Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Coolmat

    őstag

    Na látom kicsit még mindig homály ez a turbó gomb, nézzük át még1szer a dolgot:

    Akksiról való használat: nem világít se zölden, se sárgán sehogyan ha megnyomod (biztos kispórolták a másikszínű ledet), alapállapotban (legalábbis nálam) ha akksiról megy be van kapcsolva az intel speedstep, vagyis 800mhz és 2100 között váltogatja a proci sebességét. Ha azt szeretnénk, hogy mindig 800 mhz-en menyjen a cerka, nyomjuk meg egyszer a turbó gombot. Ha fel van instalálva a system control manager nevű program ez a piktogram jelenik meg pár másodperc erejéig, valamint visszavesz a fényerőböl is (persze ezt lehet manuálisan is állítani az FN+F4/F5 el). Ha vissza szeretnénk kapcsolni az Intel speedstepet nyomjuk meg mégegyszer a turbo gombot, ekkor ez a kis kép fogad minket, és a fényerőt is visszaállítja az előzőleg használtra.

    Konnektorral való használat: ilyenkor mindig be van kapcsolva az intel speedstep, a turbó gomb csak a proci órajelére hat. Alapeset: nem világít, a proci maximum 2100mhz-en üzemel. Megnyomva a turbó gombot: a gomb narancssárgán világít, ez a kép jelenik meg, a proci max órajele 2500mhz-re nő. Mégegyszer megnyomva a gomb már nem világít, ez a kép jelenik meg, a proci maximuma visszavesz 2100-ra.

    Egyéb megjegyzések:

    - Ez csak akkor működik így, ha a biosban is engedélyezve van az intel speedstep (alapból be van kapcsolva).
    - A videókártya órajelét a turbó gomb nem befolyásolja, de saját magát tudja szabályozni a driverén keresztül (powermizer funkcióként illeti magát). Ezt kezelni tudja más program is (pl az Atitool), ekkor ezt nyugodtan ki lehet kapcsolni.
    - A proci szabályozását lehet még fűszerezni a notebook hardware controllal (a bugfix verzió működik), ezzel is be lehet állítani a CPU-nak különböző sémákat (max battery - mindig 800mhz, max perfomance - mindig maxon járatja a procit, dynamic switching - intel speedstep használata, battery optimized - erre még nem jöttem rá miben más a dynamic switchingtől) akksis és anélküli használatra is, valamint kezeli külön a turbó módokat is.

Új hozzászólás Aktív témák