Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Egyik oldalról amúgy is elkezdett köhögcsélni a régi DIR-615 routerem (a notikon és telefonokon is egyre sűrűbben szakad a kapcsolat, csak az UTP-vel bekötött asztali PC-n stabil a net, de hiába pakolgattam és forgattam az antennáit, illetve factory reset sem segített), másikról pedig tervezem, hogy az egyik szobában beüzemelek egy médialejátszót, ami talán úgy lenne a legkényelmesebb, ha nem a lejátszóba tennék winyót, hanem egy NAS-ról olvasna, ami így akár egyéb célokra is jól lehetne. (Nem kéne bekapcsolva tartni a lejátszót, hogy elérhető legyen az a tárhely, pl. a filmtár karbantartásához.)

    Szóval olyan routerre gondoltam, ami egyben egy NAS szerepét is elláthatná.
    Csak nem tudom, hogy pl. egy OpenWRT (olyat szeretnék, ami támogatott legalább a nightly trunk mappából, de ha ezzel pont nem megy, viszont a gyári soft jó, akkor nem kritérium) tud-e olyat, hogy NAS-ként jelenít meg egy USB-n csatlakoztatott winyót. Mármint ne csak FTP-n lehessen elérni, hanem jelenjen meg a Windows intézőben is, mint egy megosztott meghajtó, amit bármilyen program szabadon ír és olvas, mint ha helyi meghajtó lenne.

    És ha konkrétan a hálózati lejátszónak nem is lenne rá szüksége (abba a szobába alapvetően egy HD-Ready TV-ben gondolkozom, vagyis leginkább 720p-s mkv-k mennének rá), azért jó lenne USB 3.0 (van most egy bontott notebook winyóm, ami kiköhög ~100Mb/s szekvenciális írás/olvasát, amit kár lenne lefolytani, még ha nem is kritikus a sebesség) és akkor persze gigabites LAN (ami akkor is jól jöhetne, ha az UTP-vel csatlakozó PC és a 300 Megabites WiFi-vel szerelt notik közt akarok fileokat mozgatni). De ez csak akkor, ha nem túl drágák az ilyen kütyük (a filmlejátszához nem kritérium, csak akkor jönne jól, ha egyéb célból mozgatok nagy fileokat a NAS-ra...).

    Azon túl csak annyi, hogy legalább 8Mb ROM legyen, amin Luci-val és pár aprósággal együtt is kényelmesen elfér az OpenWRT írható, nem csak read-only filerendszerrel, mint 4Mb-on.

    Egyáltalán nem probléma, ha az USB nincs kivezetve, de meg vannak a NYÁK-on a forrasztási pontok. :B (Bár gondolom ez inkább csak USB 2 esetén jön szóba, az USB 3 még túl egzotikus, hogy olyanban is ilyen chipset kerüljön, amiben elrejtik ezt a portot).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák