Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HellGreg

    őstag

    válasz Zoli_76 #17045 üzenetére

    Ebben az országban ha valaki egyszer elúszik egy hitellel, és nem nyer a lottón, akkor annak vége van. A bank és a végrehajtó szinte élet-halál ura, azt csinál veled amit akar.
    Van egy kollégám, aki pár éve elúszott 2 hitelkártyával és egy személyi kölcsönnel. Egy munkahelye volt, az is keveset fizetett. Azóta már nagyon jól keres, sőt a munkahelyén felül taxizik is, ott is nagyon jól keres (igaz, nem alszik és van 4 gyereke), de még így is lehetetlen, hogy belátható időn belül kimásszon az adósságokból. A faktorcégekkel kialkudott törlesztőrészletek és a banki törlesztőrészletek úgy vannak megkonstruálva, hogy mire visszafizeted, az egykori tőke többszörösét fizesd vissza. Illetve a tőke az nem csökken, csak a kamatot fizeti mindenütt. Ráadásul áttételekkel is kitoltak vele, mert a meglévő hitelét (ami még nincs elúszva) sem tudja előtörleszteni, mert amíg van a végrehajtónál tartozása, nem engednek előtörleszteni. Ergő hiába keres sokat, még évekig adós lesz, és mivel az állam törvényileg tiltja a KHR listások hitelfelvételét, ki se tudja váltani ezeket.
    Szóval a lehető legrosszabb feltételek kombinációját varrták a nyakába, és tönkre tették az életét. És ezt az állam hagyja, szemrebbenés nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák