Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ityam

    senior tag

    válasz MaCS_70 #19570 üzenetére

    Köszönöm szépen a válaszod. Írtam az alperes ügyvédjének hogy hova utaljak milyen közleménnyel.

    írtad hogy ahhoz ügyvéd kell: De erre rákérdeznék hogy biztos: A PP 72§:(2) pontjában:
    Törvény eltérő rendelkezése hiányában nem kötelező a jogi képviselet a járásbíróság hatáskörébe tartozó perekben - ideértve a fellebbezési és perújítási eljárást is -, valamint a járásbíróság hatáskörébe tartozó perrel összefüggő felülvizsgálati eljárásban az ellenkérelmet előterjesztő fél számára.
    Eddig valszeg nem olvastam figyelmesen hogy a perrel összefüggő felülvizsgálati eljárásban nem kell, de most tényleg azt látom hogy itt csak az ellenkérelmet előterjesztő fél számára van ez írva, de az ugyebár nem én vagyok :(
    Tovább még nem keresgéltem, de akkor az szívás ha ezt nem adhatom be én. Lévén hogy eddig sem találtam ügyvédet aki szerint igazam van így nevét sem fogja senki adni hozzá hogy beadjon erre egy felülvizsgálati kérelmet.
    Sajnos nagyon nem volt időm még utánanézni a felülvizsgálati eljárás szabályrendszeréről és halasztottam lévén hogy a 45 napos határidőt olvastam.
    "Felülvizsgálatnál már nem az a kérdés, hogy az alapügyben igazad volt-e (már ez is minimum nagyon kétséges), hanem az, hogy az eljárás során történt-e jogsértés."
    A problémám olyan szintű a bírósági eljárással mint amikor én leírom hogy szerintem zöld a fű és azért van igazam és a bíróság azt mondja erre hogy kék az ég és nem ír semmit arról hogy mi a helyzet a fű színével szerinte. Tippem szerint ez megalapozhatna egy felülvizsgálatot, de ha én nem adhatom be akkor ez félek nem lesz beadva...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák