Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz f4lcon #28074 üzenetére

    Szerintem kell hozzá hardveres támogatás is, a régebbi telefonokban nem mind van ilyen, illetve a gyártó is macerálhatja a kernelt, kiveheti a támogatást. Ha azon a G2-n gyári kernel fut, akkor lehet, hoyg az a probléma, de ez csak tipp.

    Egyébként az USB audió jó dolog, de például olcsóbb telefonokon tipikusan nem szokott simán menni, hiába van hardveres támogatás. Az USB kapcsolat eléggé zabája az erőforrásokat, így a gyengébb SoC-ok nem viselik valami jól (a Meizu M2 Note-ban levő MTK például teljesen meghalt, akadozott a zene, de még a SD615 is néha beakad).

    Azt még meg kell szerintem jegyezni, hogy ha telefonra kötött DAC/amp megoldást használ az ember, akkor az ugye csak DA konverter, nem működik visszafelé, tehát csak lejátszani tud hangot. Ha kap az ember egy telefonhívást, akkor ilyen esetben elő kell bányászni a féltéglára nőtt telefont, és azon beszélni, mivel a headset nem fog működni. Ezzel szemben egy DAP esetében csak kiveszed a fülest az egyik füledből, leveszed a fejest, és lehet hívást fogadni. A másik, amit sokan negatívumként élnek meg az a plusz egy tölteni való dolog. Nos ez szerintem nem akkora trauma, de azt is nézhetjük, hogy a legtöbb USB DAC is akkumulátorról megy, mert USB-n nem kapna elég áramot a telefonról, így azokat is kell töltögetni, méretben sem sokban különbözik a kettő, és ugyanúgy két (több) eszközt kell vinni. Ráadásul az USB DAC még a telefont is meríti lejátszás közben.
    Ettől függetlenül én is azon az állásponton vagyok, hogy fejeshez a legtöbb DAP kevés, általában vannak olyan hordozható DAC-ok, amik meg tudnak hajtani normálisan egy-két fejest, de ezek ár/érték arányban nem feltétlen jók. Az valahol nem reális szerintem, hogy egy 20-30 ezres fejeshez vegyen az ember egy 100 ezres, vagy még drágább lejátszót, mert annyira jó élményt az a kategória nem fog adni. Hordozhatóban egy jobb füles szerintem megfelelőbb tud lenni a célnak, otthonra meg nem ilyen zseb-DAC lesz a gazdaságos megoldás.

Új hozzászólás Aktív témák