Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • karlkani

    aktív tag

    válasz inf3rno #24582 üzenetére

    Továbbítom, köszönjük!

    Mozgóbér az adható, állítólag azt szóbeli figyelmeztetés után is elveheti fél évig, akárcsak az alapbér 15%-át.

    Az a helyzet, hogy a kolléga a főnökasszony által "összerittyentett" papíron aláírta, hogy részben felelősséget vállal. Nem tudom pontosan hány napra rá a másik telepről jött egy hölgy, aki meghallgatta a darus kollégát, az egyik alvállalkozó darusát, akik egész nap azt használják, valamint közölünk három embert, mint tanúkat. Valami olyasmit mondott a kollégának, ez náluk bevett szokás, minden ilyen, vagy hasonló ügyben így járnak el. Azt is közölte vele, hogy valami 10%-át szokták a javítás összegének a dolgozóra hárítani. A lényeg, fegyelmi eljárás van a kolléga ellen, várja a főnökasszony, hogy mennyi volt a javítás költsége. Az, hogy mennyit terhelnek a kollégára belőle, nem tudni, de pl.: 5 millás javítási költség 10% nem kevés...

    Ma kiderült, ha az előzőekben felvetett második opciót választom (fegyelmit, nem a közös megegyezést), addig meg nem áll, míg fegyelmivel el nem küldenek. Fegyelmi eljárás alatt semmiféle juttatás sem jár, tehát bukta a 13. havi is. Ennek tudatában közös megegyezéssel elváltak útjaink. 8 nap szabadságom maradt időarányosan, amit ki fognak fizetni. Semmiféle papírt nem kaptam, állítólag ki lesz postázva. Az októberi fizetés pénteken lesz utalva, gondolom az ünnepnap, a mai munkanap, valamint a 8 nap szabadság is ekkor kerül kifizetésre.

    Remélem héten megküldik a papírokat, hogy el tudjam intézni a munkaügyi központban a regisztrálást. A folyósítás azzal a nappal fog kezdődni, amikor a kérelem beadásra kerül, jól gondolom? Azt olvastam, hogy a betegbiztosításom még 45 napig él, így a két időpont közti napokra nem kell nekem rendeznem.

Új hozzászólás Aktív témák