Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz sztanozs #16783 üzenetére

"Nem szükségszerűen biztosítható az internetkapcsolat a gépen."
    Ezt most nem mondod komolyan, hogy ez volt az oka, hogy behánytátok a dokumentumba egy <script> tagen belülre a jQuery-t, ugye csak viccelsz? :DDD Lokálisan letöltve a jQuery-t, helyi webszerverről, megadva a fájl relatív elérési útját is nyilvánvalóan ugyanúgy működik, de még a file:/// protokollon keresztül, teljes elérési utat megadva is megy.

(#16782) DNReNTi:
    "Azt azért előre borítékolhatod, hogy míg egy WAMP-ot beüzemelni mondjuk 5 perc, addig ha nem vagy gyakorlott linux user, akkor a LAMP-ra rá fog menni egy napod, aztán nem megy és leformázod az egészet a francba. :D"
    Ez azért nem feltétlenül igaz, egy apt-get install phpmyadmin azért elég gyors és egyszerű tud lenni, és behúzza a függőségeit is...
    Mondjuk ha már Windows, akkor ott van az amúgy is jelenlévő, csak nem engedélyezett IIS, ezt bekonfigurálni a Microsoft Web Platform Installer segítségével meg pár kattintás... :)

(#16781) honda 1993:
    "A haverom tanacsolta hogy inkabb terjek at a linux webszerverre, mert szerinte a windows-os egy nagy rakas sz@r."
    Na hát az ilyen vélemények azok, amiket ilyen formában nem szabad komolyan venni. :) Hozzáteszem, én azt tapasztaltam többszöri próba után is, hogy nálam Windows-on az Apache-szerveren keresztüli futtatás sokszor valóban észrevehetően vánszorgósabb volt, mint Linux+Apache segítségével, éppen ezért próbáltam ki Windows-on az IIS-t, ez számomra sokkal jobban bevált teljesítmény szempontjából, meg a konfigurálhatóság is JÓVAL egyszerűbb, mint Apache esetében (kezdjük ott, hogy nem kell szövegfájlokat konfigurálni (bár azt is lehet, ha valaki akarja), hanem grafikus felületen végzed el a beállításokat, bekattintgatod a változtatásokat, és vonatkozik ez a php.ini-s módosításokra is).
    Ettől függetlenül haverod véleménye abban a formában igen erős túlzás, meg kéne tudni, mire is vonatkozik.

Ha van kedved, kipróbálhatnád egyébként az IIS-t is. (Pl. ezt letöltöd, bepötyögöd, hogy Drupal, rakja fel azt, csak azért, hogy behúzza az összes függőséget, ami ilyenhez kell, onnantól használhatod a webszervert (persze figyelj rá, hogy ne ütközzön Apache-csal).)

Új hozzászólás Aktív témák