Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz b. #38659 üzenetére

    Nekem ez az ábra mondta el a legtöbbet a történetről:
    (anandtech)

    Azt mondják, az nvidia irigyli az Apple vertikális integrációját, szeretné kiszorítani a partnereket, de legalábbis zsebre tenni a marzsukat.
    A kettő azért abban különbözik, hogy előbbi esetben a költségeket is viselni kell. Igazából ugye.az nvidia, ami gyárt saját kártyákat is, valójában megtehetné, hogy a továbbiakban vertikális integráció keretén belül csak saját márkás,.saját gyártású kártyákat ad kiszorítva az AIB partnereket, de az ő célja sokkalta inkább az, hogy a kártyák tervezésének és előállításának költségeit csak viseljék továbbra is az AIB partnerek, de mind kevesebb haszonnal.

    Az ábra ezt mutatja.
    Tehát szerintem nem lesz vertikális.integráció, csak ha az összes AiB bedobja a törülközőt.

    A mostani lépés mögött szerintem az lehet, hogy amíg alacsonyak és stabilak voltak a nyersanyagárak és stabil volt a kereslet, addig alacsony marzs mellett is lehetett stabilan működni. Az elmúlt 2 évben viszont elég sok elég nagy turbulencia volt. Megugrott a kereslet, megugrottak a nyersanyagárak, megugrott a szállítási díj - amikkel nem volt.baj, amíg égig értek.az árak.
    Aztán megcsappant a kereslet és most rajtuk maradt a készlet, új szereplő lép a piacra, ezekben az energiaár, infláció, recesszió.
    Egyrészről persze most egyék meg, amit főztek, másrészt viszont az a 7% marzs tényleg kevés lehet.ahhoz,.hogy ilyen turbulens környezetben pozitívra jöjjön ki a "ezen kicsi bukó, azon nyereség" egyenlege.

    Egyébként hogy áll össze az $1000+ 3090 költségösszetétele?

    [ Szerkesztve ]

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák