Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mindkilla

    tag

    válasz asdf_ #15434 üzenetére

    Minden okmányom rendben volt, eTA és útlevél is, illetve repjegy lefoglalva és kifizetve oda-vissza.

    Utasfelvétel előtt ezeket már nézték "security" nyakbaakasztós reptéri alkalmazottak, és aki valamiért nem volt szimpatikus nekik, azt tovább faggatták.

    Velem is végigmentek egy nyomtatványon, olyan kérdésekre kellett válaszolni, hogy kihez megyek, az ő címe, telefonszáma, foglalkozása, mennyi ideig maradok, mennyi pénz van nálam, stb.

    Majd ezt a lapot a többi okmányommal együtt lefényképezték és telefonon elküldték némi komment kíséretében valakinek a bécsi nagykövetségre. Onnan bő egy óra múlva azt a választ kapták, hogy ezzel a géppel nem mehetek, és az eTA regisztrációmat is törölték.

    Szóban még korábban elhangzott egy olyan kérdés is, hogy hogyan tudom megoldani, hogy munkától 4 hétig távol maradok. Erre azt válaszoltam, hogy a munkahelyváltásomat szándékosan úgy időzítettem, hogy beleférjen 4 hét kanadai vakáció, illetve utána néhány hét otthon a családdal. Hogy ezt hogyan továbbították az illetékesnek azt nem tudom, már ahhoz is hárman kellettek, hogy a "gyerekkori barátot" angolra fordítsák.

    Az elutasítást egyáltalán nem indokolták meg (eleinte a meghívólevél hiányát emlegették), további információkért keressem az bécsi kanadai nagykövetséget. Ott automata válaszol, erőforráshiánnyal küzdenek, telefonokat nem fogadnak. Írjak emailt (megtörtént) ennek a feldolgozási ideje 10 munkanap.

Új hozzászólás Aktív témák