Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Outlander

    őstag

    A készülékről dióhéjban:

    A HTC Desire 500 több színben kapható, fehér/kék, fehér/piros illetve fekete.
    A burkolat anyagában festett, lakkozott jó fogású. Az erőforrást egy Qualcomm® Snapdragon™ 200, négymagos, 1,2 GHz-es cpu, egy Adreno 203-as grafikus gyorsító és ezek mellé 1GB RAM és 4GB ROM szolgáltatja, melyből kicsivel több mint 800MB áll rendelkezésére a felhasználónak, de microsd kártyával 64GB-ig bővithető.
    A kijelző 4,3"-on terül el, 480*800 pixellel.
    A szoftver gyárilag az Android operációs rendszer 4.1.2-as verziójára épített és a Sense 5.0 nevezetű saját launcher megoldásával finomhangolt.
    Jelenleg nem tudni még, hogy mikor és mire frissül, pletykák vannak, hogy megkapja az Android 4.4, de még nem erősítették meg.
    Két típus van hazai forgalomban ONE és DUAL, tehát egy és két sim kártyás, értelemszerűen a szolgáltatóktól csak egy sim kártyás vásárolható jelenleg, ezenkívül gyakorlatilag megegyező a tudásuk.

    Gyakran Ismételt Kérdések:

    Hová kell vinnem a készüléket, ha meghibásodik?
    Ha szolgáltatótól vagy (GSM) boltban vásároltad, akkor először érdemes oda bevinni hiszen hiszen jogilag nekik kell továbbítaniuk a szervizbe.
    Egyébként - jelenleg - a Telemax Kft. foglalkozik a készülék szervizeléséről.

    Mennyi ideig bírja az akkumulátor?
    Használatfüggő, de általános terhelés mellett egy-másfél napot kibír az 1800-as akkumulátor.
    Ez ugye használat függő lehet több és kevesebb is.

    Hogyan tudom egyszerűen átrakni a régi telefonom adatait?
    Az Átvitel nevű programmal, mely megtalálható a programok között. Használata a varázsló miatt nagyon egyszerű. Egyetlen feltétel, hogy a régebbi telefonnak rendelkeznie kell Bluetooth-al.
    Érdemes létrehozni egy HTC Fiókot is, ugyanis ebben teljes egészében letudja menteni az összes beállítást, programot, csengőhangot, névjegyet stb, és gyakorlatilag egy gombnyomásra helyreállítható.

    Azt mondták jár nekem 25GB Dropboxos tárhely, igaz ez?
    Ha nincs még regisztrációd, akkor menj fel a Dropbox oldalára és csinálj egyet. Ha már van, akkor ezt a lépést kihagyhatod. Ezek után nincs más dolgod, mint elindítani a mobil alkalmazásukat (megtalálod a programok között), majd belépni a felhasználóneveddel és a jelszavaddal. Kis idő múlva, az alap 2GB ingyenes tárhely mellé kapsz tovább 23GB-ot. Így lesz meg a végleges 25GB.
    A plusz 23GB két évre szól, onnantól, ahogy elérhetővé tették. A két év lejártához közeledve meg fog keresni a Dropbox és megkérnek, hogy mentsd le az adataid vagy fizess elő valamelyik havi, vagy éves díjas csomagjukra.

    Hogyan érhetem el a HTC-t, ha kérdésem lenne hozzájuk?
    Írhatsz nekik a kapcsolat oldalon, megkeresheted őket facebookon és twitteren is. Általában néhány órán belül, legkésőbb másnap válaszolni szoktak.

    Egyéb tudnivalók:
    Képernyőkép mentése: hangerő le + power gomb egyszerre.

    Fastboot mód: kikapcsolt állapotban hangerő le + power gomb egyszerre.

    HTC Sync Manager: A sima Sync nem jó hozzá, csak a HTC Sync Manager. Mivel magyar nyelv, csak a sime Sync –ben van ezért szerepel az a HTC.hu-n, de azzal nem kommunikál.

    Frissítések:
    A HTC régóta OTA (Over The Air) módon adja ki a frissítéseket.
    Hogy ez mit jelent? Annyit, hogy a telefon a felhasználó beleegyezésével maga tölti le a frissítést és önállóan telepíti azt. A felhasználónak annyi dolga van csupán, hogy figyeljen az akkumulátor töltöttségi szintjére (lehetőleg feltöltött akkuval kezdjünk bele, de 50%-nál kisebb töltöttség esetén várjuk meg, míg fel tudjuk valahol tölteni) illetve a frissítés telepítése előtt húzzuk le a töltőről a telefont. Alap helyzetben a telefon fel fogja ajánlani a frissítést előbb vagy utóbb, amint az elérhetővé válik kivéve, ha az automatikus ellenőrzést a felhasználó kikapcsolta. Manuálisan is kereshetünk frissítést a "Beállítások / Telefon névjegye" menüpont alatt illetve az automatikus keresést is itt tudjuk ki/be kapcsolni. A frissítés nem töröl le semmit, utána ugyanúgy használhatjuk a készüléket tovább mint előtte.

    Egyedi, főzött (Custom) ROM-ok használata:

    Egyenlőre még nincs hozzá semmi.

    Fastboot menü elérése:
    Beállítások > Ki/be > Gyors rendszerindítás pipa ki
    Fastboot mód: kikapcsolt állapotban hangerő le + power gomb egyszerre

    Mélyvíz!

    Hogyan kössem össze a telefont a PC-vel?
    Windows7 esetében, automatán telepíti a szükséges drivereket, sajnos a "Mount SD" szolgáltatás az Android 4.1 felett már nem tartalmazza, tehát nekünk sincs, így nem fogod tudni "pendriveként" csatlakoztatni, ellenben sajátgépen eléred és ugyanúgy tudsz adatot mozgatni, létrehozni, törölni.

    Ha esetleg még sem települnek a driverek automatán, akkor a már említett HTC Sync Manager-rel, illetve ha nem akarod feltelepíteni akkor egy külön Windows 7 driverpackkal is orvosolható a probléma.

    A telefon ROOT-olása!

    A root-ról leírást, a hozzá szükséges driverekkel, programokkal itt találtok.
    Figyelem, a rootoláshoz ki kell nyitni a Bootloadert, ami garancia vesztéssel jár, és alaphelyzetbe állítja telefont. Ezért mindenki a saját felelősségére alkalmazza az olvasottakat. Természetesen ezt is vissza lehet állítani alapállapotba.
    Jelenleg ez egy fajta megoldás létezik.

    Készítette: Outlander

    2014.02.18

    [ Szerkesztve ]

    Work until You no longer have to Introduce Yourself.

Új hozzászólás Aktív témák