Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lavar

    aktív tag

    Sziasztok!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni.

    Előzmény:
    Felső szomszéd eláztatott (már sokadik alkalommal, kb. 1-2 évente egyszer előfordul), de most először elérte a beázás a plafonon lévő lámpát is, a konyhában. (A beázás a konyhát és a fürdőt érte.)
    Amint észrevettük párommal, hogy pislákol a lámpa a konyhában és a fürdőben is, lekapcsoltuk a biztosítékot azon a részen. (Egy vezetéken vannak.)

    Jeleztük még aznap a gondnoknak, hogy a beázás miatt nincs a fél lakásban most villany, mondta, hogy várjunk pár napot mire megszárad a fal, addig szerelő úgyse nyúlna hozzá amúgy sem, de utána jó lesz ha kiszáradt.

    Ez 4 napja volt, gondoltunk rápróbálunk most este, viszont nem, hogy nem pislákol a lámpa, hanem egyáltalán nincs már áram.
    Azóta is a nappaliból hosszabbítóval kivezetve oldjuk meg a világítást, mivel ez másik vezetéken megy, így itt van áram.

    A gondnok már elvileg jelezte a ház biztosítója felé a káreseményt. Viszont mielőtt kijön a biztosító szeretnénk, hogy egy villanyszerelő megnézze, egyáltalán mi a helyzet most, mert nem mindegy, hogy ki kell-e cserélni a vezetéket az egész lakásban, vagy csak ott részlegesen valamit.
    Mivel hosszú hétvége van, így három nap múlva újra rápróbálunk, hátha az a gond, hogy még nem száradt ki teljesen a fal, de valószínű rosszabb a helyzet..

    A kérdésem:
    Ha bebizonyosodik, hogy tényleg vezetéket kell cserélni, amihez szét kell barmolni az egész lakást, mivel süllyesztve vannak a vezetékek, jogosan "kérhetnénk" ennek a megtérítését is a biztosítótól és nem csak a festés árát? Hisz a beázás okozta a kárt, a nappaliban van áram, mert ott nem áztunk el.

    A felső szomszéd egy 90+-os idős asszony, aki kizárt, hogy bármit is fizessen.
    Külön biztosítás nincsen.

    Amiért beírtam ide:
    Nem szeretnénk, ha a gondnok/közös képviselő/biztosító valami mondvacsinált okkal levakarjon és nekünk kelljen kifizetni egy akár csak részleges villanyvezeték cserét, a szemünk meg ki legyen szúrva egy vödör festék árával, hogy lefessük a beázott területet...

    Előre is köszi a választ.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák