Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz HSM #15093 üzenetére

    az a felezes szerintem nem annyira fedi a valosagot.

    az elso 3.5os resz hozzaferesi sebessege 196GB/s, mig az utolso terulet csak 28GB/st kap (emiatt irtam a heted sebesseget). igazabol a felezes szerintem nem allja meg a helyet (vagy valamit nem vettem eszre a leirasban). egesz egyszeruen XORozva van a ket terulet iras/irasra ill olvasas/olvasasra, tehat kolcsonosen kizarjak egymast. viszont ez nem felezest jelent, hanem ha mondjuk 3.6GB terhelesnel az elso szektorban atir 700 megat, a masodikban pedig 100at, akkor egyreszt eleve ket irasi muvelet kell egymas utan (mert a crossbar nem fer hozza mindket terulethez), masreszt az atviteli tempo miatt a 700mbt pont ugyanannyi ido lesz elvileg kiirni, mint utanna a 100mbt. viszont ha mar 200mbt kell kiirni a masodik reszbe, akkor az iras a heted savszel miatt a duplaja lesz.

    aztan lehet rosszul ertem, illetve a gyakorlatban lehet meg lesz par masik faktor ami befolyasolja az irast/olvasast.

    viszont a problema meg mindig az, hogy jellemzoen eltero mennyisegu iras/olvasas kell kepkockak kozott, elteroen a ket memteruletrol, tehat az egyes kepkockak kiszamitasi ideje ersoen valtakozhat ha jol ertem az architektura mukodeset. tehat 3.5GB memterheles felett mikroakadhat. es ez a problema, hogy inkonzisztens lehet a teljesitmeny.

    szerk: igazad van az L2vel kapcsolatban.

    de kb 10 eve volt az hogy a crossbarral komolyabban le kellett ulnom szamolgatva, lehet, hogy megkopott a tudasom. ez mar digitalis technika inkabb, nekem az meg lowlevel:)

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák