - commander szavazással leváltható lesz
    - VOIP támogatás PC-n
    - Helikopterben 42 rakéta maximum, egyszerre 14et lőhet
    - Helikopter gunnernél 60lőszer max, egyszerre 30at lőhet
    - Járőrhajó 60lőszer, egyszerre 30at lőhet
    - Main Battle tanknál 5 főlöveg lőszer van
    - AC-130 Gunshipnek limitált lőszere van
    - Snipereknek lehetőségük lesz lemérni a távolságot 'V' gombbal
    - Assault kasztnak mostantól lesz egy kissebb medpackja is, "túlélő kit" amelyet használva azonnal gyógyít egy bizonyos %-ot
    - ugyannez support kasztnál is, egy kissebb, limitált lőszert újratöltő csomagja is lesz
    - spectator módban játékosok közötti váltás F1,F2,F3,F4 gombokkal
    - a Commander dobhat lőszeres csomagokat melyek újratöltik a járműveket
    - Supression effekt megnövelve LMG-kkel és sniper puskákkal szemben, csökkentve más fegyverek ellen, közelharcban szinte teljesen kivéve
    - Supression ezentúl a célzást nehezíti random golyószórás helyett, így akár kontrollálható
    - 4fajta gránát: sima M67,füst, vakító és gyújtógránát
    - spectátor módban játékos statisztikák kijelzése
    - snipereknek variálhatják a nagyítást távcsőbe nézve
    - kerekeket nem lehet kilőni járműveknél
    - Battlepack megjelenése, melyek fejlődéssel oldhatók fel
    - BF3-al ellentétben rengetek fegyver camo lesz elérhető
    - tutorial mód/gyakorlás mód járművekhez
    - commander módba egy rostán keresztül lehet majd bejutni, függ a szinttől, továbbá squad leaderek pontozhatják az adott commandert
    - spawnképernyő nem statikus lesz mint 3-ban hanem dinamikusan commander szerű nézetből látod a dolgokat és lehet kattintással spawnolni a pályán
    - jobb battlelog integráció konzoloknál
    - víz dinamikusan reagál jűrmúvekre, szélre, törmelékre
    - commander eszközei: UAV, EMP UAV, jármű felderítés, gyalog felderítés, tomahawk rakéta, gunship, stb. hívható be attól függően mely pontokat birtokol csapatunk
    L--- Lőszer és élet ellátási csomagok, jűrművek dobhatók
    L--- squadonként kiadható parancsok, squadleaderek ezeket elfogadhatják vagy elutasíthatják
    L--- commander fejlődési rendszer
    L--- squad leaderek leszavazhatják a rossz commandert
    L--- ha a squadok követik a commander utasításait, mindenki + pontot kap
    L--- commander behívhat zavarókat, UAV zavaró pl
    - a kezelőfelület kevésbé komplikált, kevesebb kattintás szükséges funkciók eléréséhet BF3-hoz képest
    - mozgás rendszer finomítva lett: időbe tellik full sprit gyorsaság elérése, folyamatosabb animációk
    - irányadó kiáltások, az alap "enemy spotted" hang helyett már égtájak szerinti jelzéseket is kapunk
    - spottoláskor a katona odamutat a kezével, mely egy kis időbe tellik, ezzel elkerülve a folyamatos q-nyomogatást, több ellenség spottolható egyszerre
    - a létrán mászás gyorsabb lett
    - skill alapján való matchmaking
    - nincs KÉK SZŰRŐ, ingame UI sokkal természetesebb
    - ingame HUD gyorsgombokat mutat a különböző gadgetekhez, attachmentekhez a képernyő alján középen
    - spawnoláskor élő képet kapsz a spawnpontról, legyen az squadtárs, zászló, bázis, jármű...
    - golyók útja és a füst sokkal feltűnőbb, a gránátok repüléskor füstcsíkot húznak
    - animációs késelést egy ellentámadásba lehet átvinni 'F' gomb jó idejű lenyomásakor
    - átdolgozott 'vehicle disabled' rendszer, számít hol találjuk el a járművet
    - jármű testreszabhatóság/specializációk sokkal robusztusabbak BF3-hoz képest
    - hajóra szerelhető anti-air, anti-armor rakéták
    - frakciók szerinti fegyverek
    - pisztolyok testreszabhatók
    - több mint 1200 feloldható cucc 300 battlepackon keresztül, melyek meg is vásárolhatóak
    - engineer vihet egyszerre AT aknát és javítót is
    - squad tevékenységek/XP egy "field upgrade" csíkon növekednek, te választod ki a saját perk vonalad, nincs többé squad perk
    - több fajta perk vonal: támadó, védekező, lopakodó... stb.
    - ha a teljes squad meghal, a perkek nullázódnak
    - alapból mindenkire lehet spawnolni, SQ leader spawn szerveren állítható
    - Minden pályán lehet minden frakció, akár körönként változhat.
    - PC-n minden HUD elemet (minimap, stb) saját szájízünk szerint alakíthatunk, elhelyezhetjük máshol, nagyíthatjuk- kicsinyíthetjük.... :C
    - Nem lesznek éjszakai mapok.
    - Battlescreen nem működik PS3-on és Xbox 360-on
    - GEO Leaderboard: Térkép alapú ranglista, fegyverenként, járművenkénti, városonkénti, országonkénti szűkítés
    - Dinamikus időjárás
    - Xbox 360, PS3 statok átvihetők next-gen (Xbox One, PS4) konzolokra
    - Jetek, Helikopterek gyorsabbak, jobban manőverezhetőek, valamint el lesznek látva alap védelmi funkciókkal (flare pl) hogy a kezdők ne agyaggalambként repkedjenek!

    Hivatalos BF4 videók
    Battlefield 4: Official 17 Minutes "Fishing in Baku" Gameplay Reveal
    Battlefield 4: 60 Second TV Spot
    Battlefield 4: Official "Angry Sea" Single Player Gameplay Video
    Battlefield 4 -- E3 Multiplayer Gameplay -- Best Moments
    Battlefield 4: Official Commander Mode Trailer
    Battlefield 4: Official "Siege of Shanghai" Multiplayer Trailer
    Battlefield 4: Official Frostbite 3 Feature Video
    Battlefield 4: Official Battlelog Features Video
    Battlefield 4: Levolution Multiplayer Trailer
    Battlefield 4: Official "Paracel Storm" Multiplayer Trailer
    Battlefield 4: Official Premium Video

    Battlefield hírek:
    Battlefield.hu
    Battlefieldblog.hu
    Battlefield0
    BF4Central
    Battlefield facebook
    Battlefield twitter
    Battlefield blog

    (módosítva: Cris99, 2013.08.22)

    [ Szerkesztve ]

    Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.

  • cigam

    félisten

    -

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

  • Lasy

    veterán

    bocsi skacok, de a morze jelekben vannak pontok is. pl
    SOS
    . . . - - - . . .

    :D

    +36702778032

  • Lasy

    veterán

    HTC Desire X

    HTC Driver 3.0.0.007]
    Desire_X_All-In-One_Kit_v3.0.rar
    Kell egy regisztráció a htcdev.com-ra

    Állítsuk be a készüléken ezeket:
    MENÜ -> Beállítások -> Fejlesztői lehetőségek -> USB hibakeresés (pipáljuk ki)
    MENÜ -> Beállítások -> Ki/be -> Gyors rendszerindítás (pipát szedjük ki)

    Maga a progival minden könnyen megy, de csak akkor, ha a mappa nevében nincsen szóköz.

    Így néz ki a program:

    Én mindezt nem használtam, mert szóköz volt a mappában. :D
    Így a manuális utat választottam.

    Első lépés a BOOTLOADER nyitás.

    Sajnos nem nagyon találtam olyan megoldást, amit zárt bootloaderen meg lehetne oldani. :(
    Így szükséges a bootloader nyitása, ami garanciavesztéssel jár!
    A BOOTLOADER nyitás teljes wipe-ot is jelent, tehát minden adatot töröl!
    Nem kell az Android SDK letöltése!!!

    kövessük az itteni leírást.
    Ahol az ADB, és fastboot kell, ott használd ezt! (ITT KELL EGY LINK HAMAROSAN!)

    +36702778032

  • Lasy

    veterán

    HTC Desire X

    HTC Driver 3.0.0.007]
    Desire_X_All-In-One_Kit_v3.0.rar
    Kell egy regisztráció a htcdev.com-ra

    Állítsuk be a készüléken ezeket:
    MENÜ -> Beállítások -> Fejlesztői lehetőségek -> USB hibakeresés (pipáljuk ki)
    MENÜ -> Beállítások -> Ki/be -> Gyors rendszerindítás (pipát szedjük ki)

    Maga a progival minden könnyen megy, de csak akkor, ha a mappa nevében nincsen szóköz.

    Így néz ki a program:

    Én mindezt nem használtam, mert szóköz volt a mappában. :D
    Így a manuális utat választottam.

    Első lépés a BOOTLOADER nyitás.

    Sajnos nem nagyon találtam olyan megoldást, amit zárt bootloaderen meg lehetne oldani. :(
    Így szükséges a bootloader nyitása, ami garanciavesztéssel jár!
    A BOOTLOADER nyitás teljes wipe-ot is jelent, tehát minden adatot töröl!
    Nem kell az Android SDK letöltése!!!

    kövessük az itteni leírást.

    Step 1
    vegyük ki az akkut
    Step 2
    hangerő le+ bakapcs gombbal lépjünk a bootloader módba
    Step 3
    válasszuk ki a hengerő le - fel gombbal a FASTBOOT módot ( a bekapcsoló gombbal okézzuk le)
    Step 4
    csatlakoztassuk a géphez
    Step 5
    kattintjunk erre a képre.

    Most jön az ADB mappa. :) ezt használd!
    csomagold ki a C:-ra! Nyisd meg a mappát dos parancssorban.
    Erre több lehetőséged van, total commander, vagy
    start menü futtatás és beírod CMD

    lépkedj be a mappába ahová kicsomagoltad. Ha a C:\-re csomagoltad akkor ezt írd be:
    cd c:\desire_X
    nyomj egy ENTER-t
    ekkor abban a mappában kell lenni amibe az ADB, és többi van. :R
    Jöhet a következő lépés.

    Írjuk be ezt
    fastboot oem get_identifier_token
    ha nem akarjuk elrontani, akkor jelöljük ki, és jobb egér gomb másol. DOS ablakban ugyancsak jobb egérgomb beilleszt.
    Nyomjunk ENTER-t
    ekkor megjelenik a legfontosabb dolog.

    jobb egér gombot nyomjuk, és jelöljük ki az egészet!
    <<<< Identifier Token Start >>>> -tól az <<<<< Identifier Token End >>>>> -ig!
    másolás
    ide a lap alján illesszük be az egészet.

    Nyomjuk meg a Submit gombot.

    [ Szerkesztve ]

    +36702778032

  • FireKeeper

    nagyúr

    Anno 2070 és Deep Ocean

    Az új rész elődeihez hűen egy szigetvilágban játszódó valós idejű stratégiai játék, de akár gazdasági szimulátornak is nevezhető. Az eddigiektől eltérően a játék a közeli jövőben, egész pontosan 2070-ben játszódik. A történet szerint ekkorra a sarki jégsapkák nagy része már megolvadt, ennek köszönhetően a tengerszint megnőtt, és a szárazföldek összezsugorodtak, az anyatermészet erőforrásai pedig már erősen kifogyóban vannak. Az egyjátékos kampány három küldetéssorozatra (sorozatonként 3-4 pálya) van szedve, de valójában elég folyamatos, játékstílustól függően 10-15-20 óra tiszta játékidő biztos benne van a sztori végigjátszásában. Az egyjátékos móka itt persze nem ér véget, ahogy az elődben, itt is található jó néhány önálló küldetés, valamint szabadon beállítható, akár végtelenített játékmód is. Ezen kívül van lehetőségünk többjátékos módra is, ami lehet kooperatív vagy egymás elleni meccs is.

    Akkor egy kicsit a játékmenetről: három játszható frakció van a játékban: az Eco és a Tycoon, és a Tech. Az Eco jellemzője, hogy alapvetően környezetbarát technológiát használnak, épületeik nem, vagy csak kismértékben szennyezik a környezetet, viszont az ipar hatásfoka nem igazán magas. A Tycoon ezzel szemben a tiszta haszon híve, és ennek elérése érdekében nem restek a természetet is lerombolni, beszennyezni, viszont a gazdaságuk elég hatékony. A Tech pedig az új technológiák kifejlesztéséért felel. A három népcsoport lakói mind-mind más termékeket igényelnek, és néhány alap nyersanyag kivételével az építkezéshez is másféle alkotóelemeket használnak. A kampány során egyébként mindhárom frakciót megismerhetjük.

    Új, érdekes játékelem az előző részekhez képest a szigetek öko-egynsúlya, az Ecobalance. Ez a mutató arról ad tájékoztatást, hogy az adott szigeten mennyire károsodott a természet. Ráadásul nem csak jelzésként szolgál, hanem fontos hatásai is vannak: alacsony mutató esetén a farmok termelékenysége leesik a mérgező talaj miatt, és szmog alakulhat ki, ami lerontja a lakosság hangulatát. Magas ecobalance esetén pedig extra termelékenységre és magasabb morálra számíthatunk.
    Szintén új játékelem, hogy most már a víz alatt is építkezhetünk, bár sajnos városokat nem építhetünk oda, csak termelő épületeket.

    Ennek megfelelően megjelentek a hagyományos hajók mellett a tengeralattjárók is, valamint ezentúl légi egységeket is használhatunk, tehát megjelent az Anno sorozatban is afféle kő-papír-olló mechanizmus, vagyis nem igazán van mindent verő egység, megfelelően kell felépíteni a flottánkat, ha ütőképes tengeri erőt szeretnénk felmutatni.

    Deep Ocean

    Az első hivatalos kiegészítő csomag a játékhoz Deep Ocean névvel érkezett, és számos ponton egészítette ki az alapjátékot. Elsősorban kaptunk egy új sztori központú küldetéssorozatot, aminek nagy része a játék nevéhez hűen a tengerszint alatti történésekre összpontosít.

    A játékmenetben talán legnagyobb változást hozza magával egy új társadalmi szint, nevezetesen a Tech népcsoport "zsenijeinek" megjelenése. Ezek a géniuszok új termékeket igényelnek, amik közül néhány előállítása igen komoly gazdasági és logisztikai fejtörés elé állítja a játékost. A géniuszoknak hála most már Tech oldalon is építhetünk monumentumot, ami akárcsak a másik két oldalnál, itt is kielégíti a lakosság épületekhez kötött igényeit, valamint lehetővé teszi a szigeten bármiféle épület megépítését.

    Két új egységet is hoz magával a kiegészítő. Az egyik az Atlas nevű hordozó, ami két helikoptert, vagy egy vadászgépet tud hordozni, és feltankolni (persze ha a raktérben található üzemanyag), illetve javítani a közelében lévő hajókat. A másik a Sisyphus nevű teherszállító tengeralattjáró, ami amellett, hogy rengeteg szállítmányt elbír, a tenger alatt mozogva a felszíni egységek számára láthatatlan.

    Az energia menedzsment terén is történt változás, az egyik, hogy megjelent egy új generátor, a termikus generátor. Ezt a tengerfenék meghatározott pontjára tehetjük le. A játékban ez a generátor állítja elő a legtöbb energiát, ráadásul anélkül, hogy beszennyezné a környezetet. Azonban nem fenékig tejfel ez a technológia, ugyanis a generátor meghibásodása idézheti elő a kiegészítőben debütáló új természeti katasztrófát, a cunamit, aminek fényében már erősen meggondolandó a használata. További újítás, hogy az energiát ezentúl eloszthatjuk a szigetek között, ezzel biztosítva hogy mindenhol megfelelő szint legyen, valamint kialakíthatunk akár csak energiát termelő szigetet is.

    Az esetleges vásárlásnál mindenképp figyeljünk oda, hogy amennyiben már rendelkezünk az alapjátékkal, lehetőleg a Deep Ocean önálló (így olcsóbb) verzióját vásároljuk meg, azonban ha még nincs meg az alapjáték, úgy érdemesebb a kiegészítőt is tartalmazó, teljes kiadást megvásárolni, mivel nem sokkal drágább, mint amennyiért az alapjátékot adják (nem mellesleg olcsóbb, mintha külön vásárolnánk meg őket).

    Hivatalos honlap
    Anno Wiki
    Magyar nyelvű Anno 2070 teszt
    Magyar nyelvű Anno 2070 Deep Ocean teszt

    steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

  • Davebowman

    senior tag

    LG Optimus G:

    A telefon megvásárolható: (ez frissül/bővül majd)
    mobilexpressz
    Partnergsm
    Argep

    Főbb jellemzői:

    SIM kártya típusa micro-SIM
    Processzor típusa SoC/CPU: Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064
    GPU: Adreno 320
    Processzormagok száma 4
    Processzor sebessége 1500 Mhz
    RAM 2048 MB
    Belső memória 32768 MB Ebből kb. 25Gb elérhető
    Memória bővíthetőség: Nincs(/L)(/L)

    Kijelző mérete 4.7" 1280 x 768 pixel TrueHD IPS+(/L)(/L)

    Előlapi kamera 1.3 MPx Főkamera 13MPx
    Autófókusz, Beépített vaku, képstabilizátor nincs
    Videofelvétel FHD 1920 x 1080 @ 30 fps(/L)(/L)

    Adatátvitel
    USB - OTG támogatottság nincs
    Wi-Fi a/b/g/n dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot
    DLNA, NFC, Bluetooth, 3,5 Jack fülhallgató kimenet
    MHL - usb-to-HDMI(/L)(/L)

    Hálózati kapcsolatok
    GSM, GPRS, EDGE, UMTS (3G), WCDMA, HSDPA, HSUPA, LTE
    GPS modul, A-gps, GLONASS(/L)(/L)

    Akkumulátor kapacitás 2100 mAh(/L)(/L)

    Frissités menete:
    Először öltsd le ezt (L:http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CDAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fforum.xda-developers.com%2Fattachment.php%3Fattachmentid%3D868756%26d%3D1327321413&ei=A5OHUbmCMYnuOfLwgPAD&usg=AFQjCNHqI9N1AAs6SxWvnydbHaJ8z-GNCg&sig2=du7rbFV0GR)KDZ_FW_UPD_EN.ZIP(/L).
    Utána (L:http://lg-phone-firmware.com/index.php?id_mod=20)innét(/L) a neked megfelelő romot. (10F tesztelve, pl. (L:http://csmgdl.lgmobile.com/swdata/WDLSW/LGE975/ADEUBL/E97510F_00/E97510F_00.kdz)német(/L), vagy az újabb (L:http://csmgdl.lgmobile.com/swdata/WDLSW/LGE975/AVDSBL/E97510G_00/E97510G_00.kdz)spanyol(/L) 10G)
    Telepítsd fel a (L:http://www2.zippyshare.com/v/10161857/file.html)drivert(/L) ha még nem lennének fent.
    Ha mindez megvan kapcsold ki a telefont, lehetőleg teljesen feltöltve!
    Nyomd egyszerre a hangerő LE és FEL gombokat és közben dugd rá a gépre usb-n. Fel fogja telepíteni a neki kellő drivereket.
    Ezekután csomagold ki a KDZ_FW_UPD_EN.ZIP fájlt a gépedre.
    Az msxml.exe-t telepítsd! -SOKAN ELFELEJTIK--köztük én is elsőre :(
    Aztán a KDZ_FW_UPD.EXE-t indítsd el.
    Ezeket állítsd be: TYPE ->3GQCT PhoneMode->CS_EMERGENCY
    Version->Ide kiírja a verziót, ha lentebb betallózod...
    KDZ File-> betallózod a kiválasztott firmware-t (ROMOT) Pl: 10D, 10F, 10G, stb
    Katt a " Launch software update " gombra. Kicsit gondolkodik, kiírja, hogy a progi nem válaszol de ne aggódj, teszi a dolgát.
    Végigmegy és a telefon újraindul. Addig ne húzd le a kábelről, míg ki nem írja, hogy " IParam=1 "
    Miután kiírta, és a telefonod be is töltött, lehúzhatod és készen is vagy, elvileg minden marad a régiben, DE AJÁNLOTT EGY GYÁRI VISSZAÁLLÍTÁS!!!.
    Root persze nem lesz!(/L)(/L)

    Probléma esetén:
    Van olyan, hogy a készülék DOWNLOADMOD-ba ragad, ekkor:
    1. Kapcsold ki a telefont, majd nyomd hosszan a bekapcs gombot, sokáig.
    2. A gépedről törölj minden drivert, telepítsd újra, majd ismét a rajta lévő ROM-ot tedd rá (felül flashelés)
    3. Ha lefagy a KDZ upgrade, nézd meg, hogy telepítve van-e az msxml.exe
    4. Előfordul, hogy nem teljes a .KDZ file és nem sikerül az update, töltsd le újra/máshonnan/más országbelit
    5. (L:http://www.androidegis.com/how-to/how-to-unbrick-lg-optimus-g-fix-bootloopsecurity-issues/)Olvasd ezt(/L)(/L)(/L)

    Fastboot mód
    Hangerő fel + Home + Power
    Recovery mód
    Nyomja meg 2x a hangerő fel gombot fastboot módban
    Download mód
    Tartsa Hangerő fel + hangerő le gombot, majd csatlakoztassa az USB kábelt a számítógéphez(/L)(/L)

    Rootolás:
    Menete Pc-ről Windows
    1. Ments el mindent a telefonodról, mert nem vállal senki felelősséget az alábbi pontokért.
    2. Töltsd le a (L:http://hexamob.com/how-to-root/motochopper-method/)motochopper.zip(/L) fájlt, majd bontsd ki a gépre.
    3. Töltsd le a (L:http://csmgdl.lgmobile.com/swdata/client/inhouse/LGUnitedMobileDriver_S4981MAN38AP22_ML_WHQL_Ver_3.8.1.exe)LGUnitedMobileDriver...(/L) fájlt és telepítsd.
    5. Kapcsold be az USB Debugging opciót Settings> Developer Options
    5.1 magyarul: Beállítások->Fejlesztő opciók USB HIbaelhárítás
    6. Dugd rá a gépre a telefont (USB) majd kapcsold csak töltés módba
    7. A motochopper könyvtárban indítsd el a run.bat -ot majd kéri 2x is: nyomj egy gombot. Tedd meg!
    8. A rebbot-hoz, HAGYD rebootolni! (Elsötétül és kiírja: Sajnos az üzenet leállt! - nem baj)
    9. Ja, kész is vagy, mikor újraindult, már root-olt a telód, használd óvatosan.(/L)(/L)

    Menete Pc-ről Linux és Machintosról is
    1. Ments el mindent a telefonodról, mert nem vállal senki felelősséget az alábbi pontokért.
    2. Töltsd le a (L:http://hexamob.com/how-to-root/motochopper-method/)motochopper.zip(/L) fájlt, majd bontsd ki a gépre
    3. Kapcsold be az USB Debugging opciót (Settings> Developer Options.)
    4. Dugd rá a gépre a telefont (USB) majd kapcsold csak töltés módba
    5. KONZOLBAN a motochopper könyvtárban add ki a:
    chmod 755 *
    sudo sh run.sh
    6. Ja, kész is vagy, mikor újraindult, már root-olt a telód, használd óvatosan.(/L)(/L)

    [ Szerkesztve ]

    Vargalex 1.1.7

  • Davebowman

    senior tag

    LG Optimus G:

    A telefon megvásárolható: (ez frissül/bővül majd)
    mobilexpressz
    Partnerogsm
    Argep

    Főbb jellemzői:

    SIM kártya típusa micro-SIM
    Processzor típusa SoC/CPU: Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064
    GPU: Adreno 320
    Processzormagok száma 4
    Processzor sebessége 1500 Mhz
    RAM 2048 MB
    Belső memória 32768 MB Ebből kb. 25Gb elérhető
    Memória bővíthetőség: Nincs

    Kijelző mérete 4.7" 1280 x 768 pixel TrueHD IPS+

    Előlapi kamera 1.3 MPx Főkamera 13MPx
    Autófókusz, Beépített vaku, képstabilizátor nincs
    Videofelvétel FHD 1920 x 1080 @ 30 fps

    Adatátvitel
    USB - OTG támogatottság nincs
    Wi-Fi a/b/g/n dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot
    DLNA, NFC, Bluetooth, 3,5 Jack fülhallgató kimenet
    MHL - usb-to-HDMI

    Hálózati kapcsolatok
    GSM, GPRS, EDGE, UMTS (3G), WCDMA, HSDPA, HSUPA, LTE
    GPS modul, A-gps, GLONASS

    Akkumulátor kapacitás 2100 mAh

    Frissités menete:
    Először töltsd le ezt KDZ_FW_UPD_EN.ZIP.
    Utána innét a neked megfelelő romot. /10F tesztelve, pl. német, vagy az újabb spanyol 10G
    Telepítsd fel a drivert ha még nem lennének fent.
    Ha mindez megvan kapcsold ki a telefont, lehetőleg teljesen feltöltve!
    Nyomd egyszerre a hangerő LE és FEL gombokat és közben dugd rá a gépre usb-n. Fel fogja telepíteni a neki kellő drivereket.
    Ezekután csomagold ki a KDZ_FW_UPD_EN.ZIP fájlt a gépedre.
    Az msxml.exe-t telepítsd! -SOKAN ELFELEJTIK--köztük én is elsőre :(
    Aztán a KDZ_FW_UPD.EXE-t indítsd el.
    Ezeket állítsd be: TYPE ->3GQCT PhoneMode->CS_EMERGENCY
    Version->Ide kiírja a verziót, ha lentebb betallózod...
    KDZ File-> betallózod a kiválasztott firmware-t (ROMOT) Pl: 10D, 10F, 10G, stb
    Katt a " Launch software update " gombra. Kicsit gondolkodik, kiírja, hogy a progi nem válaszol de ne aggódj, teszi a dolgát.
    Végigmegy és a telefon újraindul. Addig ne húzd le a kábelről, míg ki nem írja, hogy " IParam=1 "
    Miután kiírta, és a telefonod be is töltött, lehúzhatod és készen is vagy, elvileg minden marad a régiben, DE AJÁNLOTT EGY GYÁRI VISSZAÁLLÍTÁS!!!.
    Root persze nem lesz!

    Probléma esetén:
    Van olyan, hogy a készülék DOWNLOADMOD-ba ragad, ekkor:
    1. Kapcsold ki a telefont, majd nyomd hosszan a bekapcs gombot, sokáig.
    2. A gépedről törölj minden drivert, telepítsd újra, majd ismét a rajta lévő ROM-ot tedd rá (felül flashelés)
    3. Ha lefagy a KDZ upgrade, nézd meg, hogy telepítve van-e az msxml.exe
    4. Előfordul, hogy nem teljes a .KDZ file és nem sikerül az update, töltsd le újra/máshonnan/más országbelit
    5. Olvasd ezt

    Fastboot mód
    Hangerő fel + Home + Power
    Recovery mód
    Nyomja meg 2x a hangerő fel gombot fastboot módban
    Download mód
    Tartsa Hangerő fel + hangerő le gombot, majd csatlakoztassa az USB kábelt a számítógéphez(/L)(/L)

    Rootolás:
    Menete Pc-ről Windows
    1. Ments el mindent a telefonodról, mert nem vállal senki felelősséget az alábbi pontokért.
    2. Töltsd le a motochopper.zip fájlt, majd bontsd ki a gépre.
    3. Töltsd le a LGUnitedMobileDriver... fájlt és telepítsd.
    5. Kapcsold be az USB Debugging opciót Settings> Developer Options
    5.1 magyarul: Beállítások->Fejlesztő opciók USB HIbaelhárítás
    6. Dugd rá a gépre a telefont (USB) majd kapcsold csak töltés módba
    7. A motochopper könyvtárban indítsd el a run.bat -ot majd kéri 2x is: nyomj egy gombot. Tedd meg!
    8. A rebbot-hoz, HAGYD rebootolni! (Elsötétül és kiírja: Sajnos az üzenet leállt! - nem baj)
    9. Ja, kész is vagy, mikor újraindult, már root-olt a telód, használd óvatosan.

    Menete Pc-ről Linux és Machintosról is
    1. Ments el mindent a telefonodról, mert nem vállal senki felelősséget az alábbi pontokért.
    2. Töltsd le a motochopper.zip fájlt, majd bontsd ki a gépre
    3. Kapcsold be az USB Debugging opciót (Settings> Developer Options.)
    4. Dugd rá a gépre a telefont (USB) majd kapcsold csak töltés módba
    5. KONZOLBAN a motochopper könyvtárban add ki a:
    chmod 755 *
    sudo sh run.sh
    6. Ja, kész is vagy, mikor újraindult, már root-olt a telód, használd óvatosan.

    Vargalex 1.1.7

  • TazLeacher

    nagyúr

    del

    [ Szerkesztve ]

    Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

  • drzozo

    senior tag

    Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.

    Ha leginkább zenehallgatásra, mikrofon nélküli, stereo fejhallgatót keresel, kattints ide, ha nem FEJhallgatót, hanem FÜLhallgatót, akkor pedig ide.

    A hozzászólásodban az alábbi kérdésekre adj választ. Mindegyik fontos, tehát egyet se hagyj ki!

    (1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?

    Zenehallgatás, filmezés, játék, tv, stb. A topik leginkább a multimédiás fejhallgatókkal operál, melyeknek előnye elsősorban játékokban és filmekben mutatkozik meg.

    (2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?

    Lehetőleg próbálj megadni egy felhasználható, maximális keretösszeget. Ez alapján könnyebben meg tudjuk határozni az ajánlható kategóriát.

    (3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?

    A vezeték nélküli fejhallgatók legnagyobb előnye, hogy nem vagy helyhez kötve. A mai technológia már lehetővé teszi, hogy akár az egész házat körbe járva tudd hallgatni. Ha nem fontos a mobilitás, akkor mindenképpen vezetékes fejhallgatót javasolnánk.

    (4) Circumaural vagy supraaural?

    A circumaural fejhallgatók párnája a fül körül támasztja a fejet, míg a supraaural fejhallgatók a fülkagylón támaszkodnak.

    (5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?

    (6) Milyen hangzást vársz?

    Stereo, virtual 7.1, real 5.1, real 7.1.

    (7) Milyen csatlakozású legyen?

    Jack / USB.

    (8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?

    Integrált hangkártya, hangkártya, DAC, fejhallgató erősítő, hordozható lejátszó, telefon, tablet. Kérünk, hogy a pontos típust is írd le!

    (9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök? :)

    10.000 Ft és az alatti kategória:

    - Sharkoon Rush
    - Creative Fatal1ty HS-800 Jack
    - Creative Fatal1ty HS-1000 USB
    - ThermalTake eSPORTS Shock

    10.000 - 20.000 Ft között:

    - Creative Tactic3D Alpha
    - Creative Tactic3D Sigma
    - Razer Electra
    - Asus Echelon
    - ThermalTake eSPORTS Shock One
    - Beyerdynamic MMX 2

    20.000 Ft - 30.000 Ft között:

    - Creative Tactic3D Rage
    - Steelseries Siberia V2
    - Roccat Kave
    - Corsair Vengeance 1500
    - Corsair Vengeance 2000
    - Razer Tiamat 2.2

    30.000 Ft fölött:

    - CM Storm Sirus
    - Razer Tiamat 7.1
    - Tritton AX 720
    - Tritton AX Pro 5.1
    - Sennheiser PC 350SE
    - Sennheiser PC 360
    - Sennhesier PC 363D
    - Creative Tactic3D Omega

    - USB-s vagy Jack-es? Mi a különbség?

    Az USB fejhallgatók beépített, vagy külön kábeles hangkártyával rendelkeznek, így állítanak elő virtuális térhangzást. Nem igényelnek jack dugót, illetve dedikált hangkártyát. A PC/Laptop típusától függetlenül ugyanúgy fognak szólni, csupán a driver-eket kell telepíteni, és kész is.
    A jack dugós stereo fejhallgatók önmagukban nem képesek térhangzás előállítására, extra szoftver vagy hangkártya alkalmazását igénylik.
    Az 5.1/7.1 jackes fejhallgatók szintén dedikált hangkártyát vagy 5.1/7.1 képes alaplapi hangkártyát igényelnek.

    - Mitől valódi 5.1/7.1 egy fejhallgató?

    A fejhallgatóban nem 1-1 (stereo) hangsugárzó található, hanem 3-3, 4-4, 5-5, különböző méretű sugárzó.

    - Miért kell dedikált hangkártya? Miért nem elég az alaplapi?

    A dedikált hangkártya minőségi darab, mentes mindenféle alapzajtól/sistergéstől és gerjedéstől, ami az alaplapi hangkártyákat sújtani szokta. Külön drivere van, amivel kiválóan testre szabható a hangzása, ráadásul örök darabnak tekinthető, új pc vásárlásakor simán tovább örökíthető.

    [ Szerkesztve ]

  • TazLeacher

    nagyúr

    Mi az az elektromos cigaretta?
    Az elektromos cigaretta nem más, mint egy elektromos árammal működő eszköz, mellyel a dohányzás imitálására nyílik lehetőség.

    Nincs ez nálunk betiltva?
    Nem, az elektromos cigaretta nincs betiltva! 2013. július 1-től hatályos gyógyszertörvény alapján a nikotinos utántöltő folyadékok árusítása és azok előállítása tilos, azonban magát a készüléket használni nem. Ha érdekel az itthoni helyzet, hallgasd meg a hsz. végén található Zentai interjúkat.

    Miből áll az elektromos cigaretta?
    Az elektromos cigaretta legnagyobb része az akkutest (avagy maga a készülék), melyhez közvetlenül csatlakozik egy porlasztó, melynek valamilyen formában része egy tartály, mely az utántöltő folyadékot (e-liquid) tárolja.

    Hogyan működik egy elektromos cigaretta?
    A működése rém egyszerű: az akkumulátor testen elhelyezett kapcsoló lenyomásával (vagy vákuumkapcsoló esetén a pusztán a cigaretta megszívásával) az akku a porlasztóban lévő fűtőszálat működésbe hozza, mely izzani kezd, így a szívással rájuttatott folyadékból gőz, vagyis pára képződik.

    Az utántöltő folyadékban van nikotin?
    Kapható nikotinos és nikotinmentes változat is.

    Ez nem káros az egészségre?
    Minden olyan dolog káros az egészségre, ami nem tiszta levegő, és lejut a tüdőbe, azonban ami fontos, hogy jóval kevésbé káros, mint a normál cigaretta, amely füstje 4000-féle vegyianyagot tartalmaz, és ebből kb. 400 bizonyítottan rákkeltő.

    Lehet tudni, mit tartalmaz az utántöltő folyadék?
    Persze, hogy lehet. A folyadékban az alábbi anyagok találhatóak: propilén-glikol (PG), növényi glicerin (VG), víz, aroma és opcionálisan nikotin.

    Készülékeknek nevezzük összefoglalva az összes olyan alkalmatosságot, mely képes rábírni egy elektromos cigaretta porlasztót, hogy gőzt préseljen ki magából.

    Cigaretta formájú készülékek
    A legegyszerűbb, legkönnyebb és rendszerint legolcsóbb e-cigaretta akkumulátorok. Minden esetben beépített akkumulátorral rendelkeznek, létezik belőlük nyomógombos és vákuumkapcsolós változat. Akkumulátoruk kapacitása meglehetősen kicsi, tipikusan 90-340 mAh. Méretük és teljesítményük miatt normál ellenállású vatelines integrált, vagy külön erre a méretre gyártott tankpatronok használata javasolt.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Joye 510
    - eRoll
    Nem ajánlott termékek a kategóriából:
    - vaterás és aluljárókban kapható olcsó vackok (e-Health és népi zenekara)
    - Green Smoke
    - Super 808 (a csatlakozója „kiment a divatból”)

    eGo méretű akkumulátorok
    A manapság legelterjedtebb e-cigaretta típusok. Általában beépített akkumulátorral rendelkeznek (de létezik belőlük cserélhető akkus is) és a nyomógombos kivitel a gyakoribb (de fellelhető még vákuumkapcsolós változat is). Kapacitásuk általában 650-1300 mAh-ig terjed. A normál, szabályozatlan, vagy 3,7 V-ra stabilizált feszültségű változat mellett egyre népszerűbbek a változtatható feszültségű és/vagy teljesítményű akkumulátorok. Napjaink legnépszerűbb porlasztói mind méretben, mind teljesítményben ezekre az eszközökre lettek kifejlesztve, így ezekhez a készülékekhez szinte bármely kategóriából találunk hozzá passzoló gőzképző eszközt.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - eGo-C Twist
    - eGo Spinner (Spin)
    - iTaste VV
    - szabályozatlan/stabilizált eGo akkumulátor (kizárólag nagyon kezdőknek, az ára miatt!)
    Nem ajánlott termékek a kategóriából:
    - F1
    - eGo VV

    Mod készülékek
    Az elektromos cigaretta csúcsát jelentő készülékek, méretük azonban egy kezdő számára riasztó lehet. Általában cserélhető akkumulátorral rendelkeznek, kizárólag kapcsolóval működtethető változat létezik belőlük. Alapvetően megkülönböztetünk mechanikus (elektronikával nem rendelkező) és VV/VW (elektronikával felszerelt) változatokat.

    Teljesítményüket minden esetben az általunk behelyezett akkumulátor határozza meg, éppen ezért fontos a készülék típusához illeszkedő és megfelelő minőségű akkumulátor beszerzése. A komoly méret mellé természetesen komoly teljesítmény is társul, bizonyos porlasztók kizárólag ezeken a készülékeken teljesítenek jól. Szinte az összes forgalomban lévő porlasztóval kompatibilisek akár teljesítmény akár méret szempontjából.

    A készüléktestek általában rozsdamentes acélból (SS, stainless steel), vagy krómozott bronz anyagból készülnek, ritkábban alumíniumból, vagy fából. Az SS változatok általában valamivel drágábbak, de érdemes ilyen készüléket választani, mert anyagukban és küllemükben is tartósabbak.

    Ebbe a csoportba tartoznak továbbá az elektromos pipák. Legtöbbjük fából készült, általában pipaalakot formáló testtel, szabványos (leggyakrabban 510-es) csatlakozóval ellátott mechanikus modkészülékek. Bármilyen, szabványos csatlakozóval ellátott patron, kazán használható rajtuk.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Vamo v2/v3 (Etna)
    - Sigelei Zmax
    - eVic
    - Mechanikus modok legtöbbje
    - Pipák

    Mod készülékek akkumulátorai és töltői

    A cserélhető akkumulátoros modkészülékekben szinte kizárólag szabványos, hengeres alakú, 3,7 V névleges feszültségű Li-ion akkumulátorokat használnak. Ezen akkukból jelenleg hatalmas méret- és kapacitásválaszték van a piacon. Az elektromos cigarettákban a 18650, 18350, 18500, 16340, 14650, 14500, 14250 méretkódú típusok a legelterjedtebbek. A méretkód első két számjegye az akku átmérőjét, a többi a hosszát jelöli. Pl. a 18650 18 mm átmérőt és 650 mm hosszt jelent. A nagyobb méret tipikusan nagyobb kapacitással is párosul. Nem ajánlanánk márkákat, mert szinte mindegyik nagyobb márka kínálatában megtalálhatóak jobban illetve rosszabbul sikerült szériák. Érdemes az e-cigi boltokban kapható akkumulátorok közül, vagy a fórumokban ajánlott típusokból választani, ezek biztosan alkalmasak a készülékek megfelelő működtetésére.

    A védett akkumulátorokon található egy rövidzárlat- és túlmerítés/túltöltés-védelmet biztosító elektronika is. Ez az akku biztonságos használatát nagyban elősegíti, azonban jelentős plusz belső ellenállást is jelent, így elektromos cigarettában való használat során, adott esetben érezhető teljesítményvesztést is okoz.

    A Li-ion akkuk töltéséhez erre alkalmas töltőt kell használni. Általános szabály, hogy a biztonságon nem érdemes spórolni, Inkább vegyünk egy drágább, de megbízhatóbb, védelemmel ellátott szerkezetet megbízható boltból, mint kicióccó hulladékot Vateráról. További információkért mindenképp érdemes elolvasni Blackiex írását: Szabványos Li-ion akkumulátor típusok és jellemzőik.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Xtar
    - Nitecore
    - Trustfire
    - Efest
    - Soshine
    Nem ajánlott termékek a kategóriából:
    - olcsó, nevenincs, védelem nélküli töltők

    A porlasztók azoknak a termékeknek az összefoglaló nevét takarja, melyek egy megfelelő készülékre csatlakoztatva alkalmasak az e-liquid elpárologtatására és ezzel egyidejűleg gőz, illetve pára képzésére.

    Vatelines integrált patronok, tankok
    A vatelines integrált patronok lényegében e legegyszerűbb porlasztók közé tartoznak mind működési elv, mind felhasználási forma, mind használhatóság szempontjából. A patron lényegében egy vékony fém hüvely, ebben helyezkedik el az üvegszál és az ellenállás huzal, mely a vatelinben tárolt folyadékot párologtatja. Ezeknek a patronoknak a kapacitása viszonylag kicsi, felújításuk, tisztításuk nem lehetséges (legalábbis nagyon körülményes), a kazánrész használattól függően 1-2 héten belül elhasználódik, égett ízt ad, ezek után többé nem használható. Előnyük az alacsony ár, jó ízvisszaadás, megfelelő gőzképzés, könnyű kezelhetőség, hátrányuk az alacsony kapacitás és az egyszer használhatóság.

    A vatelines patronos esetében felhozott egyik hátrány - az alacsony kapacitás - kiküszöbölhető un. tankok használatával. Ebben az esetben a vatelines patron egy tartályba kerül melybe e-liquidet töltenek. Így a külső házán egy lukon (előre így gyártott patronok, avagy általunk lukasztott patronok) keresztül a patron az azt körülvevő folyadékból folyamatosan "öntöltővé" válik, természetesen egészen addig, míg a külső tartályban van e-liquid.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Magnum .44
    - The Ressurector
    - Boge
    - Smoke
    - Kanger Horizontal

    Üvegszálas integrált patronok
    Az ilyen típusú patronok legtöbbje szintén egyszerűen használható, akár kezdők számára is könnyen beüzemelhető. A patron tartályában lévő folyadék direkt módon érintkezik az üvegszállal, mely a folyadékot párologtatja. Ezek a patronok nem egyszer használatosak, a kazán rész elhasználódása esetén több ízben tisztítható, végső elhasználódás esetén pedig kizárólag a kazán fej cseréjre, gyakorlottabb felhasználók esetén felújítására, van szükség. Előnyük a könnyű használat, viszonylag alacsony ár, hosszabb távú biztos működés, egyszerű tisztítás és olcsó felújítási költség. Hátrányuk igazából nincs.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Helix v3 (Halmizer Evoltion, Redux, E-Turbo v3)
    - Mini Nova, Vivi Nova
    - VapeOnly BCC
    - EvoD-c

    Tank rendszerű porlasztók
    Tank kazánból is elég sok félét készítettek már az idők során, főleg az integrált patronok térhódítása előtt voltak népszerűek. Általában elmondható, hogy három jól elkülönült részre bonthatóak fel: van maga a kazán, egy un. tank patron, ami a folyadékot tárolja (és látja el a szipka szerepét), a kettő között egy levezető rész, amely biztosítja a folyadék áramlását a kazánrész felé. Előnyük az egyszerű beüzemelés, a jó íz és füstképzés. Hátrányuk a – viszonylag – alacsony kapacitás, valamint a legtöbb estben a felújítás lehetőségének teljes hiánya. Amennyiben a kazánrész elhasználódott, ennek cseréjével lehet újra üzembe helyezni a porlasztót, azonban ezek az integrált patronok kazánfejének többszörösébe kerülhetnek, éppen ezért fenntartásuk költségesebb. Talán épp e miatt manapság már kimentek a divatból, ez alól kivételt képeznek a cigaretta formájú szettek, melyek a mai napig használják ezt a rendszert, valószínűleg épp az egyszerű kezelhetőség miatt.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Vision Eternity (hibrid, tank és drip porlasztó is egyben)
    - eRoll tankpatron
    - Joye 510 tankpatron
    - IMIST II (ha valaki végképp ki szeretné próbálni a tankos rendszert)
    Nem ajánlott termékek a kategóriából:
    - régebbi termékek a megfelelő alkatrész-ellátottság miatt

    Felújítható porlasztók, RBA
    A felújítható porlasztók száma szinte végtelen mind működési elvben, árban, használat egyszerűségében vagy bonyolultságában, ízvisszaadásban. Közös jellemzőjük azonban, hogy alapvetően nincs bennük eldobható alkatrész, rendszerint fémből épülnek fel, maga kazánrész is felújítható, azonban ez, vagy csak maga a beüzemelés kellő gyakorlatot igényel. Előnyük mindenképp a tartósság, általában a többi porlasztóhoz képest jobb íz visszaadás, komolyabb gőzképzés. Hátrányuk az adott esetben jóval magasabb ár, és hogy gyakorlat híján még az első beüzemelés is gondot okozhat.

    RBA dripkazánok
    Ezek a legegyszerűbb, és legolcsóbb felújítható kazánok. Beüzemelésükhöz általában csak üvegszálfonatra és ellenálláshuzalra van szükségünk. Folyadéktároló kapacitásuk minimális (általában 5-15 csepp), tartály híján általában a hosszabbra hagyott üvegszál fonat szolgál a rácseppentett liquid átmeneti tárolására.

    Masnis-vatelines
    Ezekben az eszközökben a kazántér felett elhelyezett, vatelinnel tömött tartály szolgál a folyadék tárolására. Tárolókapacitásuk a méretüktől függően 2-4 ml. A vatelinből a nagyobb kapillárishatású üvegszál masni szállítja a levest az ellenállástekercshez, a keletkező pára a vatelintartály közepén, vagy oldalán futó csövön, légjáraton keresztül távozik a kazánból. Az ilyen szerkezet előnye, hogy kevésbé hajlamos folyásra, szivárgásra, mint a tartályos patronok többsége, valamint a keletkező gőz a távozása előtt viszonylag nagy felületen érintkezik a folyadékkal átitatott vatelinnel is, így intenzívebb ízélményben lehet részünk.

    Genesis
    A haladó felhasználók körében népszerű kazántípus. Az alul elhelyezkedő, 2-5 ml kapacitású folyadéktartályból általában egy fémszövetből sodort, gázlánggal eloxidált felületű cső szállítja a levest a kazántérbe. Az ellenállástekercset a fémszövetcső felső végére kell elkészíteni. A kazán gőzképzése, ízvisszaadása, torokhatása széles skálán finomhangolható a tekercs paramétereinek változtatásával, ám ehhez mindenképp sok türelem, és gyakorlat szükséges.

    Egyéb RBA kazánok
    A fenti főbb kategóriákon kívül természetesen léteznek még más elven (kerámiások) működő felújítható porlasztók is, azonban ezek működési és felépítési elve annyira eltér egymástól, hogy nem lehet őket főbb kategóriákba sorolni.

    Ajánlott termékek a kategóriából kezdők számára:
    - Phoenix klón (üvegszálas dripkazán)
    - Dripper SS RBA (üvegszálas dripkazán)
    - Vision Eternity (hibrid, tank és drip porlasztó is egyben)
    - Stuka FV (masnis-vatelinesként és tankrendszerűként is használható)

    E-liquidnek nevezik az e-cigaretta utántöltő folyadékát. Számtalan ízben és márkában léteznek, vannak dohányra hajazók, gyümölcsös és egészen extrém ízű folyadékok a piacon. Azt azonban mindenképp meg kell jegyezni, hogy bár a dohányos folyadékok állnak legközelebb a valódi cigaretta ízéhez, sosem fogunk olyat találni, amely maximálisan „pótolja” az égetett dohányt. A több száz féle ízből mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy melyek azok, amiket hosszú távon, vagy akár csak alkalmanként fogyasztani szeretne. Összetételét tekintve a három legalapvetőbb alapanyag a Propilén Glikol (PG), növényi Glicerin (VG) és az aroma. Általánosan elmondható, hogy a VG felel a füstért, a PG jobban kihozza az ízeket, azonban magában mindkettő egy színtelen, szagtalan, ízetlen folyadék, ezért van szükség aromák hozzáadására. A fentiekből kiindulva megkülönböztetünk egyensúly (50-50% PG-VG), füstbajnok (VG többletű) és ízbajnok (PG többletű) folyadékokat. Nincs általános szabály, hogy melyik a jobb, kinek ez, kinek az, a kereskedelmi forgalomban kapható e-liqudek többsége füstbajnok vagy egyensúly. A fenti összetevőkön kívül a folyadékot szokták hígítani vízzel, illetve nikotinos utántöltő folyadék esetén természetesen a folyadék tartalmaz nikotint is.

    A nikotinos folyadékok esetében az erősséget mg/ml-ben adják meg a gyártók, a legelterjedtebb skála a 0-6-12-18-as osztás. A 0-ás értelemszerűen a nikotinmentes, a 6 mg-os nagyságrendileg az ultra light cigaretta megfelelője, míg a 12 mg-os a light, a 18 mg-os pedig a normál, vagyis erős változat, de sokban befolyásolja a megfelelő erősség kiválasztását a korábban elfogyasztott napi cigaretta mennyisége is.
    A készen vásárolt folyadékok mellett lehetőség van saját előállításra is. Ebben az esetben az alapanyagok beszerzését követően mi választhatjuk meg az alapfolyadék összetételét, illetve az aromák hozzáadásával az ízét. Ez a verzió szinte minden esetben jóval költségkímélőbb, mint a készen vásárolt termékek, azonban egy jól eltalált folyadék kikísérletezése sok türelmet, időt és sokszor elpocsékolt alapanyagot igényel. Mielőtt valaki saját keverésbe kezd, mindenképp tájékozódjon megfelelően a témában!

    Aromagyártók, és rövidítéseik (a teljesség igénye nélkül):
    Atmos Lab
    Baker Flavors (BF)
    Capella
    Decadent Vapours (DV)
    Flavour Art (FA)
    Flavor West (FW)
    Hangsen
    HELM(A) (Laca)
    Inawera (IW)
    Maximum Flavour (MF)
    Tino D'Milano (TDM)
    The Perfumers Apprentice (TPA)
    Seedman
    Wera Garden (WG)

    Ajánlott e-liqudek:
    - ECM, Valeo
    - FlavourTec
    - Hangsen
    - Herba Liquid
    - HELM(A)
    - Maximum Smoke
    - Mystic Juice
    - Nosmoke (volt E-C)
    Nem ajánlott e-liquidek:
    - bármely, ismeretlen összetételű folyadék

    Alaplé: az e-liquid fő alapanyaga, aroma nélkül. Propilén-glikol, növényi glicerin és víz változó arányú keveréke. Lehet nikotinos, illetve nikotinmentes is.

    Analóg: hagyományos cigaretta.

    Betérdelés: az akkumulátor, illetve a készüléktest és az elektronika belső ellenállása miatti teljesítményvesztés.

    BCC, bottom coil clearomizer: alsó fűtőszálas patron. Előnye a hagyományos, felső kazános patronokhoz képest, hogy a kazán folyadékellátása normál használat esetén folyamatos, nem kell döntögetni, valamint némileg hűvösebb gőzt ad.

    Bottom feeder: a drippelési élményt, és a nagy folyadékkapacitást egyesítő készülék. A liquidet egy tartályból tudjuk kis adagokban pumpálni a porlasztóba. Hazánkban is népszerű ilyen eszköz pl. a Vapage Vmod.

    Button top: az akkumulátorok azon típusa, melynél a pozitív oldalon kis kidudorodás, gomb található.

    Clearomizer: átlátszó folyadéktartállyal szerelt, általában üvegszálas integrált patron.

    Cartomizer: vatelines integrált patron.

    DC, dual coil: dupla fűtőszálas porlasztó. Az egy fűtőszálashoz képest tetemes a gőzképzésük, de használatukhoz nagy teljesítményű készülék javasolt.

    DIY: do it yourself, csináld magad.

    Drip porlasztók: un. cseppentős, kóstoló kazánok, nem rendelkeznek tartállyal, a folyadékot cseppentve lehet a kazánba juttatni, így pár slukk

    Drip tip: régebben a drip porlasztók széles szipkáját nevezték így (mert a drip tipben elég széles a lyuk, hogy ezen keresztül is lehessen cseppenteni közvetlenül a kazánba), manapság a legtöbb szipkát már így nevezik.

    Ekowool: speciális szövésű, nagyon tartós, és jó folyadékvezető képességű üvegszál fonat.

    Elemi szál: az üvegszál fonat különálló, és roncsolódás nélkül tovább nem osztható legkisebb eleme. Ezekből a szálakból fonják, sodorják össze a kanócot.

    Ellenálláshuzal: általában króm és nikkel ötvözetből készült, nagy elektromos ellenállású huzal. Az egyik nagy gyártó neve alapján a kanthal elnevezés is elterjedt. A porlasztókban az átfolyó áram felmelegíti a huzalból készült fűtőtekercset, ami elpárologtatja a valamilyen módon odajuttatott liquidet.

    Egyensúly leves: 50% PG és 50% VG összetételű liquid.

    Felújítás: a porlasztóban található folyadékszállító komponens (általában üvegszál fonat), és a köré tekert fűtőtekercs cseréje.

    Fémszövet, acélszövet, mesh: vékony acélszálakból font, sűrű szövésű, finom szövet, pl. Genesis rendszerű kazánokban ilyen anyagból összesodort, és gázlánggal oxidált felületű szövetcső szállítja a liquidet a porlasztóba.

    Flat top: az akkumulátorok azon típusa, melynek a pozitív fele is teljesen sima.

    Füstbajnok leves: VG többletű (általában 60-80% VG) liquid.

    HR: high resistance, nagy ellenállás.

    HV: high voltage, nagy feszültség. Két (ritkábban akár több) akkuval üzemeltetett készülék, vagy ilyenhez használható kazán, porlasztó.

    Ízbajnok leves: PG többletű (általában 60-80% PG) liquid.

    Kanthal: l. ellenálláshuzal.

    Kazán, porlasztó, atomizer: az elektromos cigaretta gőzképző komponense.

    Klón: egy drága, ismert kazán, vagy modkészülék olcsóbb (legtöbbször kínai) másolata. A klónok az árukhoz képest általában meglepően jól teljesítenek, de minőségben, tartósságban gyakran elmaradnak az eredeti típustól.

    LR: low resistance, alacsony ellenállás.

    Mecha(nikus) mod: elektronika nélküli, cserélhető akkumulátoros készülék.

    Multiméter: alapvetően ellenállás, feszültség és áram mérésére alkalmas műszer, a porlasztófelújításra, RBA használatra vállalkozó felhasználók egyik leghasznosabb segédeszköze. Hobbielektronikai és barkácsboltokban általában 1-2 e Ft-ért beszerezhetőek az egyszerűbb típusok.

    PG, propilén-glikol, propylene glycol: színtelen, majdnem szagtalan, enyhén édeskés ízű, viszkózus, szerves folyadék. Az élelmiszergyártástól a dohányiparon át a gyógyszer- és kozmetikai iparig széles körben használt oldó-, hordozó- és nedvesítőszer. Az e-liquidekben az aromák jobb oldódását és a torokhatás növelését segítő egyik fő összetevő. Minden ellenkező híreszteléssel szemben nem mérgező vegyület, ám a fogyasztók kis százalékánál jellegzetes allergiás reakciókat válthat ki. Ilyen esetben a fogyasztása nem javasolt.

    PT, pass-through: akkutöltés közben is használható készülék.

    RBA (rebuildable atomizer): l.: felújítható kazán

    Ribbon: lapos ellenállásszalag.

    Segédtű: az üvegszálas porlasztók felújítása során használt segédeszköz, legtöbbször egy egyszerű, vékony gombostű. Az üvegszál fonatnak, masninak tartást tudunk adni a segédtűt hosszában átvezetve, vagy melléfogva, így a tekerés könnyebben elkészíthető az üvegszál körül.

    SS, stainless steel: rozsdamentes acél.

    Tankometer: az akkutest és a kazán/patron közé csavarozható műszer, amivel az izzítás közben a patronra eső feszültséget lehet mérni.

    TH, torokhatás, throat hit: az elektromos cigaretta párájának/gőzének egyik jellemzője, a torok, garat tájékán tapasztalható kaparó, szúró, "ütős" érzés, amit sokan keresnek a cigarettafüstben. Az elektromos cigaretta párájában a nikotin, a meleg gőz, a propilén-glikol és fajtájától függően az aroma biztosíthatja a megfelelő torokhatást.

    Üvegszál, silica wick: szilícium-dioxid alapú rostokból font, kiváló folyadékszállító képességű, hőálló kanóc.

    VV, varivolt, változtatható feszültség, variable voltage: az ilyen készülékekben gomb vagy tekerő segítségével állíthatjuk meg a kívánt üzemeltetési feszültséget.

    VW, variwatt, változtatható teljesítmény, variable wattage. Az ilyen készülékeken nyomógomb segítségével állíthatjuk be a kívánt teljesítményt, így az elektronika ehhez és a porlasztó ellenállásához igazítja a feszültséget.

    Vatelin: vattaszerű tömőanyag, alapvetően textilipari termékekben, vagy szűrőberendezésekben használatos. Bizonyos elektromos cigaretta típusokban folyadéktárolásra szolgál.

    VG, vegetable glycerin: növényi glicerin, az e-liquid egyik fő összetevője, leginkább a pára tömörségét, mennyiségét adja.

    XLR, extra low resistance: extra kis ellenállású porlasztó.

    Magyar webshopok, üzletek (a teljesség igénye nélkül):

    E.C.S
    Üzlet jellege: webshop, bolt
    Választék nagysága: közepes
    E-liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó

    eCigi Futár
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: közepes
    E-liquid kapható-e: nem
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó, profi

    Ecigimester
    Üzlet jellege: webshop, bolt
    Választék nagysága: közepes
    E-Liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó

    Ecigi Online
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: közepes
    E-Liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó

    Favorit
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: kicsi
    E-liquid kapható-e: nem
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó, profi

    Maximum Smoke
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: közepes
    E-liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó

    e-Vapor
    Üzlet jellege: webshop, bolt
    Választék nagysága: közepes
    e-Liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó, profi

    Oxy gain
    Üzlet jellege: webshop, bolt
    Választék nagysága: közepes
    E-liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő

    SBcig
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: közepes
    E-liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: haladó, profi

    Vape42
    Üzlet jellege: webshop, bolt
    Választék nagysága: nagy
    e-Liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó, profi

    Vaporo
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: közepes
    E-liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó

    Külföldi webshopok (a teljesség igénye nélkül):

    FastTech
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: hatalmas
    E-liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó, profi

    Healthcabin
    Üzlet jellege: webshop
    Választék nagysága: nagy
    E-liquid kapható-e: igen
    E-cigaretta szint: kezdő, haladó, profi

    Alaplé és aroma beszerzési helyek (a teljesség igénye nélkül):

    - Ecigi Online
    - Ecigwizard
    - FlavourArt
    - InawraShop
    - HELMA (Laca)
    - InaweraFlavours
    - Liberty Flights
    - Maximum Smoke
    - Toscana Mall
    - Vape42

    Hazai termékek, gyártók:

    Stuka (Sanca-féle tuti kazán)
    A magyar fórumokon Sanca72 néven megtalálható felhasználó által, megrendelésre készített, felújítható kazáncsalád. A tankos, masnis-vatelines és dripkazánként is beüzemelhető típusok népszerűek a remek ár/érték arányuk miatt. Fórumon nem mindig aktív, kapcsolatfelvételnél célszerűbb az emailt választani.

    QZI Mods
    Prémium minőségű, rozsdamentes acélból készült mechanikus modokat és RBA-kat készítő hazai gyártó. Termékeik webshopokban is megtalálhatóak, de egyedi megrendelésre is dolgoznak. Honlap: QziMods.

    Nico
    Strapabíró, de mégis esztétikus, kedvező árú, rozsdamentes acél mechanikus modokat készít egyedi megrendelésre, akár egyedi igények alapján. A legnépszerűbb típusa a talpkapcsolós, és FET-es oldalsó kapcsolós változatban is rendelhető N-Storm. A hazai fórumokon nico felhasználónévvel található meg.

    Moon/NGP
    Kis szériában, általában alumíniumból, egyedileg gyártott, komplett készülékek, kedvező áron. Honlap: Moon, NGP.

    Lorr
    Mechanikus, nagy áramterheléseket elviselő minőségi kábelezéssel és erősített 510-es csatlakozóval ellátott pipamodokat készít fából, egyedi megrendelésre. A készítő a hazai fórumokon Lorr felhasználónévvel található meg. Facebook-profi.

    Fórumok
    - Elektromos Cigaretta Fórum
    - Ecigi Online
    - eVapor Fórum
    - Magyar eVaper Fórum

    Blogok
    - Vaper News
    - eVaper Info
    - Blackiex (hondapapi81) videócsatornája

    Egyesületek
    Villanypára Egyesület: [link]

    Érdekességek
    A Neston Rádió három részes, tanulságos riportsorozata Dr. Zentai Istvánnal az e-cigaretta hazai helyzetéről: [1. rész], [2. rész], [3. rész]; alternatív letöltési lehetőségek, ha a Soundcloud feltöltések már nem működnek: [1. rész], [2. rész], [3. rész]

    Történetem: Az ecigi és én - az analógról elektromosra áttérők történetei első kézből!

    Összeállította: csakb, jer1cho

    Utolsó módosítás dátuma: 2013. 08. 24.

    [ Módosította: BomiBoogie ]

    Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

  • SkyS1gn

    félisten

    BATTLEFIELD 4

    Megjelenés: 2013 Október 29.
    Műfaj: First-Person Shooter
    Kiadó: Electronic Arts
    Fejlesztő: DICE (Digital Illusions CE)
    Platformok: PC, Xbox 360, PS3, PS4, Xbox One

    BÉTA

    Idő: Október 1–15
    OPEN: Október 4-15
    Hossz: 2 hét
    Pálya: Siege of Shanghai
    Játékmód: Conquest
    Platformok: PC, PS3, Xbox 360

    BF3 prémiumosok, BF4 előrendelők és MOH: W LE tulajok 3 nappal elöbb kezdenek!

    A Battlefield 4 életre keltéséért a Frostbite 3-as motor felel, mely a felturbózott Frostbite 2 motor utódja.

    A játék jelenleg előrendelhető az Originen 2 formában illetve üzletekben Deluxe, Limited és Edition és normál változatban.

    Origin előrendelés, tartalmak:

    Standard Edition:
    -BATTLEFIELD 4™ BASE GAME
    -BATTLEFIELD 4™ CHINA RISING EXPANSION PACK

    Digital Deluxe:
    -BATTLEFIELD 4™ BASE GAME
    -BATTLEFIELD 4™ CHINA RISING EXPANSION PACK
    -ACCESS TO THE EXCLUSIVE BATTLEFIELD 4™ BETA
    -BONUS IN-GAME CONTENT

    Minden Battlefield 4 előrendelőnek jár a China Rising DLC mely a megjelenés után lesz kapható:

    -4 új pálya Kína témában
    -új járművek
    -hi-tech felszerelések

    PRÉMIUM

    Csak külön megvásárolható, nincs Premium Edition!

    -Minden kiegészítőt 2 héttel hamarabb próbálhatnak ki a játékosok.
    -Egyedi testreszabási lehetőségek beleértve ruhák, festések, emblémák, dogtagek és még sok más.
    -Szerverre való csatlakozásnál előre sorolják az embert.
    -Új tartalom minden héten.
    -12 bónusz Battlefield 4 Battlepack
    -A Battlefield 4 Premiumunkat átvihetjük Xbox 360-ról Xbox One-ra, illetve Playstation 3-ról Playstation 4-re.

    DLC-k:
    -Secon Assault: 4 közönségkedvenc pálya újradolgozva a Frostbite 3 motor erejével
    -China Rising: A játékosok az óriási és fenséges kínai szárazföldön harcolhatnak majd a dominanciáért. Megjelenés: 2013. december.
    -Naval Strike: A kínai armadával megtapasztalhatjuk majd a dinamikus vízicsatákat. Megjelenés: 2014. tavasza.
    -Dragon's Teeth: Amerika visszavág ebben a városi harcokra koncentráló kiegészítőben. Megjelenés: 2014. nyara.
    -Final Stand: A harc elérkezik egy hősies befejezéshez. Megjelenés: szintén 2014. nyara.

    Singleplayer pályák:
    Fishing in Baku

    Angry Sea

    Multiplayer pályák:
    Siege of Shanghai

    Paracel Storm

    Fícsörök:
    - 64 játékos PS4, Xbox One, PC megerősítve, next-gen konzolokon 60FPS
    - Spectator mód minden platformon, 1st person, 3rd person, free cam funcióval melyben 5 kamerát egyenként lehet elhelyezni
    - Spectator módban kikapcsolható HUD cinematic videókhoz
    - USMC, Orosz, Kína frakciók
    - Levolution: használható pályaelemek, liftek, ajtók, lámpák, kapuk útlezáró tüskék, reagáló riasztók, fémdetekrotok, dinamikusan változó pályák, dinamikus időjárás...stb
    - Levolution nagyobb elemeit a játékosok indítják be: pl felhőkarcoló ledőlése, csatahajó szigetbe csapódása
    - C4 újra a recon kaszt eszköze
    - motion ball visszatér a recon kasztnál
    - 5 fős squadok
    - A Commander mód nem foglal a szerveren slotot, ahogy a spectator sem
    - Vízben lehet pisztolyt használni és búvárkodni is
    - A vízben sprintelve gyorsabban úszunk
    - Zöld és piros lézer fegyverekre
    - A Commander képességei az éppen elfoglalt pontoktól függenek
    - Késelésnél lehet hárítani
    - A defibrillátort minden használat előtt fel kell tölteni
    - A jármű disabling át le dolgozva, mostantól számít a jármű melyik részét lőttük
    - A squad leader saját coomo rose-t kap
    - Testreszabható pisztolyok
    - commander szavazással leváltható lesz
    - VOIP támogatás PC-n
    - Helikopterben 42 rakéta maximum, egyszerre 14et lőhet
    - Helikopter gunnernél 60lőszer max, egyszerre 30at lőhet
    - Járőrhajó 60lőszer, egyszerre 30at lőhet
    - Main Battle tanknál 5 főlöveg lőszer van
    - AC-130 Gunshipnek limitált lőszere van
    - Snipereknek lehetőségük lesz lemérni a távolságot 'V' gombbal
    - Assault kasztnak mostantól lesz egy kissebb medpackja is, "túlélő kit" amelyet használva azonnal gyógyít egy bizonyos %-ot
    - ugyannez support kasztnál is, egy kissebb, limitált lőszert újratöltő csomagja is lesz
    - spectator módban játékosok közötti váltás F1,F2,F3,F4 gombokkal
    - a Commander dobhat lőszeres csomagokat melyek újratöltik a járműveket
    - Supression effekt megnövelve LMG-kkel és sniper puskákkal szemben, csökkentve más fegyverek ellen, közelharcban szinte teljesen kivéve
    - Supression ezentúl a célzást nehezíti random golyószórás helyett, így akár kontrollálható
    - 4fajta gránát: sima M67,füst, vakító és gyújtógránát
    - spectátor módban játékos statisztikák kijelzése
    - snipereknek variálhatják a nagyítást távcsőbe nézve
    - kerekeket nem lehet kilőni járműveknél
    - BF3-al ellentétben rengeteg fegyver camo lesz elérhető
    - commander módba egy rostán keresztül lehet majd bejutni, függ a szinttől, továbbá squad leaderek pontozhatják az adott commandert
    - spawnképernyő nem statikus lesz mint 3-ban hanem dinamikusan commander szerű nézetből látod a dolgokat és lehet kattintással spawnolni a pályán
    - jobb battlelog integráció konzoloknál
    - víz dinamikusan reagál járművekre, szélre, törmelékre
    - commander eszközei: UAV, EMP UAV, jármű felderítés, gyalog felderítés, tomahawk rakéta, gunship, stb. hívható be attól függően mely pontokat birtokol csapatunk
    L--- Lőszer és élet ellátási csomagok, jűrművek dobhatók
    L--- squadonként kiadható parancsok, squadleaderek ezeket elfogadhatják vagy elutasíthatják
    L--- commander fejlődési rendszer
    L--- squad leaderek leszavazhatják a rossz commandert
    L--- ha a squadok követik a commander utasításait, mindenki + pontot kap
    L--- commander behívhat zavarókat, UAV zavaró pl
    - a kezelőfelület kevésbé komplikált, kevesebb kattintás szükséges funkciók eléréséhet BF3-hoz képest
    - mozgás rendszer finomítva lett: időbe tellik full sprit gyorsaság elérése, folyamatosabb animációk
    - irányadó kiáltások, az alap "enemy spotted" hang helyett már égtájak szerinti jelzéseket is kapunk
    - spottoláskor a katona odamutat a kezével, mely egy kis időbe tellik, ezzel elkerülve a folyamatos q-nyomogatást, több ellenség spottolható egyszerre
    - a létrán mászás gyorsabb lett
    - skill alapján való matchmaking
    - nincs KÉK SZŰRŐ, ingame UI sokkal természetesebb
    - ingame HUD gyorsgombokat mutat a különböző gadgetekhez, attachmentekhez a képernyő alján középen
    - spawnoláskor élő képet kapsz a spawnpontról, legyen az squadtárs, zászló, bázis, jármű...
    - golyók útja és a füst sokkal feltűnőbb, a gránátok repüléskor füstcsíkot húznak
    - animációs késelést egy ellentámadásba lehet átvinni 'F' gomb jó idejű lenyomásakor
    - átdolgozott 'vehicle disabled' rendszer, számít hol találjuk el a járművet
    - jármű testreszabhatóság/specializációk sokkal robusztusabbak BF3-hoz képest
    - hajóra szerelhető anti-air, anti-armor rakéták
    - frakciók szerinti fegyverek
    - pisztolyok testreszabhatók
    - Battlepackok megjelenése melyek különféle unlockokat tartalmaznak
    - engineer vihet egyszerre AT aknát és javítót is
    - squad tevékenységek/XP egy "field upgrade" csíkon növekednek, te választod ki a saját perk vonalad, nincs többé squad perk
    - több fajta perk vonal: támadó, védekező, lopakodó... stb.
    - ha a teljes squad meghal, a perkek nullázódnak
    - alapból mindenkire lehet spawnolni, SQ leader spawn szerveren állítható
    - Minden pályán lehet minden frakció, akár körönként változhat.
    - PC-n minden HUD elemet (minimap, stb) saját szájízünk szerint alakíthatunk, elhelyezhetjük máshol, nagyíthatjuk- kicsinyíthetjük.... :C
    - Nem lesznek éjszakai mapok.
    - Battlescreen nem működik PS3-on és Xbox 360-on
    - GEO Leaderboard: Térkép alapú ranglista, fegyverenként, járművenkénti, városonkénti, országonkénti szűkítés
    - Dinamikus időjárás
    - Xbox 360, PS3 statok átvihetők next-gen (Xbox One, PS4) konzolokra
    - Jetek, Helikopterek gyorsabbak, jobban manőverezhetőek, valamint el lesznek látva alap védelmi funkciókkal (flare pl) hogy a kezdők ne agyaggalambként repkedjenek!
    - Ezentúl 3-4 mp is kellhet a defib feltöltéséhez
    - Nem lesz CTF kezdéskor, de késöbbi dlc-ben visszajöhet
    - Új játékmódok:
    Obliterationban: Van egy bomba, ami random helyekre spawnol, mindkét csapatnak 3-3 megvédendő támaszpontjuk, amelyik csapat elveszti mind3-at, az veszt.
    Defuse: Hasonló a Rush-hoz, támadók vs védők, de nincs respawn.
    - A szél nincs hatással a golyókra / helikopterekre
    - Teljes nappal-éjjel napszakváltás nem lesz
    - Obliteration 32-fős játékmód (optimálisan)
    - Lesz a szerverkeresőben hivatalos DICE szerver filter, elkerülve az idióta adminokat, fast respawnot, 2000ticketet, ha valaki eredeti "bf élményt" szeretne
    - Gondolkoznak a beépítésén: ha valaki meghal "killed in action" akármilyen levolution dologtól, a pontot és a kill-t a levolution beindítója kapja (pl te lövöd ki az utolsó pillért a felhőkarcolónál)
    - Zenéket ugyanaz csinálja mint a 3-nál
    - Prémium megjelenéskor elérhető lesz. (nem PE)!
    - Lesz gyakorlásra alkalmas "test range" mód
    - Domination mód visszatér
    - Havas, sivatagos, nyílt, infantrysebb pálya is lesz
    - Spectator lesz next-gen konzolokon
    - Nemlehet vízben pisztolyon kívül mást használni
    - Hajók hozzáférést kapnak a TV-rakétához
    - Felrobbanó MCOM egy bizonyos sugárban megölheti a játékost (Obliteration-ban legalábbis)
    - Minden pályán lesz Levolution! Kisebb dolgok, kapcsolók, ajtók működése hasonlíthat, de a nagy EPIC dolgok minden pályán mások (felhőkarcoló, csatahajó szigere futása)
    - dumplakattintással lehet spawnolni a minimapon
    - A squadleader commo-rose -ja más: lehetősége van parancsokat elfogadni/elutasítani/kérni a commandertől, kérhet ammo dropot, jármű dropot, kérhet UAV scant... stb. stb. a commandertől!
    - Colorblind mód visszatér
    - Sniper távcső tükröződés úgyszintén
    - Commander minden platformon be van építve az alap játékba, tablet-es dolog csak plussz!
    - nem lesz battlerecorder
    - VOIP squad-ra érvényes, 32 emberrel káosz lenne!
    - a fegyverlista nem tartalmazza az összes fegyvert ami belekerül a játékba
    - commander mód kikapcsolható lesz
    - commander nem lesz minden játékmódban, csak a nagyobbakban, Rush, Obliteration, Conquest
    - 4 spectator max, jelenleg
    - spectator nem foglal slotot a szerveren
    - különböző freecam sebesség cinematic videókhoz
    Tier reloading:
    (újratöltés közben más fegyverre váltasz, majd visszaváltás után folytatja az újratöltési animációt)

    - A tárnak üresnek kell lennie.
    - A tárnak kinnt kell lennie a fegyverből mikor más fegyverre váltasz.

    - 10 pálya lesz az alap játékban, 7 játékmód
    - a hit detection architechtúra hasonló (kliens oldali) mint a 3-ban, de sokat javult és a korábbi hibákat javították
    - fizika sokat javult, fák szétlőhetőek, sokkal természetesebben reagálnak, kidőlnek ha elűtöd őket, akár meg is ölhetnek ha ráddől?!

    Minden fegyver és fegyver unlock

    Hivatalos BF4 videók
    Battlefield 4: Official 17 Minutes "Fishing in Baku" Gameplay Reveal
    Battlefield 4: 60 Second TV Spot
    Battlefield 4: Official "Angry Sea" Single Player Gameplay Video
    Battlefield 4 -- E3 Multiplayer Gameplay -- Best Moments
    Battlefield 4: Official Commander Mode Trailer
    Battlefield 4: Official "Siege of Shanghai" Multiplayer Trailer
    Battlefield 4: Official Frostbite 3 Feature Video
    Battlefield 4: Official Battlelog Features Video
    Battlefield 4: Official Levolution Multiplayer Trailer
    Battlefield 4: Official "Paracel Storm" Multiplayer Trailer
    Battlefield 4: Official Premium Video

    Battlefield hírek:
    Battlefield.hu
    Battlefieldblog.hu
    Battlefield0
    BF4Central
    Battlefield facebook
    Battlefield twitter
    Battlefield blog
    Battlefield Reddit

    (módosítva: Cris99, 2013.08.25)

    [ Szerkesztve ]

    Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.

  • Kernel

    nagyúr

    del

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

  • Lasy

    veterán

    HTC Desire X

    HTC Driver 3.0.0.007]
    Desire_X_All-In-One_Kit_v3.0.rar
    Kell egy regisztráció a htcdev.com-ra

    Állítsuk be a készüléken ezeket:
    MENÜ -> Beállítások -> Fejlesztői lehetőségek -> USB hibakeresés (pipáljuk ki)
    MENÜ -> Beállítások -> Ki/be -> Gyors rendszerindítás (pipát szedjük ki)

    Maga a progival minden könnyen megy, de csak akkor, ha a mappa nevében nincsen szóköz.

    Így néz ki a program:

    Én mindezt nem használtam, mert szóköz volt a mappában. :D
    Így a manuális utat választottam.

    Első lépés a BOOTLOADER nyitás.

    Sajnos nem nagyon találtam olyan megoldást, amit zárt bootloaderen meg lehetne oldani. :(
    Így szükséges a bootloader nyitása, ami garanciavesztéssel jár!
    A BOOTLOADER nyitás teljes wipe-ot is jelent, tehát minden adatot töröl!
    Nem kell az Android SDK letöltése!!!

    kövessük az itteni leírást.

    Step 1
    vegyük ki az akkut
    Step 2
    hangerő le+ bakapcs gombbal lépjünk a bootloader módba
    Step 3
    válasszuk ki a hengerő le - fel gombbal a FASTBOOT módot ( a bekapcsoló gombbal okézzuk le)
    Step 4
    csatlakoztassuk a géphez
    Step 5
    kattintjunk erre a képre.

    Most jön az ADB mappa. :) ezt használd!
    csomagold ki a C:-ra! Nyisd meg a mappát dos parancssorban.
    Erre több lehetőséged van, total commander, vagy
    start menü futtatás és beírod CMD

    lépkedj be a mappába ahová kicsomagoltad. Ha a C:\-re csomagoltad akkor ezt írd be:
    cd c:\desire_X
    nyomj egy ENTER-t
    ekkor abban a mappában kell lenni amibe az ADB, és többi van. :R
    Jöhet a következő lépés.

    Írjuk be ezt
    fastboot oem get_identifier_token
    ha nem akarjuk elrontani, akkor jelöljük ki, és jobb egér gomb másol. DOS ablakban ugyancsak jobb egérgomb beilleszt.
    Nyomjunk ENTER-t
    ekkor megjelenik a legfontosabb dolog.

    jobb egér gombot nyomjuk, és jelöljük ki az egészet!
    <<<< Identifier Token Start >>>> -tól az <<<<< Identifier Token End >>>>> -ig!
    másolás
    ide a lap alján illesszük be az egészet.

    Nyomjuk meg a Submit gombot.
    Ekkor, ha mindent jól csináltuk kapunk egy mélt, a kóddal, és a további utasítással.

    +36702778032

  • ggeleven

    őstag

    A fülhallgatós topic-ban felmerült az igény, hogy meghallgassuk egymás fülesét, így nyitok egy topic-ot, amiben meg tudjuk szervezni ezeket.

    Terv szerint az első hsz. mindig az aktuális találkozó adatait tartalmazza majd.

    *** II. Fülhallgatós találkozó ***

    Időpontja: 2013. szeptember. 22, vasárnap
    Helyszín (ha beférünk): szervezés alatt, de valószínűleg Budapest belvárosában
    Ha jönnél, ezt kérlek töltsd ki: [link]
    A gyorsabb és könnyebb szerkeszthetőség miatt itt gyűjtjük a résztvevőket és az eszközöket: [link]

    Várunk mindenkit szeretettel! :)

    *** I. Fülhallgatós találkozó ***

    Az eddigi egyetlen ilyen találkozót 2013.08.24.-én tartottuk meg, az elsődleges célja az volt, hogy Ati1979 új high-end lejátszóját kipróbáljuk. Ez a csoda nem más, mint Astell&Kern Ak120.

    Íme a jelen lévő eszközök listája:

    Lejátszók:
    Astell&Kern Ak120
    Cowon J3
    Meizu M6
    Sansa Fuze@Rockbox

    Erősítő:
    FiiO E7

    Fülhallgatók (szigorúan ABC sorrendben)
    Brainwavz B2
    Brainwavz M4
    Brainwavz M5
    Ortofon EQ5
    Sennheiser CX271
    Sennheiser IE8
    Shure SE215
    Sony MDR-EX0300-E
    UE Triple-fi 10
    Vsonic GR02 Bass Edition
    Vsonic GR06
    Westone 4R

    Mindenki rengeteg tapasztalattal lett gazdagabb és nagyon jó hangulatban telt az egész délután.
    A kimaradók természetesen nem értetettek velünk mindenben, szóval már szervezzük a következő találkozót. :)

    [ Szerkesztve ]

    Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.

  • szunyi777

    őstag

    Samsung Galaxy SIII Mini [olvasd el a Téma összefoglalót!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!

    Felhasználói kézikönyv PDF

    PDF olvasó

    A képre kattintva letöltheted a PDF olvasót.

    A Mobilaréna tesztje.

    Töltő, usb, fülest ,leírás.

    ◆ Hálózat Adatátvitel
    GSM 850/900/1800/1900 Négysávos GSM
    HSDPA 900/1900/2100 háromsávos 3G modul
    HSPA maximum 14,4 Mbit/s letöltési és 5,76 Mbit/s feltöltési sebességre képes.
    802.11a/b/g/n, hotspot, DLNA, WiFi Direct Bluetooth: 4.0-s, sztereó
    ◆ Kijelző: 4 inch, 480 x 800 pixel, (~ 233 ppi pixel sűrűség) 16 millió színű kapacitív, multitouch Super AMOLED.
    ◆ Méretek:121,55 x 63 x 9,9 mm Dimension
    ◆ Súly:120 g
    ◆ GPU:Mali-400MP.
    ◆ CPU: 45 nm ARMv7 ST-Ericsson NovaThor U8500 kétmagos, magonként 1 GHz-es.
    ◆ Szoftver: Android OS, v4.1.1 (Jelly Bean)
    ◆ Tárhely: 8GB-os és 16 GB-os modellek kerülnek forgalomba 8Gb-osnál a szabadon felhasználható memória 4,5 GB. Mindkettő bővíthető microSDHC kártyával (32 GB-ig)
    ◆ Kamera: 5 MPX, 2592x1944 pixel, autófókusz, LED vaku,
    ◆ Másodlagos kamera: VGA
    ◆ Videó: 720p @ 30fps
    ◆ Csatlakozók:.
    MicroUSB 2.0, ami MHL és host funkcióval is bír
    ◆ SIM: Mini SIM kártya
    Piactól függően még NFC-t is kaphatunk.
    ◆ Akkumulátor:Az alap akkumulátor 1500 mAH-s Lítium-Ion. Készenléti idő 450 óra (2G) / 430 óra (3G)
    Beszélgetési idő 14 óra 10 perc (2G) / 7 óra 10 perc (3G)
    ◆ Egyebek:
    - SNS integráció
    - MP4/DivX/XviD/WMV/H.264/H.263 lejátszó
    - MP3/WAV/eAAC + / AC3/FLAC lejátszó
    - Szervező
    - Kép / videó szerkesztő
    - Dokumentumnéző
    - Google Search, Térkép, Gmail, YouTube , Naptár, Google Talk, és Picasa
    - Hangjegyzet / dial / parancsok
    - A prediktív szövegbevitel (Swype)

    Bővebb információt itt/ vagy itt olvashatsz, az akkumulátorokról.

    ◆ Az akkumulátort ki kell sütni?
    A Lítium-ion és a Lítium-Polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
    A Lítium-ion és Lítium-polimer akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyors töltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Lítium-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK a SAJÁT töltőjével. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
    A lítium-ionos, Lítium-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.
    Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg.

    ◆ Akkumulátor kalibrálás
    Legenda csupán, hogy az Android alatt lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt!
    Forrás Keeperv85

    A frissítés vagy a Kiesel történik, ami letölthető innen, vagy az az Odinal.

    FIGYELEM! Semilyen felelõsséget nem vállalok, ha valamilyen oknál fogva a telefont károsodás éri! A felelősség Téged terhel, csak akkor kezdj neki, ha biztos vagy benne mit csinálsz!

    Firmware letöltése:

    4.1.1. Telenor
    4.1.1. Független
    4.1.1 Telekom (T-mobil)

    Samsung OS Version Itt megnézhető és letölthető

    CSC kód alapján tudod kiválasztani, amit a tárcsázóba beírva * # 1234 # kóddal hívhatsz elő.

    Régió kódok:
    Magyar független: XEH
    Telenor: PAN
    Vodafone: VDH
    Telekom (T-Mobile): TMH
    P.: CSC:I8190TMHAB1 = T-Mobile

    4.1.2 rootolt verzió
    4.1.2 Független
    4.1.2 Telenor
    4.1.2 Telekom (T-Mobile)

    Firmware Update-downgrade (frissités-visszaminősítés):

    Fontos:Csak Stock recovery-re, és stock firmware-re frissithető!!!
    Ha cwm recovery-t használsz és custom romot,akkor a visszaállitás menetét lejjebb megtalálod!

    Kapcsoljuk ki a telefont és vegyük ki az akkumulátort.

    Futtassuk az Odin programot és ellenőrizzük a következő beállításokat: Nagyon fontos, hogy csak az AUTO REBOOT és az F. RESET TIME legyen bepipálva, SEMMI MÁS!

    A PDA gombra és válasszuk a: .... tar.md5 fájlt.

    Frissítéshez kapcsoljuk be a telefont „Download” módba a következőképpen: Vegyük ki, majd tegyük vissza az akkumulátort, majd nyomjuk meg Hangerő LE gomb + Home gomb + Bekapcsoló gombokat egyszerre.
    Csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez.
    Ha ez az első alkalom, hogy így csatlakoztattuk a PC-hez, akkor hagyjuk, hogy a Windows telepítse a szükséges illesztőprogramokat, és várjuk meg még végez!

    Ellenőrizzük, hogy az Odin, felismerte-e a telefon com port számát, Így kell kinéznie: [COMxx] (Természetesen a xx helyén számoknak kell lenni.)
    Ha a program valami oknál fogva, nem ismeri fel a telefont, próbáljuk meg, hogy kihúzzuk az USB kábelt, majd csatlakoztassuk újra, ha így sem ismernél fel, akkor indítsuk újra a számítógépet illetve a telefon is. Tehát kezdjük újra az egészet...
    Ha a gép felismerte a készüléket, akkor a frissítést el lehet indítani a START gombra kattintva.
    A frissítés, során NE kattintgassunk sehová és NE HÚZZUK KI az USB kábelt, mert tönkreteheti a telefont. A folyamat befejeztével láthatod a „PASS!” szót az Odin ablakban, ez azt jelenti, hogy sikeres volt frissítési folyamat.
    Húzzuk ki a telefont ha végzett és várjunk, amíg az teljes mértékben bekapcsol. Állítsuk alaphelyzetbe ennek a kódnak a megadásával: * # 87976633 #. Mikor a kódot beírtuk a telefon újraindul. Várjuk meg még a rendszer teljesen feláll, ha ez megtörtént, akkor ismét elkezdhetjük használni és élvezi az új frissítést.
    Ha netán bootloopot kapunk,vagy valami nem úgy működik ahogyan kellene, akkor a recovery-ben (Kikapcsolt állapotban nyomjuk egyszerre a bekapcsológombot + hangerő Fel + home gombot kb.:5 mp-ig) nyomjunk factory resetet! Vagy simán csak roboot.

    Megj.:A "Főzőtt-custom" Romokat is lehet frissiteni, de nem hivatalos forrásokból!
    Ezeket a frissitéseket általában a rom alkotója, eggyes frissitéseket (baseband, recovery, Su, egyéb) Forumokról, XDA Galaxy s3 mini, lehet beszerezni!
    Fontos:Mindig a saját készülékünk tipusához tartozó frissitéseket, romokat használjunk!!
    figyeljünk ha pl.: N vagy L készülékünk van, hogy azt támogatja-e az adott szoftware!
    Általában teljeskörű leirást kapunk a frissités tartalmáról, és telepitéséről!

    Fontos:
    A SAMSUNG_USB_Driver legyenek telepitve
    Mindig az alaplapi usb portot használd!
    Kapcsold be a telefonon az USB-hibakeresést.
    Járj el körültekintően
    Legyen a készülék 60-80% feltöltve
    Lehetőleg ne viharba, stb .. csináljuk az áramszünet elkerülése végett
    Ha lehet Notebook-on végezzük a műveletet
    Odin-t mindig Rendszergazdai joggal indisd el!!!

    Csak saját felelősségre!!!

    Ez az eljárás növeli a flash számlálót, illetve nem original romot jelez a telefon.
    Garanciavesztéssel jár!!!!

    Download módba belépve ellenőrizhetjük a számlálónk állapotát!
    Hangerő le + Power + Home gomb kb 2mp-igy nyomni kikapcsolt állapotban, majd ha ha megjelenik akkor nyomni egy hangerő fel gombot!

    ◆Az eljárás kettő lépésből áll!

    Forrás (Értékeld a fejlesztőt (tys0n) az oldalon, és nyomj Thanks) ;)

    ◆1) Installáld a CWM (ClockworkMod) recovery:

    1- Tölsd le a CWM 6.0.2.7 File-t
    2- Tölsd le az Odint
    3- Kapcsod ki a telefont.
    4- Tedd letöltési módba ( Nyomjuk meg a bekapcsológombot + hangerő le + home).
    5- Ha elindult nyomjd meg a hangerő gombot fel
    6- Most csatlakoztasd a telefont, a (PC, laptop ..).
    7- Indisd az Odin-t.

    8 - A PDA fülbe tallózd be a fentebb letöltött file-t
    9 - Nagyon fontos, hogy csak az AUTO REBOOT és az F. RESET TIME legyen bepipálva, SEMMI MÁS!
    10 - Nyomjd meg a Start gombot (és várd meg, amíg a telefon újraindul, és Odin kiirja "PASS!")

    Gratulálok ! Most már van CWM recovery, lehet rootolni a készüléket!
    ClockworkMod v6.0.2.7 használata

    Megj.:Egyes készöléken nem biztos, hogy a 3 gombos (Kikapcsolt állapotban nyomjuk egyszerre a bekapcsológombot + hangerő Fel + home gombot kb.:5 mp-ig) kombinációval be tudunk lépni a recovery-be.
    A biztonság kedvéért többször próbáljuk meg, ne az első sikertelen belépés után csináljuk meg a következő műveletet.
    Le kell tölteni akkor az I8190.tar.md5 (CSAK! GT-I8190) és Odinnal flashalni ugyan úgy mint a fentebb lévő CWM recovery-t!
    Forrástys0n

    2 ) Tölsd le a ROOT file-t

    1 - Tedd Sd-re a zip fájlt
    2 - Indítsd újra a telefon CWM Recoveryben
    Megj: navigálni a felfelé és lefelé hangerő-szabályozó gombokkal, és használd a bekapcsoló gombot a kiválasztáshoz.Kikapcsolt állapotban nyomni hangerő fel + power + home gomb egyszerre 5 mp ig.
    3 - Válaszd ki az 'install zip from sd card'
    4 - Válasszd ki a 'choose zip from external sd card' és keresd meg a root file-t
    5 - Jelöld ki és válaszd a yes-t
    6 - Ha kész, reboot

    Keresd meg a supersu alkalmazást és indisd el, ha kell frissitsd!!!
    Üdv. a sötét oldalon, igy már rendszergazdája vagy a telefonodnak! ;)

    Visszaigazolva működik: vitya2

    Mivel a ROOT-joggal elveszitettük a hivatalos frissitési lehetőséget, igy manuálisan kell pótolni eggyes frissitéseket.
    A legfrissebb Alapsáv letölthető GT-I8190_modem.bin-XXAMG4-update.zip
    Ellenőrizni a rendszerbeállitások/a telefonról/ Alapsáv verziója
    Csak I8190 készülékhez!!!
    CWM Recoveryben kell flash-elni!
    Megj.:Első inditás után nagyon belassul a készülék (Ez nem hiba) és Unknow lesz az alapsáv.
    Inditsuk újra a készüléket (kicsit lassab lesz) és ellenőrizzük az Alapsáv verzióját!
    Ezt kell látnunk:Alapsáv verziója:XXAMG4

    ◆Hogyan mentsük az Efs (IMEI, stb.) Mappát, ami fontos lépés a rootolás után!

    Ez természetesen csak a Rootolt romon lehetséges!!
    Előfordulhat, hogy rootolás után hajlamosak lehetünk custom romokat kipróbálni, esetleg egyéb egyedi alkalmazást, témát, stb flashelni!
    Előfordulhat, hogy közben sérülhet az EFS partíció / mappa !
    Erről mindenképpen kell egy mentés, és el kell tenni biztonságos helyre, később szükséged lesz rá!

    Hogyan mentsünk:
    1 - USB hibakeresési mód bekapcsolni
    2 - busybox-ot letölteni Play-ről, és telepiteni.
    3 -A fejlesztő oldaláról letölteni a legfrissebb EFS-PRO -t, ne felejtsd el megköszönni a fejlesztőnek! ;)
    Vagy efs pro 1.12.6
    4 - Inditsuk el az alkalmazást a PC-n
    5 - A "adatmentésnél válasszuk ki a " tömörített tar" vagy a "create partition image"
    Pipáljuk ki hova szeretnénk mentést: "Mentés tárolóeszköz" és "Save to PC tárolás"
    6 - Klikk a backup EFS gombra.

    Mentsd el egy biztonságos helyre, és ne osszd meg senkivel!!!

    Fontos:Mindig azzal az efs pro-val állitsuk vissza amivel lementettük!!!

    ◆Custom, egyedi Romok

    Mi is az a „főzött rom”?
    Egy módosított android rendszer.
    Előnyei: sokkal több témát lehet rátenni, optimalizáltabb romok, és jellemzően gyorsabbak is, mint a gyáriak, rengeteg plusz funkciót tartalmaznak, könnyebb az utólagos módosítás, illetve alapból rootolt. Hátrányai: ha nem szakszerűen tesszük fel, hibát (FC, más néven „Force Close”) okozhat. Persze ezek nem végleges hibák, könnyedén orvosolhatóak.
    Fontos:a hibák nem hardveres hibák, hanem szoftveres, tehát a telefont NEM lehet elrontani ilyen módon, kivéve ha a rom pl.:Emelt órajelű kernelt tartalmaz!

    DMod v6:

    enox reVenge NX:

    enox reVenge AMD3:

    Benz ROM v6:

    BenzROM v6 MIUI

    Stock I8190LUUBAMA1 4.1.2 BenzROM V2L (I8190L):

    JZ054K.I8190.XXAMA1 - 4.1.2-Jelly-bean V5.1:

    BenzROM v6 MIUI - including many MIUI apps:

    Faust v1.3 [Continuing on from infected_'s ROM]:

    Light by somin.n - UPDATE no.3:

    velocity rom series v-2.0 (new)14.8.2013

    Kernel:Módositott Kernelt is tehetünk fel a meglévő helyett, ami tartalmazza az INTERACTIVE governor-t az ONDEMAND helyett!
    i8190N-KERNEL-I8190NZCAMG2.zip
    Visszaigazoltan működik i8190 és i8190L Touchwiz rom-on!
    A Governorokról ITT , Google forditóval pedig ITT kapsz tájékoztatást!

    Tiszta 4.2.2 android romok

    CM10, CM10.1, PAC and AOKP(Maclaw / Oliver) 4.2.2
    A letöltési oldalon a romok mellett megtalálható a GAPPS is, ami a Google alkalmazásainak gyűjteménye.

    Ezek a romok NEM tartalmazzák a Samsung romok egyes tulajdonságait, alkalmazásait...)!
    Ezek legtöbb esetben, helyettesithetőek, letöltehetőek...
    Folyamatos fejlesztés alatt állnak, de működőképesek!!!
    Nem tartalmazzák pl.:a Rádiót sem, de ez tökéletesen helyettesithető a Spirit Fm nevezetű alkalmazással!!
    Ajánlatos teljes verziót beszerezni a működéséhez!!!

    Custom romok Tiszta telepitése

    Nagy általánosságban minden romcsere előtt javasolt biztonsági mentést késziteni a CWM recoveryben az SD-re, és nem árt egy tartalék a PC-n is!
    A romok telepitése egyéni módszerrel történik CWM-ből!
    Erről tájékoztatást kapunk a rom fejlesztői oldaláról!

    Általánosságban ez a javasolt eljárás Tiszta android romok teleipésekor CWM alatt, de Samsung romnál is lehet alkalmazni:

    -Tölsd le a romot, és a GAPPS is..
    -Másold az SD-kártya gyökerébe
    -Indisd újra a telefont recovery módban (Power + Hanagerő fel + Home gomb egyszerre kb.5 mp-ig)
    -Készits nandroid (biztonsági) mentést, lehetőleg az SD-re
    -Wipe data/cache (factory reset)
    -Advanced menü és Wipe Dalvik
    -Advanced menü és válaszd a format /system
    -Go back és válaszd az install zip from SD card, és azon belül a Choose from internal SD card
    -Keresd meg a romot és válaszd ki
    -Flasheld a romot, és a GAPPS
    -Nyomj egy Wipe data/factory reset
    -És Advanced/ wipe dalvik
    -Reboot

    Ezt nem minden rom esetében kell igy alkalmazni, de ezzel az eljárással tiszta alapokra épithetjük a rendszerünket!!
    Vannak úgynevezett AROMA Telepitős romok, amit úgy kell elképzelni, mintha Windows alatt telepitenénk programot!

    Gyári visszaállítás, ROOT jog eltávolítása

    Bizonyára nem én vagyok az egyetlen, aki megszabadult a gyári Samsung rendszertől . Ezt viszont azzal jár, hogy a szervizben igen könnyen kiszúrják, és megvonják a garanciát. Ezen leírás alapján vissza tudod hozni a gyári oprendszert, nyomok nélkül.Legelső lépésként mindig legyenek meg a megfelelő biztonsági mentéseket. Titanium Backup, CWM recovery-s Nandroid backup, igény szerint a telefon teljes belső és SD memóriát másoljátok le gépre.

    FIGYELEM! Semilyen felelõsséget nem vállalok, ha valamilyen oknál fogva a telefont károsodás éri! A felelősség Téged terhel, csak akkor kezdj neki, ha biztos vagy benne mit csinálsz!

    Fontos:
    A készülék Driver-i legyenek telepitve
    Mindig az alaplapi usb portot használd!
    Kapcsold be a telefonon az USB-hibakeresést.
    Járj el körültekintően
    Legyen a készülék 60-80% feltöltve
    Lehetőleg ne viharba, stb .. csináljuk az áramszünet elkerülése végett
    Ha lehet Notebook-on végezzük a műveletet
    Odin-t mindig Rendszergazdai joggal indisd el!!!

    Nagyon tömören:
    0, ODIN beszerzése
    1. official recovery
    2. Triangle away
    2. Factory reset
    3. Rom
    4. Factory reset
    5. Ellenőrizd, hogy nincs root

    Csak rootolt Samsung rom alól végezzük a műveletet, lehet ez akár egy Dmod v6 rom is.
    Ha (CM10.1 vagy egyéb Tiszta android romot használunk) akkor mindenképpen tegyünk fel teljes értékű Samsung romot!
    Bootanimációt és az inditó hangot kapcsoljuk vissza, ha esetleg tiltottuk volna!!
    Manuálisan, vagy ezzel az eljárással!
    Odin nem minden esetben formázza a system particiót!

    A gyári visszaállítás menete

    Figyelem! Ez igen veszélyes is lehet!! Csak saját felelősségre!!!

    Ezt abban az esetben kell elvégeznünk, ha a flash counterünk nem 0-án áll, illetve nem original romot jelez a telefon.
    Ez download módba (Hangerő le gomb + Home gomb + Bekapcsoló gombok egyszerre nyomni kb.:2mp-ig) belépve ellenőrizhetjük.

    1, A legfrissebb TriangleAway programmal nullázzuk a számlálót/custom countert.

    Csak nyissuk meg a TriangleAway, adjunk neki Root jogot, ha kell frissitsük és válasszuk ki a "reset counter"

    A készülék újraindul letöltési módban.
    Itt ha biztos nullázni szeretnénk akkor a Hangerő fe gombbal nyugtázhatjuk
    ha nem, akkor a hangerő le gombbal még megszakithatjuk a folyamatot.

    Figyelem!! A Videó Galaxy SIII (I9300) telefon visszaállitását mutatja be, igy csak az 5.Percig egyezik a készülékünkel!!!

    [YT:http://www.youtube.com/watch?v=U_7BHqfTah4][/YT]

    Ha végzett, akkor a biztonság kedvéért factory reset !
    Ezzel az eljárással, csak a számlálót nulláztuk.

    A Recovery-t és a Rootot is rendbe kell tenni!

    2, Töltsd le a saját firmware, fentebb a frissités pontból!

    3,Vissza kell állítani a Stock recovery (Nem növeli a custom számlálót)

    A PDA részbe betallózod a "i8190_Stock_recovery.tar.md5" fájlt

    Nagyon fontos, hogy csak az AUTO REBOOT és az F. RESET TIME legyen bepipálva, SEMMI MÁS!
    A telefont kapcsold ki, majd indítsd download módba.
    Kapcsold össze a telefont a géppel az USB kábel segítségével majd nyomd meg a Hangerő fel gombot a továbblépéshez.
    Várd meg, míg az Odin program felismeri a telefont. (ez első alkalommal kicsit több időt vesz igénybe a driverek telepítése miatt)
    Ha megvan, klikk a START gombra.
    Várd meg, míg kiírja, hogy PASS, de ne húzd még le a gépről.
    Újraindul magától, ekkor lehúzható az USB kábelről.
    Csinálj egy factory reset

    4,Most fel kell flashelni a stock firmware (Nem növeli a custom számlálót)

    A PDA részbe betallózod (Előzőleg letöltött) kicsomagolt firmware *****.tar.md5 fájlt
    Nagyon fontos, hogy csak az AUTO REBOOT és az F. RESET TIME legyen bepipálva, SEMMI MÁS!
    A telefont kapcsold ki, majd indítsd download módba.
    Kapcsold össze a telefont a géppel az USB kábel segítségével majd nyomd meg a Hangerő fel gombot a továbblépéshez.
    Várd meg, míg az Odin program felismeri a telefont.
    Ha megvan, klikk a START gombra. Ekkor kezdődik meg a telefonra a firmware írása mely akár öt percig is tarthat.
    Várd meg, míg kiírja, hogy PASS, de ne húzd még le a gépről.
    Újraindul magától, ekkor lehúzható az USB kábelről.
    Indítsd Recovery módba a telefont és csinálj egy factory/data reset-et
    Ha netán bootloop-ot kapsz akkor még egy factory reset!!

    Kész. A telefon teljesen szűz, mintha most vetted volna ki a dobozból. Érdemes esetleg belenézni download mode-ba, hogy tényleg nullán áll-e a számláló!

    És hogy nem maradt-e meg a root jog!

    Forrás1 Forrás2

    Visszaigazolva működik: hj.jani95

    ◆Hasznos/ajánlott programok

    Greenify ROOT-jogot igényel!
    Az alkalmazásról ITT tájékozódhatsz!
    A mindenkori legfrissebb verziót a Google play-en elérhető!
    Rendszer alkalmazások jegeléséhez meg kell vásárolni a Donate verziót!

    A futtatásához szükséges a Xposed Keretrendszer.
    A mindenkori legfrissebb verziót lehet letölteni XposedInstaller!

    Használata:)
    -Telepiteni az XposedInstaller-t és elinditani (Root jog kell neki!!)
    -Installálni a keretrendszert
    -reboot
    -elinditani az XposedInstaller-t és a modul fül alatt kipipálni a Greenify-t
    -reboot

    Jegelheted az alkalmazásaidat ettől kezdve, a Greenify app-al!
    Az Xposed Keretrendszer nagyon hasznos, és igen sok modul érhető el hozzá !

    XPOSED modulok Gyűjteménye

    Launcher-ek:

    Lecserélhetjük a gyári TouchWiz-t egyéb elterjedt launcher-re is, ha kevésnek bizonyulna a testreszabhatósága! (a teljesség igénye nélkül):
    ADW Launcher EX
    Apex Launcher
    Holo Launcher

    Fájlkezelő:

    Néhány ismertebb fájlkezelő:

    Root Explorer
    ES File Explorer

    Multimédia:

    Lehetőségünk van Szép hangzásmódot elérni a következő flash-tő programmal!
    Root és Cwm recovery szükséges!!!
    Forrás
    AC!D Audio Engine

    - Helyezd az sd kártyára a letöltött .zip állományt
    - indisd el a CWM Recovery
    - Csinálj teljes mentést!!!
    - WIPE CACHE PARTITION
    - ADVANDCED => DALVIK CACHE!!!
    - MOUNTS AND STORAGE => MOUNT SYSTEM
    - A következő sorrendbe flasheld fel AC!D Audio Engine.zip és ClearAudio+TEAM AC! D.zip
    - Reboot

    A beállitások/hang/zenei hatások alatt válasszuk ki az Acid-et, és élvezzük a hanghatást!

    BEATS MUSIC PLAYER (ROOT)

    Ez egy igen tetszetős audió lejátszó + equalizer (Widget is)
    Kettő féle módon telepithetjük!
    1,-ReModBeatsMusicPlayer.apk és BeatsthemedEqualizerwidget.apk simán telepitsük fel!
    Ha valamelyik nem telepszik, helyezzük be az apk-filt a syste/app mappába!!
    2,-ReMoDifiedBEATS+Beats themed equalizer.zip file-t CWM flashelhetjük!

    Rendszerprogramok:)


    Titanium Backup Pro Nélkülözhetetlen alkalmazás Root joggal rendelkező készüléktulajdonosoknak!

    Lux Auto Brightness

    Az eredeti egyedi automatikus fényerő megoldás!
    Mivel a készülékünk nem tartalmaz fényérzékelőt, igy ezzel a kis alkalmazással helyettesithetjük.
    Beállitása:
    -Inditsuk az alkalmazást, majd a fogaskerék ikonra klikk.
    -Klikk a Kapcsolt minták módositása és a DAY profil
    -Válasszuk a LUMA
    Luma Fényerő
    1= 20%
    200= 100%

    -Klikk a Fényerő
    -Automatikus mód>Igazitás csak ébresztéskor
    -Klikk haladó
    -Enable lux>pipálni

    Ennyi lenne, lehet finomitgatni, ez alapbeállitás!
    Csak akkor állit fényerőt, ha feloldjuk a képernyőt, vagy rábökünk a widget-re!

    CrossBreeder nevezetű flashelhető scriptel, szép teljesitmény és akkumulátor időt, reklámblokkolást tudunk elérni!

    - A CrossBreeder_7.2.13.zip és a CrossBreeder_Uninstall_7.2.13.zip et tegyük Sd-re
    - Menjünk a CWM recoverybe
    - Készitsünk teljes mentést a rendszerről
    - flasheljük a CrossBreeder_7.2.13.zip
    - Reboot

    Megj.:Megfogja változtatni a recoveryből való kilépést!
    Mindig a go back-et használjuk!!
    Ha valami gond adódna a rendszerrel, vagy nem tettszik, akkor a CrossBreeder_Uninstall_7.2.13.zip el teljesen eltávolithatjuk!

    GL to SD(root)
    Mivel ICS verziótól kezdeve a Samsung nem támogatja, hogy az alkalmazásaink adatait áthelyezzük az SD-re, (mondván van elég belső tárhely) ezzel az Ingyenes de nagyszerű alkalmazással megoldható!
    Kissebb és nagyobb (akár 1-2 GB-os) játékaink adatait (data/obb) tudjuk áthelyezni, és Mount-va használni a készüléken! :K
    Kötelező Gamerek számára!

    Hasonló alkalmazás a FolderMount [ROOT], csak az előzővel ellentétben ezzel adott mappákat lehet mountolni az SD-re!

    Created by Szunyi77

    ◆ Saját csengőhangok
    Saját csengőhang (sms jelzőhang, ébresztő, stb. ) beállításához hozzunk létre egy ilyen könyvtárszerkezetet az SD kártyán:

    media/alarms/
    media/notifications/
    media/ringtones/
    Godlike79leírása alapján/B]

    Akit esetleg zavar a boot animáció hangja az itt kikapcsolhatja:
    Eszköz/system/media/audio/ui/PowerOn.ogg fájlt kell átevezni Pl.: PowerOn1.ogg
    By szunyi777

    ◆ Mi okoz garanciavesztést és mi nem?
    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
    Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!
    A készülékre a magentás szolgáltató 2 év teljes körű garanciát, még kiegészítőkre pedig egy év szintén teljes körű garanciát vállal.
    A készülékre érvényes a webshopos vásárlás esetén a 8 napos elállási lehetőség (előfizetésnél természetesen) illetve a 3 napos a személyes vásárlásnál. Erről bővebben [link] a topikban érdemes kérdezősködni. Ott a szolgáltató emberei is, illetve az ilyen ügyekben már tapasztalt felhasználók várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!
    Forrás: Keeperv85

    ◆ Turbo SIM
    Nagyon jól összefoglalta a lényeget Kelzsoca:
    "A 3G-t már jobb ha el is felejted turbosim mellett. És akkor még hol van az, hogy elérhetőnek tűnik a készülék, de igazából nem elérhető, ledobálja utazás közben és még sorolhatnám.
    A chipeken található F300-as microchip már régen elavult, és nem támogatja a 3G szabványt sem rendesen, továbbá a GSM rendszer eléggé összetett és bonyolult rendszer, ahhoz hogy egy turbosim tökéletesen működjön több dolog függvénye:
    - SIM kártya
    - SIM kártya kora-állapota
    - földrajzi helyzeted
    - toronyhoz, tornyokhoz viszonyított távolság
    - az éppen szinkronizált torony fajtája (régi, új stb.)
    - központi szerver
    - telefon
    - telefon szoftvere
    - telefon antenna
    - turbosim fajtája
    Ha ezekből csak 1 is problémás, a kapcsolatodnak annyi. Továbbá a központi szerver is figyeli a beérkező, és a hálózatra csatlakozó készülékeket, és csoportosítja őket:
    - fehér (minden rendben)
    - szürke (megfigyelt állapot, ha továbbra is gyanús a viselkedés, 1 hét után fekete)
    - fekete (tiltott, kitiltott számok)

    ◆ Függetlenítés
    A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket!

    Android kezdőknek
    Köszönet érte. aggleány-nak

    Android fejlődéstörténet
    Forrás:


    RootRulez oldala köszönet neki érte

    Android magyar program fordítás kérések

    Android Alkalmazások fordításai -: Elkészült, vagy elkezdett

    Alkalmazások letöltése.
    Google Play

    Appbrain

    Androizoom

    Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik /Nincs warez!/

    Szerkesztve:2013.08.27

    Mielőtt irnál a fórumba, ajánlott használni a gyorskeresőt jobb oldalt fent, a felesleges körök elkerülése végett!!!

    Észrevételeket az 1 hsz-szel kapcsoltban Szunyi777 lehet küldeni Privát üzenetben.

    Segitségeink voltak:
    kengyel
    boken
    akcsy
    Keeperv85
    Valamint bubus66

    [ Szerkesztve ]

    Samsung Galaxy S20 Ultra >Rom: Beyond 2.1 Android 11>Kernel: STOCK >Recovery: TWRP (ROOTED)>EdXposed>Viper4Android hangmotor>- https://www.facebook.com/Mobiltelefonszervizszeged/

  • dejaris

    addikt

    Ide jöhet minden ninjázós on és off téma, felesleges játékkulcs, ami bundliból vagy bármi másból maradt, stb. Vagy akár Maross fejtörői, amíg valaki nem végez vele miattuk. :)

    Ha rejtvényt adsz fel, légyszives, a hsz egy kiemelt Rejtvény felirattal kezdődjön! Ha megoldod, ne tartsd magadban, az eredeti rejvény hsz-ére írd le a megoldásod, de kezdődjön egy kiemelt Megoldás felirattal, így nem rontod el azok játékát, akik még küzdenek vele. Ez utóbbi, segít nekem is, hogy rendben tartsam az éppen futó rejtényeket:)

    Éppen futó rejtényeket:
    Metro Last Light Limited Edition
    horvathd kódolása
    compass1997 kódolása

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák