Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz Timer #51591 üzenetére

    Sajnos a II előtti vázakhoz csak utángyártott grip kapható, ami nem egyenértékű a gyárival.
    Igen, az optikákat előbb-utóbb úgyis fejleszteni kell, ugyanis még ha van is egy szuper AF rendszer az adott kamerában, a teljes sebesség megfelelő optika nélkül nem lesz elérhető, ergo "kis" lépést nem igazán lehet tenni.
    Esetleg számításba jöhet a FF mellőzése, ha az AF ennyire magas prioritást élvez, persze az is kompromisszum, de nem feltétlen elvetendő.

    Vagy meg lehet tanulni a manuális fókuszt is, nekem pl. sikerül hintázó kislányt 50/1.2 vagy 85/1.5 obival tökéletes fókuszba hozni - nem csak sorozatfelvétel üzemmódban ;)

    Egyébként az a tapasztalatom, hogy hiába lesz fókuszban a kép a hiper-szuper AF rendszerrel, ha a nincs meg a szög, megfelelő irányú fény stb. tehát egy kevésbé mozgó portrénál ahol a fotós innen kezdi el építeni a dolgokat (olyan szögből/helyből fotóz, van kontextus a képkereten belül) sokkal inkább lehet olyan képet készíteni, ami időtálló lesz, ezeket a képeket még mindig a manuális objektíveimmel tudom legjobban meglőni, mert tudat alatt is próbálok kicsit építkezni valahogy...
    Hogy a témánál maradjak: nincs valakinek egy megunt 58/1.2 Noct-Nikkor obija esetleg? :DD

Új hozzászólás Aktív témák