Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • McCartman

    senior tag

    -

    [ Szerkesztve ]

    Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66

  • pepe091

    MODERÁTOR

    Főbb adatok, specifikáció

    A Sony Xperia Z a 2013-as CES (Consumer Electronics Association) kiállításon került bejelentésre 2013 január elején. Három színben kapható: fekete, fehér és sötét lila. Itthon február vége óta megvásárolható a készülék, most már mindhárom nagy szolgáltatónál is.

    A Sony az idei zászlóshajóját egy négymagos egyenként 1,5 GHz-en működő 28nm csíkszélességű processzorral látta el. A kijelző 5" FullHD (1080x1920) megjelenítésű TFT, amely így 441 PPI-t jelent a pixelsűrűség tekintetében. A grafikus gyorsító Adreno 320-as. Mindezek mellett 2GB RAM-ot kapunk, 16 GB belső tárhellyel amiből a felhasználónak ~12 GB áll rendelkezésre, és bővíthető microSD kártyával 32 (a gyakorlatban valójában 64) GB-ig. A hátlapon találunk egy 13 megapixeles Exmor-R technológiájú kamerát, LED villanóval, valamint az előlapon egy 2 megapixeles kamerát, előbbi FullHD-ban képes videót rögzíteni.
    Az Xperia Z talán legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy IP57-es tanúsítvánnyal rendelkezik, melynek értelmében 1 méteres mélységben 30 percig képes a víznek ellenállni, valamint por nem tud a készülékbe jutni. Ezek érdekében minden nyílást (microUSB,microSD, SIM) kis ajtócska véd. (Itt jegyzem meg, hogy az ajtók alatt található egy kis fehér indikátor, amely ha elszíneződik, akkor a garancia elvész)
    A hátlapot Gorilla Glass2, míg az előlapot Dragontrail üvegborítás védi.
    A mobilhálózat tekintetében GSM/UMTS/LTE képes a telefon.
    Ami a szoftverezettséget illeti Android 4.1.2-vel debütált, a frissítésekről később.
    A készülékház Unibody, tehát megbonthatatlan.

    Részletes specifikáció

    Minden részletre kitérő, bővebb teszt

    STAMINA mód teszt

    [ Szerkesztve ]

  • Keeperv85

    nagyúr

    A TOPIKBAN TILTOTT A WAREZ MINDEN FORMÁJA!

    ZTE GRAND X In

    2012. október 24.-én végre megérkezett a hosszú idő óta messiásként várt ZTE Grand X a magenta színben futó szolgáltató kínálatába, mégpedig az Inteles változat, ami a Grand X IN kódnevet kapta. A forgalmazó kínálatában korábban feltűnt még ennek a modellnek másik változata is, de fontos kihangsúlyozni, hogy itt, most, az Inteles verziót beszéljük át.

    Ebben az első hozzászólásban összegyűjtjük azokat a fontos információkat és kérdéseket amelyek a legtöbb vásárlót és érdekelődőt foglalkoztathatják, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.

    1. Fórum használata

    Ez a topik azoknak az embereknek nyújt (szakmai) segítséget, akiknek kérdésük van a készülékkel kapcsolatban vagy csak érdeklődnek a készülék iránt. A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések! Ha kérdésed van, először olvasd végig az 1.hsz-t, ha nem találtál a kérdésedre választ, használd a keresőt és annak segítségével próbálj megoldást találni. Ha így sem jársz sikerrel tedd fel kérdésed a topciban!

    Amennyiben csak beszélgetni támadt kedved, úgy keresd fel a mi hangulatos kis kocsmánkat, off topik-unk.Ahol a legritkább esetben sem ZTE felhasználók előfordulása is igen gyakori egy kis szeszmecserére. :D

    2. ZTE Grand X In: A készülékről

    A készülékről készült összefoglalásunkat és technikai paramétereit a könnyebben frissíthetőség érdekében Itt gyűjtötte össze nekünk Zsolt_72 fórumtársunk, illetve jómagam írtam róla részletesebben a Mélyvíz szekcióban.

    Itt röviden annyit, hogy a készülékben debütál kis hazánkban, szolgáltató kínálatban először, az Intel Atom mobilokba szánt verziója: az Intel Atom z2460 processzora, így igen komoly minőségi mércén kellett átjutnia és a kínai gyártó zászlóshajójaként az a megtisztelő feladata, hogy kilépjen korábbi kistestvérei árnyékából és a legendás ZTE Blade nyomdokaiba lépve elhozza újra a legjobb ár-érték arányú modellt.

    2.1: Mi van a dobozban?

    A készülék az újabban divatos kis fehér dobozban érkezett meg hozzánk, ami tartalmát tekintve egy headset-et, a hálózati töltőt, a kézikönyvet és magát a készüléket tartalmazza. Semmi extra kiegészítő, ami szükségtelen is lenne.

    2.2. PRO és KONTRA

    Amiért ne ezt válaszd:

    A készülék egy vadi új, eddig ismeretlen processzor köré épül, ami a nagyfokú zártságáról híres, így ha kedveled a módosított romokat, illetve kompatibilitási gondokra előre lehet számítani, mert pl. szoftvert szeretnél fejleszteni, akkor ez nem a te készüléked. Az Inteles verzióban jelenleg nincsen FM rádió.

    Amiért jó választás lehet:

    A technikai paraméterek magukért beszélnek. A készüléken egy minden felesleges dolgot nélüköző, módosított UI-tól mentes, stock 4.0.4-es Android rendszer száguld rendíthetetlenül, amire esetleg érkezhetnek további frissítések is. A kamera tű éles képeket készít (persze telefonhoz mérten) és a full HD videó rögzítése/lejátszása sem okoz gondot a gyönyörű qHD kijelzőn.
    Ehhez egy igen kedvező árfekvés társul, amivel a telefon rendíthetetlenül helyet követel magának minden Android rajongó szívében.

    2.3 Az első percek, avagy "jaj most mit kell csinálni..."

    Amennyiben az első csatlakoztatást követően a PC nem ismeri fel a készüléket, vagy bármi egyéb okból sikertelen az eszközillesztő automatikus telepítése, innen le tudjátok tölteni a ZTE legújabb driverpack-ját:

    Illesztő (driver) ZTE Grand X Intel-hez.
    Itt letölthető a telefonon lévő ISO-ban található drivercsomag.

    MTP mód megoldása Linuxon, külön szoftver nélkül. Köszönöm Canonfan fórumtársamnak, hogy felhívta az eredeti angol leírásra a figyelmem! :R

    3. Fontos tudnivalók

    3.1. Androidos alapok (Kezdőknek)

    Azoknak a tulajdonosoknak, akiknek teljesen új az Android világa, célszerű lehet mindenféle változtatás nélkül elkezdeni az ismerkedést a készülékkel. Az alap rendszer jónak mondható elég kiforrott Ice Cream Sandwich, egy átlagos felhasználónak több, mint elegendő. Természetesen nekik is ajánlott, hogy olvasgassák a fórumot, hogy jobban megismerjék a készüléket és az Androidot, valamint kérdeznek, ha megakadnak valamivel.

    "Ha a készülék alap állapotban is megfelelően működik, akkor miért is van értelme változtatni és cserélgetni rajta a dolgokat?"

    Az alap rendszer elég csupasz, de vannak körünkben olyan guruk, akik ezeket a rendszereket átalakítják, optimalizálják számunkra, hogy a készülék lehetőségeit 100%-osan kihasználhassuk. Tehát az alap rendszernél gyorsabb és értékesebb felhasználói élményt képes biztosítani. Sajnos vagy sem, a készülék speciális bootloaderrel érkezik, amit azt jelenti, hogy a kernelt egy egyedi rendszer védi az avatatlan kezektől, így az csak a gyártó által biztosított formában lesz elérhető a közeljövőben, ameddig a ZTE vagy az Intel áldását nem adja rá, hogy a modderek megkaparintsák.

    3.2. Androidos programok

    A készülék vásárlásakor a rendszerünk az alap programokat ("appok"-at) már tartalmazza. Amennyiben egy adott feladatra kerestek programot, vagy csak kérdésetek van ezzel kapcsolatban, itt is kérdezhettek, de inkább ezt a topikot használjátok ilyesmire. (Mind két topikban TILOS a WAREZ!)

    3.3. ROM telepítéssel kapcsolatos információk

    Jelenleg annyit tudunk, hogy a gyártó által elérhető ROM-csomagban speciálisan elkészített részek is szerepelnek, illetve a 3e recovery verzióval lesz kompatibilis. Erről bővebb információt a vállalkozó kedvű modderek tudnak majd a topcikban nyújtani, ami természetesen ide is bekerül a maga idejében.

    A jelenleg elérhető gyártói szoftverek B03 és B04 és B06 verziószámon futnak.

    A B06-os szoftver telepítése

    Az ilyen jellegű információk számára -beleértve a custom romokat és a rootolást is- továbbá létrehoztunk egy Mélyvíz topikot, ahová a haladó moddereket várjuk szeretettel!

    3.3.1. Mi okoz garanciavesztést és mi nem?

    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).

    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
    Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!

    A készülékre a magentás szolgáltató 2 év teljes körű garanciát, még kiegészítőkre pedig egy év szintén teljes körű garanciát vállal. Ők nem javítanak, de bevizsgálás történik a hivatalos partnerüknél, akik javítást is végrehajthatnak.

    A készülékre érvényes a webshopos vásárlás esetén a 8 napos elállási lehetőség (előfizetésnél természetesen) illetve a 3 napos a személyes vásárlásnál. Erről bővebben ebben a topikban érdemes kérdezősködni. Ott a szolgáltató emberei is, illetve az ilyen ügyekben már tapasztalt felhasználók várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!

    3.4. Gyakori kérdések:

    3.4.1. Melyik a legjobb launcher?

    Mindenkinek más-más jön be, de egyszerre akár több is fent lehet. Próbálj ki több félét és a saját szájízed alapján döntsd el. Sokan a Go Launchert és az ADW Launchert EX-t használják. Ha megunod, egyszerűen eltávolítható.

    3.4.2. Melyik a legjobb böngésző?

    Ezt mindenki maga döntse el, de segítségképpen álljon itt egy gyors összehasonlítás, ami egy korábbi készüléken készült ugyan, de pont az ott tapasztalt hardveres korlátok miatt szépen kiemeli az eltéréseket. A gyári böngésző is teljesen korrekt egyébként, nem akadozik, szépen folyamatosan működik.

    3.4.3. Hogy törölhetek mindent a készülékből?

    Ha szeretnénk minden beállítást és adatunkat törölni a telefonból, akkor ezt használjátok: Beállítások – Adatvédelem - Gyári adatok visszaállítása

    3.4.4. Miért Pusztavacsra áll be a GPS, nem is ott vagyok!

    Mert nem talált műholdat még a készülék. Az Magyarország mértani központja, ezért automatikusan oda dob be. Ne aggódj kis idő múlva észhez tér!

    3.4.5. Akkumulátor kalibráció

    "Helyi" legenda csupán. Android alatt nem lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt!

    Az készülékben lítium bázisú akku került, így a töltést is ehhez igazítva kell elvégezni. Erről és a többi akkumulátorról részletes leírást találtattok itt.

    3.4.6. Flash player

    A készülék alapban fel van készítve a flash tartalmak kezelésére, szépen, folyamatosan dolgozza fel az ilyen kódsorokat is, nem lesz szükség trükkökre.

    3.4.7. Zseblámpa funkció

    Jelenlegi tudásunk szerint ez a funkció nem kivitelezhető. A készülékbe épített magas fényű led extra hűtés nélkül csak igen rövid ideig maradna üzemképes, ezért ezt a lehetőséget -papíron- kizárja a gyártó. Később esetlegesen születhetnek rész, vagy teljes megoldások, érdemes ezért követni a topikot.

    3.4.8. Vegyek tokot? Milyet vegyek?

    A topikban gyakran felmerül ez a kérdés, de igazán senki sem tudja megmondani másnak mi a jó. Többnyire jól védenek a mechanikus behatások ellen, de szedik a port mindenhonnan. Célszerű lehet ismerősnél esetleg bevált típusra befizetni, nehogy többet ártsunk, mint amennyi haszna van.

    3.4.9. Milyen a gyári fülhallgató? Vegyek másikat? Milyet vegyek?

    Röviden: ha csak nem vagy nagyon igénytelen és zenét is szeretsz hallgatni (zene != tucctucc és társai, arra jó lesz...), gyorsan cseréld ki, mert borzalom!
    Bővebben ITT találsz egy kis összefoglalót.

    3.4.10. Nem indul el a Facebook és a Youtube, segítséééggg!!!

    Nyugodj meg, semmi pánik, semmi baja a készülékednek, csak annyi történt, hogy a későbbi frissítések valamiért összeakadtak vele. Amennyiben ezeket eltávolítod, úgy újra működni fog, ahogy kell neki. Később persze megpróbálhatod ismét frissíteni, hátha kijavították a hibákat idő közben!

    Jogi kérdések, warez és társai...

    4.0. Turbo SIM

    Nagyon jól összefoglalta a lényeget Kelzsoca:

    "A 3G-t már jobb ha el is felejted turbosim mellett. És akkor még hol van az, hogy elérhetőnek tűnik a készülék, de igazából nem elérhető, ledobálja utazás közben és még sorolhatnám.
    A chipeken található F300-as microchip már régen elavult, és nem támogatja a 3G szabványt sem rendesen, továbbá a GSM rendszer eléggé összetett és bonyolult rendszer, ahhoz hogy egy turbosim tökéletesen működjön több dolog függvénye:
    - SIM kártya
    - SIM kártya kora-állapota
    - földrajzi helyzeted
    - toronyhoz, tornyokhoz viszonyított távolság
    - az éppen szinkronizált torony fajtája (régi, új stb.)
    - központi szerver
    - telefon
    - telefon szoftvere
    - telefon antenna
    - turbosim fajtája
    Ha ezekből csak 1 is problémás, a kapcsolatodnak annyi. Továbbá a központi szerver is figyeli a beérkező, és a hálózatra csatlakozó készülékeket, és csoportosítja őket:
    - fehér (minden rendben)
    - szürke (megfigyelt állapot, ha továbbra is gyanús a viselkedés, 1 hét után fekete)
    - fekete (tiltott, kitiltott számok)"

    4.1. A függetlenítésről:

    A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket!

    4.2. Letöltöttem az IGO-t de nem működik, mi a teendő...?

    Alapvető probléma, ha ez a kérdés felvetésre kerül. Jelenleg sajnos a szoftver fejlesztője nem járult hozzá a magánszemélyek számára publikálható verzió kiadásához, így ennek a navigációs szoftvernek minden formája csak illegális forrásból beszerezhető. Mivel a Prohardver fórum szabályzata kategorikusan tiltja az illegális szoftverekről történő diskurzust, így a topikban sem szeretnénk ilyen jellegű kérdéseket megtalálni, mert semmi szükség arra, hogy a forgalmazó esetleg jogi úton érvényesítse a követeléseit, ezzel komoly szankciókat kiharcolva a bűncselekményt elkövető egyének ellen. Súlyosabb esetben bezáratva a topikot, ezzel megvonva a lehetőséget a többiek elől az információk, eszmecserék szabad átadásától!

    Tehát mindenkoron érvényes szabály: NINCS IGO a telefonra!

    ***

    Remélem segített ez a kis összefoglaló. Ha valamit kihagytam akkor kérlek titeket, hogy írjatok, hogy mit látnátok még itt szívesen! Minden jellegű korrekciót, információt, helyreigazítást szívesen fogadok!
    Köszönet mindenkinek aki tudásával, véleményével hozzájárult a témához. Külön köszönet Kelzsocának akinek többször is hivatkoztunk a munkájára, illetve Jano_023-nak, az eredeti hozzászólás értelmi szerzőjének és a ZTE Grand X a közösségért project támogatóinak, akik adományaikkal hozzájárultak kis csapatunk munkájához, név szerint:

    k_imre, Coolmat, piltom83, Canonfan, jano_023, pbl8608, sambuce, SziberTomi, Vegyszer, atipacsi, Éne, TBG, ggeleven, Tomacko, Z.É.T.

    Aktualizálta: Keeperv85 2013. ápr. 19.

  • banán007

    tag

    Ha valaki kódot szúr be, akkor használja a PROGRAMKÓD formázási funkciót!

    Kapcsolódó fórumok egy adott programozási nyelvről:

    Android

    Batch

    C

    C#

    C++

    HTML

    Java

    JavaScript

    PHP

    PLC

    Turbo Pascal

    Visual Basic

    Kellemes fórumozást!

    [ Szerkesztve ]

  • banán007

    tag

    válasz banán007 #7761 üzenetére

    Mielőtt hozzászólsz, olvasd el az összefoglalót!

    Ha kódot szúrsz be, akkor használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!

    ═══════════════════════════════════════════

    Kapcsolódó fórumok egy adott programozási nyelvről:

    Assembly
    Ennek a felépítése áll a legközeleb a gépi kódhoz, ezért az assembly-ben írt programok a leggyorsabbak. Bővebben>>

    Batch
    Ez egy olyan eljárás, amivel nem közvetlenül a parancssorba írjuk, hanem egy kötegfájl tartalmazza az utasításokat (ami akár lehet adatbekérő, feltételes...).
    Bővebben>>

    C
    A C programozási nyelvet Dennis Ritchie az 1970-es évek elején fejlesztette ki (Ken Thompson segítségével), a UNIX operációs rendszereken való használat céljából.
    Bővebben>>

    C#
    A Microsoft által lett kifejlesztve a .NET keretrendszer részeként. Objektumorientált programozási nyelv. Bővebben>>

    C++
    A C++ egy általános célú, magas szintű programozási nyelv. Támogatja a procedurális-, az objektumorientált- és a generikus programozást, valamint az adatabsztrakciót.
    Bővebben>>

    HTML
    A HTML (HyperText Markup Language) leíró nyelv, weboldalak készítéséhez fejlesztették ki. A W3C támogatásából internetes szabvánnyá vált.
    Bővebben>>

    Java
    A Java általános célú, objektumorientált programozási nyelv, amelyet a Sun Microsystems fejlesztett, de ezt a céget felváltaltotta 2009-ben az Oracle.
    Bővebben>>

    JavaScript
    Egy szkriptnyelv (objektumalapú), amelyet főleg weblapokon terjedt el.
    Bővebben>>

    JQuery
    A jQuery népszerű JavaScript keretrendszer, mely a HTML kód, és a kliensoldali JavaScript közötti kapcsolatot hangsúlyozza.
    Bővebben>>

    MySQL
    A MySQL egy többfelhasználós, többszálú, SQL-alapú relációs adatbázis-kezelő szerver.
    Bővebben>>

    PHP
    A PHP általános szerver oldali szkript nyelv, melyet dinamikus weblapok megalkotására hoztak létre. Bővebben>>

    PLC
    A PLC (Programmable Logic Controller, magyarul: programozható logikai vezérlő) az ipari szabályozástechnikában, a villamos, vagy villamosan működtetett folyamatok irányításában használt berendezés, nem számítógép.
    Bővebben>>

    Python
    Egy általános célú, nagyon magas szintű programozási nyelv.
    Bővebben>>

    SQL
    Az SQL (Structured Query Language) relációs adatbázis-kezelők lekérdezési nyelve.
    Bővebben>>

    Turbo Pascal
    CP/M és DOS alatt működik, a Borland (cég) fejlesztette Pascal megvalósítás.
    Bővebben>>

    Visual Basic
    A Microsoft által kifejlesztett objektumorientált, eseményvezérelt, strukturált szerkezetű programozási nyelv, a hozzá tartozó integrált fejlesztői környezettel.
    Bővebben>>

    ═══════════════════════════════════════════

    Hasznos linkek, információk:

    - Weblap-készítés topic
    - Android programozás topic
    - Összes programozási nyelv betűrendben: [link]
    - A Bővebben>> linkek a Wikipédia egyes oldalaira mutatnak

    [ Szerkesztve ]

  • banán007

    tag

    válasz banán007 #7762 üzenetére

    Mielőtt hozzászólsz, olvasd el az összefoglalót!

    Ha kódot szúrsz be, akkor használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!

    ═══════════════════════════════════════════

    Kapcsolódó fórumok egy adott programozási nyelvről:

    Assembly
    Ennek a felépítése áll a legközeleb a gépi kódhoz, ezért az assembly-ben írt programok a leggyorsabbak.

    Bővebben>>

    Batch
    Ez egy olyan eljárás, amivel nem közvetlenül a parancssorba írjuk, hanem egy kötegfájl tartalmazza az utasításokat (ami akár lehet adatbekérő, feltételes...).

    Bővebben>>

    C
    A C programozási nyelvet Dennis Ritchie az 1970-es évek elején fejlesztette ki (Ken Thompson segítségével), a UNIX operációs rendszereken való használat céljából.

    Bővebben>>

    C#
    A Microsoft által lett kifejlesztve a .NET keretrendszer részeként. Objektumorientált programozási nyelv.

    Bővebben>>

    C++
    A C++ egy általános célú, magas szintű programozási nyelv. Támogatja a procedurális-, az objektumorientált- és a generikus programozást, valamint az adatabsztrakciót.

    Bővebben>>

    HTML
    A HTML (HyperText Markup Language) leíró nyelv, weboldalak készítéséhez fejlesztették ki. A W3C támogatásából internetes szabvánnyá vált.

    Bővebben>>

    Java
    A Java általános célú, objektumorientált programozási nyelv, amelyet a Sun Microsystems fejlesztett, de ezt a céget felváltaltotta 2009-ben az Oracle.

    Bővebben>>

    JavaScript
    Egy szkriptnyelv (objektumalapú), amelyet főleg weblapokon terjedt el.

    Bővebben>>

    JQuery
    A jQuery népszerű JavaScript keretrendszer, mely a HTML kód, és a kliensoldali JavaScript közötti kapcsolatot hangsúlyozza.

    Bővebben>>

    MySQL
    A MySQL egy többfelhasználós, többszálú, SQL-alapú relációs adatbázis-kezelő szerver.

    Bővebben>>

    PHP
    A PHP általános szerver oldali szkript nyelv, melyet dinamikus weblapok megalkotására hoztak létre.

    Bővebben>>

    PLC
    A PLC (Programmable Logic Controller, magyarul: programozható logikai vezérlő) az ipari szabályozástechnikában, a villamos, vagy villamosan működtetett folyamatok irányításában használt berendezés, nem számítógép.

    Bővebben>>

    Python
    Egy általános célú, nagyon magas szintű programozási nyelv.

    Bővebben>>

    SQL
    Az SQL (Structured Query Language) relációs adatbázis-kezelők lekérdezési nyelve.

    Bővebben>>

    Turbo Pascal
    CP/M és DOS alatt működik, a Borland (cég) fejlesztette Pascal megvalósítás.

    Bővebben>>

    Visual Basic
    A Microsoft által kifejlesztett objektumorientált, eseményvezérelt, strukturált szerkezetű programozási nyelv, a hozzá tartozó integrált fejlesztői környezettel.

    Bővebben>>

    ═══════════════════════════════════════════

    Hasznos linkek, információk:

    - Weblap-készítés topic
    - Android programozás topic

    - Összes programozási nyelv betűrendben: [link]
    - A programozási nyelvek linkjei (pl. Assembly) a hozzátartozó topicra irányítanak!
    - A Bővebben>> linkek a Wikipédia egyes oldalaira mutatnak

    A programozási nyelvek leírásai az adott nyelv Wikipédia oldaláról szedett részletei.

    Összeállította: banán007

    [ Szerkesztve ]

  • Iomega

    őstag

    [ Szerkesztve ]

    Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"

  • lanw

    aktív tag

    |Asus Z790| i7-13700k|Arctic freezer 360|32gb ddr4|RTX 4070|- To be or not To be

  • lanw

    aktív tag


    Ideje már

    [ Szerkesztve ]

    |Asus Z790| i7-13700k|Arctic freezer 360|32gb ddr4|RTX 4070|- To be or not To be

  • pepe091

    MODERÁTOR

    Főbb adatok, specifikáció

    A Sony Xperia Z a 2013-as CES (Consumer Electronics Association) kiállításon került bejelentésre 2013 január elején. Három színben kapható: fekete, fehér és sötét lila. Itthon február vége óta megvásárolható a készülék, most már mindhárom nagy szolgáltatónál is.

    A Sony az idei zászlóshajóját egy négymagos egyenként 1,5 GHz-en működő 28nm csíkszélességű processzorral látta el. A kijelző 5" FullHD (1080x1920) megjelenítésű TFT, amely így 441 PPI-t jelent a pixelsűrűség tekintetében. A grafikus gyorsító Adreno 320-as. Mindezek mellett 2GB RAM-ot kapunk, 16 GB belső tárhellyel amiből a felhasználónak ~12 GB áll rendelkezésre, és bővíthető microSD kártyával 32 (a gyakorlatban valójában 64) GB-ig. A hátlapon találunk egy 13 megapixeles Exmor-R technológiájú kamerát, LED villanóval, valamint az előlapon egy 2 megapixeles kamerát, előbbi FullHD-ban képes videót rögzíteni.
    Az Xperia Z talán legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy IP57-es tanúsítvánnyal rendelkezik, melynek értelmében 1 méteres mélységben 30 percig képes a víznek ellenállni, valamint por nem tud a készülékbe jutni. Ezek érdekében minden nyílást (microUSB,microSD, SIM) kis ajtócska véd. (Itt jegyzem meg, hogy az ajtók alatt található egy kis fehér indikátor, amely ha elszíneződik, akkor a garancia elvész)
    A hátlapot Gorilla Glass2, míg az előlapot Dragontrail üvegborítás védi.
    A mobilhálózat tekintetében GSM/UMTS/LTE képes a telefon.
    Ami a szoftverezettséget illeti Android 4.1.2-vel debütált, a frissítésekről később.
    A készülékház Unibody, tehát megbonthatatlan.

    Részletes specifikáció

    Minden részletre kitérő, bővebb teszt

    STAMINA mód teszt

    A doboz tartalma

    A dobozban megtalálható egy EP 880-as típusú töltőfej, egy adatkábel, valamint egy MH-EX300AP típusú "agybadugós" fülhallgató.
    A mi régiónkban a cikkben említett DK26 típusú dokkoló valamint memóriakártya nem jár a készülékhez.

    Szoftver frissítés

    Az Xperia Z Android 4.1.2 Jeally Beannel került piacra, amely Európában várhatóan április-május környékén fog a 4.2.2-es verzióra frissülni, ami jelenleg a legújabb Android szoftver.
    A frissítés szolgáltatótól, és régiótól függően csúszhat. A szolgáltatók az esetek nagy százalékában később adják ki a frissített szoftvert.
    A szoftverfrissítést célszerű a SonyUpdateService-el (SUS) végezni, melynek előnye, hogy teljesen tiszta telepítést végez, magyarán letöröl minden addigi adatot a telefonról, így később nem okozhatnak problémát, az előző rendszerből visszamaradt fájlok. Itt fontos megjegyezni, hogy az ilyen frissítések előtt célszerű lementeni a személyes dolgainkat. A frissítés elvégezhető PC Companion (PCC) programmal is, mely szintén a Sony tulajdona, viszont ezzel csak ráfrissíthetünk az előző rendszerre, nem végez előtte törlést, az adatok, telepített alkalmazások megmaradnak. Viszont néha emiatt bug-os maradhat a rendszer.
    A PCC frissítésen kívül, szinkronizációra és biztonsági mentésre is használható.

    Update 1:
    A Sony március 25-én kiadott egy frissítést amely build száma 10.1.A.1.434, ez a frissítés sajnos még a magyar régióba nem érkezett meg, de hamarosan elérhetővé válik. Ez apróbb hibajavításokat tartalmaz, meg nem erősített információk szerint a hirtelen halált is elhárítja, valamint a kijelző fehéregyensúly színmegjelenítésén javít. Egy ilyen angol régiós rom elérhető a Flashelés bekezdésben.

    Linkek:
    PC Companion for Windows
    Sony Update Service for Windows
    Bridge for Mac

    Gyakran ismételt kérdések

    A készülékben sok olyan alkalmazást találok, melyek gyakran futnak a háttérben de nem használom őket, mit tehetek?
    Egy részük törölhető. Amelyik nem, azt a beállítások/alkalmazások/mind opción belül az alkalmazásra lépve letilthatjuk. Amennyiben a letiltás gomb helyén frissítések eltávolítása felirat van, előbb el kell távolítanunk a frissítéseket, azután le tudjuk tiltani az alkalmazást. Ezután a menüből is el fog tűnni és nem fut a háttérben, így sok RAM-ot spórolhatunk.

    Nem tetszik vagy akad a gyári felület (launcher). Mit tehetek?
    Az igények sokfélék e téren, szerencsére azonban rengeteg felületből válogathatunk Google PLAY-en, a Launcher szót beírva. Mindenki kiválaszthatja a neki tetszőt. Legnépszerűbbek a Nova launcher , Apex, Launcher, Launcher PRO, stb.. Ezeknek nagyon nagy előnye, hogy a kinézet így szinte 100%-ban testreszabható.

    Nem mennek a Facebook appon keresztüli fotó feltöltések. Mi a gond, mit tehetek?
    A hiba nem a készülékben és nem is az applikációban, hanem a Facebook webes oldalon van.
    A webes felületen lépj be az adatvédelmi beállításokhoz átmenetileg rakd át „mindeki”-re. Tölts fel így egy fotót. Majd visszaállíthatod a neked tetsző beállításra. Az esetek 90%-ában megoldja a problémát.

    A Google Chrome, vagy más böngésző nem tudja szinkronizálni a könyvjelzőimet. Mi a teendő?
    A hiba nem a telefonnal, és megint csak nem az appal van, hanem a Google fiókod beállításaival.
    Google fiókodban menj a Beállítások- Szinkronizálás beállítása- Titkosított adattípusok. És ne a minden titkosítását válaszd, hanem csak a jelszavak titkosítását. Ezután a szinkronizálás működni fog.

    A telefonon nem tudok FLASH-t lejátszani, hogyan orvosolhatom a problémát?
    Hivatalosan megszűnt az Android támogatása 4.1-es rendszerektől. Az Adobe hivatalos oldaláról le lehet tölteni az Androidhoz való flash player alkalmazást, amely segítségével Boat Browserrel megtekinthetőek a flash videók Xperia Z-vel is.

    Valami mindig felébreszti a képernyőt akkor is ha nem nyúlok hozzá? Mi okozza?
    Tipikus android hiba. Egy telepített program okozza. Ha az utóbbi időben nem telepítettél új progit akkor az egyikbe egy frissítés útján kerülhetett be a bug. A hibás alkalmazást kétféle módon találhatod meg. Beállítások/energia/akkumulátor használat itt megnézheted melyik app fogyasztott gyanúsan sokat.
    Avagy, töltsd le Google PLAY-ről az S2 Premission Checker nevű appot. Nyisd meg, várd meg míg betölt, majd válaszd a Premission list opciót, keresd meg a „Wake lock” engedélyt, nézd meg mely alkalmazások jogosultak erre, azaz a lezárás ébren tartására/felébresztésére. Ha egy app itt és a magas fogyasztók közt is szerepel, nagy eséllyel megtaláltad a ludast.

    Mindig reklámok jelennek meg az értesítési sávban. Mit tehetek?
    Ha éppen látod a hirdetést, akkor hosszan rányomsz, ezután az alkalmazásinformációkra lépve, vagy törlöd a programot, vagy egyszerűen kikapcsolod a program értesítéseit. Ha jelenleg nincs kint ilyen reklám, viszont néha megjelenik, akkor egy Air push detector programot érdemes feltelepíteni.

    A készülékem alvó állapotban is gyorsan merül. Mitől lehet ez?
    Amennyiben a készüléked új, vagy éppen nagyon frissítés után vagy a dolog természetes, pár hét alatt beáll majd a fogyasztás.
    Ha sok, rendszeresen online frissül alkalmazásod, widgeted van, és sokféle szinkronizáció van bekapcsolva, akkor szintén természetes, hiszen ezek alvó állapotba is futnak, adatforgalmat generálnak. Az energiával továbbá úgy tudsz spórolni, hogy a beállításokban az energiagazdálkodás menüpontban bekapcsolod a Stamina üzemmódot, ezzel ha a kijelző nincs bekapcsolva 15 percig, akkor kikapcsol minden háttérben futó szinkronizálást egészen addig, amíg a kijelző újra be nem lesz kapcsolva.

    Mik azok a SmartTag-ek és mire használhatóak?
    A SmartTag egy kis korong amely NFC chippel van ellátva. Ezeket fel lehet programozni a legkülönfélébb dolgokra, például ha hozzáérintjük, akkor kapcsolja le a wifit, a mobiladatforgalmat engedélyezze, azonnali hívást lehet vele indítani, stb. Bővebb információ itt.
    A Tag-ek használatához ajánlott program a gyárin kívül például: NFC Task Launcher

    Használható az Xperia Z-vel USB OTG?
    Igen. Pendrive, egér, billentyűzet, stb csatlakoztatására szükséged lesz egy USB-OTG kábelre, amely már 1000 Ft alatt beszerezhető a boltokban. Ha TV-re szeretnéd kötni HDMI kábellel ahhoz MHL kábel szükséges.

    Hol találom a gyári szervizet, avagy hova vihetem a készülékem ha gond van vele?
    Ha GSM boltban, bolti garanciával vetted, akkor az aktuális boltba
    Ha szolgáltatónál, akkor leadhatod az adott szolgáltató bármelyik boltjában ahol szerviz van, vagy közvetlenül a gyári szervizben is: Cordon Eletronics
    Ha Sony Centerben, vagy gyári Sony Webshopban vásároltál, vagy bárhol máshol, gyártói garanciával, akkor bármelyik Sony Centerben, márkaboltban, vagy megint csak a gyári szervizben adhatod le készüléked.

    Ha nem tetszik egy frissítés, vagy nem szeretnék várni a szolgáltató frissítésére mit tehetek?
    Bár nem hivatalos program, de ezek a problémák orvosolhatóak a flashtool programmal. A telefonra bármikor felrakható ezzel a módszerrel gyári szoftver garanciavesztés nélkül.

    A Sony logo tényleg a fólián van?
    Igen, ám ez a fólia rendkívül masszív és rendkívül precízen van felrakva, eltávolítani is csak elég nehezen lehet. Ha bármikor karcos lenne, és le kellene emiatt venni, akkor a Sony szerviz ezt díjmentesen elvégzi, és rak rá egy új Sony logoval ellátott fóliát. (Megjegyzésként, a hátlapon is ugyanilyen keménységű fólia van, az ottani Xperia felirat viszont a telefonon van.)

    A készülék hátoldalán van egy matrica, ez micsoda?
    Az a matrica, csupán az NFC helyét jelöli, semmi funkciója nincs, nyugodtan eltávolíthatod.

    Lefagyott a készülék, nem reagál, mit tehetek?
    A bekapcsoló gomb és a hangerő + gomb egyszerre történő nyomva tartásával 1 rezzenés után újraindul a telefon. Ugyanezen kombináció 3 rezzenés után a telefon kikapcsolását eredményezi.

    Flashelés, root, mókolások

    Először is leszögezném, hogy ha bármilyen kár keletkezik a rendszerben illetve a telefonban, azért senki nem vonható felelősségre, mindenki a saját szakállára foglalkozzon ilyesmivel!

    Flashelés

    Ha más régiós vagy módosított ROM-ot szeretnél feltenni, ami megvan FTF fájlban, akkor a Flashtool nevű programot kell használnod, vigyázat(!!) nem flash tool, mert a két program nem ugyanaz!

    Az Xperia Z-hez jelenleg csak EZ a verzió felel meg, a régebbiek nem jók hozzá.
    Mielőtt nekikezdesz, olvasd végig figyelmesen a lépéseket!

    A lépések:
    1. Feltelepíted a flashtool-t.
    2. A C:-n létrehozott Flashtool mappában találsz egy drivers nevű mappát, és az abban található drivert is feltelepíted, a telepítés során kiválasztod az Xperia Z-t (C6603)
    3. Mindent bezársz különösen ügyelve arra hogy a PCC és a SUS ne fussanak a háttérben.
    4. Elindítod a flashtool megfelelő változatát, ha 64bit-es az op.rendszered akkor a FlashTool64-et kell elindítanod.
    5. A villám ikonra kattintasz, majd betallózod a flashelni kívánt ROM-ot.
    6. Bepipálod mindhárom wipe mezőt (Figyelem! Ezzel minden adatod törlődni fog a telefonról!), bepipálod az Exclude mezőben a TA-t (ha van, nem minden ROM tartalmazza) valamint a no final verification-t is bepipálod.
    7. Ezután az OK gombra kattintasz, majd a gép elkezdi előkészíteni a flashelést.
    8. Mikor kiírja, hogy kikapcsolt állapotban csatlakoztasd a telefont, akkor a hangerő LE gomb nyomvatartásával csatlakoztasd USB-n keresztül a telefont. Ezután el fog indulni a flashelés.
    9. A flashelés néhány perc alatt lefut, majd kiírja, hogy most már lecsatlakoztathatod a telefont, és indítsd el. (Az első bekapcsolás hosszabb időt vesz igénybe!)
    10. Ha a rendszer elindult, akkor minden sikerült.

    A flasheléshez ROM-okat itt találsz:

    10.1.A.1.350 T-mobile-HU
    10.1.A.1.434_UK Unbranded

    Továbbiak:

    XDA-Xperia Z Android Development

    Root

    A rootolásról Itt olvashatsz, ahol pontról pontra leírják annak menetét, valamint videón is megmutatják a lépéseket.

    Ezeken felül rengeteg mókolási lehetőség van, mindezekről ezekben a topikokban olvashatsz.

    Ha bármi problémád, vagy kérdésed esetleg tapasztalatod van nyugodtan oszd meg a velünk!
    pepe091

    Utolsó módosítás: április 21.

  • Iomega

    őstag

    [ Szerkesztve ]

    Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"

  • Iomega

    őstag

    [ Szerkesztve ]

    Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"

  • Mister_X

    nagyúr

    A Lumia 620 a Nokia 2013-ban megjelent, középkategóriás Windows Phone 8-as telefonja. A készülék 3.8” átmérőjű, WVGA felbontású ClearBlack TFT-LCD kijelzővel rendelkezik, amely mögött egy kétmagos Krait kódnevű Snapdragon S4 processzor és Adreno 305 grafikus chip rejtőzik 512MB RAM társaságában, az adatokat pedig az alapesetben 8GB-os háttértár várja, amelyből megközelítőleg 5GB használható fel, de bővíthető microSD kártyával.

    Aki régi telefonját cseréli le, az ügyeljen arra is, hogy microSIM-et is szerezzen be, ha nem szolgáltatótól veszi!

    Az operációs rendszer a Microsoft legfrissebb Windows Phone-ja, amely a 8-as verziószámot viseli. A rendszer egyik jellemzője, hogy minden egyes készüléken ugyan az, a gyártók csak exkluzív applikációkat készíthetnek el, amelyek kizárólag a saját telefonjaikra érhetők el (abból sem mindegyik minden készülékre, legalább is a Nokiánál). A rendszerről a Mobilaréna készített teljes összefoglalót, amit ezen a linken érhettek el.

    A Nokia saját applikációi, amelyek elérhetőek Lumia 620-ra és nincsenek előre telepítve:
    Photo Beamer
    Creative Studio
    Cinemagraph
    Nokia Trailers
    My Nokia
    Weather
    Climate Mission 3D

    A teljes Nokia alkalmazáslista Lumia 620-ra. Egyéb alkalmazásokat a telefonon az Áruház applikációból tölthetünk le, amelynek a PC-s honlapja itt tekinthető meg. A Marketplace használatához szükségünk lesz egy Live ID-re, ami megegyezik az MSN-nél, Hotmailnél, Xbox Live-nál használt felhasználói fiókunkkal. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a legtöbb 3D-s játék (Microsoft Games, Gameloft) már nem elérhető a készülékre, köztük a Fusion Sentitenttel és Asphalt 7-tel. Aki játékra tervez Windows Phone 8-as telefont venni, annak nem a Lumia 620 a legjobb választása, házon belülről a Lumia 820-at ajánljuk.

    A telefon az alábbi hazai szolgáltatóknál érhető el:
    T-Mobile
    Telenor

    Hasznos topicok Windows Phone felhasználók szakmai topicja (OFF tilos!)
    Windows Phone Store – WP alkalmazásokról mindent

    Összeállította: Mister_X

    [ Szerkesztve ]

    "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

  • Mister_X

    nagyúr

    válasz Mister_X #7772 üzenetére

    A [B]Lumia 620[/B] a Nokia 2013-ban megjelent, középkategóriás [B]Windows Phone 8[/B]-as telefonja. A készülék 3.8” átmérőjű, WVGA felbontású ClearBlack TFT-LCD kijelzővel rendelkezik, amely mögött egy kétmagos [I]Krait[/I] kódnevű [I]Snapdragon S4[/I] processzor és Adreno 305 grafikus chip rejtőzik 512MB RAM társaságában, az adatokat pedig az alapesetben 8GB-os háttértár várja, amelyből megközelítőleg 5GB használható fel, de bővíthető microSD kártyával. Aki régi telefonját cseréli le, az ügyeljen arra is, hogy microSIM-et is szerezzen be, ha nem szolgáltatótól veszi! Az operációs rendszer a Microsoft legfrissebb Windows Phone-ja, amely a 8-as verziószámot viseli. A rendszer egyik jellemzője, hogy minden egyes készüléken ugyan az, a gyártók csak exkluzív applikációkat készíthetnek el, amelyek kizárólag a saját telefonjaikra érhetők el (abból sem mindegyik minden készülékre, legalább is a Nokiánál). A rendszerről a Mobilaréna készített teljes összefoglalót, amit [L:http://mobilarena.hu/teszt/windows_phone_8_rendszerbemutato/bevezeto_alapozas.html]ezen[/L] a linken érhettek el. [B]A Nokia saját applikációi, amelyek elérhetőek Lumia 620-ra és nincsenek előre telepítve:[/B] [L:http://www.windowsphone.com/hu-hu/store/app/photobeamer/971c41e5-3596-4a7a-ba2c-bcd7780d7db5]Photo Beamer[/L] [L:http://www.windowsphone.com/hu-hu/store/app/creative-studio/a8ddc8f6-c12c-44e6-b22e-52e2f0905f3e]Creative Studio[/L] [L:http://www.windowsphone.com/hu-hu/store/app/cinemagraph/594477c0-e991-4ed4-8be4-466055670e69]Cinemagraph[/L] [L:http://www.windowsphone.com/hu-hu/store/app/nokia-trailers/b0731ce2-cdee-4cad-af01-a74a0433fcea]Nokia Trailers[/L] [L:http://www.windowsphone.com/hu-hu/store/app/my-nokia/5e242463-ad9c-489b-b1db-cc94a26e513b]My Nokia[/L] [L:http://www.windowsphone.com/hu-hu/store/app/weather/2676904a-3c87-4647-a7c0-5d0c0886c7a1]Weather[/L] [L:http://www.windowsphone.com/hu-hu/store/app/nokia-climate-mission-3d/2fecb8ad-318e-4044-ab2f-ce57c4201d10]Climate Mission 3D[/L] A teljes [L:http://www.windowsphone.com/hu-hu/store/oem/nokia-collection?oemid=nokia]Nokia alkalmazáslista[/L] Lumia 620-ra. Egyéb alkalmazásokat a telefonon az Áruház applikációból tölthetünk le, amelynek a PC-s honlapja [L:http://www.windowsphone.com/hu-hu/store]itt[/L] tekinthető meg. A Marketplace használatához szükségünk lesz egy Live ID-re, ami megegyezik az MSN-nél, Hotmailnél, Xbox Live-nál használt felhasználói fiókunkkal. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a legtöbb 3D-s játék (Microsoft Games, Gameloft) [OFF]már[/OFF] nem elérhető a készülékre, köztük a Fusion Sentitenttel és Asphalt 7-tel. Aki játékra tervez Windows Phone 8-as telefont venni, annak nem a Lumia 620 a legjobb választása, házon belülről a Lumia 820-at ajánljuk. [P:C](IMG:http://i35.tinypic.com/2wf1feu.gif)(/IMG)[/P] [B]Miért éri meg Windows Phone vonalon a Lumia 620-at választanod?[/B] - Ingyenes HERE Drive+ navigáció - Relatív olcsó ár - Gyors hardver, gyors szoftver - Cserélhető hátlap, sok variázió - Előlapi kamera videotelefonáláshoz - Vaku, amely a megfelelő alkalmazással zseblámpaként is funkcionálhat [B]GY.I.K.[/B] K: Miért merül le ilyen gyorsan a telefonom? V: Valószínűleg aktív minden push notification, a Skype, be van kapcsolva az adatkapcsolat és a WiFi és esetleg a GPS helymeghatározás is aktív K: Honnan tudom, hogy a telefon teljesen feltöltött? V: Sajnos a rendszer nem ad visszajelzést a feltöltés állapotáról, így maximum a készenléti képernyőn láthatod, hogy az akummlátor ikonja "csurig van-e", ha pedig biztosra akarsz menni, akkor a Beállítások alatt is kiderítheted százalékra pontosan K: Elfogyott a szabad tárhelyem, pedig alig telepítettem valamit. Mit tegyek? V: Van egy hírhedt "other content bug", azaz a rendszer nem mindig törli az ideiglenes fájlokat. Ezt manuálisan is meg tudod tenni a Beállítások/Tárterület ellenőrzés/Részeltek menüpont alatt. [U]A telefon az alábbi hazai szolgáltatóknál érhető el:[/U] [L:http://webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/stores/ProductDisplay?catalogId=2001&storeId=2001&langId=-11&productId=556066]T-Mobile[/L] [L:http://www.telenor.hu/mobiltelefon/nokia/lumia_620/fekete]Telenor[/L] [B]Hasznos topicok[/B] [L:http://mobilarena.hu/tema/windows_phone_felhasznalok_szakmai_topikja_off_til/hsz_1-50.html]Windows Phone felhasználók szakmai topicja (OFF tilos!)[/L] [L:http://gamepod.hu/tema/windows_phone_7_marketplace_wp7_alkalmazasokrol_mi/hsz_1-50.html]Windows Phone Store – WP alkalmazásokról mindent[/L] [P:C](IMG:http://mobilarena.hu/dl/upc/2013-04/22/8659_qw33paef6pig7v9y_ajanlott.png)(/IMG)[/P] [P:R][I]Összeállította: [L:http://gamepod.hu/tag/mister_x.html]Mister_X[/L][/I][/P]

    [ Szerkesztve ]

    "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

  • Mister_X

    nagyúr

    válasz Mister_X #7772 üzenetére

    A Lumia 620 a Nokia 2013-ban megjelent, középkategóriás Windows Phone 8-as telefonja. A készülék 3.8” átmérőjű, WVGA felbontású ClearBlack TFT-LCD kijelzővel rendelkezik, amely mögött egy kétmagos Krait kódnevű Snapdragon S4 processzor és Adreno 305 grafikus chip rejtőzik 512MB RAM társaságában, az adatokat pedig az alapesetben 8GB-os háttértár várja, amelyből megközelítőleg 5GB használható fel, de bővíthető microSD kártyával.

    Aki régi telefonját cseréli le, az ügyeljen arra is, hogy microSIM-et is szerezzen be, ha nem szolgáltatótól veszi!

    Az operációs rendszer a Microsoft legfrissebb Windows Phone-ja, amely a 8-as verziószámot viseli. A rendszer egyik jellemzője, hogy minden egyes készüléken ugyan az, a gyártók csak exkluzív applikációkat készíthetnek el, amelyek kizárólag a saját telefonjaikra érhetők el (abból sem mindegyik minden készülékre, legalább is a Nokiánál). A rendszerről a Mobilaréna készített teljes összefoglalót, amit ezen a linken érhettek el.

    A Nokia saját applikációi, amelyek elérhetőek Lumia 620-ra és nincsenek előre telepítve:
    Photo Beamer
    Creative Studio
    Cinemagraph
    Nokia Trailers
    My Nokia
    Weather
    Climate Mission 3D

    A teljes Nokia alkalmazáslista Lumia 620-ra. Egyéb alkalmazásokat a telefonon az Áruház applikációból tölthetünk le, amelynek a PC-s honlapja itt tekinthető meg. A Marketplace használatához szükségünk lesz egy Live ID-re, ami megegyezik az MSN-nél, Hotmailnél, Xbox Live-nál használt felhasználói fiókunkkal. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a legtöbb 3D-s játék (Microsoft Games, Gameloft) már nem elérhető a készülékre, köztük a Fusion Sentitenttel és Asphalt 7-tel. Aki játékra tervez Windows Phone 8-as telefont venni, annak nem a Lumia 620 a legjobb választása, házon belülről a Lumia 820-at ajánljuk.

    Miért éri meg Windows Phone vonalon a Lumia 620-at választanod?
    - Ingyenes HERE Drive+ navigáció
    - Relatív olcsó ár
    - Gyors hardver, gyors szoftver
    - Cserélhető hátlap, sok variázió
    - Előlapi kamera videotelefonáláshoz
    - Vaku, amely a megfelelő alkalmazással zseblámpaként is funkcionálhat

    GY.I.K.
    K: Miért merül le ilyen gyorsan a telefonom?
    V: Valószínűleg aktív minden push notification, a Skype, be van kapcsolva az adatkapcsolat és a WiFi és esetleg a GPS helymeghatározás is aktív

    K: Honnan tudom, hogy a telefon teljesen feltöltött?
    V: Sajnos a rendszer nem ad visszajelzést a feltöltés állapotáról, így maximum a készenléti képernyőn láthatod, hogy az akummlátor ikonja "csurig van-e", ha pedig biztosra akarsz menni, akkor a Beállítások alatt is kiderítheted százalékra pontosan

    K: Elfogyott a szabad tárhelyem, pedig alig telepítettem valamit. Mit tegyek?
    V: Van egy hírhedt "other content bug", azaz a rendszer nem mindig törli az ideiglenes fájlokat. Ezt manuálisan is meg tudod tenni a Beállítások/Tárterület ellenőrzés/Részeltek menüpont alatt.

    A telefon az alábbi hazai szolgáltatóknál érhető el:
    T-Mobile
    Telenor

    Hasznos topicok Windows Phone felhasználók szakmai topicja (OFF tilos!)
    Windows Phone Store – WP alkalmazásokról mindent

    Összeállította: Mister_X

    "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

  • Iomega

    őstag

    [ Szerkesztve ]

    Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"

  • Iomega

    őstag

    [ Szerkesztve ]

    Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"

  • Wajk

    addikt

    Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.

    Főbb jellemzők:
    - Méretek: 126 x 62 x 10,2 milliméter
    - Tömeg: 145 g
    - SIM-foglalat: normal
    - Kijelző: 4.3 inch, 720p (720*1280), IPS, DragonTrail
    - Processzor: 1,5 GHz-es, négymagos Krait (ARMv7), APQ8064 Snapdragon
    - GPU: Adreno 320
    - Belső memória: 16GB / 32GB háttértár, 2GB RAM
    - Memóriakártya: nincs
    - Hálózat 2G: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
    - Hálózat 3G: HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
    - UMTS / DC-HSDPA / HSDPA / HSUPA: van / 42 Mbps / 21 Mbps / 5,76 Mbps
    - Bluetooth: v4.0 A2DP
    - WLAN: 802.11a/b/g/n, DLNA, WiFi hotspot, Miracast
    - USB: microUSB, OTG
    - GPS: A-GPS, S-GPS, GLONASS
    - Kamera (elsődleges): 8 MP, autofókusz, LED
    - Kamera (másodlagos): 2 MP
    - Videó: 1080p@30fps, 720p@90fps, 480p@120fps
    - Fülhallgató kimenet: 3.5 mm jack
    - Akkumulátor: Li-Ion 2000 / 3100 mAh
    - Operációs rendszer: MIUI

    Bővebben:
    Hardver részletesen
    Mobilaréna cikk

    Vásárlás, vásárlás előtt

    Hol érdemes megvenni a telefont?
    - több magyar tulajdonos innen vásárolta:
    Ibuygou - China Wholesale Electronics
    - de erre is érdemes szétnézni:
    Aliexpress FONTOS! a készüléket hamisítják! Figyelmesen vásárolj!
    Alice Yang: S-Keep Technology (zyzz ajánlásával)
    Külföldről való vásárlással kapcsolatban ajánlom az eBay tapasztalatok topik átolvasását.

    Mi az a Tracking és miért jó?
    A Tracking (number) más néven Nyomon követési szám, amivel ellenőrizheted, hogy az adott küldeményed hol jár, és várhatóan mikor érkezik meg.

    Hogy néz ki a Tracking number?
    Általában ebben a formában találjuk meg EE123456789XX, ahol az első két betű változhat attól függően, hogy milyen feladási módot választottak, az esetek többségében ez RA (Registered Mail), de akár lehet LK,EA, RT,RB,AC,CP stb (Express mail, International stb.). Az utolsó két betű pedig a feladási országot jelöli, pl.: HK – Hong Kong, CN – Kína, US – USA, GB – Nagy Britannia stb.

    Hol tudom megnézni a Trackinget?
    http://www.ems.com.cn/mailtracking/e_you_jian_cha_xun.html (EMS)
    http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/enquiry.jsp (HK post)
    http://posta.hu/tracking
    DHL és UPS nemzetközi futárszolgálatok hivatalos oldalain.

    Mikor kell VÁM-ot és/vagy ÁFÁ-t fizetnem?
    EU-n belül se ÁFA sem pedig vám nincs. Viszont az EU-n kívülről jött cuccokért fizetni kell mindkettőt, ami nagyjából +30%-ot jelent a vételáron felül, amibe a postaköltség is beletartozik. Fontos: a VÁM és az ÁFA megfizetésének elkerülésére irányuló kérdéseket mellőzd, ugyanis ellenkezik a fórum szabályzatával és nem mellékesen törvénybe is ütközik!
    Bővebben: A nem Európai Uniós országból behozott termékekre más szabályok vonatkoznak. Ezek különbséget tesznek a behozott termékek között, összértékük alapján azokat VÁM és adómentesnek tekinthetik, ÁFA-val (27%), vagy VÁM-mal és ÁFA-val terhelhetik. Figyelem! A csomag értékébe beletartozik a postázás költsége is!.
    A VÁM mértékéről az Európai Unió Vámtarifakereső rendszerében (TARIC) található bejegyzés, a telefonok a 8517-es árucsoportba tartoznak.
    Minden csomag (legyen az gyorspostai szolgáltatással rendelt vagy normál légipostai levélként feladott küldemény) Magyarországra érkezése után ellenőrzésen halad át, -a reptereken is alkalmazott- röntgensugaras átvilágítással minden csomagot megnéznek a NAV illetékes munkatársai!
    Véletlenszerűen megvizsgálhatnak csomagokat, ilyenkor ellenőrzik a csomagon található vámnyilatkozatot (tartalom megnevezése és értékmegjelölés), szükség esetén pedig a csomagot hivatalosan felbonthatják további ellenőrzés céljából.
    VÁM és adófizetési kötelezettség esetén a fogadó felet értesítik a díjak megfizetéséről, a csomagot csak ezek rendezése után kapjátok meg. A részletekről a vámhivatal vagy a futárcég ügyintézői adnak felvilágosítást.

    Vámhatárok
    Vámkezelés:
    Telefon:
    06‐1‐301‐6951
    06‐40‐346262
    E‐mail:
    vam.info@vam.gov.hu
    vamkezeles@posta.hu

    Hogy teljesít a telefon fényképezője?
    A legjobbak között van, ezt minden tesztben kiemelik.
    Itt olvashatsz egy nagyon részletes tesztet.

    Mit jelent a gyorsított/lassított videófelvétel?
    A kamera képes gyorsított felvétel rögzítésére (2x, 4x, 10x, 50x, 100x, 250x), így nem kell végtelen tárhely ha például egy naplementét szeretnénk teljes egészében megőrizni az utókornak. A lassított felvétel esetében pedig az FPS kerül növelésre, azaz egy másodperc alatt 60-90 kerül rögzítésre az alap 30 helyett.
    Bemutató: Gyorsított felvétel - Lassított felvétel

    Ezt vegyem, vagy másik telefont válasszak?
    Ezt döntsd el te. Szerintünk ez a legjobb telefon, amit most lehet kapni, de nyilván ez erősen függ a te személyedtől és használati szokásaidtól. Az biztos, hogy ha ezt a telefont veszed, akkor nem lesz panaszod a szoftveres támogatottságára.

    Van-e garancia a külföldön megvett telefonokra?
    Ezt az eladótól kérdezd meg. Többnyire garanciális probléma esetén az eladónak kell visszapostáznunk a készüléket saját költségünkön. Nem érdemes spórolni a Nyomonkövetésen (Tracking).

    Mit bír ez a DragonTrail üveg, jobb mint a GorillaGlass?
    Itt vetik alá keményebb nyúzásnak és itt pedig a hivatalos videót nézheted meg. Nehéz eldönteni és kimondani, hogy melyik a jobb üveg. Lehet valaki pár hét alatt beszed pár karcot és van akinek évekig hibátlan marad. Aki félti a készülékét, vásároljon kijelzővédő fóliát, azt könnyebb cserélni mint a kijelző üvegét.

    Használatba vétel, ismétlődő kérdések

    Van magyar nyelv a telefonon?
    Alapesetben nincsen, de a MIUIandroid-nak és vagyula-nak köszönhetően megoldható. Bővebb információ a Milyen ROM-ok elérhetőek a készülékünkre? pont alatt.

    Hol találok magyar/angol nyelvű használati utasítást?
    Nem készült, de itt angolul átnézheted a fontosabb tulajdonságokat

    A számítógépem nem ismeri fel a telefont, mit tegyek?
    Tölsd le innen a telefon drivereit MiPhone2.11.6.exe

    Hogyan/honnan tudok témákat beállítani/letölteni?
    Használd a beépített Theme Manager (Témák) programot
    (kínai írásjelek feltűnhetnek itt-ott)
    vagy nézz szét a hivatalos angol fórumon

    Használtan vettem a telefont, de nem tudom kitörölni az előző tulaj adatait. Mit tehetek?
    1. Kapcsold ki a telefont
    2. Lépj be a Recoverybe
    (Hangerő fel + Bekapcs gomb nyomvatartása amíg megjelenik a Mi logo)
    3. Válaszd ki a Wipe Data/Factory Reset-et

    A telefonban működik az USB OTG mód?
    Igen, természetesen. Amennyiben biztosra szeretnél menni érdemes az eredeti OTG kábelt megvásárolni, de akármilyen másik OTG kábellel is meg lehet próbálni.

    A telefonom megfagyott, nem reagál. Kivegyem az akksit?
    Ne, első körben próbáld újraindítani a telefont a Bekapcsoló gomb segítségével.
    Tartsd nyomva a gombot amíg újra nem indul a telefonod (kb.10mp)

    A telefonban működik a DLNA mód?
    Igen, de szükséges hozzá egy program amivel ki tudjuk használni. Az egyik legjobb az iMediaShare app amiből van ingyenes és fizetős verzió is.

    Új vagyok az Android világában, hogyan induljak el?
    Ezt a cikket pont neked írták.

    Keresek egy alkalmazást, melyik program az, amelyik…?
    Androidos alkalmazások topikja

    Hol tudok vásárolni tartozékokat? (Hátlap, töltő, tok...)
    Ibuygou - China Wholesale Electronics - az egyik legmegbízhatóbb kínai áruház
    Aliexpress.com - az egyik legnagyobb kínai áruház (hasonló az Ebay-hez)
    Ebay.com - ez meg maga az Ebay

    MÉLYVÍZ

    Mit jelent, hogy két rendszer partíciónk(system1/system2) van?
    Két ROMot lehet használni egyszerre. Váltani a Recovery-ben, vagy ha van opció a készülék újraindításakor akkor Switch system-el lehet.
    FONTOS: két system partíciónk, de csak egy data partíciónk van, az közös. Ez azt jelenti, hogy a feltett programokat, beállításokat nem kell újra megtennünk. Nem minden ROM tud közösködni mindenkivel, azt ki kell tapasztalni és a próbálkozások előtt érdemes menteni!
    FONTOS: A MIUI v4 sem kompatibilis a MIUI v5 partícióval!
    FONTOS: Az új ClockWorkMod Recovery már tud két data partíciót is kezelni.

    Nem egészen értem ezeket a rendszer partíciókat, lehetne bővebben?
    Itt találsz egy bővebb magyarázatot, ha valamit nem értesz, kérdezz bátran.

    Mi az a ClockWorkMod Recovery?
    A hivatalos MiRecovery kevés funkcióval bír, ha szeretnél több lehetőséget, akkor neked találták ki a CWM Recovery-t. Itt olvashatsz bővebben róla és innen pedig letöltheted. Többek között mind a két rendszer partícióra akármilyen elnevezésű ROM-ot fel tudunk telepíteni és a TrueDualBoot-nak köszönhetően külön data partíció is megoldható.

    Milyen ROM-ok elérhetőek a készülékünkre?
    Első körben tisztázzuk a típusokat:
    - JLB ROM - hivatalos, stabil széria - Megjelenés: 1-2 havonta
    - Development ROM - fejlesztői széria - Megjelenés: hetente
    - Stock/AOSP ROM - alap Android, a'la Nexus
    - Custom ROM - extra módosításokat/fícsöröket tartalmazó verzió
    Linkek:
    (kínai)MIUI.com - hivatalos oldal/ROMok (JLB/Dev/Stock)
    (angol)MIUIandroid.com - többnyelvű ROM (Dev)!Ajánlott!
    (angol)MIUIaustralia.com - többnyelvű ROM (Stock - Custom)
    (angol)WiUi - többnyelvű ROM (DEV - Custom)

    Hogyan tudom feltenni a kiválasztott ROMot?
    Az Updater programmal és a CWM Recovery-vel mind a két rendszer partícióra tudsz flashelni akármilyen elnevezésű, zip formátumú ROMot. A MiRecovery-vel csak a system1-re tudsz flashelni és csak update.zip-nek átnevezett ROMot.
    FONTOS: Az Updater programmal keresztbe lehet flashelni, azaz ha a system1-ről indítod el az Updater appot, akkor a system2-re teszi fel a kiválasztott ROMot és viszont.

    1. Updater segítségével
    1. indítsd el a programok közül az Updater (Rendszerfrissítés) programot
    2. nyomd meg a Menü gombot és válaszd a Select installation pack-ot
    3. tallózd ki a ROM-ot, installáld fel
    4. Amikor alul zöldre vált a gomb, akkor bebootolhatsz az új rendszerbe

    2. MiRecovery segítségével
    1. Kapcsold ki a telefont
    2. Lépj be a Recoverybe
    (Hangerő fel + Bekapcs gomb nyomvatartása amíg megjelenik a Mi logo)
    3. Válaszd az install update.zip to system ONE opciót
    4. indítsd újra a készüléket

    3. CWM Recovery segítségével
    1. Kapcsold ki a telefont
    2. Lépj be a Recoverybe
    (Hangerő fel + Bekapcs gomb nyomvatartása amíg megjelenik a Mi logo)
    3. válaszd ki a készülékre felmásolt ROM-ot
    4. válaszd ki a system partíciót
    5. indítsd újra a készüléket
    FONTOS: ha nem az addig használt system partíciót akarod használni,
    az Advanced menüben módosítsd.

    SEGÍTSÉG! Nem bootol be a telefonom és a Recovery-be sem tudok belépni! Mit tegyek?
    1. próbáld meg mégegyszer:
    (Hangerő fel + Bekapcs gomb nyomvatartása amíg megjelenik a Mi logo)
    2. ha továbbra sem tudsz belépni és a MIUI ROM sem töltődik be, akkor a MiFlash segítségével tudod visszahozni a telefonodat. Lsd. következő pont.

    Hogyan tudom működésre bírni a semmire sem reagáló telefonomat?
    FONTOS: kövesd pontosan a lépéseket és olvass figyelmesen!
    1. tölsd le innen a telefon drivereit+MiFlash: MiPhone2.11.6.exe
    2. installáld fel a C: gyökerébe egy könyvtárba (pl. MiPhone)
    3. tölsd le a legfrissebb ROM-nak a MiFlash verzióját innen
    4. csomagold ki az exe elindításával oda ahova a MiFlash is került
    5. tedd Fastboot módba a telefonod
    (Hangerő le + Bekapcs gomb nyomvatartása amíg megjelenik a Mi logo)
    6. csatlakoztasd a számítógéphez
    7. várd meg amíg felismeri a telefont a számítógép
    8. indítsd el a MiFlash.exe programot
    9. a Browse/Advanced menü -ben talózz ki minden fájlt felülről lefelé
    (ezeket a fájlokat ott találod ahova a ROMot kicsomagoltad)
    10. tedd fel a ROMot a Flash gomb lenyomásával
    11. várj türelmesen, a telefon majd magától elindul
    12. ha már látod a záróképernyőt, lehúzhatod a telefont a számítógépről

    Ajánlott oldalak
    http://en.miui.com
    http://www.miuiandroid.com

    Szerző:
    Wajk

    Utoljára módosítva: 2013. április 26.

    [ Szerkesztve ]

    iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

  • mepet

    addikt

    Ma rászántam magam egy kis awpzésre, és füles nélkül (ismétlem: süketen!) kb 35-5-ös statba lőttem magam, szóval nem is voltam vészesen jó, erre:

    The New Legend Sniper Server @ sunwell.hu:
    ************************************************
    Ban Informacio
    Nev: antifasiszta csecsemogyilkos
    STEAM ID: STEAM_0:1:72661
    Ok: WH!!!!
    Unban Ideje: Orok ban
    Admin Neve: deaver
    Admin STEAM ID: STEAM_0:0:15093924
    ************************************************

    :C

    [ Szerkesztve ]

  • apeelme

    addikt

    Fontosabb jellemzők:

    Kijelző:
    326 PPI értékű, 4,5 hüvelyk átlójú, 720x1280 (HD) felbontású IPS,
    Gorilla Glass-szal védve

    Processzor:
    Kétmagos MTK MT6577, Cortex A9 (Armv7), 1 GHz

    GPU:
    Imagination PowerVR SGX531Ultra - 1GB LP DDR2 RAM

    Hálózatkezelés:
    GSM 850/900/1800/1900 MHz és WCDMA 850/2100MHz
    - Európában is használható

    Adatkapcsolati módok:
    GPRS, EDGE (2G), HSDPA (3G)

    Műveleti memória:
    1 GB

    Tárhely:
    4 GB (ebből ~2,5 GB a szabadon felhasználható), bővíthetősége: 32 GB-ig, microSD kártyával

    Operációs rendszer:
    Android OS 4.0.4 (Ice Cream Sandwich), várható a 4.1 Jelly Bean frissítés érkezése (BETA változat már elérhető).

    Kamerák:
    8 MP hátsó és 2 MP előlapi kamera

    Egyéb:
    Két SIM-kártyás, dual-standby üzemmódú, gyárilag független készülék

    Ára:
    jelenleg ~190 USD.

    ===========================================================
    FIGYELEM!
    Fontos változás!

    A 2013. február közepe után gyártott JiaYu G3 telefonok hardvere és típusjelzése megváltozott.
    "...meghallva a fogyasztók gondjait, a JiaYu gyártó legyártatott egy G3N típust mely az alábbiak alapján tér el és azonosítható be a sima G3-tól:

    G3 - MT6620-as chippel van szerelve
    G3N - MT6628Q chippel van ellátva

    Beazonosítása:
    Beállítások -> Termékinformáció
    és ott ezt a sort keresni -> 20130223-071508 G3N

    Hogy a G3N miben más?
    Abban, hogy új vezérlő chipet kapott, ami a Bluetooth-ért, GPS-ért és Wifi-ért felelős. Ezáltal teljesen MÁS rom van rajta, mint a korábban kiadott G3-as készülékeken.
    A G3N tulajoknak is elérhető már a 4.0.4 ICS magyarosított változata, mégpedig:
    INNEN
    A G3-ra készített romok NEM mennek a G3N típusú készülékeken az eltérő chip miatt, illetve ha fel is mennek, akkor az előbb említett dolgok (wifi, GPS, "kék tóth") nem működnek a telefonon. És ez visszafelé is igaz, kár próbálkozni." via Dominó85

    A 2.5.-ös pontban felsorolt custom recovery-ket nyugodtan használhatja minden G3N tulajdonos!

    ===========================================================

    Hasznos linkek (köszönet érte save és GazVezír topiktársnak):

    - JiaYu G3 bemutató - Dominó85
    - JiaYu G3 ClockworkMod recovery (CWM) felrakása - hevizms
    - Jiayu G3 - Chinamobiles.org német oldal regisztráció szükséges!
    - MTK 6577 USB VCOM driverek letöltése, telepítése - apeelme
    - SP Flashtool - XDA - SOC_verification_fail hiba esetén!
    - Bin4ry root - XDA
    - 4PDA JiaYu G3 általános - orosz nyelvű
    - apeelme Jiayu G3 & G3N blogja - romok, módosítások érdekességek
    - Mikrofon érzékenység javítása - ha szükség lenne rá

    Romok:

    - Needrom.com - JiaYu G3 romok gyűjtőhelye
    - G3 4.0.4 magyarítva - Sanyesz (direkt letöltés)
    - G3 4.1.2 beta magyarítva - Sanyesz (direkt letöltés)
    - G3 YABE 4.1.2 magyarítva - hevizms (direkt letöltés)
    - 4PDA JiaYu G3 ROM-ok - orosz nyelvű
    - Jiayu G3 & G3N ICS MOD (4.0.4) rom - apeelme

    Tesztképek:
    Dominó85 albuma és save fórumtárs által készített képek, köszönet érte mindkettőjüknek.
    Utóbbira reakcióként Dominó85 válasza: "Na igen, a képek igen jó minőségűek. Ebből is látszik, hogy biztos kéz és egy kis szakértelem kell ahhoz, hogy a G3-mal teljesen vállalható és szép képek készüljenek"... :DDD

    Részletes rendelési útmutató DHgate-ről gabika318 topiktárs jóvoltából: [link]

    Tartalomjegyzék:

    1. Fórum használata
    2. Fontos tudnivalók, gyakori kérdések
    2.1. Android alapok (Kezdőknek)
    2.2. Androidos programok
    2.3. Mi az a recovery?
    2.4. Hogy törölhetek mindent a készülékből és állhatok vissza alapállapotra?
    2.5. Milyen custom recovery-k érhetők el a készülékre?
    2.6. Hogyan telepíthetek a készülékre custom recoveryt?
    2.7. Hogyan telepíthetek a készülékre másik ROM-ot?
    2.8. A GPS nem talál műholdakat hibás a készülék?
    2.9. Miért Pusztavacsra áll be a GPS, nem is ott vagyok?!
    2.10. Akkumulátor kalibráció
    2.11. Szabad RAM mennyisége
    2.12. Milyen memóriakártyát vegyek?

    1. Fórum használata

    Ez a topik azoknak az embereknek nyújt (szakmai) segítséget, akiknek kérdésük van a készülékkel kapcsolatban vagy csak érdeklődnek a készülék iránt. A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata Ezért tehát: TILOS a WAREZ! Ha kérdésed van, először olvasd végig az Téma összefoglalót, ha nem találtál a kérdésedre választ, használd a keresőt és annak segítségével próbálj megoldást találni. Ha ezek után sem jársz sikerrel akkor tedd fel kérdésed a topciban!

    2. Fontos tudnivalók, gyakori kérdések

    2.1. Android alapok (Kezdőknek)

    Azoknak a tulajdonosoknak, akiknek teljesen új az Android világa, célszerű lehet mindenféle változtatás nélkül elkezdeni az ismerkedést a készülékkel. Az alap rendszer jónak mondható elég kiforrott Ice Cream Sandwich, egy átlagos felhasználónak több, mint elegendő. Természetesen nekik is ajánlott, hogy olvasgassák a fórumot, hogy jobban megismerjék a készüléket és az Androidot, valamint kérdeznek, ha megakadnak valamivel.

    Gyakori kérdések:

    "Ha a készülék alap állapotban is megfelelően működik, akkor miért van értelme változtatni és cserélgetni rajta dolgokat?"

    Az alap rendszer elég csupasz, de vannak körünkben olyan guruk, akik ezeket a rendszereket átalakítják, optimalizálják számunkra, hogy a készülék lehetőségeit 100%-osan kihasználhassuk. Tehát az alap rendszernél gyorsabb és értékesebb felhasználói élményt képes biztosítani.

    "Feltelepítettem egy pár widget-et (modult) de nem tudom őket kirakni a főképernyőre mert meg sem jelennek a Widget-ek között! Miért?"

    Szinte biztos hogy vagy automatikusan, vagy Te magad áthelyezted őket az SD kártyára. FONTOS! Egyik Android verzió sem képes SD-ről "futtatni" a widget-eket! Helyezd vissza őket a készülék memóriájába és máris helyre áll a rend! ;)

    "Hol találom a készülék és a gyártó hivatalos oldalát, webshopját?"

    A hivatalos oldal és webshop a www.ejiayu.com címen érhető el.
    Sok téves infó kering ezzel kapcsolatban a neten ezért fontos megjegyezni hogy a www.jiayumobileshop.com csak egy leleményes cég aki JiaYu készülékekkel és kiegészítőkkel foglalkozik.

    "Van a készüléknek USB OTG támogatása? Tudok rá csatlakoztatni megfelelő kábellel pendrive-ot, esetleg merevlemezt?"

    Sajnos nincs.

    2.2. Androidos programok

    A készülék vásárlásakor a rendszerünk az alap programokat ("appok"-at) már tartalmazza. Amennyiben egy adott feladatra kerestek programot, vagy csak kérdésetek van ezzel kapcsolatban, itt is kérdezhettek, de inkább ezt a topikot használjátok ilyesmire. (Mindkét topikban TILOS a WAREZ!)

    2.3. Mi az a recovery?

    A recovery egy az android rendszertől jól elhatárolt különálló minimális operációs rendszer, ahol telepítési, mentési, helyreállítási, javítási vagy karbantartási műveleteket végezhetünk el. A gyári megoldások eléggé puritánok, és kevés funkció érhető el bennük, általában rendszer telepítésére és gyári adatvisszaállításra alkalmasak. Hála lelkes fejlesztő csapatoknak custom recoverykkel kibővűlnek a funkciók. Két említésre méltó verzió létezik. Minden custom recovery ősatyja a ClockworkMod (CWM), és egy viszonylag új fejlesztésű TeamWin Recovery Project (TWRP). Használatuk pofonegyszerű vagy fizikai billentyűkkel vagy az érintő kijelző használatával menüpontok közül válogathatunk. (Angol nyelv minimális ismerete szükséges hozzá!)

    2.4. Hogy törölhetek mindent a készülékből és állhatok vissza alapállapotra?

    Ha szeretnénk minden beállítást és adatunkat törölni a telefonról, akkor használjátok a gyári vagy CWM (vagy TWRP) recoveryből a wipe data/factory reset menüpontot!
    !!!FIGYELEM!!! Semmiképp se használd a rendszerben található: BeállításokBiztonsági mentés és alaphelyzet - Gyári adatok visszaállítása menüpontot mert egy kvázi bootloop-ba kerül a készülék (JiaYu logo és recovery között váltogat).
    Ha mégis használtad akkor sincs baj csak muszáj lesz kb. 40-50 ilyen újraindulást megvárnod (~10-15perc) majd egyszercsak "észhez tér" és elindul a rendszer. A hiba forrását még nem találtuk meg, Szóval várj türelmesen! ;)

    2.5. Milyen custom recovery-k érhetők el a készülékre?

    CWM 5.5.0.4 - apeelme - IMG
    MD5: 61233707c85888504a9c6b709ed9e960
    CWM 6.0.2.8 - apeelme - IMG
    MD5: 7a02a375cca1709a532bd941e441ac92
    CWM 6.0.2.8 - apeelme - ZIP
    MD5: 6dce80dea55d0ccecbd8d51831a01db6
    TWRP 2.4.2.0 - Angolra fordítva - ZIP
    MD5: ad0c3db6671161aab0e9ec6b4a60b218
    LEWA 2.0 - Angolra fordítva - ZIP
    MD5: 65edded30c00abe40c967f597cd04efc

    A recovery-t - és természetesen ROM-ot is - ha van rá lehetőség letöltés után (és szükség esetén SD-re másolás után is!) erősen ajánlott egy MD5 ellenőrző programmal csekkolni. MD5 Checksum Verifier (Egyeznie kell az ellenőrzés után kapott számsornak az itt megadottakkal!)

    2.6. Hogyan telepíthetek a készülékre custom recoveryt?

    Egy fórumtársunk már készített egy remek leírást ennek menetéről:
    JiaYu G3 ClockworkMod recovery (CWM) felrakása - hevizms
    Röviden:
    - lehetőség van SPFlashtool-al egy scatter fájl és a custom recovery IMG fájl használatával felflash-elni
    - root-olt készüléken MobileuncleTools-ban az Recovery Update menüpont használatával egy custom recovery IMG fájljának sd-re másolásával.
    - illetve ha már a készülékeden van custom recovery akkor egy recoveryből telepíthető ZIP fájl használatával.

    2.7. Hogyan telepíthetek a készülékre másik ROM-ot?

    Két lehetőség van rá:
    1. SPFlashtool-al a megfelelő csomag letöltése és kicsomagolása után. Ehhez egy remek leírást készített sasa311 amit itt találtok: link :R

    2. Custom recovery-ből a szükséges formázások után:

    CWM recoveryben:
    - wipe data/factory reset
    - mounts and storage --> format system

    TWRP recoveryben:
    - Wipe --> Factory reset
    - Wipe --> System

    egy ZIP fájlt kell feltelepíteni az install zip from sdcard menüpont kiválasztásával (CWM recoveryben). Tehát mindenképpen csinálj recoveryből egy gyári adatvisszaállítást, és formázd meg a system partíciót ellenkező esetben az újonnan telepített ROM működésében komoly hibák léphetnek fel!
    !!!FIGYELEM FONTOS INFÓK!!!
    - Amennyiben ROM telepítése közben ezt a hibaüzenetet kapod: "E:can' t mount /sdcard/", akkor érdemes az SD-ről TÖRÖLNI minden partíciót majd újra létrehozni, ezek után megformázni, vagy másik SD kártyával megpróbálnod a frissítést!
    - Ha custom ROM telepítését követően közvetlenül a rendszer elindulása után egy A com.android.phone leállt! hibaüzenetet kapsz, több mint valószínű hogy a hiba oka a SIM kártya. Menj el a szolgáltatódhoz és ingyen és bérmentve cseréltesd ki SIM kártya hibára hivatkozva!

    2.8. A GPS nem talál műholdakat hibás a készülék?

    Nem nem az, nagy valószínűséggel csak egy pár műveletet kell előbb elvégezni aminek leírása [Sanyesz.]-től származik:

    1. Töltsd fel a telefont teljesen.
    2. Telepítsd a telefonra Play-ből a Mobileuncle MTK Tools nevű alkalmazást.
    3. Telefon/Beállítások/helymeghatározó szolgáltatásoknál kikapcsolod/kiveszed a pipát a GPS, GPS EPO, A-GPS-t, sehol sem lehet pipa.
    4. Kikapcsolod a telefont, majd bekapcsolod és elindítod a Wifi-t.
    5. Telefon/Beállítások/helymeghatározó szolgáltatásoknál kipipálod a GPS-t.
    6. Utána ugyanitt kipipálod a GPS EPO-t, megerősíted az EPO engedélyezést.
    7. A megjelenő EPO beállításokba lépsz és elindítod a letöltést (Wifi kell hozzá) és az EPO fájl infonál szépen leellenőrzöd a letöltést.Ha letöltődtek az EPO adatok visszalépsz a Helymeghatározó szolgáltatások menübe.
    8. Kipipálod az A-GPS-t (Wifi kell hozzá) és a megjelenő A-GPS beállításokban leellenőrzöd, hogy a Használt Hálózatnál a Csak Otthon legyen megjelölve.
    9. Kilépsz a menüből az alkalmazásokhoz mész és elindítod az előzőleg letöltött Mobileuncle MTK Tools programot.
    10. Belépsz az MTKEngineerMode (Mérnöki Mód) menübe, ott megkeresed az YGPS-t és elindítod.
    11. Itt megjelennek a műholdak egyelőre piros pontokként. Felül az Information-ra nyomsz és az itt megjelenő ablakban alul először a "full" majd a "cold"-ot nyomsz.A sorrend fontos.
    12. Ezután fent a Satellites-re nyomsz és kiviszed a telefont a teraszra, utcára, nekem elég volt az ablakhoz menni vele és figyeled a piros pöttyöket mikor válltanaknak zöldre.

    2.9. Miért Pusztavacsra áll be a GPS, nem is ott vagyok?!

    Mert még nem talált a műholdak alapján pozíciót a készülék. Ez a Pest megyei község Magyarország földrajzi középontja. Várj türelmesen, és/vagy próbálkozz szabad ég alatt!

    2.10. Akkumulátor kalibráció

    "Helyi" legenda csupán. Android alatt nem lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, ami az utolsó töltés óta az alkalmazások és szolgáltatások által felhasznált energiát rögzíti. Ennek a fájlnak a "tartalmát" látod a Beállítások - Akkumulátor menüpont alatt.
    A készülékbe lítium bázisú akku került, így a töltést is ehhez igazítva kell elvégezni. Erről részletes leírást itt találhattok.

    2.11. Szabad RAM mennyisége

    Előszőr is mi az a RAM és ROM mert sokan ezt is keverik:
    -RAM: (Random Acces Memory) közvetlen hozzáférésű memória programkódnak és adatoknak, azaz többek között az elindított alkalmazások futtatásához szükséges. Az asztali gépedben a DDR memória moduljaidra hasonlít a legjobban.
    -ROM: az elnevezéssel ellentétben írható-olvasható háttértárat jelent, itt helyezkednek el a rendszer működéséhez szükséges partíciók (boot,system,data,cache stb.), az asztali gépedben a merevlemezre hasonlít a legjobban. Sajnos szinte minden esetben így nevezzük azokat az image vagy tömörített fájlokat is amik egy telepíthető rendszert takarnak, így egy picit zavaró ez a rövidítés.
    Nagyon sok téves információ kering az Android memóriakezeléséről. A 2.1-es android verziótól kezdve NINCS szükség semmilyen "memória tisztító" segéd alkalmazásra. Az ilyen app-ok használata esetén csak nagyobb kárt teszünk. És az esetek nagy százalékában nincs háttérben futó alkalmazás, még akkor sem ha a pl. Home gombbal lépsz ki belőle.
    Rengeteg cikk és leírás megjelent már ezzel kapcsolatban néhány a teljesség igénye nélkül amiket érdemes elolvasni mindenkinek:
    Az Android memóriakezelése - Angler Gábor
    Tippek, trükkök, tévhitek: A Task Killer
    Sokan tévesen gondolják azt is hogy az a jó ha minél több az elérhető szabad RAM mennyisége. Ez a feltevés téves, és magad is rájöhettél már ha a fent említett cikkeket elolvastad. Tessék elfogadni hogy a RAM azért van hogy kihasználjuk, és kis túlzással de pont abból profitálsz a legtöbbet ha "tele" van. Megtelni sosem fog, mert a rendszer teljesen automatikusan kezeli. Megemlítek két nagyon leegyszerűsített esetet és döntse el mindenki melyik számára a megfelelő:
    1. A lehető legtöbb szabad RAM áll a rendelkezésedre minden időben amit különböző segédprogramokkal (TaskKiller és társai) érünk el, az összes lehetséges alkalmazást mindig eltávolítod a RAM-ból, ami által minden ilyen app elindításakor újra be kell töltődnie, ezzel plusz CPU-t, időt és akkut használ fel.
    2. A lehető legkevesebb elérhető RAM áll rendelkezésre amit a rendszer szabályoz tökéletesen, Blade 3 esetében ~8-10 app a RAM-ban csücsül, ha bármikor el akarjuk indítani csak előveszi onnan, amivel a lehető legkevesebb CPU-t, időt és akkut használja fel. Ha egy RAM-ban éppen nem lévő app-ot indítok a rendszer AUTOMATIKUSAN kilövi a legrégebben használtat és elindítja az enyémet. És boldog vagyok mert bár kevés a szabad RAM (ami normális mert a készülékkel vásároltam és kihasználni akarom), de mégis gyorsabban indulnak az appjaim, és az akku is tovább bírja picit mint egyéb esetben.

    Érdemes elolvasni a hivatalos fejlesztői oldalon található dokumentációt ezzel kapcsolatban:Understand the Lifecycle Callbacks

    2.12. Milyen memóriakártyát vegyek?

    A készülék csak és kizárólag microSD szabványú kártyákat kezel.
    Három fontos dolog amit érdemes figyelembe venni a vásárláskor:
    1. Mérete: Hogy mekkora tárhellyel rendelkezzen teljesen szubjektív, ezt magadnak kell eldönteni. Annyi segítséget adok hogy egy 1 perces fullHD minőségű videó amit a készülékkel készítesz ~100MB táhelyet igényel, és két fórumtárs is visszajelezte már hogy sikeresen használja 64GB-os microSD-vel.
    2. Sebesség: azaz Class besorolás amit a típus után egy általában CL2, CL4, CL6, CL8, CL10, CL12 jelölés követ. Ez egy elméleti olvasási sebességet jelent, a részleteket mellőzve ha minden kötél szakad minimum CL6-os ajánlott, és fontos tudni hogy a CL10 és CL12 sok apró fájl kezelése esetén belassulhat így nem mindig az a jó ami a legmagasabb CL besorolással rendelkezik. Az optimális a mai felhasználást figyelembevéve CL8 vagy CL10.
    3. Gyártója: Ez is teljesen szubjektív, de nagyon fontos megjegyezni hogy rengeteg a silány minőségű kártya még a nevesebb gyártók között is így mindenki hagyatkozzon a saját, vagy megbízható forrásból származó tapasztalataira...értsd: egy noname is lehet jó. ;)

    Nagyon sok hasznos információt találhattok a DUAL SIM topik [Témaösszefoglalójában], különös tekintettel a ClockWorkMod recovery használatáról, a GPS beállításáról vagy a G3-hoz is elérhető, LEWA custom ROM-okról (ez utóbbival legyetek nagyon óvatosak, lásd a linkelt leírást).

    Utolsó frissítés: 2013. április 29., [apeelme]

    Az információk összegyűjtésében segítettek: [hevizms], [Sanyesz.], [sasa311], [Dominó85] és [Zsolt_72] felhasználó- és topiktársak.

  • bubus66

    nagyúr

    LG Optimus L9 - nagyravágyóknak [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!

    A készülék megvásárolható a T-Mobile webshopjában.

    Használati útmutató. PDF

    PDF olvasó letöltése.

    Töltő, leírás, headset, USB Kábel.

    ◆ Hálózat:2G Hálózat GSM 850/900/1800/1900
    3G hálózat HSDPA 900/2100
    ◆ Kijelző: A készülék kijelzője egy IPS panelra épül, amely szinte végtelen betekintési szöget nyújt, ezt védi a Gorilla Glass 2 edzett üveg
    16M szín, valamint 960 x 540 pixeles, tehát qHD felbontású, 4,7 inches (~ 234 ppi pixel sűrűség) jellemzi.
    ◆ Méretek:131,9 x 68,2 x 9,1 mm (5,19 x 2,69 x 0,36 in)
    ◆ Súly:125 g (4,41 oz)
    ◆ Hardver: A készülék egy kétmagos Texas Instruments OMAP 4430 processzorra épül, amely magonként 1 GHz-en terelgeti a biteket a megfelelő felhasználói élmény éléréséhez.
    A grafikus feladatokat egy PowerVR SGX540 segíti a RAM mérete pedig 1 GB.
    ◆ Szoftver: A telefon gyárilag megkapta az Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) verziót, amit az LG saját felhasználói felületével (Optimus UI 3.0 ) megspékelve adott ki.
    ◆ Tárhely: Belső tárhely: 4GB (ebből szabadon felhasználható 2GB), külső Micro SD kártyával (max. 32 GB-ig) bővíthető, amely az akku alatt, nem hot swap-et használva működik.
    ◆ Kamera: A hátlapra 5 megapixeles kamera került, mellette kis villanó segít sötétben. Természetesen van autófókusz, magától középre mér, de ahová pöttyentünk a kijelzőn, oda próbál élesíteni. A kezelőfelület a szokásos beállítási lehetőségeken túl (ISO, fehéregyensúly, jelenetmódok, időzítő, panoráma, sorozatfelvétel, színeffektek, geotagging) egy speciális funkcióval is rendelkezik, méghozzá a hangalapú exponálással. Van hat szó (Csíz, mosoly, LG, kimcsí, whiskey) amelyekre reagál, s ha elhangzik, akkor lövi a képet. Apróság, hogy exponáláshoz használhatjuk a hangerőt szabályozógombokat is.
    Elől egy 1,2 megapixeles (VGA) front kamerát is kapunk amellyel videochatelhetünk ismerőseinkkel, rokonainkkal.
    Videót full HD-ben rögzít, amit természetesen minden nehézség nélkül le is tud játszani (1080p @ 30fps)
    ◆ Csatlakozók: Felül 3,5 mm-es jack, alul microUSB-t található.
    ◆ SIM: Normál méretű SIM-el használható
    ◆ Akkumulátor: Li-Ion 2150 mAh
    ◆ Egyebek:
    SNS integráció
    Aktív zajszűrő dedikált mikrofon
    QMemo, QTranslator
    DivX/Xvid/MP4/H.264/H.263/WMV player
    MP3/WAV/WMA/eAAC + player
    Dokumentum szerkesztő
    Fénykép néző / szerkesztő
    Szervező
    Google Search, Maps, Gmail
    YouTube, Google Talk
    Hangjegyzet / dial / parancsok
    A prediktív szövegbevitel

    Jó tanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez

    Bővebb információt itt/ vagy itt olvashatsz, az akkumulátorokról.

    "Az akkumulátort ki kell sütni vagy sem?"
    -A Lítium-ion és a Li-Polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
    A Lítium-ion és Li-polimer akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyors töltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK a SAJÁT töltőjével. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
    A lítium-ionos, li-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.
    Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg.

    "Hogyan állítsam be a telefonomon a csengőhangot, az SMS jelzőhangot, ill. ébresztőhangot,stb?"
    -A saját csengőhang (sms jelzőhang, ébresztő, stb. bemásolását az SD kártya média mappán belül ilyen könyvtárszerkezetbe kell elvégezni hogy megjelenjen a telefon menüjében:

    SDcard->media->alarms
    SDcard->media->notifications
    SDcard->media->ringtones

    Godlike79 leírása alapján.

    ◆ OTG funkciók
    Az LG L9 esetén az OTG funkciók nem használhatók mivel a készülék nem alkalmas rá. Így a termék nem alkalmas pendrive, illetve más USB eszközök fogadására. A tesztelést ICS és JB alatt történt.
    XDA fórumon körbenézve kiderült kernel szinten nincs benne a funkció így sem az OTG, sem az MHL nem támogatott(99,99% eséllyel nem is lesz)
    .
    Dreimus Leírása alapján.

    ◆ "Valóban figyeli a rendszer az akku adatait?"
    -Az csak legenda csupán., hogy az Android alatt lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt!

    Az LG PCSuite által felajánlott frissítést lehetőleg mellőzétek, mert sok a probléma vele, helyette inkább a KDZ updater frissítés ajánlott.

    kisocsi ajánlásával. Köszönet neki érte. Egyszerűbb és megbízhatóbb.

    A szoftver frissítés a KDZ updaterel végezhető

    A KDZ fájlokat régiók szerint innen tudod letölteni.
    A KDZ updaterrel történő frissítés menetéről itt találsz leírást.

    FONTOS! Aki az LG Updatert használja, frissítés előtt csináljon egy Factory Resetet a következő módon:
    A tárcsázóba üsd be a következőt: 3845#*760#, majd azon belül válaszd ki a Factory Reset opciót, s csak ezután frissítsen! FIGYELEM ez a Hidden menüből elérhető, factory reset törli a külső SD kártyát is. Ezért, ajánlatos az SD kártya tartalmáról biztonsági mentést készíteni. Vagy a frissítés előtt, az SD kártyát eltávolítani. Alternatív megoldás a gyári beállítások visszaállítása, majd ezután a frissítés.

    LG P760 (Offline) frissítés menete.

    Pantal

    1. Töltsd le az L9 frissítő és downgrade csomagot majd telepítsd fel az LGP760 mappából az USB drivert.Töltsd le innen az Europe Open V10A rom-ot az asztalodra.
    2. A KDZ_FW_UPD_EN mappából telepítsd az msxml.msi-t.
    3. Windows Enabler-t futtassuk rendszergazdaként, (jobb egérgomb a fájlon és futtatás rendszergazdaként) , az értesítési területen aktiválni kell, hogy az on felirat megjelenjen.
    4. A kapcsoljuk be a telefont, várjuk még a rendszer feláll, majd engedélyezzük az USB hibakeresést. (Rendszerbeállítások/Fejlesztő opciók/usb hibaelhárítás legyen bepipálva)A telefonon az usb kapcsolat módja pedig LG szoftveren kell hogy legyen. Ezután várj egy kicsit, hogy a számítógép felismerje az LG szoftver módot.
    5. Kapcsoljuk ki a telefont, majd miközben a Hangerő+ gombot lenyomva tartjuk, dugjuk rá az USB-t (ha megjelent az S/W Upgrade szöveg a telefon képernyőjén, el lehet engedni) és várjuk meg, míg a gép telepíti a szükséges drivereket!
    6. Indítsd el a KDZ_FW_UPD_EN csomagban található UpTestEX_mod2_marwin.exe-t vagy a KDZ updatert rendszergazdaként. (Ha hibát jelezne, vagy nem indulna el. Akkor próbáljuk meg Windows Xp Sp2 kompatibilis módba elindítani az UpTestEX_mod2_marwin.exe-t)
    A választható opciók közül 3GQCT és a Emergency vagy a CS_Emergency legyen beállítva. (Ezt csak a downgrade-nél kell beállítani.) A select kdz file feliratnál tallózd be a már előzőleg letöltött kdz fájlt.
    7. Kattintsunk a "StartUpgrade" gombra (Első klikkre csak aktívvá válik, második klikkel pedig elindítja a procedúrát)!

    8. Hagyjuk, hogy tegye a dolgát! Ne kattintgassunk rá, akkor sem ha az ablak azt írja, hogy a program nem válaszol, előbb utóbb látni fogjuk, ő a háttérben dolgozik! A log-ot nem kell figyelembe venni, valószínűleg tele lesz hibaüzenettel, de az most nem baj.

    9. Várjunk amíg a telefon újraindul, és megjelenik az LG logó a képernyőn! Általában ez pár perc, tehát ha 10-20-30 percig nem történik semmi, akkor valami nem jó, valószínűleg el sem kezdte, és csak vár a program, ilyenkor le kell húzni a gépről, újraellenőrizni mindent, esetleg másik USB csatlakozóval, vagy másik Windows-al!

    Ha minden jól megy elindul a telepítés. Windows7 / 64bit-en tesztelve.

    Fontos tudni, hogy főleg gyári szoftverre ajánlatos vele frissíteni. A kdz fájlos frissítés nem jár adatvesztéssel, minden program megmarad, egyedül a ROOT jogot, és ha volt fenn CWM, azt veszítjük el.

    A root a Bin4ry metódus alapján a következő módon zajlik:

    1. Töltsd le ezt a pakkot! (L9 root, benne van minden.) Egyelőre a V10A szoftvert lehet csak root-olni. (Szóval, ha kezdő vagy és nem vagy tisztában a telefonod rendszerével, menj a Beállítások->Telefon adatai részre, majd ott ki lesz írva, hogy V10A, vagy V10E)
    2.Futtasd a Windows Enablert rendszergazdaként, (Jobb egérgomb a fájlon és futtatás rendszergazdaként) és az értesítési területen aktiváld, hogy az on felirat megjelenjen.
    3. A telefont kapcsold be, az usb hibakeresés legyen engedélyezve. (Rendszerbeállítások/Fejlesztő opciók/usb hibaelhárítás legyen bepipálva.) A telefonon az usb kapcsolat módja pedig LG szoftveren kell hogy legyen. Ezután egy picit várjatok, hogy a számítógép felismerje az LG szoftver módot.
    4. Futtasd a RunMe.bat-ot rendszergazdaként.
    5. A konzol ablakba válaszd az egyes pontot.
    6. A telefon képernyőjén az "Adataim visszaállítás"-át válaszd ki, de siess, mert ha bezáródik az ablak, akkor kezdheted újra!
    7. A telefon újraindul 2X és kész is vagy.
    Ha a 6. pont után nem történik semmi akkor az usb-t húzzuk ki, majd dugjuk vissza és elölről kell kezdeni az egészet. Az LG driver-ek legyenek feltelepítve! Windows7/64 bit-en többször tesztelve!

    A V10E ROM NEM ROOTOLHATÓ

    Ha a V10A szoftvert ROOT-olod akkor sem fog megmaradni a ROOT jogod a V10E-n. Ezért nem ajánlott a ROOT után sem frissíteni V10E-re

    A fent leírtakat mindenki csak saját felelősségére végezze el, mert nem mindegy, hogy P760 vagy P765 vagy P768 vagy P769-re lett írva a ROOT csomag.

    Itt van leírva A V10E-ig, lehet ROOT-olni. Itt kell figyelni, ami fentebb már említve lett, hogy melyik modellre van kiadva a ROOT csomag.

    Forrást megtalálod a leírás végén, köszönet az eredeti fordításért trapistasajt-nak!

    Jelly Bean Root-olása

    Ebben a csomagban megtalálod a ROOT-menetét. l9_frissito_csomag.zip.Csomagold ki az L9 frissítő csomagot és telepítsd Rom toolkit ENG.exe-t.

    Indítás után a következő képernyő fogad:

    2. Bootloader nyitása
    3. Recovery telepítése
    4. Recovery indítása
    5. Kilépés

    Csatlakoztasd a telefont, az usb hibakeresést engedélyezd, majd várd meg még a szükséges driverek települnek!
    Miután a telepítés befejeződött válaszd ki az kettes opciót és nyomj egy entert.
    Várd meg még a folyamat befejeződik!

    Most már flashelheted a recovery-t a hármas opcióval, majd ha ez is sikeres, akkor másold a UPDATE-SuperSU-v1.25.zip és a négyes opcióval indítsd el a telepített recoveryd!

    Itt válaszd ki az "Install zip from extrenal_SD card" >> "Choose zip" lehetőségeket, majd keresd meg az előző zip fájlod (UPDATE-SuperSU-v1.25.zip). Telepítsd fel! Ezzel kész a root is!
    Figyelem! A bootloadert nem lehet egyelőre visszazárni, ezért mindenki csak saját felelősségére használja ezt a módszert!

    UnlockL9.zip (10.9 MB)

    Forrás: XDA

    A TELEFONBAN KELETKEZETT ESETLEGES KÁROKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELŐSSÉGET! KIPRÓBÁLT MÓDSZER, MŰKÖDIK IS, DE MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSEGÉRE KEZDJEN BELE!

    Mi okoz garanciavesztést és mi nem?
    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
    Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!
    A készülékre a magentás szolgáltató 2 év teljes körű garanciát, még kiegészítőkre pedig egy év szintén teljes körű garanciát vállal. Ők nem javítanak, de bevizsgálás történik a hivatalos partnerüknél, akik javítást is végrehajthatnak.
    A készülékre érvényes a webshopos vásárlás esetén a 8 napos elállási lehetőség (előfizetésnél természetesen) illetve a 3 napos a személyes vásárlásnál. Erről bővebben [link] a topikban érdemes kérdezősködni. Ott a szolgáltató emberei is, illetve az ilyen ügyekben már tapasztalt felhasználók várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!
    Forrás: Keeperv85

    Turbo SIM
    Nagyon jól összefoglalta a lényeget Kelzsoca:
    "A 3G-t már jobb ha el is felejted turbosim mellett. És akkor még hol van az, hogy elérhetőnek tűnik a készülék, de igazából nem elérhető, ledobálja utazás közben és még sorolhatnám.
    A chipeken található F300-as microchip már régen elavult, és nem támogatja a 3G szabványt sem rendesen, továbbá a GSM rendszer eléggé összetett és bonyolult rendszer, ahhoz hogy egy turbosim tökéletesen működjön több dolog függvénye:
    - SIM kártya
    - SIM kártya kora-állapota
    - földrajzi helyzeted
    - toronyhoz, tornyokhoz viszonyított távolság
    - az éppen szinkronizált torony fajtája (régi, új stb.)
    - központi szerver
    - telefon
    - telefon szoftvere
    - telefon antenna
    - turbosim fajtája
    Ha ezekből csak 1 is problémás, a kapcsolatodnak annyi. Továbbá a központi szerver is figyeli a beérkező, és a hálózatra csatlakozó készülékeket, és csoportosítja őket:
    - fehér (minden rendben)
    - szürke (megfigyelt állapot, ha továbbra is gyanús a viselkedés, 1 hét után fekete)
    - fekete (tiltott, kitiltott számok)"

    A függetlenítésről:
    A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket!

    Alkalmazások letöltése.

    Google Play

    2013.05.01

    Az első hozzászólással kapcsolatos észrevételeket a szerkesztőknek privátban írjátok meg! Köszönjük.

    Készítette:

    bubus66


    akcsy

    Köszönet:

    jooker82

    További közreműködők:

    mabocockpit

    kisocsi

    trapistasajt

    Pantal

    Dreimus

    A hozzászólást csak bubus66, jooker82, mabocockpit, akcsy, és Keeperv85 módosíthatja!

    A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!

  • Allure

    aktív tag

    ● A készülék, benne az akkumulátorral
    ● „Agybadugós”, felvevőgombos Sony MH750 típusú headset
    ● Töltőfej (EP850) és USB kábel (EC480)
    ● HDMI kábel (IM820) és bőrtok
    ● Papírok
    A szolgáltatótól vásárolt készülékekhez nem jár HDMI kábel és bőrtok (A Vodafone ad HDMI kábelt).
    Magyar nyelvű használati útmutató: pdf

    Méret: 122 x 59,5 x 10,5 milliméter
    Tömeg: 120 gramm
    SIM-foglalat: microSIM
    Operációs rendszer: A korai modellek esetén Android 2.3.7 (Gingerbread), ami 2012.augusztus.17-e óta frissíthető Ice Cream Sandwich-re (4.0.4), az újabb modelleket már alapból az újabb rendszerrel szállítják. A szolgáltatóktól származó készülékre hivatalosan még nem érhető el az ICS.
    Kijelző: Hátsó LED-megvilágítású TFT, 16 millió szín visszaadására képes, kapacitív, qHD felbontású (960x540 pixel), Whitemagic technológiát alkalmazó 4” átmérőjű kijelző, amit kép- illetve videónézéskor a Mobile Bravia Engine javít fel (ez ha valakit zavarna, akkor kikapcsolható).
    Hardver: A készüléket egy ST-Ericsson Novathor U8500-as SOC(System On Chip) hajtja, mely egy kétmagos 1 Ghz-en ketyegő processzorból és egy MALI 400-MP grafikus gyorsítóból áll.
    Memória: A telefonban 1 GB Ram van. A készülék belső memóriája 16 Gb melyből az alkalmazásoknak 2 Gb, a többi adatunknak kb. 11,3 Gb jut. Figyelem! A készülék memóriája nem bővíthető!
    Kamera: Hátul egy 8 megapixeles, 2,4-es rekesznyílású, Sony Exmor R szenzorral szerelt kamera található, melynek legnagyobb felbontása képek esetén 3264x2448, videók esetén 1920x1080 pixel. A kamera dolgát a sötétben led villanó segíti. Az előlapon található a VGA felbontással bíró másodlagos kamera.
    Csatlakozók: A készülék bal oldalán található a microUSB csatlakozó, ami a töltésen és az adatátvitelen kívül OTG képességekkel is bír (OTG kábel segítségével csatlakoztathatunk pendrive-ot, egeret, billentyűzetet és még sok más dolgot a készülékhez). A microUSB csatlakozó alatt található a microHDMI-csatlakozó, a készülék tetején pedig a 3,5-ös jack csatlakozó.
    Adatkapcsolat/kommunikáció: GPRS, EDGE, HSPA 14.4 Mbps/5.76 Mbps, microUSB 2.0, Bluetooth 2.1, 802.11 a/b/g/n, NFC, DLNA, Wifi-hotspot, GPS.
    Akkumulátor: Li-polimer 1350 mAh.

    Milyen ismert hibái vannak a készüléknek? – A kijelző 2.3.7 alatt 72%-os fényerő fölött összemossa a sárga és zöld színeket, valamint szintén 2.3.7 alatt a színátmeneteket bizonyos esetben sávosan - magyarul, jó csúnyán - jeleníti meg, de csak ha háttérképként alkalmazzuk. Sima galériában nézve rendben van. Mindkét problémát az ICS-ben már javították. Pár hónap használat után megjelenhet egy apró átlátszó buborék az átlátszó sávban, ami többnyire csak fény felé tartva látható (A készülékek igen kis százalékánál jelentkezik). Szintén kis százalékban előfordul, hogy az alsó műanyag kupak "lötyög". Inkább csak mozog. Ha valakinél tényleg nagyon lötyögne, akkor a legegyszerűbb megoldás, hogy egy papírcsíkot tekersz a telefon alsó része köré, majd erre ráhúzod a kupakot. Ami így megfeszül és nem fog lötyögni.
    Mikor érkezik a telefonra a Jelly Bean frissítés? – Megérkezett.
    Vásárlás után az akkumulátort ki kell-e sütni? Az akkumulátort meddig kell tölteni a használatba vételkor? – A telefonban Li-polimer típusú akkumulátor található, amit tilos kisütni. A teljes lemerülést is próbáljuk elkerülni. Az első használat során érdemes minimum 30 percig tölteni a készüléket.
    Mennyit bír a készülék akkumulátora? – Egy töltéssel a telefon átlagos használat mellett 1,5-2 napot bír. Intenzívebb használat mellett este már kéri az energiát.
    Gyorsan merül az akkumulátor, mit tehetek ez ellen? – Mivel a kijelző a legfőbb fogyasztó a készülékben, ezért érdemes a beállításoknál a fényerősséget automatikusra, azon belül pedig energiatakarékosra állítani. ICS alatt sokat javít az üzemidőn a Beállítások> Energiagazdálkodás menüpontban található Bővített készenléti mód engedélyezése. Ha éppen nem használjuk, akkor legyen kikapcsolva a Bluetooth és a GPS. Az akkumulátor a teljes kapacitását nagyjából 2-3 heti használat után éri el. Még néhány ötlet s4tch-től:[link]
    Hogyan tudom lenémítani a készüléket? – Két módszerrel lehet: Gingerbread alatt a lezáró képernyőn a hang ikont húzd balra / ICS alatt a bekapcsoló gomb hosszan nyomása után megjelenő menüben igény szerint a rezgő vagy némító ikont választod. Illetve a hangerő gombbal is le lehet venni a hangerőt.
    Van-e a kijelzőn gyárilag védőfólia? – Igen, újonnan két fólia van a készüléken: az instrukciókat tartalmazó és alatta egy védőfólia.
    Lefagyott a telefonom, hogyan indíthatom újra? - Mivel az akkumulátorhoz nem férhetünk hozzá, ezért a Sony szoftveres kapcsolót alkalmaz, amit a bekapcsoló és a hangerő fel gomb öt másodpercig tartó együttes lenyomásával érhetünk el.
    Az ébresztés hangerejét hol tudom beállítani? – A Beállítások> Hang> Hangerő menüpontban.
    Hogyan tudok saját csengőhangot beállítani? – Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez és a belső tárhelyen hozd létre a következő mappákat: Ringtones, Alarms és Notifications. Ezután a Ringtones mappába mehetnek a csengőhangok, az Alarms mappába az ébresztőhangok és a Notifications mappába pedig a jelzőhangok. A másolás után már megtalálod a saját csengőhangjaid a listában.
    Hogyan tudom lekérni a szolgáltatóm internetbeállításait? – A Beállítások > Xperia > Internetbeállítások menüpontra bökve letöltődnek a szükséges beállítások.
    A telefon a számítógéphez csatlakoztatva lassan töltődik, miért? – A számítógép alapesetben csak 500 mA-t tud leadni az USB porton keresztül. Ha Windows XP/Vista/7 op. rendszert használunk, akkor az Asus Ai Charger nevű segédprogramjának feltelepítése után 1A-t is le tud adni a gép, így sokat gyorsul a töltés sebessége. (Windows 8 alatt kékhalált okoz!)
    Hogyan tudok a belső tárhelyről alkalmazásokat telepíteni? – Első körben szükséged lesz egy fájlkezelőre (pl. Solid File Explorer) és a Beállítások> Alkalmazások menüpont alatt ki kell pipálnod az „Ismeretlen forrás” jelölőnégyzetetet (ICS alatt a Beállítások> Biztonság menüpont alatt található). Ez után már csak annyi a dolgod, hogy a fájlkezelőben ráböksz a telepítendő alkalmazás fájljára.
    A zenelejátszó tele van ismeretlen hangokkal, amiket nem is én tettem fel rá, hogyan tudnám eltávolítani ezeket? –Valószínűleg valamelyik alkalmazás hangjai. A telefon alapból az egész belső tárhelyet szkenneli. Azokba a mappákba, amelyekben nem a te zenéid vannak, el kell helyezni egy üres fájlt .nomedia névvel és a probléma megoldva (A legegyszerűbb egy üres txt fájl kiterjesztését átírni Total Commander-rel nomedia-ra). Ez a módszer érvényes a képekre és a videókra is.
    Hogyan lehet screenshot-ot készíteni? – 2.3.7 alatt Power gomb hosszan nyomása után felbukkanó menüben a Képernyőfelvétel készítése opciót választod / ICS alatt a bekapcsoló és a hangerő le gombot egyszerre két másodpercig nyomva tartod.
    A gyári beállítások visszaállításával elvesznek az adataim? – Igen, a belső memórián(sdcard) kívül mindent töröl. A fontosabb alkalmazásokat, a névjegyeket, az üzeneteket stb. érdemes elmenteni előtte.
    ICS alatt a telefon nem vagy nehézkesen csatlakozik a routerhez, mit tegyek? – A router beállításainál állítsd át a wifi módot b/g-re.
    Hogyan lehet megnézni a telefon bootloaderének az állapotát? – A tárcsázóba beütöd az alábbi kódsort: *#*#7378423#*#*, ezzel belépsz a telefon szervízmenüjébe. Ezután elnavigálsz a Service info --> Configuration --> Rooting Status menüpontba. Ha a 'Bootloader unlock allowed: yes' felirat szerepel, akkor nyitott, ha 'no', akkor zárt a bootloadered.
    A telefon 8 megapixeles módban félig sötét képeket készít, mit tehetek ez ellen? – Ez a hiba a 6.1.1.B.1.54 és a 6.1.1.B.1.75 verziójú firmware-ekben fordul elő, javításához szükség van a telefon rootolására és a CWM telepítésére, majd a javítást tartalmazó zip CWM alóli telepítésére(Lásd lejjebb).
    MTP probléma megoldása
    1. WinXP(min. SP2), DirectX legújabb
    2. MTP driver
    3. A fájlt telepíteni.
    Kész, de esetleges még mindig fennálló probléma további megoldása.
    4. Telefonon Alkalmazások-Mind(fül)-USB Connety app-ban adatok törlése.
    Ezután jó lesz a csatlakozás.
    ICS alatt az aksi %-os jelzés beragadás.
    Nem szabad újraindítani és bármi hókuszpókusz app-al babrálni, mert úgy maradhat és gyakorta visszatérhet a hiba.
    Nálam 1x fordult elő(persze minden újra felrakott fw-nél elő fog jönni ICS alatt).
    Megoldás:
    Amikor pl: 20%-os volt a jelzés felraktam töltőre vagy töltés közben jött elő.
    1 óra töltés után nem mutatta.
    Levenni a töltőről és belépni a Teszt menübe(*#*#4636#*#*), utána Akkumulátor almenübe és hagyni ott kb. 2-10 percig.
    Ezután kezd emelkedni a százalék.
    Ha nem, akkor:
    Kilépni a Teszt menüből és pihentetni a gépet kb. 30perc-re.
    Ekkor kezd emelkedni vagy már helyes értéket mutat.
    Mit tegyünk, ha elnémult a beszéd hangszóró?
    Gyakori hiba, hogy a headset/fülhallgató aljzat beragad és emiatt nincs hang a beszéd hangszórón.
    Elhárítás:
    1-5x dugjuk ki/be a headsetet/fülhallgatót.
    Ha ez után sincs eredmény, akkor headsetet/fülhallgatót bedugott állapotban finoman megmozgatni.

    Hivatalosan a Pc Companion vagy a Sony Update Service programok segítségével frissíthető a készülék.

    Ha nem bírsz várni a hivatalos frissítésre, akkor a Flashtool segítségével saját magad is feltölthetsz ROM-ot a telefonodra (Például a szolgáltató függő készülékek tulajdonosai frissíthetnek ICS-re). Ezzel a művelettel a garanciád nem vész el, de garanciáztatás előtt érdemes visszarakni a gyári szoftvert.

    Fontos: Új rom felrakása esetén a telefonmemóriáról minden adat elvész (letöltött appok, telefonszámok stb) érdemes ezekről előtte egy biztonsági mentést csinálni. Viszont a belső memórián ("SD-kártya") minden adat megmarad.

    ICS felrakása flashtool-lal:

    Amire szükség lesz:
    Flashtool
    ICS FTF fájl [6.1.B.0.544 | 6.1.1.B.1.54 | További romok a seria.hu fórumán]

    vagy

    JB FTF fájl [6.2.A.0.400]

    1. Flashtool-t telepíted.
    2. A drivereket telepíted a Flashtool / drivers mappából. Miután ez megvan, dugd rá a telefont a gépre és várd meg amíg a windows felismeri a telefont (Win7). Majd utána húzd le és kapcsold ki. Ügyelj rá, hogy a SUS vagy a PC Companion ne menjen a háttérben!
    3. A telepítés után elindítod a Flashtool-t és a villám ikonra kattintasz, majd Flashmode-ot választod és OK.
    4. A Select Source Folder feliratnál betallózod az FTF fájlt tartalmazó mappát. A listában megjelenik a 6.1.B.0.544 verziószámú firmware, ezt kell kiválasztani. Jobb oldalt mind a három wipe, az Exclude TA és a No Final Verification jelölőnégyzetbe pipát raksz és nyomsz egy OK-t.

    5. Amíg a program előkészíti a fájlokat, addig kapcsold ki a telefont és várj legalább öt másodpercet. Ha a program végzett, akkor fel fog dobni egy csatlakoztatásra felszólító ablakot, tehát most kell rádugnod a telefont a kábelre úgy, hogy a Hangerő le gombot nyomva tartod. Ha jól csináltad elindul a flashelés és elengedheted a hangerő le gombot. Néhány perc után kiírja, hogy „Flash done, waiting for reboot…”, ekkor húzd le a kábelt a telefonról és kapcsold be a készüléket. Ezzel kész is a frissítés, élvezd az új rendszert! :)

    A Gingerbread szoftvert ugyanígy lehet felrakni azzal a különbséggel, hogy ott nem lehet a "No final verification" jelölőnégyzetbe pipát rakni.

    Mi is az a root? Alapesetben a telefonunk Android operációs rendszerén korlátozott felhasználók vagyunk. A rootolás nem más, minthogy rendszergazda jogokkal rendelkező felhasználót csinálunk magunkból.

    Mit tudok megcsinálni root joggal?

    ● módosíthatjuk a rendszerfájlokat
    ● gyári programok lecserélése/törlése (naptár, ébresztőóra, stb…)
    ● a teljes rendszer biztonsági mentése (programokkal, beállításokkal együtt)
    ● boot képernyő lecserélése
    ● témák telepítése
    ● bizonyos programok root jogosultságot igényelnek a futáshoz (néhány feladatkezelő, automatikusan induló programok letiltása)
    ● processzor órajelének módosítása (speciális kernelt igényel)

    6.1.1.B.1.54 verziójú ICS rootolása:

    Innen letöltöd és kitömöríted a fájlokat. Flashtool segítségével felflasheled a 6.1.B.0.599-es kernelt a telefonodra. Ha ezzel megvagy, akkor futtasd a 'runme.bat' fájlt a 'Root_with_Restore_by_Bin4ry-XP' mappából. A menüben a 2. opciót válaszd, majd kövesd az utasításokat. Ha kész a root flasheld fel a 6.1.1.B.1.54-es kernelt és kész is.

    6.2.A.0.400 verziójú JB rootolása:

    "Normális" PC-ről elvégezhető root még nem készült ehhez a verzióhoz, viszont egy kis trükközéssel megoldható a root jogok megszerzése. Kétféle módszer létezik:

    a.) Rootolt ICS + Frissítési központ:

    1. 6.1.1.B.1.54-es firmware-t felteszed és rootolod
    2. A Superuser alkalmazáson belül az info fülön 'tap to check for updates' --> frissítés
    3. Frissítési központ-tal frissítesz 4.1-re

    b.) A másik módszer dekrer tolmácsolásában: link

    Mi az a CWM?

    A CWM, teljes nevén ClockWorkMod egy custom recovery, amelynek segítségével különböző mentési, javítási, karbantartási műveleteket végezhetünk el, ezen kivül a custom rom-okat is innen telepíthetjük.

    Telepítése zárt bootloader-es telefonok esetén:

    0. A telefon legyen rootolva!(Lásd feljebb)
    1. Innen letöltöd a legfrissebb változatot.
    2. Kitömöríted a letöltött zip fájlt.
    3. Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez úgy, hogy az "USB hibakeresés" aktív legyen.
    4. Futtasd az install.bat állományt.

    A CWM Recovery használata: Kapcsold be a telefont és utána rögtön kezdd el nyomkodni a 'Hangerő le' gombot mindaddig, amíg meg nem jelenik a CWM menüje.

    Custom romok telepítésének menete:

    0. Ments le minden fontos adatot a telefonról.
    1. A letöltött .zip kiterjesztésű fájlt másold a telefon belső memóriájába.
    2. Kapcsold ki a telefont, majd lépj be a CWM Recovery-be.
    3. A következőket csináld végig: wipe data/factory reset | wipe cache partition | advanced > wipe dalwik cache | mounts & storage > format /system
    4. Install zip from sdcard > kiválasztod a felmásolt zip-et és vársz míg feltelepül.
    5. Kész.

    Néhány rom zárt(locked) bootloader-es telefonokra:

    Enigma
    Fidelity JB

    További romokat az xda-developers vonatkozó fórumán találsz.

    A fenti romokat mindenki saját felelősségére telepítse!

    6.1.1B.1.54/6.1.1.B.1.75 kamera bug javítása: Letöltöd a 'Camera Fix.zip' fájlt és CWM alól telepíted.

    Jelly Bean alatt néhány (idegesítő) értesítés kikapcsolása: link link

    Készítette: Allure

    Köszönet: Dany007-nek, s4tch-nek, darvinya-nak és a többi fórumlakónak.

    Utolsó módosítás: 2013.05.03.

    [ Szerkesztve ]

  • Allure

    aktív tag

    ● A készülék, benne az akkumulátorral
    ● „Agybadugós”, felvevőgombos Sony MH750 típusú headset
    ● Töltőfej (EP850) és USB kábel (EC480)
    ● HDMI kábel (IM820) és bőrtok
    ● Papírok
    A szolgáltatótól vásárolt készülékekhez nem jár HDMI kábel és bőrtok (A Vodafone ad HDMI kábelt).
    Magyar nyelvű használati útmutató: pdf

    Méret: 122 x 59,5 x 10,5 milliméter
    Tömeg: 120 gramm
    SIM-foglalat: microSIM
    Operációs rendszer: A korai modellek esetén Android 2.3.7 (Gingerbread), ami 2012.augusztus.17-e óta frissíthető Ice Cream Sandwich-re (4.0.4), az újabb modelleket már alapból az újabb rendszerrel szállítják. A szolgáltatóktól származó készülékre hivatalosan még nem érhető el az ICS.
    Kijelző: Hátsó LED-megvilágítású TFT, 16 millió szín visszaadására képes, kapacitív, qHD felbontású (960x540 pixel), Whitemagic technológiát alkalmazó 4” átmérőjű kijelző, amit kép- illetve videónézéskor a Mobile Bravia Engine javít fel (ez ha valakit zavarna, akkor kikapcsolható).
    Hardver: A készüléket egy ST-Ericsson Novathor U8500-as SOC(System On Chip) hajtja, mely egy kétmagos 1 Ghz-en ketyegő processzorból és egy MALI 400-MP grafikus gyorsítóból áll.
    Memória: A telefonban 1 GB Ram van. A készülék belső memóriája 16 Gb melyből az alkalmazásoknak 2 Gb, a többi adatunknak kb. 11,3 Gb jut. Figyelem! A készülék memóriája nem bővíthető!
    Kamera: Hátul egy 8 megapixeles, 2,4-es rekesznyílású, Sony Exmor R szenzorral szerelt kamera található, melynek legnagyobb felbontása képek esetén 3264x2448, videók esetén 1920x1080 pixel. A kamera dolgát a sötétben led villanó segíti. Az előlapon található a VGA felbontással bíró másodlagos kamera.
    Csatlakozók: A készülék bal oldalán található a microUSB csatlakozó, ami a töltésen és az adatátvitelen kívül OTG képességekkel is bír (OTG kábel segítségével csatlakoztathatunk pendrive-ot, egeret, billentyűzetet és még sok más dolgot a készülékhez). A microUSB csatlakozó alatt található a microHDMI-csatlakozó, a készülék tetején pedig a 3,5-ös jack csatlakozó.
    Adatkapcsolat/kommunikáció: GPRS, EDGE, HSPA 14.4 Mbps/5.76 Mbps, microUSB 2.0, Bluetooth 2.1, 802.11 a/b/g/n, NFC, DLNA, Wifi-hotspot, GPS.
    Akkumulátor: Li-polimer 1350 mAh.

    Milyen ismert hibái vannak a készüléknek? – A kijelző 2.3.7 alatt 72%-os fényerő fölött összemossa a sárga és zöld színeket, valamint szintén 2.3.7 alatt a színátmeneteket bizonyos esetben sávosan - magyarul, jó csúnyán - jeleníti meg, de csak ha háttérképként alkalmazzuk. Sima galériában nézve rendben van. Mindkét problémát az ICS-ben már javították. Pár hónap használat után megjelenhet egy apró átlátszó buborék az átlátszó sávban, ami többnyire csak fény felé tartva látható (A készülékek igen kis százalékánál jelentkezik). Szintén kis százalékban előfordul, hogy az alsó műanyag kupak "lötyög". Inkább csak mozog. Ha valakinél tényleg nagyon lötyögne, akkor a legegyszerűbb megoldás, hogy egy papírcsíkot tekersz a telefon alsó része köré, majd erre ráhúzod a kupakot. Ami így megfeszül és nem fog lötyögni.
    Mikor érkezik a telefonra a Jelly Bean frissítés? – Megérkezett.
    Vásárlás után az akkumulátort ki kell-e sütni? Az akkumulátort meddig kell tölteni a használatba vételkor? – A telefonban Li-polimer típusú akkumulátor található, amit tilos kisütni. A teljes lemerülést is próbáljuk elkerülni. Az első használat során érdemes minimum 30 percig tölteni a készüléket.
    Mennyit bír a készülék akkumulátora? – Egy töltéssel a telefon átlagos használat mellett 1,5-2 napot bír. Intenzívebb használat mellett este már kéri az energiát.
    Gyorsan merül az akkumulátor, mit tehetek ez ellen? – Mivel a kijelző a legfőbb fogyasztó a készülékben, ezért érdemes a beállításoknál a fényerősséget automatikusra, azon belül pedig energiatakarékosra állítani. ICS alatt sokat javít az üzemidőn a Beállítások> Energiagazdálkodás menüpontban található Bővített készenléti mód engedélyezése. Ha éppen nem használjuk, akkor legyen kikapcsolva a Bluetooth és a GPS. Az akkumulátor a teljes kapacitását nagyjából 2-3 heti használat után éri el. Még néhány ötlet s4tch-től:[link]
    Hogyan tudom lenémítani a készüléket? – Két módszerrel lehet: Gingerbread alatt a lezáró képernyőn a hang ikont húzd balra / ICS alatt a bekapcsoló gomb hosszan nyomása után megjelenő menüben igény szerint a rezgő vagy némító ikont választod. Illetve a hangerő gombbal is le lehet venni a hangerőt.
    Van-e a kijelzőn gyárilag védőfólia? – Igen, újonnan két fólia van a készüléken: az instrukciókat tartalmazó és alatta egy védőfólia.
    Lefagyott a telefonom, hogyan indíthatom újra? - Mivel az akkumulátorhoz nem férhetünk hozzá, ezért a Sony szoftveres kapcsolót alkalmaz, amit a bekapcsoló és a hangerő fel gomb öt másodpercig tartó együttes lenyomásával érhetünk el.
    Az ébresztés hangerejét hol tudom beállítani? – A Beállítások> Hang> Hangerő menüpontban.
    Hogyan tudok saját csengőhangot beállítani? – Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez és a belső tárhelyen hozd létre a következő mappákat: Ringtones, Alarms és Notifications. Ezután a Ringtones mappába mehetnek a csengőhangok, az Alarms mappába az ébresztőhangok és a Notifications mappába pedig a jelzőhangok. A másolás után már megtalálod a saját csengőhangjaid a listában.
    Hogyan tudom lekérni a szolgáltatóm internetbeállításait? – A Beállítások > Xperia > Internetbeállítások menüpontra bökve letöltődnek a szükséges beállítások.
    A telefon a számítógéphez csatlakoztatva lassan töltődik, miért? – A számítógép alapesetben csak 500 mA-t tud leadni az USB porton keresztül. Ha Windows XP/Vista/7 op. rendszert használunk, akkor az Asus Ai Charger nevű segédprogramjának feltelepítése után 1A-t is le tud adni a gép, így sokat gyorsul a töltés sebessége.
    Hogyan tudok a belső tárhelyről alkalmazásokat telepíteni? – Első körben szükséged lesz egy fájlkezelőre (pl. Solid File Explorer) és a Beállítások> Alkalmazások menüpont alatt ki kell pipálnod az „Ismeretlen forrás” jelölőnégyzetetet (ICS alatt a Beállítások> Biztonság menüpont alatt található). Ez után már csak annyi a dolgod, hogy a fájlkezelőben ráböksz a telepítendő alkalmazás fájljára.
    A zenelejátszó tele van ismeretlen hangokkal, amiket nem is én tettem fel rá, hogyan tudnám eltávolítani ezeket? –Valószínűleg valamelyik alkalmazás hangjai. A telefon alapból az egész belső tárhelyet szkenneli. Azokba a mappákba, amelyekben nem a te zenéid vannak, el kell helyezni egy üres fájlt .nomedia névvel és a probléma megoldva (A legegyszerűbb egy üres txt fájl kiterjesztését átírni Total Commander-rel nomedia-ra). Ez a módszer érvényes a képekre és a videókra is.
    Hogyan lehet screenshot-ot készíteni? – 2.3.7 alatt Power gomb hosszan nyomása után felbukkanó menüben a Képernyőfelvétel készítése opciót választod / ICS alatt a bekapcsoló és a hangerő le gombot egyszerre két másodpercig nyomva tartod.
    A gyári beállítások visszaállításával elvesznek az adataim? – Igen, a belső memórián(sdcard) kívül mindent töröl. A fontosabb alkalmazásokat, a névjegyeket, az üzeneteket stb. érdemes elmenteni előtte.
    ICS alatt a telefon nem vagy nehézkesen csatlakozik a routerhez, mit tegyek? – A router beállításainál állítsd át a wifi módot b/g-re.
    Hogyan lehet megnézni a telefon bootloaderének az állapotát? – A tárcsázóba beütöd az alábbi kódsort: *#*#7378423#*#*, ezzel belépsz a telefon szervízmenüjébe. Ezután elnavigálsz a Service info --> Configuration --> Rooting Status menüpontba. Ha a 'Bootloader unlock allowed: yes' felirat szerepel, akkor nyitott, ha 'no', akkor zárt a bootloadered.
    A telefon 8 megapixeles módban félig sötét képeket készít, mit tehetek ez ellen? – Ez a hiba a 6.1.1.B.1.54 és a 6.1.1.B.1.75 verziójú firmware-ekben fordul elő, javításához szükség van a telefon rootolására és a CWM telepítésére, majd a javítást tartalmazó zip CWM alóli telepítésére(Lásd lejjebb).
    MTP probléma megoldása
    1. WinXP(min. SP2), DirectX legújabb
    2. MTP driver
    3. A fájlt telepíteni.
    Kész, de esetleges még mindig fennálló probléma további megoldása.
    4. Telefonon Alkalmazások-Mind(fül)-USB Connety app-ban adatok törlése.
    Ezután jó lesz a csatlakozás.
    ICS alatt az aksi %-os jelzés beragadás.
    Nem szabad újraindítani és bármi hókuszpókusz app-al babrálni, mert úgy maradhat és gyakorta visszatérhet a hiba.
    Nálam 1x fordult elő(persze minden újra felrakott fw-nél elő fog jönni ICS alatt).
    Megoldás:
    Amikor pl: 20%-os volt a jelzés felraktam töltőre vagy töltés közben jött elő.
    1 óra töltés után nem mutatta.
    Levenni a töltőről és belépni a Teszt menübe(*#*#4636#*#*), utána Akkumulátor almenübe és hagyni ott kb. 2-10 percig.
    Ezután kezd emelkedni a százalék.
    Ha nem, akkor:
    Kilépni a Teszt menüből és pihentetni a gépet kb. 30perc-re.
    Ekkor kezd emelkedni vagy már helyes értéket mutat.
    Mit tegyünk, ha elnémult a beszéd hangszóró?
    Gyakori hiba, hogy a headset/fülhallgató aljzat beragad és emiatt nincs hang a beszéd hangszórón.
    Elhárítás:
    1-5x dugjuk ki/be a headsetet/fülhallgatót.
    Ha ez után sincs eredmény, akkor headsetet/fülhallgatót bedugott állapotban finoman megmozgatni.

    Hivatalosan a Pc Companion vagy a Sony Update Service programok segítségével frissíthető a készülék.

    Ha nem bírsz várni a hivatalos frissítésre, akkor a Flashtool segítségével saját magad is feltölthetsz ROM-ot a telefonodra (Például a szolgáltató függő készülékek tulajdonosai frissíthetnek ICS-re). Ezzel a művelettel a garanciád nem vész el, de garanciáztatás előtt érdemes visszarakni a gyári szoftvert.

    Fontos: Új rom felrakása esetén a telefonmemóriáról minden adat elvész (letöltött appok, telefonszámok stb) érdemes ezekről előtte egy biztonsági mentést csinálni. Viszont a belső memórián ("SD-kártya") minden adat megmarad.

    ICS felrakása flashtool-lal:

    Amire szükség lesz:
    Flashtool
    ICS FTF fájl [6.1.1.B.1.54 | További romok a seria.hu fórumán]

    vagy

    JB FTF fájl [6.2.A.0.400]

    1. Flashtool-t telepíted.
    2. A drivereket telepíted a Flashtool / drivers mappából. Miután ez megvan, dugd rá a telefont a gépre és várd meg amíg a windows felismeri a telefont (Win7). Majd utána húzd le és kapcsold ki. Ügyelj rá, hogy a SUS vagy a PC Companion ne menjen a háttérben!
    3. A telepítés után elindítod a Flashtool-t és a villám ikonra kattintasz, majd Flashmode-ot választod és OK.
    4. A Select Source Folder feliratnál betallózod az FTF fájlt tartalmazó mappát. A listában megjelenik a kiválasztott verziószámú firmware, ezt kell kiválasztani. Jobb oldalt mind a három wipe, az Exclude TA és a No Final Verification jelölőnégyzetbe pipát raksz és nyomsz egy OK-t.

    5. Amíg a program előkészíti a fájlokat, addig kapcsold ki a telefont és várj legalább öt másodpercet. Ha a program végzett, akkor fel fog dobni egy csatlakoztatásra felszólító ablakot, tehát most kell rádugnod a telefont a kábelre úgy, hogy a Hangerő le gombot nyomva tartod. Ha jól csináltad elindul a flashelés és elengedheted a hangerő le gombot. Néhány perc után kiírja, hogy „Flash done, waiting for reboot…”, ekkor húzd le a kábelt a telefonról és kapcsold be a készüléket. Ezzel kész is a frissítés, élvezd az új rendszert! :)

    A Gingerbread szoftvert ugyanígy lehet felrakni azzal a különbséggel, hogy ott nem lehet a "No final verification" jelölőnégyzetbe pipát rakni.

    Ha Windows 8 Pro x64-es oprendszered van, a Flashtool drivereit az alábbi módon lehet felrakni:
    1. Nyomd meg a Windows + C billentyűkombinációt, vagy húzd az egeret a jobb felső/alsó sarokba a Charm Bar előhozásához.
    2. Kattints ide: Beállítások > Gépház > Általános > Speciális rendszerindítás: Újraindítás most.
    3. Hibaelhárítás > Speciális lehetőségek > Indítási beállítások > Újraindítás
    4. Nyomd meg a 7-es gombot, ami "Az illesztőprogram-aláírás megkövetelésének letiltása" opciót jelenti.

    Mi is az a root? Alapesetben a telefonunk Android operációs rendszerén korlátozott felhasználók vagyunk. A rootolás nem más, minthogy rendszergazda jogokkal rendelkező felhasználót csinálunk magunkból.

    Mit tudok megcsinálni root joggal?

    ● módosíthatjuk a rendszerfájlokat
    ● gyári programok lecserélése/törlése (naptár, ébresztőóra, stb…)
    ● a teljes rendszer biztonsági mentése (programokkal, beállításokkal együtt)
    ● boot képernyő lecserélése
    ● témák telepítése
    ● bizonyos programok root jogosultságot igényelnek a futáshoz (néhány feladatkezelő, automatikusan induló programok letiltása)
    ● processzor órajelének módosítása (speciális kernelt igényel)

    6.1.1.B.1.54 verziójú ICS rootolása:

    Innen letöltöd és kitömöríted a fájlokat. Flashtool segítségével felflasheled a 6.1.B.0.599-es kernelt a telefonodra. Ha ezzel megvagy, akkor futtasd a 'runme.bat' fájlt a 'Root_with_Restore_by_Bin4ry-XP' mappából. A menüben a 2. opciót válaszd, majd kövesd az utasításokat. Ha kész a root flasheld fel a 6.1.1.B.1.54-es kernelt és kész is.

    6.2.A.0.400 verziójú JB rootolása:

    "Normális" PC-ről elvégezhető root még nem készült ehhez a verzióhoz, viszont egy kis trükközéssel megoldható a root jogok megszerzése. Kétféle módszer létezik:

    a.) Rootolt ICS + Frissítési központ:

    1. 6.1.1.B.1.54-es firmware-t felteszed és rootolod
    2. A Superuser alkalmazáson belül az info fülön 'tap to check for updates' --> frissítés
    3. Frissítési központ-tal frissítesz 4.1-re

    b.) A másik módszer dekrer tolmácsolásában: link

    Mi az a CWM?

    A CWM, teljes nevén ClockWorkMod egy custom recovery, amelynek segítségével különböző mentési, javítási, karbantartási műveleteket végezhetünk el, ezen kivül a custom rom-okat is innen telepíthetjük.

    Telepítése zárt bootloader-es telefonok esetén:

    0. A telefon legyen rootolva!(Lásd feljebb)
    1. Innen letöltöd a legfrissebb változatot.
    2. Kitömöríted a letöltött zip fájlt.
    3. Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez úgy, hogy az "USB hibakeresés" aktív legyen.
    4. Futtasd az install.bat állományt.

    A CWM Recovery használata: Kapcsold be a telefont és utána rögtön kezdd el nyomkodni a 'Hangerő le' gombot mindaddig, amíg meg nem jelenik a CWM menüje.

    Custom romok telepítésének menete:

    0. Ments le minden fontos adatot a telefonról.
    1. A letöltött .zip kiterjesztésű fájlt másold a telefon belső memóriájába.
    2. Kapcsold ki a telefont, majd lépj be a CWM Recovery-be.
    3. A következőket csináld végig: wipe data/factory reset | wipe cache partition | advanced > wipe dalwik cache | mounts & storage > format /system
    4. Install zip from sdcard > kiválasztod a felmásolt zip-et és vársz míg feltelepül.
    5. Kész.

    Néhány rom zárt(locked) bootloader-es telefonokra:

    Enigma
    Fidelity JB

    További romokat az xda-developers vonatkozó fórumán találsz.

    A fenti romokat mindenki saját felelősségére telepítse!

    6.1.1B.1.54/6.1.1.B.1.75 kamera bug javítása: Letöltöd a 'Camera Fix.zip' fájlt és CWM alól telepíted.

    Jelly Bean alatt néhány (idegesítő) értesítés kikapcsolása: link link

    Készítette: Allure

    Köszönet: Dany007-nek, s4tch-nek, darvinya-nak és a többi fórumlakónak.

    Utolsó módosítás: 2013.05.03.

    [ Szerkesztve ]

  • Cadal

    őstag

    ============== Előzmények: [link] ==============

    Eljött az a pillanat, amikor a Diablo III szerverei beélesítették magukat, hogy elszabadulhasson a pokol…

    Visszatérhettek Tristram-ba, hogy felfedjétek a Fallen Star sötét titkát és hogy teljesítsétek a küldetést, Sancturary megmentését a démoni inváziótól!

    Szerver státusz mindhárom régióra!

    Szerdánként a hajnali és délelőtti órákban az EU szerveren általában karbantartás zajlik!

    Starter Edition info

    Diablo III Game Guide avagy minden amit játékról tudni lehet.

    PH-s Diablo III trade topik

    A játékban választható karakterek:

    Karakter és skill leírások:

    FONTOS!!! Játék során a skilleket a menüben található ELECTIVE MODE-val tudod teljesen variálhatóvá tenni. Pl:[link]

    Barbarian
    Demon Hunter (PH!-s Demon Hunter klub)
    Monk
    Witch Doctor (PH!-s Witch Doctor klub)
    Wizard

    A játékosok karakterei megtekinthetőek a Diablo Armoryban. Használata nagyon egyszerű, a fenti linken a keresőbe beilleszted a megtekinteni kívánt játékos battle tagjét és keresés után be is dobja az adott profilt. A PH-s közösség játékosai alább megtalálhatóak a teljesség igénye nélkül.

    A DiabloProgress.com oldalán szintén megtekinthetők a játékosok karakterei, csak ez sokkal részletesebb képet ad róluk. Ezen kívül különféle statisztikákat, rangsorokat készítenek a játékosokról felszerelési tárgyakról. Érdemes megismerkedni az oldallal.

    Karakterek képességeit Te is össze tudod állítani a Skill Calculatorban!

    Az utitársak, segítők leírásai: Followers

    A kovács és az ékszerész leírása: Artisans

    Gyakran ismételt kérdések és válaszok linkjei:
    A Diablo története: [link]
    Hivatalos gépigény: [link]
    Nem támogatott videókártyák listája: [link]
    Ha nem tudod megállapítani hogy milyen a VGA-d itt egy kis segítség:[link]
    Amennyiben problémád van a játékkal vagy a telepítéssel, az alábbi cikkekben olvasható megoldások egyikét javasolt kipróbálni: 1; 2; 3; 4;
    Authenticator:[leírás]; egy link gyűjtemény az authenticatorról a wowwikin, magáról az eszközről: [link] (élettartam 7 év)
    Mobil alerts leírások (VladimirRtól): [link]
    Letölthető kliens: [link]
    Diablo III optimalizálása: [link]

    A játék működésével, mechanikájával kapcsolatos dolgok:
    Nephalem Valor Buff; [link] kérdések és válaszok: [link]
    Tapasztalati pontok hatósugara: [link]
    Létezik egy a játék kinézetét módosító "darkosító" megoldás: http://darkd3.com/ (youtube)
    Karakter összeállító, tervező a diablonut-tól A felszereléseket is rá tudod adni a karakterre a skilleken kívül.
    Mit jelent a Global Play: angolul:[link] röviden magyarul:[link]
    Távolságmérés avagy mi, merre, hány méter: [link] magyarul röviden: [link]
    Titkos pálya információk: [link] ; [link]
    Tutorial – Options menü: [link]
    A tárgyakban található max statok táblázatosan: [link]
    Max statos táblázat Mr.Csizmástól: [link]
    Critical Hit Damage és Chance rövid leírás: [link]
    Paragon rendszer: [link], nagyarul: [link]. Táblázatosan: [link]
    Legendary és Set itemek összegyűjtve (vannak benne apró hibák).
    A tárgyakon található elementális sebzés működése: [link]
    The Infernal Machine: magyarul: [link].
    Monster Power level: magyarul [link].

    Kalkulatorok:
    Egy nagyon jó DPS kalkulátor, amihez csak a karakterünk Diablo Armory-s linkjére van szükség: [link]
    Hogyan számolódik a DPS a játékban: [link]
    Gem kalkulátor: egy PH!-s (köszönet nightmare13nak hogy rendelkezésünkre bocsátotta) és egy másik [link] magyar leírás: [link]
    http://www.d3rawr.com/d Használata: Profile Import->aktív buffok beállítása->calculate->Skill damage->breakpoints
    CM/WW Wizard DPS Simulator

    Javítások patchek:
    Rengeteg változást hozott az 1.0.4 es patch. Itt olvashattok róla:[link]
    1.0.5 (2012.10.17) Sok újdonság érkezett, föbb dolgok: The Infernal Machine és a Monster Power. magyarul: [link]
    Hotfixes - October
    1.0.5a
    1.0.7 Patch(2013.feb.13): eredeti, magyar
    1.0.7a Patch (2013.marc.13) eredeti

    Az Aukciós Házról:
    A játékban lehetőségünk van a kalandozásaink során talált használati és egyéb tárgyakat, eszközöket eladni illetve azokat megvenni. Erre kétféle megoldás létezik. Az egyik ha a sima „gold” alapú Aukciós Ház (Auction House röviden AH) illetve a másik a Valós Pénz alapú Aukciós Ház (Real Money Auction House röviden RMAH). Az aukciós házról hivatalosan az alábbi linken tudtok tájékozódni: [link] röviden magyarul:[link]

    Aukciós ház How To (angol nyelvű): [link] magyarul: [link] (és még pár korábbi leírás a teljesség igénye nélkül [link])

    Sokak fantáziáját megmozgatja az RMAH-n alapuló pénzszerzési lehetőség. Miszerint a játékban talált értékes dolgokat valós pénzért eladják és ebből bevételre tesznek szert. Hogy mennyit kell a Blizzard-nak és a PayPal-nak fizetni azt egy fórumtárs röviden összeállította: [link]
    Persze nem kötelező PayPalra kérni az összeget, maradhat a battle.net balance számlánkon is. Így később ebből a pénzből vásárolhatunk a RMAH-ból illetve digitális tartalmakat a Blizzard-tól (kiegeket, stb..).

    A témával foglalkozó oldalak:
    Magyar nyelvűek:
    diablohungary.hu
    diablo3.hu
    dia3lo.hu
    Angol nyelvű oldalak:
    http://www.diablofans.com
    http://diablo.incgamers.com/
    Diablo III wiki
    diablo3.diablowiki.net

    A Prohardveres játékosok listája:

    abéla - CorteXt#2600
    Alabian - Alabian #1899
    angelside77 - Mezoltan77#1985
    annonmi - NMI#2665
    asound - kutga#2141
    axel797 - technic79#2182
    Balazs_ - Baleezus#2124
    berojocy - bero#2531
    biggamer - biggamerHUN#2736
    Bird - horvathszabi#2762
    Blizz - Nygain#2724
    BorkL - BorkLaser#1677
    Candy - candy#2995
    CarajoEsp - CarajoEsp#1838
    catroot - ketroot#2153
    -conrad- - Conrad#2992
    core2 - core2#2897
    corvette - Hiroz#2501
    CoyoteStarrk - CoyoteStarrk#2870
    cowboy_bebop - markastor#2679
    cr33p - h34dkr33pz#1557
    Dan-szan - Sathon#2241
    davidsz - Davidsz#2990
    DeckardCain - Tomiie#2351
    Diablo18 - Diablo20#2554
    dilipok - dilipok#1621
    Dreimus - Dreimus#2674
    Eprom - SaN#2200
    errorcode06 - Chilleffect#2808
    Finwe - Finwe#2825
    frenkdrebin - frenkdrebin#2705
    F-ECT$ - fects#2557
    Gibkey - Gibkey#2592
    Giinos - DomeZs#2972
    granini - Sunra#2349
    gyga - Felkelo#1217
    gyuromoj - gyuromoj1988#1370
    HolloW - Inarius#1647
    Huma - Mardok#1180
    HZoli87 - HZoli87#2966
    IcsiGin - Icsigin#2161
    Isual - Isual#1946
    Jazz - JazZy#2550
    jjc - jelfisz#2677
    Joker94 - JOKER94Hun#2355
    JSaN - JSaN#2520
    Kashim - kKNd#2600
    Kasya - KasyaDMHH#2761
    Keksz03 - Keksz03#2262
    kexksz - k4csa#1888
    Kicsimix - NAMI#2906
    lakisoft - Impless#2357
    Lézerparaszt - Hypperkarma#2958
    Madn!ght - madnight#2761
    Matyó83 - Matyo1983#2640
    McKnight - McKnight#2307
    medvezsolt - MaC#2406
    mikromanus - Mikroman#2277
    Mr.Csizmás - fritzkandur#2997
    MrCsiT - Trier#2235
    Mukorka - Mukor#2214
    m4rk_ - m4rk#2523
    modern - easylite#2260
    nepszter1 - nepszter#2605
    Nesti - NestiHUN#2598
    nightmare13 - GraveHUNter#1971
    nkAAA - nkAAA#2593
    Nordic - Nordic#2851
    n_gy_k - nturbusiness#2180
    omikron23 - Omikron#2624
    ooooobi - ooooobi#1695
    oxox - oxox#1525
    Peat;) - SzPeat#2491
    phanzetomox - Phanzetomox#2999
    Pocok9b - FTpocok#2867
    Poctar - Poctar#2629
    ProEvoFan - ProEvoFan#2748
    pzske - pzs#1217
    renard - HookedOnTrai#2762
    Ripper03 - B3ndeguz#2417
    RI/OS - rkydderf#2919
    rol33 - r0l33#2396
    Rossi - Rossi#2988
    VladimirR (rt06) - cyla#2786
    Scholes9 - Scholes#2294
    sittes79 - Baluka79#2199
    Sirandrish - Andrish#2666
    skater86 - sk8er#1777
    Sonja - Csokis#2344
    Stan648 - hans88HUN#1717
    Szuperboci - West#2963
    Szvanika - Szvaniika#2777
    Tatyla - Tatyla#2431
    Togyo25 - Pitty80#2311
    TROG AIR - SHOWSAW#2104
    Tbs82 - Endimion#2236
    Tomics - Tomics#2206
    Tom5 - Toma#2947
    toM517 - toivi#2633
    ttt1 - Wizmaster#2152
    XenHai - XenHai#2842
    X Factor - XFactor#2906
    Vistaboy - Vistaboy#1222
    whitezo88 - Zoley#2316
    Zan - Dreamer#2575
    Zeratul - RatkillerY8#2584
    -Zeratul- - zerom#1256
    zoty0 - zoty#2774

    Ha szeretnél felkerülni a listára (vagy lekerülni onnan küldj egy privit Cadalnak. A lista kb 2 hetente frissül.

    A topikban várhatóan rengeteg rövidítés fog megjelenni a játékkal kapcsolatosan. Lentebb ezek gyűjteménye található:

    Act (a játék fejezete, pl. 1,2,3,4)
    Affix (utótag, tárgyaknál használatos kifejezés pl. mammoth-életerőt ad)
    AH - Auction House - aukciós ház. a Diablo 3-on belüli tárgyakat lehet adni - venni.
    alvl – area level
    AoE – Area of Effect – (terültre ható varázslat)
    APS (Attack per secundum, vagyis támadás per másodperc)
    Barb (Barbár)
    bugged item – olyan tárgy, amely meg nem engedett tulajdonságokkal rendelkezik cast speed vagy gyakran csak fast cast – adott idő alatti varázslás sebesség
    bis - best in slot - az adott bővítőhelyre a leginkább megfelelő item
    caster – varázslat használó karakter
    CE / collectors – Collectors Edition
    chc - crit hit chance - esély a kritikus találatra
    chd - crit hit damage - kritikus találat esetén a sebzés növekedést eredményez
    clvl (character level) – karakter szintje
    Cooldown, CD ( egy képességet milyen időközönként lehet használni)
    co-op – cooperative game (többjátékos)
    CP – checkpoint (ellenőrző pont)
    cr, cres (cold resistance) – ellenállás hideggel szemben
    Crafting (Tárgykészítés)
    Crit rating, Crit (olyan érték mely megnöveli annak az esélyét, hogy egy képesség többszörösét sebezze a D3-ban, jelenleg fizikai képességeknél 150%, varázslatoknál 200%)
    Cube ( anno a Horadric Cube, most a Nephalem Cube rövidítése)
    def (defense) – védőérték
    dex, dext, - dexterity - ügyesség. DH.-nál és MONK- nál van jelentősége növeli a sebzést
    DH (Demon Hunter)
    dia – Diablo
    dirty – a tárgy foglalataiban haszontalan/oda nem illő ékkövek vannak
    dmg – damage (sebzés)
    DOT – damage over time / idő alatt elszenvedett sebzés
    DPS (sebzés per másodperc)
    dr (damage reduction) – sebzéscsökkentés
    Drop – szintén a zsákmány, szó szerint elejtett holmi
    Durability ( A tárgyak tartósságát jelző érték, ha elfogy a tárgy használhatatlanná válik)
    ed (enhanced damage) – nagyobb sebzés
    ed (enhanced defense) – nagyobb védelem
    eg (extra gold) – több arany
    Experience, EXP,XP (tapasztalati pont, adott érték után szintet lép a karakter)
    FPS – frame per sec – (képkocka per másodperc)
    fr, fres (fire resistance) – ellenállás tűzzel szemben
    ftj – failed to join
    g – gold (arany)
    gear – felszerelés
    gf (gold find) – arany gyűjtése
    gosu – valami különösen egyedi/ritka vagy tökéleteshez közeli cucc megnevezése
    HC – Hardcore
    Health Globe, Globe ( Az új gyógyító mechanizmus életerőt töltő gömbjei)
    HP (Életerőpont)
    ias (increased attack speed) – gyorsabb támadás
    ilvl – (tárgy szint)
    imba – imbalanced rövidítése, a kiegyensúlyozatlanul erős kasztokra szokás mondani, magyarul „tápos”
    int - Intelligencia. A Wizardnál és a WD-nél van jelentősége növeli a sebzést.
    itd (ignore target’s defense) – kiiktatja az ellenség védelmét
    Item (tárgy)
    kiting / kite / bossok, mobok, húzogatása, pozícionálása, támadási képességein kívül tartása, mozgatása.
    kb (knockback) – az ellenség eltaszítása
    leecher – olyan játékos, aki tétlenül áll és gyűjti a tapasztalati pontokat
    Level, Lvl, ( a karater szintje)
    loh - life on hit - találat esetén életet lopsz
    Loot – zsákmány /amit a szörnyek dobálnak/
    lr, lres (lightning resistance) – ellenállás villámmal szemben
    melee – közelharcos karakter
    MF – magic find (%-s érték, varázserejű tárgyak megtalálására.)
    mlvl (monster level) – szörny szintje
    mod – moderátor
    Multiplayer/MP (többjátékos üzemmód)
    nerf/nerfelés – a feljebb említett túl erőben lévő kaszt kiegyensúlyozása annak
    NV - Nephalem Valor lásd a gyakran ismételt kérdések közti linken (fent).
    gyengítésével
    nm (nightmare) – a Diablo második nehézségi fokozata
    OMG – Oh my God! – heves reakció, lehet meglepetés vagy ellenszenv is
    poti – potion
    pr, pres (poison resistance) – méreggel szembeni ellenállás
    Prefix (előtag, tárgyaknál használatos kifejezés pl. crismon tűzsebzést ad)
    psn (poison) – méreg
    PvE – Player versus Environment, megyegyezik a PvM-el
    PvM, más játékoknál PvE (A játékos a szörnyek ellen harcol és nem játékostársai ellen)
    PvP (Player vs. Player, vagyis játékosok játékosok elleni küzdelmét jelenti)
    ranged – távolsági karakter
    res. resi (resistance) – ellenállás
    RMAH - Real Money Auction House - Valós pénz alapú aukciós ház. a Diablo 3-on belüli tárgyakat lehet adni - venni valós pénzért.
    run – “futás” – egy adott helyen történő gyors öldöklés
    rush – húzás, amikor egy magasabb szintű karakter rövid idő alatt megcsinálja az alacsonyabb szintű karakter küldetéseit
    silence – némítás, az ilyen hatás alatt álló mágiahasználó nem tud varázsolni
    Single Player, SP (egyjátékos üzemmód)
    Skill (Aktív képesség)
    str - strength - erő. A barbárnál van jelentősége növeli a sebzést.
    tele – teleport
    tier – szint, általában a skillek szintjére használjuk
    vit, vita - vitality vitalitás. Az életerő (HP) mennyiségét növeli.
    Waypoint, WP – (A Diablo 2-ből is térkapu rendszerek, melyek fontosabb helyszíneknél lesznek találhatóak, és ritkábbak lesznek, mint a D2-ben.)
    WD – witch doctor
    ww – whirlwind (forgószél – képesség)
    xbow (crossbow) – számszeríj

    Rövidítések forrása: [link]

    Tilos béta vagy bármilyen kulcs eladását itt hirdetni!

    Eredeti szöveg:
    Megnyitom ezt a topicot mert hamarosan közeleg a Diablo3-kiadásának napja.Ki mit tud rola (megjelenés,uj dolgok)?Én azt hallottam hogy olyan lesz mint a WOW
    hogy csak neten lehet vele játszani pénzért.Azért ez elég nagy kicseszés lenne nem?Mert nekem a dio2 a mai napig az egyik legkedelteb játékom.Ugy tudom 2 uj faj is lesz belőle de a nevüket nem tudom.<span class="uff">Ha felesleges ez a topic mert még nem jelent meg a game akkor kérem zárni és ha majd megjelenik kinyitni és elnézést mindenkitől elnézést mindenkitől.

    Utolsó módosítás :

    Cadal

    (őstag)

    [ Szerkesztve ]

  • #84490496

    törölt tag

    Ezt a fórumot azért hoztuk létre, hogy akik szeretnének a telefonjukba mélyebben belenyúlni, azok könnyebben tudjanak keresni az információk között, valamint ne zavarják azokat, akik még csak most ismerkednek a telefonnal, vagy akár az Android rendszerrel.

    Szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy a Alcatel OT-995 annyira átkozott jó és sokrétű telefon, hogy immár 2 különböző topic foglalkozik vele. A 2 topic témája ELTÉRŐ, szépen kérünk, sőt, könyörgünk, mi több, térden állva könyörgünk, hogy vedd figyelembe a hozzászólásod témáját és annak megfelelően válassz topicot, ahol azt megejted.
    Az első topic [Alcatel One Touch 995-szntet lépet] - Ebben a topicban a telefonnal kapcsolatos általános kérdéseknek, beállításokkal, hardveres hibákkal, gyári alkalmazásokkal kapcsolatos hozzászólásoknak van helye.

    A második pedig a MÉLYVÍZ, ahová csak az úszni tudókat várjuk. Itt már nem foglalkozunk fóliával, facebook accounttal, mobilnet kikapcsolással és egyebekkel. Ez a topic a buherátorok topicja, arról szól, hogy cserélj ROM-ot a telefonon, hogyan cseréld le a rendszer betűtípusait, hogyan hajtsd túl a processzort (vagy éppen hogyan vegyél vissza a feszültségből biztonságosan) és egyéb, a telefon szoftverével és hardverével kapcsolatos buherálások.

    És akkor megint, térden állva könyörgünk, hogy vedd figyelembe a topicok témáját. Ha nem teszed, putypuruty legújabb cm kiadását kicsit megvariáljuk és winmo6 kerül a telefonodra. Bizony, ezt nyugodtan veheted fenyegetésnek. Ha jó helyen teszed fel a kérdéseidet és ezáltal megelőzöd, hogy sok-sok ember haja kihulljon, akkor elintézzük neked halálod után a 70 szűz hurit, őket nyomogathatod majd az Alcatel helyett (a lányok meg vasaltathatnak maguknak velük).

    A fórumozás során jó, ha tisztában vagy alapfogalmakkal, amiket megpróbálunk itt ebben a hozzászólásban összegyűjteni.Ha valami mégsem tiszta,akkor kezdetnek ajánlom ezt:[link]
    Fontos tudni, hogy a ROM-okkal kapcsolatos az infók akár naponta, vagy még sűrűbben változhatnak, mielőtt belenyúlsz a telefonodba mélyebben, és nem vagy biztos a dolgodban, olvass utána máshol is, és kérdezz!
    Inkább egy felesleges kérdés, mint egy hónapi várakozás a szervizre!

    - Méretek: 127 x 68 x 9.75 mm
    - Súly: 124 g
    - SIM-foglalat: normál SIM
    - Operációs rendszer: Android 2.3.6 Gingerbread ; Android IceCreamSandwich 4.04
    - Kijelző: 4,3 inch, 480 x 800 pixel, (216.97 ppi), 16 millió színű Kapacitív TFT-LCD érintőkijelző,
    - Hardver: Qualcomm MSM8255T, egymagos 1,4 GHz-es Snapdragon processzor + Adreno 205-ös grafikus gyorsító
    - Memória: 512 MB LP-DDR2 RAM / 2 GB ROM (1 GB szabadon felhasználható)
    - Kamera: 5 megapixeles, autofókuszos, ledes villanó, VGA másodlagos kamera
    - Videófelvétel: 720p/30fps.
    - Csatlakozók: microUSB, 3,5 mm jack, microHDMI
    - Adatkapcsolat, kommunikáció: Bluetooth 3.0, USB 2.0m GPRS, EDGE, HSPA 14.4 Mbps/5.76 Mbps, Wi-Fi 802.11b/g/n, tethering, DLNA, WiFi Direct
    - Akkumulátor: Li-Ion 1500 mAh

    Hálózati töltő
    Akkumulátor
    Adatkábel
    Mikrofonos fülhallgató /mely igen jó minőségű/
    4GB Memóriakártya

    Jó tanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez:

    Próbáljuk az akkumulátort minél kevesebb ideig a maximális cellafeszültségen tartani, azaz például ne kikapcsolt, hanem bekapcsolt állapotban töltsük a telefont;
    3,92 Volt/cella a legideálisabb töltöttségi szint, ezen a várható élettartam a duplája, mint a maximális cellafeszültségnél. A gyártók általában e fölé hangolják a töltőket, így magunkon úgy segíthetünk, ha háromnegyed óra elteltével lehúzzuk a töltőről az akkumulátort;
    A töltőáramot nem szabad a maximálisan leadható áram 50%-a felé vinni, a töltők így is vannak hangolva. Akkor kell odafigyeljünk erre, ha nem a készülékhez járó töltővel töltünk;

    Bővebb információt itt olvashatsz, az akkumulátorokról.

    Akkumulátoról leírás.

    ◆ "Meddig töltsem az akkumulátort elsőre? / Az akkumulátort ki kell-e sütni vagy sem?"

    -Hiába mondják az eladók, hogy első töltés 16 óráig menjen, ennek nincs értelme, mert mikor feltöltődik úgyis leáll a töltés, amit csak akkor tölt újra, mikor megint merült valamit, szóval az első töltés az 4-5 óra amit kikapcsolt állapotba kell elvégezni azaz ennyi idő alatt töltődik fel. Ez csak az elsőre vonatkozik, természetesen ez az idő csökken, az elkövetkező töltéseknél...

    "Az akkumulátort ki kell sütni vagy sem?"

    -A Lítium-ion és a Li-Polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
    A Lítium-ion és Li-polimer akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyors töltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK a SAJÁT töltőjével. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
    A lítium-ionos, li-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.
    Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg.

    ◆ Akkumulátort Kalibrálás

    Az csak legenda csupán., hogy az Android alatt lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt!

    Forrás: Keeperv85

    Tartalom:

    Alapfogalmak
    Mielőtt belevágsz...
    Rootolás
    Recovery használata
    Gyakori kérdések, hibák
    Ajánlott oldalak

    Alapfogalmak

    - Mi az a rootolás?

    Pongyolán megfogalmazva: a rootolás segít hozzáférni az alapértelmezésben rejtett rendszerfájlokhoz és szolgáltatásokhoz, kibővülnek a lehetőségek a használat során, kvázi rendszergazdai jogosultságot kapunk a telefonunk felett. Kapcsolódó cikk: Mire jó a rootolás?

    - És ez a rootolás nem veszélyes? Vissza tudom állítani a telefont utána, hogy ne maradjon nyoma?

    Nem veszélyes, hiszen te határozod meg, hogy mely program kap superuser jogosultságot. És igen, visszaállítható, csak törölni kell azt a három fájlt, amit a rootolás során a telefonra másol a program.

    - Mi az a flashelés?

    Flashelés alatt azt értjük, hogy felteszünk egy ROM-ot, vagy egy bármilyen módosítást amit csak így flashelve lehet feltenni.

    - Mi az a bootloop?

    Ha valami probléma történik flasheléskor, vagy valami olyat flashelünk amit nem kéne, vagy nem úgy kéne, akkor jön elő ez a jelenség. A telefon rendszere nem tud felállni, betöltéskor megáll a betöltő képernyőn, villan majd újraindul, és újra, és újra...

    -Mi az a recovery?

    A recovery az utolsó mentsvár ha baj van. Ez a telefon vészvisszaállító helye. A gyári recoveryvel nem lehet sok mindent kezdeni. Ezért szokás a ClockWorkModot feltenni. Amivel lehet biztonsági mentést csinálni/visszaállítani, flashelni.

    - Hogy tudom javítani a kamera minőségét és felbontását?

    Számos Appot lehet találni a Google Playen hozzá. Viszont azt mindenki döntse el maga hogy ez tényleg okozott e javulást vagy sem.

    Mi okoz garanciavesztést és mi nem?

    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
    Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!
    A készülékre a magentás szolgáltató 2 év teljes körű garanciát, még kiegészítőkre pedig egy év szintén teljes körű garanciát vállal. Ők nem javítanak, de bevizsgálás történik a hivatalos partnerüknél, akik javítást is végrehajthatnak.
    A készülékre érvényes a webshopos vásárlás esetén a 8 napos elállási lehetőség (előfizetésnél természetesen) illetve a 3 napos a személyes vásárlásnál. Erről bővebben [link] a topikban érdemes kérdezősködni. Ott a szolgáltató emberei is, illetve az ilyen ügyekben már tapasztalt felhasználók várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!

    Mielőtt belevágsz...

    Az alább leírtakat csak saját felelősségedre próbálgasd!

    Figyelem!
    1. A ROM-ok csere-beréjét mindenki saját felelősségére végezze, ha valamiben nem biztos, kérdezzen, vagy ne is álljon neki a dolognak. A leírtakat többen is végrehajtottuk már a fórumban, tehát kipróbált dolgok, s habár nem egyszerű elrontani a telefont, senki nem vállal felelősséget azért, ha mégis károsodik a készülék. Fontos, hogy bármilyen ROM cserének csak feltöltött akkuval álljunk neki, ugyanis a ROM csere/lementés nagyon szívja az akkut, és nyilván senki nem akarja, hogy a folyamat közben adja meg magát a cucc.Szerencsére clockwork recoveryben tölt a telefon,amennyiben USB kábelen hagyjuk közben.
    2. A hackeléssel kapcsolatos információk elég gyorsan változnak, és nincs mindig lehetőségünk frissen tartani ezt a leírást a változásokhoz. A saját érdekedben kérdezz, keress, olvass mielőtt belevágsz!
    3. Ezt a rész érdemes akkor is végigolvasni, ha más készülékeken már szereztél jártasságot a custom romok telepítésében

    - Hogyan tudom rootolni a telefont?

    FIGYELEM! A LEÍRÁST AZ XDA DEVELOPERS FÓRUMRÓL SZEREZTEM ÉS FORDÍTOTTAM MAGYARRA! AZ ESETLEGES KÁROKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK!

    GB (2.3.6) rootolása

    1, Töltsük le a csatolt zip fájlt.
    [link]
    2, A zip fájl tartalmát tömörítsük ki egy tetszőleges helyre.
    3, Telefonon az USB Debugging legyen bekapcsolva (Beállítások -> Alkalmazás beállítások -> Fejlesztés)
    4, A telefont normál állapotban csatalkoztassuk a géphez USB kábel segítségével.
    5, A kitömörített mappából a SuperOneClick.exe-t indítsuk el (Windows 7 alatt célszerű rendszergazdai jogosultsággal indítani)
    6, A programban a jobb felső legördülő menüből válasszuk ki az "alapwn" lehetőséget.
    7, Kattintsunk a ROOT gombra.

    A folyamat lejátszódása után a telefonnak rootolva kell lennie, ha mégsem sikerülne próbáljuk újra!

    ICS (4.0.4)rootolása

    -Töltsük le ezt a zipet: [link]
    -Másold fel az SD kártyára
    -Majd töldsd le a hozzá tartozó recoveryt:[link]
    -Csomagold ki pl a c meghajtóra
    -Kösd össze a telefont az Sz.géppel(telefonon ne nyomj semmire)
    -Índitsd el a boot_recovery_ics.bat filet(Aki GB bootloaderes telefonra az Fr ICS-t rakta fel és rootolni akarja az a boot_recovery_gb.bat filet vállassza.)
    -Telefon újraindul recovery módba
    -install zip form sdcard
    -choose zip form sdcard
    -root.zip
    -yes
    -reboot system now

    ICS unrootolása

    -choose zip from sdcardig megegyezik
    -unroot_OT-995_ICS.zip [link]
    -yes
    -Reboot system now

    Recorvery használata:

    A fastboot-os csomagot lehetőleg valami egyszerű helyre bontsd ki (pl. C:\fastboot\)
    a fastboot-os csomaghoz vagyis a recovery-hez, fent kell hogy legyen fastboot driver ami ez
    A telefonon a hangerő le+bekapcsot gombot tartsd lenyomva, ha rezzen(?) akkor engedd el a bekapcs gombot (hangerő le gombot még nyomd kb. 4-5 másodpercig ) és dugd rá a gépre.
    Ha a pc nem ismeri fel a telefont, akkor az alcatel hivatalos OTU programját töltsd le innen és telepítsd fel.Ez felrakja a telefon drivereit is.
    Figyelem!: Ha valaki cyanogenmod rom-ot telepített a telefonjára,akkor a telefonnak másik driver kell!!.
    Ekkor az alcatel programját uninstallálni kell a driverekkel együtt a pc-ről, majd a pc újraindítása után ismét feltelepíteni a driverek miatt!!!!!!
    Ezután (ha a gép felismerte) a fastboot-os csomagban indítsd el a "recovery.bat"-ot és várd meg míg bebootol a recovery (ha nem megy a .bat-ra jobb klikk és futtatás rendszergazdaként), CWM-ben: a négyzet és a házikó gomb: fel-le, a nagyító pedig az enter vagy o.k. , a nyíl értelem szerűen vissza.

    Általánosan használt recovery file-ok:
    Három recovery file-t használunk a telefonunkhoz:
    -gyári recovery (garanciás problémáknál,eladáskor illik/javasolt ezt felflashelni a telefonra)
    -Clockworkmod recovery 5.5.0.4 (machfixes recovery): Az Ice Cream Sandwich romok 99%-a ezzel a recoveryvel telepíthető.
    -Clockworkmod recovery 6 : Cyanogenmod romokat és az ICS+ v1.3-at ezzel a recoveryvel tudod feltelepíteni.Figyelem! :ICS romokat nem javasolt ezzel telepíteni,mert rendszertelen összeomlásokhoz,fagyásokhoz vezethet!!

    Természetesen ez nem azt jelenti,hogy csak ezek vannak.Ezek az általánosan használt recoveryk,amikkel eddig minden esetben sikerült romot feltenni,gyári állapotot visszaállítani.

    Recovery, Terminal Emulatoral /nem szükséges számítógép/

    Figyelem! Elgépelés esetén a telefont szélsőséges esetben téglázhatod is!!

    Letöltöd [link] ezt.
    Kicsomagolod a rar-t
    Másold a recovery.img-t a memóriakártyára, töltsd le PlayStore-ból a Terminal Emulator-t és írd bele ezeket:

    su
    dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/mmcblk0p18
    reboot recovery

    Figyelem! Elgépelés esetén a telefont szélsőséges esetben téglázhatod is!!
    Forrás: XDA

    -Recovery - Backup

    Érdemes készíteni egy backup fájlt a hibátlanul működő rendszerünkről amit már teljesen testre szabtunk. Ha valami probléma adódna a telefonnal akkor elég lesz a rendszert ebből a fájlból visszaállítani. Ez hasznos lehet akkor is ha például ki akarunk próbálni egy custom romot. Ha nem tetszik az eredmény akkor ezzel visszaállíthatjuk az eredeti állapotot. A készülék esetleges értékesítése vagy garanciális ügyintézése esetén is hasznos lehet ez a funkció, mivel visszaállíthatjuk vele a gyári állapotot. Backup elvégzéséhez nem szükséges a telefont root-olni, mindössze egy külső microSD kártyát kell beszerezzünk.
    A következőképpen tudsz backupot késziteni:

    -Telefon kikapcs
    -Számítógépen legyen megnyitva a fastboot mappa és válaszd ki a Recovery.bat filet(de még ne indítsd el)
    -Telefon power gomb és hangerő gomb egyszerre nyomvatart.
    -Ha megjelenik az Alcatel bootlogo akkor elengedheted a power gombot a rezgés után.
    -Usb kábelt dugd rá a telefonra(ha nem tetted volna még meg akkor a másik végét pedig a gép usb portjába )
    -Nyomj entert a Recovery.bat filera(itt még várj egy kicsit)
    -ha rezget a telefon és meglátod a recover menüt akkor elengedheted a hangle gombot is.
    (Recovery menüben 2 féleképpen tudsz navigálni. Első:Hang le-fel,power gomb ok. Második:Bal also gyorsmenü gomb fel,házikó menü gombbal pedig le,nagyító érintő pedig az ok. Menüben való visszalépésre mindkét esetben a visszanyilat tudod használni.)
    -backup and restore -> mentés és visszaállítás
    -backup -> komplett mentést csinál az aktuális rom-ról, amit az sd kártyán a clockworkmod/backup/<a backup dátuma> mappába tesz

    FIGYELEM! : CWM6-al készült recovery CWM6-al rakható vissza,de a CWM6 nem teljesen működik!
    USB Mass Storage mód nem megy,particiók csatolása eltérhet a CWM5.5-től!!!
    Javasolt backup készítéshez a CWM5.5-öt használni! (machfixes recovery).

    Backup visszaállitása:
    -A visszaállítást minden esetben azzal a recoveryvel csináld,amivel készítetted a backupot!
    -A recovery behozataláig ugyan az a menet.
    -backup and restore -> mentés és visszaállítás
    -restore -> kilistázza a korábbi mentéseket, választhatunk, melyiket állítsa vissza
    - advanced restore -> a mentés kiválasztása után lehetőség van annak csak egy részének visszaállítására

    Képekkel a bootolás és a flashelés az alábbi helyen tekinthető meg:
    [link]

    ROM-ok letöltései:

    [link] GB romok,recoveryk,rootok (saját mentéseim)
    [link] ICS romok saját mentésekből,független ICS romok.
    [link] OT-995 rom linkek,recovery linux alól(THX to Ricsi200)
    [link]Telenor2.3.6 gyári backup
    [link](Nem magyar független ICS,gbre rakható)Francia ICS backup telepítési leírással
    [link]T-Mobile ICS Backup
    [link]Telenoros ICS Backup
    [link]Független ICS Backup

    Custom romok/Rom customizálás:

    [link] H1N1 romok by Bagyusz
    [link]Kernel cseréhez és ICS skinekhez(THX to enzahobi)
    [link] Paranoid Android(discontinued)
    [link] PAC+AOKP+CM10 by Benetnath
    [link] ROM letöltések XDA Developers oldalairól
    [link] ROM-ok összehasonlító táblázata(forrás: XDA Developers fórum)
    [link] Loosht oldala RRWR romhoz és skinekhez

    Egy kis segítség azoknak a T-mobilosoknak akik nem tudnak frissiteni ICS-re de szeretnék kiprobálni:[link]

    A recovery menüje:

    - reboot system now -> újraindítás
    - apply sdcard:update.zip -> az sd kártya gyökérmappájában található update.zip-et telepíti
    - wipe data/factory reset -> törli a data partíciót, tehát minden programunkat, beállításunkat
    - wipe cache partition -> törli a cache-t
    - install zip from sdcard -> a további menüpontokban megadott .zip-et fogja telepíteni
    - apply sdcard:update.zip -> az sd kártya gyökérmappájában található update.zip-et telepíti
    - choose zip from sdcard -> kiválaszthatjuk az sd kártyán, hogy melyik zipet telepítse
    - toggle signature verification -> ehhez ne nyúljunk
    - toggle script asserts -> és ehhez sem
    - backup and restore -> mentés és visszaállítás
    - backup -> komplett mentést csinál az aktuális rom-ról, amit az sd kártyán a clockworkmod/backup/<a backup dátuma> mappába tesz
    - restore -> kilistázza a korábbi mentéseket, választhatunk, melyiket állítsa vissza
    - advanced restore -> a mentés kiválasztása után lehetőség van annak csak egy részének visszaállítására
    - mounts and storage -> itt csatlakoztathatunk és leválaszthatunk partíciókat, valamint formázhatunk is
    - advanced -> haladó opciók
    - reboot recovery -> a recovery újraindítása
    - wipe dalvik cache -> a dalvik átmeneti tároló törlése
    - wipe battery stats -> az akksiról gyűjtött statisztikák törlése
    - partition sd card -> ext3+fat32 partíciót hozhatunk létre az sd kártyán
    - fix permissions -> az engedélyeket állítja helyre

    Mit csináljak ha vissza áll a csengőhang alapra arrol amit kiválasztottam?

    -Sokmindenkinek előjön 2.3.6-os rendszeren, hogy elmászik a saját csengőhangja amit beállított, mikor a RAM leesik egy bizonyos szint alá.
    Sok kisérletezgetés után találtam rá 100%-ban működő megoldást.:
    A gyári csengőhangok közül amelyiket tudjuk nélkülözni, az pl: a Buoy.ogg
    Ugyan erre a névre kell átírni amit szeretnénk csengőhangnak, és felülírni a custpak/JRD/audio/ringtones mappába az ott lévőt.
    Eztután ugyan olyan jogosultságot adni neki mint ami a többinek van.
    A build.prob-ban is átírni,ebben az esetben ugye Buoy.ogg -ra.
    Restart.
    Kiválasztjuk a hangot.
    A biztonság kedvéért nem árthat ha átkonvertáljuk 96-os ogg-ra a csengőhangot amelyiket szeretnénk sajátnak.

    -Rootolt telefonon : Cyanogenmod alappal rendelkező romoknál és kipucolt ICS custom romoknál(PL tweaked ics, ICS+ V1.x ) root explorerrel rootként elnavigálunk a system/media/audio/ringtones mappába;
    ICS és GB gyári romok alatt a custpack/JRD/audio/ringtones mappába a telefonon és bemásoljuk az általunk használni kívánt csengőhangot. Ehhez a root explorerben írhatóvá kell tenni a rendszert a jobb felső sarokban lévő R/O kapcsolóval.Amikor ez készen van,akkor a rendszert ismét csak olvashatóvá kell tenni (R/W kapcsoló) majd a telefont újranidítani.

    -Hogy tudom megoldani a kamera és videókamera hangjának némítását?

    1-es módszer.
    ROOT szükséges.
    Rootexplorer-ben megkeresed: /custpack/build.prop
    hosszan rányomsz- open text editor
    átirod ro.camera.sound.forced=1 erre ro.camera.sound.forced=0
    utána save and exit

    utána törlöd a /custpack/JRD_custres/audio/ui/Camera_click.ogg
    /custpack/JRD_custres/audio/ui/Videocamera.ogg

    egy újrainítás nem árt.

    2-es módszer.
    -root kell hozzá.
    1, Root explorer elindít
    2, belépni a /custpack/JRD_custers/audio/ui mappába
    3, hosszan megérinteni a Camera_click.ogg filet
    4, a megjelenő menüben Premissions
    5, a pipákat kivenni a Read oszlopból
    6, ok

    ALCATEL onetouch support
    Mobilaréna teszt
    Android kezdőknek
    Android fejlődéstörténet
    flash verziók
    Android magyar program fordítás kérések
    Android Alkalmazások fordításai : Elkészült, vagy elkezdett Alkalmazások letöltése.
    Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik /Nincs warez!/

    [ Szerkesztve ]

  • McCartman

    senior tag

    -

    [ Szerkesztve ]

    Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66

  • McCartman

    senior tag

    -

    [ Szerkesztve ]

    Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66

  • McCartman

    senior tag

    -

    [ Szerkesztve ]

    Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66

Új hozzászólás Aktív témák