Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jedster

    tag

    válasz Schuby #33457 üzenetére

    Te tudod mennyi fér bele. Nyilván a legelegánsabb és legegyszerűbb lenne az összes eszköz cseréje, de te írtad, hogy max. 15-ből jöjjön ki.

    Amit még gondolj át: A routered egy első, vagy másodgenerációs 741, ami akkor is entry level volt. Nem tud routolni még 100Mbitet sem. A switched 10/100-as. A szabvány elvi határa a gyakorlatban olyan 10Mbyte/sec. Ez most a routered miatt szerintem olyan 2-3Mb/s max. A switchnek elvileg közel kell lenni a 10Mbyte/s-hez (Ezt te is le tudod mérni, ha leválasztod a routert, és a két gépnek kézzel beállítod a hálozatot). Az új 1043NDV2-ben és az ASUS N15U-ban van hardveres NAT, emiatt akár 800Mbittel (~100Mbyte/sec) tudnak adatot átnyomni magukon. Ha jól sejtem, az előbb laptopos másolást említettél, amit a hónod alá csaptál. Ha ez Wifi-n megy, akkor ott G-s csatoló esetén 54Mbs (ami a gyakorlatban max. 3Mbyte/sec), vagy N-es esetén 150Mbs, vagy ha a router és a laptop is tud MIMO-t, akkor 300Mbs. Ez a gyakorlatban kb. a régi 100-as UTP kábellel van egy szinten, ha erős a jel. Szóval, a router most valószínűleg a leggyengébb láncszem a rendszerben, de nem feltétlen az egyetlen. Ha sebesség kell, akkor a kábel a legjobb.

    Ha valamit szupergyorsan akarsz átmásolni, akkor a legjobb, ha össze tudod őket kötni közvetlenül is. Pl. ha van a két gépben 2 LAN kártya, akkor össze tudod őket kötni egy külön hálózaton keresztül is Crosslink kábellel. Ha nincs két csatlakozó mindegyik gépen, akkor a másolás idejére lehúzod őket a hálóról, és úgy kötöd őket össze Crosslink kábellel. Így garantáltan nem lassítaná semmi a másolgatást, és nem terhelné a hálózatot sem. Ugyanez igaz a laptopra is. Ha kábellel rádugod a gépre, még egy 100-as kapcsolatnál is rá tudsz írni 30-40 Gbyte-ot óránként. Régebben én pl. firewire kábellel kötöttem össze a gépem a laptoppal. Amit a merevlemez tudott, az átment rajt.

    Ha a TP-Link 1043ND-t választod, akkor figyelj rá, hogy ne a régi fehéret vedd, hanem az új sötét dobozosat, amit a többiek linkeltek is. A firmware elvileg nagyon hasonló a régihez. A felület ugyanúgy néz ki. Nekem egy 941ND-m van, amiben ugyanaz a NYÁK, mint a régi 1043-ban, csak Gbit switch nélkül. Én meg voltam elégedve a gyári firmmel, de pár furcsasággal azért találkoztam. Port forwarding és pár egyéb funkció nem akart mindig úgy működni, ahogy beállítottam. Viszont stabil, és az UPnP gond nélkül működik rajt. Szóval ha a NAS-od támogatja az UPnP-t, akkor szerintem működne DMZ nélkül is. Ha mégse tudsz PF-elni, akkor még mindig tehetsz rá nem gyári firmware-t.

    Ja, és mindegyik routernek van fóruma it a PH-n. Mindenképpen ajánlott benézni oda is vétel előtt:
    http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_1-50.html
    http://prohardver.hu/tema/asus_rt-n15u/hsz_1-50.html

Új hozzászólás Aktív témák