Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz b. #39902 üzenetére

    Nem muszáj elhinned, de ettől még az AIB-k ezt problémának érzik, és jogosan. Az AMD rendre felmerül azokon a vitákon, amikor a gyártók nemtetszését fejezik ki, hogy mennyivel drágább az AD103 a Navi 31-nél, és ez a vezető oka, amiért az AIB-knek nincs nagyobb nyereségük rajta. Ha olcsóbb lenne az AD103, akkor az AIB-k nyeresége nagyobb lenne.

    #39901 Raymond : Ez tök jó a boltnak, amelyik eladja, de az ASUS-nak mi a jó benne? Mert ők amúgy nem mennek ám ennyire a többi gyártó fölé, hiszen nem tudnának eladni semmit sem, ha 400 dollárral nagyobb áron kínálnák ugyanazt a teljesítményt. Az ASUS márkanévnek van ugyan értéke, de nem 400 dollárnyi a különbözet, és ezt tudja a gyártó is.

    #39904 Raymond : Nem ugyanannyiért kapják, de nem 400 dollár a különbözet. Értem, hogy ASUS, de egyrészt maximum 1-2%-kal gyorsabb, és komponenshasználat sem különbözik annyira. Vagy úgy gondoljátok, hogy az Inno3D nem éri el ugyanazokat a kínai low-cost tömegcuccokat, amiket az ASUS használ?

    #39905 b. : De írtak erről. Csak azóta az MSI törölte a Tweetet. Gondolom rájuk csapott az NV, hogy ilyet nem tehetnek, akkor sem, ha nem érzik igazságosnak, hogy csak szaré-húgyé dolgoznak a 4080-on. [link] Ebben viszont az NV-nek van igaza. Ha beálltál szopni, akkor végig kell szopnod, amit kapsz. Ha nem tetszik, akkor ne is állj be.

    #39906 b. : Segítek még egy picit. Az NVIDIA kizárólag a referenciakártyák árát szabhatja meg. Az AIB kártyák árát már nem. Ha az MSI úgy dönt, hogy a 4080-at 900 dollárért adja, akkor bármikor, az NVIDIA engedélye nélkül is megtehetik, mert ők tervezték magát a nem referencia dizájnt, és ezen a ponton csak annyiban partnerek, hogy vesznek GPU-t az NV-től, de ennyi. Viszont nem tudják annyiért adni, mert lófaszt sem keresnek még azon az áron sem, amennyiért most adják a 4080-at.

    Tehát, ha az MSI-nek az a baja, hogy a 4080 drága, akkor a saját dizájnjaikat bármikor lecsökkenthetik olyan árra, amennyire akarják, és még az NV-t sem kell róla megkérdezni. De nem ez a bajuk.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák