Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz Cyberpunk #11732 üzenetére

    Nálam nincs negatív hatás, a hátsó venti abban segít, hogy kevésbé terüljön szét az első által hátraküldött levegő a gépben (ergo összességében is javít a hűtés hatásfokán). Ráadásul nem is a házhűtő előtt van közvetlenül, hanem lap felé, és picit a gép alja felé is lejjebb (képen majd látszik), így függőlegesen 4, vízszintesen 3cm további helye marad a házventinek, hogy kiegyenlítse az esetleg rosszindulatúan torzuló légmozgást. Ugyanakkor hiába lassabb valamivel a házventi, az átmérője miatt minimálisan nagyobb a légszállítása a CPU-ra szerelt, és csak 1100 körül pörgő hátsónál, ergo a fennmaradó részeken továbbra is remekül hűti közvetlenül a házat is (persze ebben is segít a + CPU-venti). De ha monitorozod a hőértékeket, és nyitva tartod a füled (a rosszindulatú rezonanciákra), akkor úgyis látod/hallod az eredményt, legrosszabb esetben szabályozni kell a hátsó CPU ventit.
    Nálam a 2-3°C-kal lett hűvösebb, a VGA maradt, de most nincs fent az oldallemez, ahonnan egy 23cm-es venti fújna be friss levegőt közvetlenül a lapra és a VGA-ra.

    Ja, nekem is 14cm-es a házűtőm (legalábbis hátul :DDD ), azt elírtam. Erősen pörgő 12cm-esnél persze lehet probléma a túlnyomással (bár az a levegő is megfelelően távozhat egy jó hűtésű házban, pl. ahol van szellőzőhely hátul a ventin kívül is), de kisebb légszállításúval nem.

    Lauda: Ja, ez igaz, de én eleve azt feltételeztem, hogy kapnak. Amúgy egy jól szellőző házban a hátul kifújt levegő utánpótlása, a fizikai törvényeknek engedelmeskedve, úgyis bemegy. :DDD Persze nyilván jobb hatásfokot jelent, ha azt a bejutó levegőt egy "csőrendszerbe" kényszerítjük, amely lentről és elölről koncentrálva viszi be és föl a hideget, amelyhez csatlakozhat egy cső balról (oldalról), hátul és fent pedig 1-1 "cső" kiviszi a meleget (na jó, ez most ide került, de te úgyis tudod, inkább Cp-nak írtam). Thermaltake-nek vannak asszem direkt erre kihegyezett passzív házai, de sztem azért azok nehezebben birkóznának meg egy tuningolt i7-tel, mint mondjuk az én "kis" drágaszááágom... :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák