- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
- OLED TV topic
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cloud_s
aktív tag
Csá, csak a selfbootos lemezeket/image-eket kajolja az emulátor (tehát amikhez anno sem kellett boot lemez), mindenképp ilyennel próbálkozz. Nekem az Echelon-változat van meg és működik.
Csak nekem tűnt el a fórumból a "Játékok" gyűjtőtopik? Csak kereséssel tudom megnézni...
-
tabek
csendes tag
csátok metudná nekem valaki mondani hogy hogyan kell a Resident evill C.V elinditani mert tudom hogy "boot" lemez kellet hozzá anno de most nincs nekem ijen, a nulldc-vel probálkozom más játékok müködnek több kevesebb sikerrel, elsösorban cloud_s -t kérdezném. persze mindenkinek a válasza érdekel kösz!
-
SA2B
csendes tag
OKÉ
Akkor többet nem fogom hirdetni magam
Ha kell vmi,akkor inkább szóljatok Cloud_s-nak -
SA2B
csendes tag
Akkor ezt most vegyem úgy,hogy elküldhetem a nulldc-t flash és boot.bin-nel együtt
Mert szívesen elküldöm bárkinek,ha felvesz msn-re:
sonic6152@citromail.hu -
tabek
csendes tag
üdv mindenkinek uj vagyok a fórumon de nagy dc rajongo voltam és vagyok csak nem tudom elindítani nulldc-t. Én élnék sa2b felajánlott lehetöségével. kösz!
-
soulcube
aktív tag
Igaz, hogy nem az emulátor témához tartozik, de azért érdekes lehet... [link]
-
SA2B
csendes tag
Bocs
-
SA2B
csendes tag
Végre megoldódott a problémám
Leszedtem a Power Sonic fórumból a SA2-t és végre tovább tudtam jutni lefagyás nélkül
Sztem a torrentről leszedett SA2 hibás volt,mert lefagyott,most végre tovább tudtam jutniHa vkinek kell a Nulldc 1.0.0b1.6 boot.bin és flash.bin-nel együtt,vegyen fel msn-re,és elküldöm! : sonic6152@hotmail.com
-
SA2B
csendes tag
Nekem megvan a Flash és boot.bin,elküldhetem ha felveszel msn-re:
sonic6152@hotmail.hu -
roypaci
csendes tag
Köszi a választ...
Sajnos nincs gépem,csak laptop :/
Próbáltam letölteni,kerestem mindenhol,de nem találtam
Shenmue-zni szeretnék,a legnagyobb játék amivel valaha játszottam. -
roypaci
csendes tag
Hi,
Leszedtem a nullDC 1.0.0 verziót,de ezt a két fájlt kéri a data könyvtárba behelyezésre:
put DC_BOOT.BIN and DC_FLASH.BIN in this directory
Megtudná valaki írni nekem hogy honnan kell ezeket bemásolni?Azaz hol találom őket...Köszönöm
Slk
-
SA2B
csendes tag
Most a Chankasttal próbálkozom,több kevesebb sikerrel.
Vagy,ha lesz lehetőségem,beszerzek egy DC-t -
Cloud_s
aktív tag
Nem köcsögség, ugyanis senki nem garantálta neked, hogy menni fog. Ez nem egy szolgáltatás amiért fizetsz, hanem egy hobbifejlesztés, örüljünk, hogy egyáltalán létezik, mint lehetőség. Ha ennyire nem teljes az életed SA2 nélkül, akkor tényleg venni kéne egy DC-t.
Memkártya meg tutira van az új verzióban is, ott valamit elk*rtal...
-
SA2B
csendes tag
Ez annyira Kö**ögség,hogy játszok a legújabb Nulldc versióján s SA2-vel,ISMÉT LEFAGY,ÉS
NEM LEHET ELHINNI,HOGY NINCS MEMO KÁRTYA, A LEGELSŐ Nulldc-n IS LEFAGYOTT,DE OTT LEHETETT MENTENI
Ráadásul több évet kell várni az újabb emulátorért -
SA2B
csendes tag
Ok
Amúgy most jöttem csak rá,hogy sztem nem az emun kéne javítani,hanem a játékon.
Mert megint lefagyott,és ráadásul nem tudtam menteni -
SA2B
csendes tag
Gondom van Nulldc 1.6-os v.-val
Bemásolom a boot és a flash.bin-t,elindítom,átállítom a Plugins-t Keyboard-ra.
Normal boot-ra klikkelek,és Sonic ECH.mds van csak,ok,és nem kéri az Sonic ECH.mdf file-t.
Elindult,Óraátállítás:de hogyan,ha nem tudom írányítani
Bezzeg a legelső Nulldc-vel van Sonic ECH.mdf file,van írányítás,csak azzal meg lefagy a SA2.
Mit csináljak -
SA2B
csendes tag
Már megtaláltam
Már csak 2 óra,és játszhatok a SA2-vel -
SA2B
csendes tag
Ja,és egy kérdés:
Hol találom meg a Nulldc Boot.bin-jét -
SA2B
csendes tag
Akkor végre normálisan lehet játszani a SA2-vel
Király
Ha megint lefog fagyni,akkor NEM KIRÁLY -
Cloud_s
aktív tag
Kint az új verzió (ha valakit még érdekel
)!
[link], az első hsz.-ből tölthető. (Nem értem, miért nincs rendes hivatalos oldala, minden pre-alpha működésképtelen sz*rnak van...)Ahogy próbálgatam, főleg a saját nullpvr-pluginon javítottak sokat, liletve a sebesség is rendben van, már nem "túl gyors" pl. a Code: Veronica.
-
LallR
csendes tag
Megoldódott elindult..ne kérdezzétek hogyan mert nem tudom.Annyi hogy akad és megesik hogy kifagy.Erre van valami megoldás?
-
LallR
csendes tag
Sziasztok! Végig olvasgattam a fórumot és nem igazán jutottam előrébb.
A NullDC vel próbálom elindítani a Dead Or Alive 2 LE-t.Külföldi fórumok szerinte műküdik
de egyszerűen nem jutok tovább annál hogy a bejön a Dreamcast-es logó és elindul a zene szürke képpel... ennyi. Valakinek van valami ötlete? -
Soad2
csendes tag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy a NullDC-n a következő játékok végigjátszhatók-e: Shenmue; Shenmue 2; Illbleed. Csak mert nem szeretnék belefutni olyan hibába, mint a RE Code Veronicában (ami végül szerencsére megoldódott). Előre is köszi az infókat! -
Cloud_s
aktív tag
Páran megkerestek egy problémával, úgyhogy beírom ide a megoldást...
Szóval a Code: Veronica-ban van egy nagyon furcsa bug - amikor a tirgisszobor szemeit kivesszük az nem akar elfordulni, így nem jutunk hozzá egy nélkülözhetetlen tárgyhoz. A bug egyébként jelen van az összes DC emulátorral.
Sajnos más megoldás nincs, egy cheater progit kell használni, ezt: [link].
Mivel a progi eredetileg a Chankasthoz lett írva, ezért a NullDC idító .exe-jét át kell nevezni chankast.exe-re. Ezután egyszerre el kell indítani a Veronica-t és a cheatert, betölteni a mentett állást, majd alkalmazni a legutolsó cheatet (tiger statue). Ez felülírja az inventory első slotját, szóval oda vmi nélkülözhető tárgyat érdemes tenni. Ezután lehet menteni és nincs szükség a továbbiakban a progira.
Több ilyen bug nem lesz, innentől már végigvihető a játék! -
Cloud_s
aktív tag
Bevett szokás, hogy amikor kompatibilitási listát készítenek az emukhoz, akkor a játékok az alábbi kategóriák egyikébe kerülhetnek:
nothing - egyáltalán nem lehet működeésre bírni
intro - lefut az intro, utána semmi
menu - eljut a kezdőmenüig, de játékot nem lehet indítani
ingame - lehet játékot indítani, de olyan szintű grafikai/egyéb bugok vannak, amik miatt érdemben nem lehet játszani
playable - a legmagasabb elérhető besorolás, a játék játszható, de ez nem jelenti azt, hogy végig is lehet játszani
Az SA2 palyable... Itt [link] van egy thread, a srác panaszkodik, hogy egy grafikai bug miatt nem tud legyőzni egy főellenséget, tehát neki nem fagyott le (bár így sem lehet továbbjutni). -
SA2B
csendes tag
Ez most mit jelent
Hogy akárhányszor letöltöm a SA2 vhonnan,mindig lefog fagyni,vagy mi -
Cloud_s
aktív tag
-
SA2B
csendes tag
Hát én semmilyen flash wb.bin-t nem látok,csak flash.bin-t,boot.bin-t,meg bios.bin-t,de ennek ellenére még mindig kiírja az órát
Meg megkérdezném,hogy ha bármilyen helyről is szedem le a sonic adventure 2-őt,akkor is hibás lesz a chankast-on meg a nulldc -
SA2B
csendes tag
Megint lenne egy problémám.
Berakom a Daemon Tools-ba a Sonic ECH mds-t,aztán elindítom a Chankast-ot,váltok arra a meghajtóba,amiben a Cd van.
Ok-olok,aztán rákattintok a Run-ra..elindul,kiírja,hogy váltsam át a dátumot,átváltottam,megint kéri a dátum.
Megint átváltottam,és kiadja a Chankast menüjét.
Play-ra kattintok,és az egész kezdődik előlről
Mit Csináljak
[Szerkesztve] -
SA2B
csendes tag
Mikor lesz Nulldc 2.v
Mert a SA2 mindig,akárhányszor játszok vele,lefagy,és ezért várom a 2.verziót
Mert Chankast-on is próbáltam,de azon is lefagy -
Jamesch
tag
Ha jáccik vki Soul Caliburrel nullDC-n az írjon lécci!
Lenne egy kérdésem -
SA2B
csendes tag
Azt kérdezném meg,hogyha vennék egy Dreamcast-ot,azon elindulna-e a torrentről leszedett játék cd-re írva
-
Cloud_s
aktív tag
Üdvözöllek az emulátorok világában!
Az első és egyben legfontosabb szabály: Ha igazán játszani akarsz az adott gép játékaival, akkor szükséged lesz az adott gépre is.
Viccet félretéve, 100%-os emulátor nagyon kevés géphez létezik (pl. a SNES ilyen), Dreamcasthoz meg aztán pláne nem. A Nulldc-ből ez még csak az első publikus beta verzió, tehát a 100%-tól még naaagyon messze van. Amit tehetsz, az az, hogy vársz a következő verzióra (ki tudja mikor lesz), vagy teszel egy próbát a Chankasttal vagy a Demullal (ezek ált. rosszabbak a Nulldc-nél, de ki tudja). Vagy vegyél egy használt Dreamcastot valahonnan, talán még lehet kapni... -
SA2B
csendes tag
Sziasztok!
Elakadtam egy játékban a neve Sonic Adventure 2
Játszottam vele a NullDC-n,és a Sonic Csapattal az 5. pálya után lefagy.
Ugyan így van a Shadow Csapattal is,a 6. pályán egyszerűen lefagy,és nem megy tovább,mivel ott lenne Sonic,de Sonicnak nincs feje,csak teste.
Meg ott vannak a Gyűrűk amiket felkell venni,azok meg forognak annak ellenére,hogy lefagyott.
Ilyenkor mit tegyek
[Szerkesztve] -
SA2B
csendes tag
Hello
Már nem is kell semmilyen segítség,hiszen megtaláltam a NullDc emut.
Ezt is torrentről szedtem le,és mds file.t kért,beraktam a Daemon tools-ba a Sonic2ECH.mds,és végre elindult
59-60 fps-sel meg,és tök gyors
Csak kisebb grafikai hibák vannak benne,de ez kit izgat
Bye -
SA2B
csendes tag
Hello!
Ismét elakadtam!
Elindítottam a Chankast-ot,be helyeztem a Sonic2ECH-cd-t.
Aztán odamentem a Play-hez,megnyomtam,és azt írta ki,hogy: Please insert game disc.
Ilyenkor mit tegyek -
SA2B
csendes tag
Ja
Torrent-ről szedtem le a Chankast emut,és még hozzá volt ilyen dc_bios.bin,meg dc_flash.bin.
És végre elindult a Chankast.
Itt a videó,amiből okultam:
http://www.youtube.com/watch?v=RMupCITkGSs&mode=related&search=
Alig várom hogy letöltsön a SA2
[Szerkesztve] -
SA2B
csendes tag
Hellosztok!
Láttam egy videót a Youtube-n,amiből megtudtam,hogy mit kéne leszedni
Le is töltöttem,és el is indult
Már csak a Sonic Adventure 2-őt kell leszednem,és remélhetőled elindul -
SA2B
csendes tag
Még egy kérdés:
Hogyan lehet elindítani a NulllDC emut?
Mert ahogy belelépek,hibát ír ki:
Unable to find bios -- exiting
C:\Program Files\nullDC\nullDC 1.0.0 Public Beta 1 Setup\data\dc_boot.bin
Help! -
SA2B
csendes tag
Hello
Azt sikerült megcsinálnom,hogy kitömörített mappába küldtem.
Aztán átküldtem ZIP-be.
Daemon toolsoltam a V3.47 versióval.
Elindítottam a Chankast V0.25a-Chankast EX V1.4.7 emut,átállítottam arra a meghajtóra,amiben van a ZIP.
Elindítottam,de mindig azt írja ki,hogy:ERROR:can't read dc_bios.bin
Ilyenkor mit tegyek? -
Cloud_s
aktív tag
-
SA2B
csendes tag
Elakadtam!
Mert leszedtem a Sonic Adventure 2 -őt,és SelfBoot-os fileokban jött le.
Ezekkel a SelfBoot-okkal semmit sem lehet kezdeni!!
Mert mindig kiírja hogy nem regisztrált példány.
Ezért nem lehet Image File-re átalakítani.
Akkor ezzel most mit kezdjek -
SA2B
csendes tag
Hellosztok!
Már nem kell megmondani,mert láttam egy vidit a Youtube-n,hogy hogyan kell elindítani egy játékot a Chankast-on.
Ha vki ezt nem érti,itt a videó:
http://www.youtube.com/watch?v=qh2OStwIxuE&mode=related&search=
És ha vki szeretné letölteni a: Chankast Alp.25a- using ChankastEx V1.4.7,itt lelehet tölteni:
http://www.emuita.it/filedl.php?id=1174
Sok sikert ! -
SA2B
csendes tag
Hellosztok!
Azt kérdezném meg,hogy hogy a csudába lehet játékot elindítani a Dreamcast-os Chankast emuval
Mert elindítottam az emut, kiadott ilyet hogy Configure Plugins.
Ok-oltam,még kiadott egy ilyet hogy Billentyűzet/Egér.
Ezt is Ok-oltam,és ott volt az emu.
Na most az a kérdésem,hogy hogyan lehet ezzel játékot indítani
Mert eddig az emuk többségével tudtam játékot indítani.
Meg még az lenne a kérdésem hogy ezzel a Chankast emuval ellehet-e indítani a SelfBoot-os fileokat?
Mert a Sonic Adventure 2 ilyen fileokból áll.
Ha tudtok erre megoldást akkor: Please Help!!!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
SolidSnake87
csendes tag
Nem tudsz valami más megoldást a gamepad(ok) használatához? Mert nekem egy gamepad esetén működik, ha viszont nyomni akarunk pl. egy soul caliburt egymás ellen ''összeakad'' a két gamepad. Pl: ha oldalra megyek harc közben a második játékos karaktere is jön, vagy az irányok szimpla lenyomása esetén dupla nyomást érzékel. Ezer féle konfigot próbáltunk.. A két gamepad típusa eltérő. (a gyártója is)
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #34 üzenetére
Király, megvan
[Szerkesztve] -
Cloud_s
aktív tag
válasz
Stalker-2572 #32 üzenetére
Ha ott van a bios file, akkor 1. hsz (át kell nevezni). Ha nincs ott, legyen ott!
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
Mortal Kombat Gold-ot szerettem volna elindítani, de nem ment: amint elindítom az emu-t kiírja, hogy nem találja a BIOS file-t. Help
-
Viktor77
titán
válasz
Armando_19 #30 üzenetére
Abszolút müködőképes, a Joy2Key nevű progival még gamepad-ot is használhatsz hozzá.
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
SolidSnake87 #26 üzenetére
Arra figyelj, hogy a buffer size-ot hogyha állítod nem menti le a NullDC.cfg fájlba, ezért minden újraindításnál visszaáll 1024-re. A megoldás, hogy kézzel átírod a NullDC.cfg-t [link] (itt egyébként még van elég sok állítható dolog, ami a GUI-ban nincs benne).
Ja, a selfbootot szereti (mint ahogy többi DC emu is), a lemezcserét szerintem kijavítják a következő kiadásban.
Hivatalos oldal nincs még, de itt [link] elég sok infó összegyűlt már.
[Szerkesztve] -
SolidSnake87
csendes tag
Köszi, kipróbálom! Ja, még egy dolog! Ha jól vettem észre, a NullDC csak a selfbootos (nem kell hozzá boot disc) játékokat futtatja. Ezt szerintem még orvosolniuk kellene, mivel vannak játékok, amiknek nincs selfboot verziójuk. Ezt akkor vettem észre, mikor Dead or Alive 2-t akartam az Utopia Boot disc-el indítani. A pluginek nem támogatják a lemezcserét futtatás közben! Pedig a boot lemezeknek ez lenne a lényege! Van már hivatalos oldal?
-
dante3
addikt
Shenmue-t kiprószálnám rajt!
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
SolidSnake87 #14 üzenetére
#13-at kérlek privátban, akármennyire is halott a DC, mégiscsak warez...
Hangrecsgés ellen próbáld meg a a buffer size-ot más értékre állítani (Options-> Aica-> Config, még boot előtt). A frame limiter pedig a ''sync audio'' lenne (a hangokhoz igazítja a sebességet), de a fejlesztők is beismerték, hogy nem működik minden játékkal úgy, ahogy kéne, ezért a következő verzióban lesz kézil is.
[Szerkesztve] -
SolidSnake87
csendes tag
Áááá. Tényleg gyorsabb a NullDC video pluginje, de a hang recseg és akadozik, így hangnál visszatértem a chankast puginjéhez. A Soul Calibur-t szinte tökéletesen futtatja. Bár beletehetnék a Frame limiter-t! Összességében egész jó, de néhány image-t nem tudtam futtatni, csak a .cdi és a .mds kiterjesztésűeket! Még egy-két plugin , meg optimalizálás, és tényleg lesz végre egy tökéletes Dreamcast emulátor!
[Szerkesztve] -
Viktor77
titán
Na, gyorsan megnéztem és megy!
Egyelőre csak a Street Fighter 3-at néztem, de megy.
Király lesz újra Tokyo Xtreme Racer-ezni vagy a Metropolis Street Racerrel játszani! -
Cloud_s
aktív tag
Nem, nem áprilisi tréfa. Direkt 2-án írtam a postot.
SolidSnake87:
Az emu plugin alapú. A fejlesztésben rész vettek a Chankast-os arcok is, ezért alapból két grafikai plugin választaható, az egyik a Chankast-é, a másik a saját. A saját plugin gyorsabb. A hanghoz is két plugin van (Chankast, saját), itt is gyorsabb a sajáttal, tehát jó esély van arra, hogy valamivel gyorsabb legyen. Próba szerencse...
SLYM:
Ez egy klasszikus Resident Evil rész (zombikkal, fejtörőkkel), csak a háttér 3D-s. A klasszikus részek kedvelői szerint ez a legjobb epizód (vagy legalábbis holtversenyben a 2. résszel).
Itt van jópár kép: [link]
mad1:
Valamennyire működik a Chankast meg a Demul is, bár tény, hogy most a Nulldc a legjobb. Boothoz is két plugin van, egyik az image-hez, másik CD-hez.
Elég sokat nyomtam a CV-t, semmi fagyás, hibátlanul játszható... -
mad1
veterán
remelem nem aprilisi trefanak szantad=D
-
mad1
veterán
lehetne a topic neve mukodo dc emulator...
figy ez cdrol is bootol vagy csak cd kep jo neki?udv -
SolidSnake87
csendes tag
Hello Cloud_s!
Nem hallottam még a NullDC-ről, eddig csak a Chankastot próbáltam, több-kevesebb sikerrel...
A chankast 0.25-ös verziójával több játékot tudtam futtatni. Egyetlen hiányossága (a kisebb grafikai bugok mellett) , hogy a játék sebessége nincs szinkronizálva a játék FPS értékével. Ez azt eredményezte, hogy pl: Dead or Alive 2 -ben 30-40 fps-t értem el (ami már bőven játszható lenne) de mintha lassított felvételt néztem volna...
Nem volt még alkalmam kipróbálni a NullDC-t, de az lenne a kérdésem, hogy gyorsabb-e a NullDc, mint a Chankast, valamint jobban kihasználja-e a gép teljesítményét?
[Szerkesztve] -
Cloud_s
aktív tag
Tegnap (azaz április 1-én
) jelent meg a régóta várt NullDC publikus bétája. Noha az emulátor még erősen kezdeti stádiumban van, mégis úgy tűnik, hogy ez a legjobb (és az egyetlen igazán használható) DC emu.
Én magam a Resident Evil: Code Veronica-val próbáltam, mind a grafika, mind a hang rendben van. Ami gond, hogy bizonyos helyeken túl gyors a játék, az emut meg még nem lehet lassítani (mint a Chankast-ot).
Hivatalos NullDC oldal még nincs, az emu v1.0.0 Public Beta 1 verziója innen [link] tölthető le.
Egy apró hiba, amire érdemes odafigyelni: a bios fájlt nem a szokásos dc_bios.bin, hanem dc_boot.bin alakban fogja keresni az emu, ezért át kell írni.
Jó játékot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 4
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Windows 10
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Tudományos Pandémia Klub
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged