Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • detroitrw

    addikt

    Sziasztok!

    Egy hete nálam is landolt egy Colorfly C3-assal teli csomag :)
    Mivel köztudott, hogy miként honnan érdemes beszerezni ezzel nem is tölteném az időt ... :)

    Egy kis szubjektív vélemény:
    Nagyon részletező a hangja, de én nem érzem az összhangot a hangszerek között. Mintha az összes zenész külön - külön meg akarná mutatni mire képes, de egy muzsika nem ettől jó, hanem inkább az összkép számít.
    Számomra nagyon széles a színpad, kicsit mintha lapos is lenne. Amint csökken a hangszerek száma úgy javul a helyzet, nem távolodnak el egymástól a zenészek.
    Rossz minőségű felvételeket vétek rajta hallgatni mert nagyon kihozza a hiányosságokat!
    Koncertfelvételnél, ha a közönség elkezd tapsolni (főleg ahol nem muzsikál a banda) akkor ugrott a dobhártya :F (nagyon hangosra kiemeli :(( )
    Talán leginkább a kevés hangszeres minőségi jazz muzsikákat szerettem igazán hallgatni rajta, de csodákat nem kell várni a zongora itt is garantált bicskatörés ;]
    Stílusérzékenysége minimális, de az élő hangszereket nagyon szereti :) (persze a minőség jó legyen, ami nyilván nem egyenlő azzal hogy lossless az alapanyag! s hogy miként lett ripelve)
    Ami még fontos, hogy ennek a kütyünek "nincs" alapzaja :Y zenét tekintve ez nagyon jó, viszont így tömegközlekedésbe vagy pusztán a város zajába enged egy kis betekintést :U (nem tud elütni a szírén-ázó mentő :P )
    Röviden: ez (szvsz) egy "monitor lejátszó": élvezetes hangzás helyett részlet gazdag, hibákat kiemelő, száraz hangzásképe van.
    Hosszútávon kicsit idegesítő tud lenni.

    Ilyet anno a foobar -nál tapasztaltam amikor (~2011) minden verzió más hangképpel jelent meg, ha a C3-nál is betudják szoftveresen lőni a hangképet akkor nagyon jó lejátszó lenne (számomra).
    Sajnos a jelenlegi állapotba a Cowon D2-m jobb (persze rockbox-al!, a gyári OS-hez képest csúcs szuper!!), igaz kevésbé részletező, de az összhang nagyon a helyén van.
    Nem azért vettem a C3-at mert nem lenne jó a D2 hangja csak már vágytam a változásra, ezek után elég tanácstalan vagyok :( hogy melyik is maradjon ...

    Amiket lehet olvasni a "gombok" érzékenységéről az egyáltalán nem zavaró!
    Az apró bug-okat bőven feledteti a hangzása :K
    Leginkább a zsebhasználatos hangerőszabályzás hiányzik nekem belőle.
    Amivel nálam kihúzta a gyufát az az hogy amikor keresed a megfelelő muzsikát akkor az a készüléken a felmásolási sorrendben található (nem ABC-be), ill. azoknak a gördítése lassú (szerencsére az előtte vagy utána mappát gördítés nélkül mutatja így túlnavigálva el tudjuk olvasni a mappa nevét :) )

    Egy próbát mindenféleképpen megér.
    A cirka 25k-s ~110$ árához képest azért szerintem megérdemelne egy ajánlott kategóriát, ilyen monitor stílusba szerintem páratlan.
    A készülék kézbe tartva olyan érzetet sugall hogyha földhöz vágod se lesz semmi baja :) (nagyon masszív, alu házas).

    Mivel ezek a vélemények szubjektívek így mindenki annak megfelelően szűrje meg az információkat!!!

    :K

    Ha valaki Miskolcon jár szívesen tudok neki lehetőséget adni a hallgatózásra (ha hoz magával sört :P :C )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák