Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz MaUser #7888 üzenetére

    De amúgy mozis körökből is hallom, hogy egyre több film 3D változatát nem hozzák be hozzánk sem - de nem egyedi esetről van szó, egyre több országban ez a tendencia. Itt volt a Lion King 3D, ami ugyanilyen sorsra jutott. De majd nézd meg most a Titanic 3D statisztikáit, ami jelenleg fut a mozikban. Anno, mikor debütált, hónapokig alig lehetett bejutni rá. Most konganak a termek az ürességtől, annyira meghatja az embereket a 3D-élmény. Hangsúlyozom: nem magyar jelenségről van szó!

    "Persze, mert mindenki azt várta, hogy majd most a DVD rekord elterjedését tíz év alatt is felülmúlják két év alatt, aztán amikor a második legjobb penetrációt sikerül időarányosan elérni, akkor meg megy a sírás..."

    Hagyd már ezt a DVD-rekordot! Senki nem hivatkozik rá rajtad kívül. A DVD is baromi lassan futott fel: '98-'99-ben már elindult és kvázi 2004-2005-öt írtunk, mire tömegesen beindult, addigra süllyedtek elfogadható árúra a lejátszók és a lemezek egyaránt. Szóval az sem volt olyan gyorsvonat azért. Ehhez képest BD nagyon hasonlóan teljesít és a 3D-nek is volna még ideje, de leginkább sehogy nem alakul, nemhogy pozitívan.

    "Ha nem látod a 3D-t vagy rosszul vagy tőle akkor nyilván nem abban nézed a filmet, de nem tolsz ki a családoddal, hogy azért sem veszel, hogy ők se nézhessék."

    Hát, pedig hidd el, hogy a legtöbb embernek többet ér a családi béke és összhang, minthogy olyannal fájdítsák az asszony/gyerek szívét, amit ő nem tud nézni. Ráadásul ugye orvosilag is igazolt, hogy a kamaszkor előtt nagyon nem ajánlott a gyerekkel 3D-t nézetni, mivel bizonyítottan káros az agyi fejlődésre.

    "Hát nem az lett, de attól még köszöni jól van."

    Félreérted: senki nem azt mondja, hogy a 3D, mint olyan rossz. A jelenlegi megvalósításával van probléma, ezzel pedig szinte mindenki tisztában van, még az is, aki nem vallja be. Ezt a gyártók is tudják és már gőzerővel dolgoznak az alternatívákon, amelyekből úgy tűnik, hogy lesz is valami. De ha ez meg is van, akkor még el kell jutni majd oda, hogy ez egységesüljön és mindenki ezt alkalmazza. A jelenleg piacon levő készülékek sem egységesek technológiában, így gyakorlatilag esélye sincs tartósan meghonosodni egyiknek sem.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák