Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    Egy elég érdekes dolgot tapasztaltam a mai nap.
    Van egy tanterem 19 géppel, a gépek 10/100-as hálókártyával, de a hálózat gigabites - switch, szerver kártyái. Elkezdtem a WDS szerverről telepíteni a gépeket, és azt vettem észre, hogy a teljes hálózat beállt 100 Megabit-esre, a WDS szervernél ha néztem a hálózat kihasználtságát, akkor nyíl egyenesen volt a 100 Megabitnél, se több, se kevesebb, sőt ha bedugtam egy új, gigabites kártyával rendelkező gépet a gigabites switch-be, akkor az is csak 100 megabites sebességet kapott a gyakorlatban, pedig például a Windows gigásnak jelezte a hálózatot. Amúgy pedig lett volna mit másolni, baromi sok ideig tartott, a kliens gépek csak lógatták a lábukat. Természetesen a switch-en, gépen lévő ledek alapján minden gigás kapcsolatot jelzett - persze, ahol gigás eszköz lógott a végén.
    Amikor pedig a oprendszer feltelepítése után a fájl szerverről húztam le ugyanezekre a gépekre Windows alatt különböző állományokat (kb 3GB gépenként) akkor már a fájl szerver hálókártyája 300-800 megabit között ugrált, tehát újra "gigás" lett a kapcsolat, csak ennyit bír a HDD a szerverben.

    Tegnap egy másik géptermet telepítettem, 19 gép ott is, de ott már mindegyik gép gigabites hálókártyával van felszerelve, ott semmit nem tapasztaltam, ugyanarról a WDS szerverről telepítve, akkor is 300-800 megabit között ugrált.

    Mi lassíthatta így be a hálózatot, amikor a 100 megás kliensek települtek a WDS-ről?

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák