Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz tmscsaba #83469 üzenetére

    A Feszty-körkép nem videofelvétel és nem TV, irreleváns. Összevissza kavarsz dolgokat, vélt igazad bizonyítására.

    Nem itt van értelme az ívelt képernyőnek.

    Pedig egyes fórumozók épp azt állítják, hogy monitorként nem rossz az ívelt, esetleg tetszik is neki. Gyakorlatilag te is azt mondod, csak nagyobb léptékben, de arányaiban ugyanazt:

    ...de ha egy 65"-os képernyőt nézel 1.30 centiről 4K felbontás mellett, hogy lásd a 4K tartalmat

    Te egyébként állandóan ezt csinálod, így nézel otthon TV-t? Valódi 4K tartalommal?

    Tehát monitornál, fókuszból nézve nincs értelme szerinted a hajlított kijelzőnek. De TV-nél igen. Most akkor mindig úgy hajlik az igazság, hogy neked jó legyen?

    Nagyon jól megmagyaráztad azt is, hogy milyen jó a 4K-ra felkonvertált anyag, ami persze nem növeli az információtartalmat.

    De ha én úgyis 3,5 méterről nézem, akkor minek 4K-ra konvertálni? Minek hajlítani? Nem láttam azt sem, hogy megindokoltad volna: az eredetileg síkba leképezett tartalmat miért jó eltorzítani?

    Az sem zavar esetleg, hogy a filmrendező és az operatőr a vizuális látványt egy téglalapba zárva tervezte meg és gondolta átadni a néző részére?

    Ahogy a hangmérnök által kialakított hangképet sem célszerű eltorzítani (lehet, de az már nem ugyanaz), úgy itt is elvileg az eredeti perspektívát kellene megtartani.

    A Feszty-körkép pedig már egyenesen vicc, hogy ezt képes voltál itt érvként felhozni.

    Bevásároltál egy hajlított kijelzővel, látásod hamar alkalmazkodott hozzá, nincs abban semmi különös. Láttam én már olyat is, hogy valaki egy bezöldült, ócska, képcsöves Videoton TV képét gyönyörűnek mondta. Miután behúzgálta a függönyöket, hogy én is lássak valamit. Létezhet olyan is, hogy valakinek egyik szeme már csak 60 %-os, de nem veszi észre, mert az agy kompenzál, rátanul, bizonyos határig.

    De ne akard már megmagyarázni, hogy a hajlított kacat pont úgy tökéletes, ahogy van...

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák