Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz mexel #22030 üzenetére

    A kérdés az lenne, ha a húsz közül egyet megfejt (kinyit) valaki akkor meglesz a kulcsa az összeshez, vagy azokat újból meg kell próbálni feltörni? Talán úgy kellene kérdeznem, hogy kinyerhető-e a mesterjelszó 1 fájlból?
    Tehát a szituáció az, hogy van 20 fájlod ugyanazzal a jelszóval titkosítva.

    Ha ezek közül egyet megfejt úgy, hogy csak a titkosított adattal rendelkezik, és abból kiindulva előáll neki az eredeti szöveg, akkor igen, mindegyikhez meglesz a kulcsa, mert ebben az esetben a mesterkulcsot fejtette meg próbálkozásos alapon.

    Ha ezek közül egyet megfejt úgy, hogy a titkosított adat mellé hozzájut valahogyan annak eredeti szövegéhez is, akkor nem, a mesterjelszót továbbra sem fogja tudni, a maradék 19 fájl biztonságban marad (ahogyan az előző hozzászólásomban írtam, ezzel nem kerül közelebb a kulcshoz, csak a próbálgatás során ellenőrzés lesz könnyebb neki).

    Ha a húszból 5-6 jelszónál is hozzájut a titkosított és eredeti változathoz, valamint a RoboForm kulcsgenerálása gyengén van megoldva, akkor a próbálkozások számát lehet csökkenteni rettentően nagyon sokról rettentően sokra (10^76 versus 10^30 eset).

    kérdéses neki állna-e valaki egy mezei otthoni user pass-ainak
    Azt nem mondom, hogy egyszerű nekiállni, de ha valaki eltökélt és informálódik a témában, akkor meg tudja oldani.

    Ja, és ha a mesterjelszó csak kb 6 karakter akkor az ha jól néztem az oldalukon "csak"128 bites titkosítás. Lehet hogy hülyeséget írok
    6 karakteres jelszó rém gyenge, azt konkrét algoritmustól függetlenül otthoni körülmények között 1-2 órán belül meg lehet fejteni (kisbetű, nagybetű, szám, pár speciális karakter esetén áll ez, szóval akár még kevesebb is lehet). A jelszó minimuma ma szerintem 8 karakter, én ott használok 16 karakternél rövidebbet, ahol az idióta oldal korlátoz ebben.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák