Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #75912448

    törölt tag

    válasz liszi70 #81268 üzenetére

    Te értelmes ember vagy, amint moziszobát építesz, vetítőt hasonlítasz vetítővel. Illetve ha az elhatározás megszületett - értelemszerűen tévé nevetséges mutatna moziszobában (vagy annak időlegesen nevezett nappali funkciót is ellátó mozihelyiségben), onnantól fogva tévét csak tévével, projit projival hasonlítunk.

    Jó esetben addig a pontig vetjük össze a két technológiát, amíg az a bizonyos elhatározás megszületik.

    Kontraszt: on/off natív kontraszt 2000:1 környékén már el lehet kezdeni és lépkedni felfelé. Plazmáról jövet ez még kevés lehet. Kb a népszerű W1070 szintje, aminek "brutálisan" magas az ANSI-ja, ezért világos jelenetekkel kiváló, összességében is dinamikus és szép éles képe van. Ellenben feketéje konkrétan nincs, testes sötétszürkéről beszélünk. Ezért is beszéltem le többeteket (plusz kicsi vászon, ebből adódó mit hoz-mit visz arány csorbulása), míg LCD-ről érkezve kisebb költségvetésű, kisebb igényeket támasztó mozifanoknak nagyon jó választás, akár már 90"(+) vászonra vetítve. Megértem azokat is, akik TV-re sem néznek miután rendszerbe állították nagyobb vászonnal. Ugyanúgy érthető azok álláspontja, akik kielégítőnek érzik a kisebb, de csúcsminőségű megjelenítőt.

    Amit felhoztatok Sony, natív 4500-6000 környékén van, bármelyik moziszoba éke lehet, kezdésnek tökéletes! Aki mást állít, szimplán dilettáns. Nem mellékesen, itt is mint a lánc többi elemével, szépen lehet lépkedni felfelé, csak kicsit jobban, többe fáj.

    Nyilván 250-es szélesség alatt nem kezdünk vetítősdibe. Ez az a határ, ahol már tévé és vetítő elválnak egymástól, nem hasonlíthatjuk az egeret elefánthoz. Pattoghat az egér bármeddig, az elefánt bokájáig ne mér fel. Mozi = projektoros megjelenítő. VT60 qrva jó, de félmozi, közel ülve hozzá, ölünkben a centerrel pedig nulla mozi. Egy marha jó videofil high-end élmény, hiába szeressük, nem több. (Szubjektíve nekem az OLED sokkal inkább, pontosabban a továbbá benne rejlő lehetőségek)

    Azon lehet és érdemes vitázni, hogy DLP fanok ugyanezt a minőségi vagy kicsit magasabb szintet egyéb vetítőkkel használtan milyen hardverben és mennyiért találják meg. És még egy fontos vetítős kiegészítés: sokkal kisebb a minőségi rés, mint tévék esetében. Magyarul 2-300e forintos TV nem úgy aránylik VT szintű plazmához, mint 1-2 milliós vetítők 4-5 milliós társaikhoz. Utóbbi esetben sokkal-sokall kisebb az általános minőségi differencia. De nagyon elkanyarodtunk... Nem nézegetem rendszeresen a plazma topicot, de ezt a félreértelmezést mostanában kétszer is olvastam hangoztatni.

    Egyébként az állandó, számomra abszurd összevetés értelmére nem sikerült rájönnöm. Ízlésünk másokra erőltetése szintúgy érthetetlen, felvetéseddel maximálisan egyetértve.

Új hozzászólás Aktív témák