Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz MaUser #7896 üzenetére

    "Tudnál mondanál bármit ami a DVD-nél gyorsabban felfutott szabvány lett az otthoni szórakoztatásban?"

    Igen, a VHS. Alig pár évvel a piacra kerülése után tömegesen jelent meg még a magyar háztartásokban is a '80-as években. Pedig az sem volt olcsó!

    "Esélye sincs elérni a DVD-t és időarányosan is jóval rosszabbul áll: [link] DVD penetráció USA-ban öt év után 35% volt, a BD meg 15% és az is csak a PS3 meg amiatt, hogy sokan BD lejátszón keresztül érik már el a Netflix/Hulu kettőst."

    Csak megint kihagyod a képletből, hogy a DVD elterjedéséhez nem kellett új TV-ket vásárolni (nem is igazán volt mit venni CRT-n kívül, ahogy a VHS-korszakban sem), a BD-vásárlásnak viszont nincs értelme a TV leváltása nélkül.

    Az összehasonlítás azért sem releváns, amit magad is írsz a továbbiakban: a DVD felfutásakor még sehol nem volt a szélessávú internet, ami a BD debütálásakor már erősen jelen volt a képletben. Ha most megnézed a DVD-eladásokat, ugyanúgy katasztrofálisak, ahogy a kezdet kezdetén voltak, pedig kvázi utánad hajítják 990 Ft-ért a legtöbb kiadványt. Egyrészt a rendelkezésre álló magasabb minőségű anyag (BD) öli meg, a BD meg a neten elérhető tartalmak miatt nem fogy úgy.

    A gyermekekre gyakorolt hatást illetően számos brit, francia, japán, koreai és amerikai kutatás áll a háttérben. Pont azon országok orvosaié, akik a legtöbb 3D filmet és legtöbb készüléket készítik. Üsd csak be a Google-be, kismillió találatot kapsz!

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák