klassz eredmény ez jó
gratula !
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Zájec
(PH! kedvence)

serito
(senior tag)
Meséld el nekem, egy átlag felhasználónak miért van szüksége 8 szálra meg + 15 fokkal melegebb procihőfokra? Ha nem kódolsz egész nap vagy nem renderelsz...stb, csak pl: játszol, fimet nézel meg hasonló hétköznapi dolgok és csak hobbyból tuningolsz, minek terhelni a cuccost? Javíts ki ha rosszul gondolom, esetleg példákkal is alátámaszthatod.

serito
(senior tag)
Tőled különösen is köszi! 
KaYaK THX
[ Szerkesztve ]

HSM
(PH! addikt)
Ebben teljesen igazad van.
Amúgy no offense...
Viszont erre jó lett volna egy Q9550 is...
Komolyra fordítva a szót, lesz még komoly jelentősége a HT-nek, amint az alkalmazások párhuzamosításítása javulni fog. A Nehalem egyik hatalmas lehetősége a HT, hogy amíg az egyik programszál a magon adatra vár,addig a másik fullon szaladhat rajta. Lásd winrar....
És csak azt modtam, hogy nem nehéz HT nélkül jó eredményt elérni, hűvös magokkal....
HT off:[link] HT on: [link] HT on prime: [link]
Bár a 4 gigát majd még újramérem, mivel nem ment maxon a hűtő, meg az oldallap se volt fenn végig, de ez nem lesz több -1-3 foknál...
Mondjuk a prime-eredménynél csak 1560-on ment 1700 helyett, ami azért nem mind1 már...
Amúgy a DX11 egyik nagy újdonsága lesz, hogy több szálon futhat a játék renderelése, ami idővel igencsak jól jöhet a HT-nak egy GTA V szerű játékban....
Úgyhogy ne írjuk még le, bár a következő fél-egy évben nem nagyon lesz még rá szükség, az általad említett feladatokon kívül.....
[ Szerkesztve ]
Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

SzlobiG
(PH! félisten)
Nálam is, de ha növeled mégtöbb pontot kapsz ezért írtam neki, hogy XP+nb freki több pontot fog jelenteni.
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

serito
(senior tag)
Értem mit akartál mondani,
tesztek erejéig be is kapcsolom a HT-t de 7/24-re semmiképpen nem használom mert felesleges. Ha később szükség lesz rá természetesen fogom.......bár szerintem addigra már más procit fogok hajtani.

[ Szerkesztve ]

wolfaud
(újonc)
Akkor megpróbálom ezeket beállítani és kiváncsi vagyok hogy megy-e
Köszönöm a segítséget
Élj úgy mint nem akárki és halj meg úgy mint bárki

wolfaud
(újonc)
dramm = dram bus voltaga?
mert ezt állítottam be meg a többit amit mondtál és így se indul be 

HSM
(PH! addikt)
Itt egy kis Guide, ahogyan Achill3us kolléga is linkelte: [link] (Asus P6T Dlx lapok tuningja)
Amit megjegyeznék, hogy teljesen jó dolgokat ír, de a pll-t teljesen felesleges felemelni.
Nálad első körben ezt kéne, csak 160-as BCLK-val és 1280-as memóriával, ha jó a ramod, akár CL7-es időzítéssel.
Én első körben nem adnék a QPI-nek is csak 1,3V-ot, és a DRAM-nak is csak 1,5-öt. A CPU-nak viszont minimum 1,3V-ot adnék.
Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

KaYaK
(tag)
Üdv!
Igen arra gondoltam... 
Nemtudom nálad mi lehet a probléma de amit HSM fórumtárs az elöbb linkelt neked help talán tud segíteni. Amit leírt neked beállításokat is próbáld meg hátha...
Más
Valaki aki léggel hajtja az i7-et mennyit mert neki adni tesztre feszt? Gondolok itt arra hogy Vantage-t szeretnék futtatni a fentebb linkelt 4,2_everest_winrar beállításokkal de a cpu tesztnél kékhalál a jutalmam...
Felvittem a cpu 1,41v-ra de ott is behalt az első cpu tesztnél... Igaz kicsit tovább bírta olyan 5mp-el... 
Szerk: Más
[ Szerkesztve ]
élni és élni hagyni...

Bahama
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Nekem 1 olyan kérdésem lenne, hogy az normális, hogyha már a ramot is húzom, akkkor ha nem tetszik neki a beállítás, kevesebb rammal bootol?
Ez konkrétan 170-es bclk-nál van, corsair dominator 1600-assal, ha valamilyen fesz nem tetszik neki. Még most próbálom stabilizálni.
Kerüld a pusztán vita kedvéért, erőteljes érzelmi töltettel ellátott, az észérveket nélkülöző, témához inkább csak lazán kapcsolódó hozzászólásokat, melyek inkább exhibicionistán öncélúak, mint konstruktívak a közösség felé.

gombcomp
(senior tag)
Én napokig szenvedtem,a Corsair Dominátor 1600-as kitemmel!
Állítom,hogy abszolút anti-tuning RAM.Már az is jó ha az XMP-n stabilan megy (1,65V-on). 
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

Bahama
(kvázi-tag)
Én meg nem is adok neki annyit, mert ha növelem a feszt, van hogy megint nem lát 1 vagy 2 modult...
Kerüld a pusztán vita kedvéért, erőteljes érzelmi töltettel ellátott, az észérveket nélkülöző, témához inkább csak lazán kapcsolódó hozzászólásokat, melyek inkább exhibicionistán öncélúak, mint konstruktívak a közösség felé.

gombcomp
(senior tag)
4,2-őn kicsi az esélyed a Vantage alatt (persze Core i7 920-nál).
Nálam 3,9Ghz / 1,4V CPU / 1,45V QPI/Dram felállásnál fut, le de még lehet finomítani.
A turbo is okozhatja a kiakadást!
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

gombcomp
(senior tag)
BIOS frissítés? 

Bahama
(kvázi-tag)
F4-es biosom van a giga extreme lapban.

KaYaK
(tag)
Ahogy adagoltam a feszt egyre több mp futott le a cpu tesztből cpu 1,41v -ig mertem menni... Este kicsit félek tőle de megkinálom 1.45v-el hátha lefut... Ha nem akkor valószínűleg hagyom... 
élni és élni hagyni...

gombcomp
(senior tag)
A CPU fesz elégnek tűnik,szerintem a QPI/DRAM-ot emeld feljebb!

KaYaK
(tag)
QPI/DRAM 1.4v -on volt. Emeljem ezt is 1.45v-ra? Este akkor 1.45v cpu és qpi/dram 1.45v emelem őket... Ha nem ég le akkor majd leírom mitcsinált... 
Cpu fesz nekem is elégnek tűnik főleg hogy 3.8Ghz-on Vanatge -hoz 1.29v kellett 1.35v Qpi/Dram mellett.
[ Szerkesztve ]
élni és élni hagyni...

HSM
(PH! addikt)
Az nem jelent az égvilágon semmit. Nálam is kb. 1,22V már elég, hogy 3800-on stabil legyen, a 4 gigához már ~1,31V kell, a 4,2Ghz-hez meg még nem sikerült ilyet találni, de 1,36V kevés volt. (BIOS 1,45V, LLC nélkül) (Prime terhelés alatti feszek.)
Szóval nem egészen lineárisan működnek itt a dolgok... Az 1,45V CPU fesztől biztos nem fog leégni egy teszt alatt, és elvileg a QPI sem olyan gyilkos, de én nem adok neki 1,355V felett tesztre se, mások simán használják 1,45V-al....

SzlobiG
(PH! félisten)
Enyémnek 1.6-al se lett semmi baja markolni meg 1.5 körül toltam...

Zájec
(PH! kedvence)
nálam ez a 4ghz 1.31v körül , nem akarózik....
akárhogy eröltetem..
gondol egyet , és újaraindul , de van amikor 20 perc után.... persze a Prájm teszt alatt , úgyértem az újraindulást....

HSM
(PH! addikt)
Mármint 1,6V QPI vagy Vcore? Nem mindegy... 

KaYaK
(tag)
Egyetértek azzal amit írtál. Pedig szép lenne ha le menne a Vantage...
Még a mai estét rászánom a tesztelésre(emberi feszeken belül
) azt utánna békén hagyom... egy időre...
SzlobiG sztem a CPU feszre gondol... 3Dmark Vantageból --> gondolom.. 
Más
Nincs PH-s OC lista az i7-ről? A fórumozók közül ki érte el a legnagyobb órajelet?
[ Szerkesztve ]
élni és élni hagyni...

SzlobiG
(PH! félisten)
Mind2 annyin volt, de a CPU-ra gondoltam.

HSM
(PH! addikt)
Lejárt az időlimit, fakk...
(#4022) Zájec:Igen, ez erősen procifüggő, melyik, milyen fesszel meddig bírja... Enyém elég jófajta...
Szerencsém volt vele! Próbálj neki 1,335V-ot... Viszont ez egy érdekes téma, mert lehet a tiédnek nagyobb fesz fog kelleni, de kevésbé lesz kazán... Q6600-nál is ez volt... Az alacsonyabb VID-esnek kevesebb fesz kellett, de a kevesebb fesszel is jobban melegedett, sokkal, a magasabb VID-esnek meg kellett ugyan a magasabb fesz, de mégse lett tőle kazán, kevsebbet is fogyasztott hasonló körülmények között...
(#4025) SzlobiG: Látom nem sajnálod gyilkolni szegény 920-ast.... 

Zájec
(PH! kedvence)
valami hatékonyabb választ váratm töled , nem ezt a procifüggü tuningpéldány dumát... mert én ebbe nem hiszek ebben a kategóriában.. a q66-s meg feleslegesen rossz példa, pláne hogy itt nincsenek vid külömbségek úgy mint korábban... ugyhogy ne is ragozd itt ezt a kevébé fog melegedni, meg más feszt fog kérni dolgot...
"Enyém elég jófajta... " kb van 10-15 proci az egész topikban , nemtudom ezalapján hogy tudtál jutni erre a megálapitásra... 

wolfaud
(újonc)
azokkal a beállításokkal amiket irtatok 1,2 volt blk 160 on nem indul be a gép 157 ig beindul 158 nal mar nem a windows elkezd betolteni 155 nel de aztan ujra indul! ha a proci feszt emelem akkor elvileg jonak kell lenie vagy mast is kell állítgatni?
más: Hol tudom beállítani hogy a cpu fan maxxon mennyen mindig illetve az asus bejelentkező képét hol tudom kikapcsolni?

HSM
(PH! addikt)
??? Pedig egyszerű a magyarázat... Nem minden legyárott csip sikerül egyformára. Más az ellenállásuk is. És ha más az ellenállás, más lesz a proci fűtőteljesítménye azonos feszültségen. És ott van a szivárgási áram is, az se minden darabnál egyforma. És biztos vagyok benne, hogy van még 1-2 oka, hogy miért nincs két pontosan egyforma tulajdonságú proci. (Volt pl. 2db E6550-em, egyik jóval többet evett, mint a másik, alapórajelen, megmértem, pedig mind2 G0-s volt, azonos VID-el, azonos lapban.... Az E6750-em pedig határozottan egy kazán volt hozzájuk képest, hiába vettem vissza a szorzóját, nem véletlen volt annak alacsonyabb a VID-je... Nem fért volna bele a 65W-ba....) Azt nem tudom, miből gondolod, hogy nincs VID-különbség, bár lehet, mert az I7 nincs annyira kicentizve TDP-miatt, mint a Q6600, hogy csökkenteni kelljen a kajásabb darabokon... Max lekapcsolja a turbo-t, ha sokat akarna a konnektorból... Itt van, mit csinál a Nehalem... [link]
Amúgy azért írtam, hogy jófajta, mivel nem csak itt olvasgattam, hanem máshol is... És kevés bírta 4 Gigán 1,35V alatt, HT on... Bár láttam már pár sokkal jobb darabot is. És a 206-os BCLK se rossz, volt jópár, ami 190-200 között kifújt.... Az IMC-je tök átlag, ahogy néztem, bár azt nem sikerült még a határáig vinnem, nem is fogom, 1,355V nálam a max....
De ha úgy jobban tetszik, tök átlag darab az enyém.
Nem azért írtam, hogy az arcom növesszem... Az egyik E6750-emmel nagyon megszívtam (max 2800Mhz, no comment), az egyik E6550-em se volt nagy szám, a Q6600-am elég jó volt, és most úgy érzem, szerencsém volt az I7-nél. Csak örülök neki, ennyi. 
De asszem neked se lehet egy szavad se, és itt a topicban is elég jó darabok gyűltek össze. 
[ Szerkesztve ]

Zájec
(PH! kedvence)
nálad mennyi a biosban a vid ?
az hogy 200BCLK-nál kifulladnak , azért nem igazán a proci tuningalhatóságát kellene okolni ... hanem a platformot....
egyébként amiket feljebb linkeltél eredméyeket , azok nem mérvadok, túl rövid ideig futottak a tesztek , a tiz perc az kevés, ahhoz hogy stabilnak minösitsd...
én most próbáltam , nálam 32 perc után adta meg magát , újraindilt...
45-60 percnél rövidebb eredménnyel ne érdemes foglalkozni ,vagy minösiteni.... 
[ Szerkesztve ]

HSM
(PH! addikt)
Hát, a proci+lap a platform....
Sajnos arról nem tudok nyilatkozni, hogy mennyire lap, illetve mennyire CPU-függő az elérhető BCLK... Talán mid2-n múlik.... Hűh, hát általában 1,2625V körül írja (mint a Q6600-am...
). Alapon, turbo-val, ami windows prime alatt 1,24V körül van, ha jól emlékszem... Neked mennyi?
Igazad van, este jövök 1órás teszttekkel.
Csak időhiányában nem teszteltem 4 gigán többet. Amit viszont betonstabilan tud, 3800 1,264V, azt elég keményen megprimeoltam...
Meg használtam is pár napig.
[ Szerkesztve ]

serito
(senior tag)
Én is adtam már neki 4.3Ghz-hez 1.6v vcore-t meg 1.5v QPI/Vtt-t de az sem volt elég neki. 

wolfaud
(újonc)
szerintem a Ram nal nem stimmel valami mert vissza vettem dram 1604 röl 13valamennyire es így megy blck 160
lehet hogy a ram időzítésnél nem stimmel valami?

serito
(senior tag)
"3800 1,264V, azt elég keményen megprimeoltam" ennél a tesztnél HT ON volt?
Linkelhetnéd megint .
Köszi.

Zájec
(PH! kedvence)
szerintem nem.... mindenkinél megy a 205-210 BCLK...
nálam a vid változó... 1.2375v és 1.2875v .. attól függ mi van bekapcsolva...
várom a tesztet , kiváncsi vagyok mi lesz a tapasztalat ezügyben
na megnézem a 3.8-on mit tud 

KaYaK
(tag)
ki kellene töltened az adatlapodat...
Elképzelhető hogy a ramnál lesz a hiba... Mivel nem tudom milyen ramjaid vannak? így nem igazán tudok erre válaszolni
De segítségképpen a sokadszorra linkelt oldalon mindent megtudhatsz a core i7 és p6t delux párosról: beállítások valamint jómagam és HSM kolléga beállításaival szinte bizonyosan mennie kellene 160bclk-t és felette egy kis fesszel is
élni és élni hagyni...

HSM
(PH! addikt)
Úgy bizony!
Nálam ez része az "alapbeállításnak".
[link]
Az ábrán a max a legmelegebb mag hőfoka, az avg meg az átlagolt hőfok. Realtemp logfile-ból excel-diagrammosítva, 2mp-enként mérve. Hűtő CM 212, paszta Noctua NT-H1.
És így használtam is 3-4 napig, meg egyéb teszteket is kapott, stb....
Amúgy a kép azért ilyen fapados, mert csak saját magamnak készítettem, mikor össze akartam hasonlítani a mugen2-t a CM 212-vel, melyik hogyan hűt. És ami a képen nem látszik, az utolsó 5 perc, ott stabilizálódott a hőmérséklet is 80 körüli max-al, csak az excel nyavalygott, hogy nem tud ennyi adatot diagramban ábrázolni... 
(#4035) Zájec : Arra gondolsz, hogy fogja-e bírni 1,316V-on a 4Ghz-t 1-2 órát is? Erre én is kíváncsi leszek!
Bár szerintem igen, nemcsak az az egy prime futott le, hanem a linx is 20 percet, és blend-et is kapott 10-et, igaz az nem túl sok... 
Ja, és van mégegy beállítás, ami nélkül nálam nem stabil, az CPU-clock drive, ami 800-on van/volt, bár nálam ez a default, nemtudom, más lapokon mennyi. (Asus-on "CPU Differential Amplitude"-nak hívják.) Ja, és a Giga lapon a C3-C6 vagy mi is kikapcsolva van alapból, minden más be volt kapcsolva, illetve alapon.
[ Szerkesztve ]

Zájec
(PH! kedvence)
igen arra,, 2óra nem kell, 1 óra az elég.
kiváncsi vagyok birja e 
csak a CPUclock drive-nak adtál +100-at ?
a C3-c6-t kikapcsolod ? és az eist +c1e -t ?
de ezeknek netudom mi köze lenne a tuninghoz ?

HSM
(PH! addikt)
A Cpu clock drive nálam alapból 800mv volt, a PCIe clock drive meg 900mv. Egyszer valamiért beállt 700-ra, mind2 és sehogy sem sikerült működtetni a rendszert, 180*19-ben sem ment, 1,35V-al.....
Képzelheted, milyen ideges voltam, erre ment el fél órám, mire rájöttem, hogy ez a bibi...
Amúgy c3-c6 szintén gyárilag off, nekem is azon volt, az EIST meg C1E viszont be volt kapcsolva. Az EIST-nek elvileg nincs így jelentősége, de a C1E így is szépen visszaveszi 12-re a szorzót üresben,miért ne hagynám?
Sokak szerint érdemes ezeket a marhaságokat kikapcsolni, mert úgy magasabb órajel érhető el, engem ezek viszont nem érdekelnek.... 

Zájec
(PH! kedvence)
érdekes , én ezeket eddig nem piszkáltam , mindig alapon 700,700,0,0 -n volt..
szerintem az hogy visszaveszi a szorzót , annak nem sok értelme van..
ha viszont a feszböl ,annak már igen..... nálam ha "normal-ra" volt állitva a Vcore akkor visszavette valami 1.00v körülire a vcore-t... annak már látom értelmét....

Zájec
(PH! kedvence)
csináltam egy új eredményt :: @3.8ghz 1.25v

HSM
(PH! addikt)
Jó a VID-ed a realtemp-szerint!
Amúgy nem rossz!
Szépen hűsít a mugen2....
Amúgy az Easytune-t hogyan sikerült elővarázsolnod? Engem kidob mindig GUI-hibával... 

Zájec
(PH! kedvence)
jah
RealTemp = real VID
köszi , nagyon elégedett vagyok vele... 
az ET6 azért müködik mert amit használok XP-t az még az elözö p45 konfigoval lett telepitve az ET6 -al eggyütt... amikor elinditom , kiir egy hibaüzit ,de utána müködik...
szerintem ha felraknék egy új op.rendszert akkor már nem müködne....
de most nálad XP alatt se müködik ?
"180*19-ben sem ment, 1,35V-al..... " emiatt nem ment 3.4ghz-n ? áá,ott valami más volt a gixer....

KaYaK
(tag)
Nahh megkínoztam szegényt... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ezen beállításokkal HT ON: cpu: 1.47v
cpu pll: 1.92v
qpi/dram: 1.45v
Igazából amikor rájöttem hogy nem a feszek miatt nem fut le a Vantage hanem a hőfokok miatt, akkor érdekes vizes érzés fogott el.
Mondom ezt azért mert kipróbáltam csak a cpu tesztet lefuttatni egy real temp mellett és láss csodát... Még a Noctua sem képes a csodára... Erre a procira ha komolyabb tunningot fontolgat az ember akkor csak VÍZ az úr.
Cpu test1:max83fok
Cpu test2:max87fok
És egy kis érdekesség... Ugyanezen feszek mellett egy kis validot is sikerült csinálnom:4.4Ghz
élni és élni hagyni...

Szajbee
(kvázi-tag)
Hát skacok én fogom a fejem már egy napja...
Vettem egy Noctua NH-U12P SE 1366-os hűtőt, mondom tesztekben nem marad el annyira a többitől. Gondolom csak nem bukok vele, szimpatikus a csomagolás stb.. Erre Lauda kollega segítségével beállítottuk 3800-ra a procikámat, és kissé csalódottam láttam a hőfokokat 1 és fél óra prime teszt után. A legnagyobb hőmérséklet elérte a 77 fokot
Mennyire normális ez? Hajamat tépve nézem a Mugen 2-es eredményét Zajec kollegának, mert azon a hűtőn én is filóztam (árban hasonló kategória), csak elég batár nagy a mérete és nem voltam biztos benne, hogy elfér a ramjaimtól. Ház hűtése a gyáriak, azzal lehet gond?

KaYaK
(tag)
Nekem is Noctuam van és semmi gond vele... 1300rpm mellett 92,3m3/óra használom. Teljesen normális szerintem 90perc prime után 77fok... Amúgy sokmindentől függ hogy mennyi a hőfok... feszek,ht,ház hogy járatod a Noctuat stb...
élni és élni hagyni...

Szajbee
(kvázi-tag)
Akkor jól van, kicsit megijedtem,hogy csak nálam magas. Thermalright-os megoldás is hüvösebbé teszi Lauda-nál, ezért jött a pici idegeskedés
Annyiban jobb a Noctua, hogy legalább nagyon nagyon csendes...Max játék alatt lesz nekem terhelve, akkor nagy bajom nem lehet vele
Köszi 
[ Szerkesztve ]
Normális a 77 fok? 
Azt hozzá kell tennem, hogy 1.28125 v cpu feszről van szó (ha azt állította be Szajbee), ami nagyon baráti, ezért szvsz egy ilyen hűtőtől kurva sok a 77 fok. A gyári cooler is tud ennyit khmmm..... 

Zájec
(PH! kedvence)
most akkor 3800-n és Vcore-ból mennyit kapott ? , mert az sem mindegy a hömérséklet szempontjából és a másik hogy HT on v off 
ezeket tisztázni kell ha viszonyitani akarunk , !

ezeknél a hütöknél sokat számit a ház szellözése
nem mindegy hágy darab venti van és mennyin forog ... stb..
a csinálsz neki egy huzatot , az meglátszik a hömérsékleten.. meghálálja . 

KaYaK
(tag)
Háát én nem úgy látom hogy a gyári cooler is tud ennyit...
cooler test with core i7 920
1.28v még önmagában nem indokolna ekkora hőfokot... 77fok magas de 90 perc prime irreálisan leterhel... sokmindentől függ a hőfok... szerintem a ház nem szellőzik megfelelően vagy nem is tudom mire vélni de nincs az a program amivel 90 perc prime leterheléshez lehetne hasonlóan leterhelni a procit. a fórumban is 45-60 perc már stabilnak mondható
Neked különben mennyi a hőfok 90 perc prime után?
Zájec egyetértek 
Szerk: egyetértek
[ Szerkesztve ]
élni és élni hagyni...