Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz MaUser #7883 üzenetére

    Azért bukott meg, mert az emberek egy része eleve kizáródik a felhasználói körből, emellett a többségnek nincs rá igénye/szüksége és nagyon sokan idegenkednek is tőle. Nem azzal van a fő probléma, hogy lassan terjed, hanem azzal, hogy azért nem terjed, mert az emberek többségének nem is tetszik. További probléma, hogy az emberek egy jelentős hányadának soha nem is fog élményt nyújtani, mert: ad1.: olyan látáskorrekcióra van szüksége, amivel nem fér össze a 3D, ad2.: az egyik szeme eleve annyira rossz, vagy nem működik, ami kapásból kizárja a felhasználói körből, ad3.: sokan (felmérések szerint több, mint az emberek 30%-a) nem bírják elviselni pár percnél tovább, mert megfájdul a fejük, szemük, szédülnek, hányingerük lesz, nem bírja feldolgozni az agyuk az impulzusokat (epilepsziások, rejtett epilepsziások eleve kizárva) ad4.: ahol az előző 3 kategóriába tartozó ember előfordul a családban/társaságban, ott nagy eséllyel a többiek számára is érdektelenné válik a dolog, mondván, nem szeretnék kihagyni a másik családtagot, aki számára így viszont élvezhetetlen lesz a dolog.

    Ehhez még vedd hozzá, amiről korábban beszéltünk: a jelenlegi tartalomfelhozatal eléggé szegényes, a jelenlegi technológia (akár filmforgatásbeli- akár visszajátszásbeli) mellett ez annyira nem is csoda. Plusz rengeteg embert egyáltalán nem vonz, egyrészt azért, mert fel kell tenni a szemüveget, másrészt meg egyébként sem, nem érdekli a térérzet.

    Szóval sokkal nehezebb ezt lenyomni az emberek torkán, mint a DVD-t, aminek gyors elterjedése különösebben nem volt csoda: ott nem kellett lecserélni a megjelenítőket sem. A BD ilyen szempontból eleve hátrányból indult: új megjelenítők, új lejátszók, új erősítők, új hangsugárzók kellettek a teljes élményhez, ennek ellenére mégis viszonylag gyorsan elterjedt, az ára is gyorsan normalizálódott (külföldre értve persze). A jelenlegi 3D-vel eleve ott a probléma, hogy nagyon jelentős számú embercsoport a fentiek miatt eleve ki van zárva belőle és ezen emberek szórt előfordulása viszont azt eredményezi, hogy még több ember kizáródik a körből (pl. Te is szépen lassan leszoknál a 3D-mozifilmre való járásról, ha a párod 20 perc után rókázik tőle - márpedig vele jársz általában moziba).

    A 3D igenis megbukott, ezt már a gyártók is belátták, rendkívül sokat cikkeztek erről a nyugati sajtóban, elismert technikai cikkezők is.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák